Frentzen: "Schumacher, F1'in Yaşlı Adam Yeri Olmadığını Kanıtladı"

yazar:

kategori:

F1 öncesinde Schumacher ve Frentzen spor otomobil serisinde takım arkadaşıydılar. Sonrasında Formula 1’de Schumacher tarihin en büyük başarılarına imza atarken Frentzen, etkiliyi performanslarına rağmen sadece 3 yarış kazanabilmişti.

Şimdi 45 yaşındaki Frentzen’e, Schumacher’e özenip spora geri dönmeyi düşünüp düşünemeyeceği soruldu; cevap “hayır” oldu..

Frentzen: “Çünkü şu anda 45 yaşındayım ve Michael Schumacher, yaşlı adamların artık pek fazla revaçta olmayacağını kanıtlamak için elinden gelen her şeyi yaptı”

 


Yorumlar

  1. bu adam gerçekten çekememezliğin son safhasına gelmiş, daha 45 inde bunamış mı nedir? gözü gören söyler. şuan redbull ya da mclarende olsa acaba gene bu durummu olurdu? neyse, frentzen de schumi üzerinden pirim yapmaya çalışmış ama nafile.

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    frentzen 36 yaşında f1'i bıraktı. schumacher 36 yaşında (2006) şampiyonluk savaşındaydı 🙂 neymiş f1 yaşlıların değil. yeteneksizlerin yeri değilmiş 🙂

  3. ah corina ahhh adamı delirtmişsin hala eski kuyruk acısıyla konuşuyor..bilen bilir ne demek istediğimi bilmeyen de biraz arşiv karıştırsın öğrensin…

  4. haksizda sayilmaz. ama her seye ragmen schumaer son nefesine kadar o koltukta yarismali. senna'ya karsi yarismis bir efsane tum rekorlarin sahibi. genc pilotlarin ilham aldigi isim rekorlarini kirmak bir yana dusunulmesi bile hayal olan bir sporcu. her seye ragmen michale bu sporun göz bebegi. eski gelenek ile modern f1 arasindaki köprü. hakli olunmasina ragmen cok gereksiz ve cekememezlik kokan bir aciklama.

  5. haksizda sayilmaz. ama her seye ragmen schumaer son nefesine kadar o koltukta yarismali. senna'ya karsi yarismis bir efsane tum rekorlarin sahibi. genc pilotlarin ilham aldigi isim rekorlarini kirmak bir yana dusunulmesi bile hayal olan bir sporcu. her seye ragmen michale bu sporun göz bebegi. eski gelenek ile modern f1 arasindaki köprü. hakli olunmasina ragmen cok gereksiz ve cekememezlik kokan bir aciklama.

  6. Sana F1 aracı verseler kafadan 10 saniye yersin. Kendini Schumacher ile karşılaştırcak kişiliği nerden buldun be koçum..

  7. Frentzen trollemeye devam et sen,başka şekilde kim hatırlar acaba seni?

  8. 2 senedir herkesin soledigi kelimeler bunlar. Schumi fanlari kabullenmeyecektir herzamanki gibi 🙂

  9. Bu tatil çoğu pilota iyi gelecek özellikle Raikkonen ve Schumacher için.

    Önümüzdeki yarış SPA ve iki pilotunda sevdiği bir pist ve Schumacher'in 300. yarışı olacak araçta bir sorun çıkmazsa güzel şeyler bekliyorum Mercedes'in yüksek çekiş gücünden dolayı lastik aşınmasını bulmuşlardı belki bunuda çözmüşlerdir umuduyla güzel bir yarış bekliyorum.

  10. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Kedi ulaşamadığı ciğere pis der ya aynı o hesap Frentzen yemedi geri dönmek şimdi dönenlere kılıf uyduruyor.Şimdi Schumi bir podyum yada galibiyet daha alır sonra hemen Schumacher hala taş gibi formunda tebrikler yağar..Bu ne iştir anlamadım

  11. Sana sadece hass…..r diyorum, hass…..r.

  12. Bu son kullanım tarihi geçmiş bazı pilotlara basın sormuştur. Siz Schumacherle aynı devrin adamısınız o döndü peki siz dönmeyi düşünmüyor musnuz? Dönse griddeki en iyi araçla bile ilk ona giremeyceğini bildiği için Schumacher üzerinden hem prim yaparak hem de dönmenin kötü bir fikir olduğunu söylemekte.

    Gerçek şu ki şu anda gridde 6 tane dünya şampiyonu var her birinin kendine has özellikleri var. Rekabet tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Eğer aracınız diğerleriyle rekabet edecek seviede değilse bu canavarlar hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyorlar. Senenin başında Alonsoyu, Vetteli, Hamiltonu, Jensonu gördük. Araç yeteri kadar iyi değilse hiç bir şekilde karşılık veremiyorsun durum bu. Şu anda Mercedes Schumiye rekabetedecek bir araç verdiği taktirde bu yaşta bile şampiyonluk için savaşmaması için hiç bir neden yok.

  13. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    MS 41 yaşında senin anlatmayı bırak hatırlyamacağın derecede başarılarnı ve kariyerini tehlikeye atıp, ben efsaneyim en başarılı pilotum ego sunu bir kenara atıp, araca olan güvenı olmasada kendi özgüveninden zerre yitirmeyip, tamamen bu F1 i, heyecanı, çekişmeyi sevdiği için bu spora geri dönmüştür, bu tür yorum yapabilme yetisine ve hakkına sahip olman için kıskançlık duygularını köreltmelisin..

  14. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    – Yaşla alakası var tabi ki..Yaşlandıkça yeteneklerini yavaş yavaş kaybedersin.Ancak Schumacher Çok Fazla yetenekli bir pilot'du eskiden, Şimdi Çoğu gitti, Fazla'sı kaldı..Yani kısacası şuan Alonso seviyesinde süremesede en az Button gibi sürüyordur.

  15. Araç düzgün çalıştığında 27 yaşındaki Rosberg ile 43 yaşındaki Schumacher'in yarış tablosu yarış dışı kalmadığı yarışlardan bahsediyorum.
    +++ Monaco GP'de kazanılmış bir pol pozisyonu.

    Ben 19 yaşındayım bu adam benden daha zinde bundan adım gibi eminim

  16. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Gündeme Gelmek İçin Saçmalayan Emekli Pilotların Arasına Katıldı. Hayırlı Olsun 🙂

  17. Bu işin yaşla alakası çoktu zaten. DF artmaya başladıkça da daha da çoğaldı. Tabi yaş tecrübe de getirdiğinden biraz dengeliyor, ama o da her zaman yeterli olmuyor.

    Geri dönerken Şumi amacını net olarak açıkladı, sonrasında da bir kısım mankafa taraftarını susturmak için de farklı bir açıklama yaptı. İlk açıklamayı hatırlayanlar şuminin dönüşünde biraz zor da olsa başarılı olduğunu düşünürken, diğerlerini söylemeye bile gerek yok.

    Haa şu an Frentzen ne yapıyor derseniz, ADAC GT Masters serisinde bir Corvette ile orta sıralarda takılıyor kendince.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir