Piquet Jr Tarafı, Ayrton Senna Açıklamalarına Açıklık Getirdi

yazar:

kategori:

Piquet’nin sözcüsü Luis Ferrari: “Piquet’nin, Senna’nın bugünkü araçlarda yarışlar kazanamayacağını kesinlikle söylememiştir.”

F1’den ayrıldıktan sonra NASCAR’da mücadele eden Piquet Jr, tartışmalar için bazı düşüncesiz Brezilya basın mensuplarını suçladı.

Brezilya’daki Yahoo Esportes’deki köşesinde Nelson Piquet Jr, muhabirlerin efsane Emerson Fittipaldi ile ilgili demeçlerini de saptırıldığını belirti.

Piquet Jr: “Yarış kariyerinin bitiminden sonra (babamın), diğerleri gibi kamuoyu önünde kendi şahsiyetlerinin getirilerini araştırmak yerine girişimci bir yol izlediğini izah ettim.”

“Örnek olarak da Emerson Fittipaldi’yi verdim. Birinin diğerinden daha iyi veya daha kötü olduğunu hiçbir yerde söylemedim.”

“Aynı şekilde (muhabirler), tartışma yaratma adına Ayrton Senna ile ilgili benim söylemediğim şeyler ortaya attılar.”

“Ben demiştim ki; ‘Eğer Ayrton, 10 sene daha önce yarışmış olsaydı, babamın başarılarını elde edemezdi’ “

“Farklı zamanlar ve farklı gerçekler vardı. 70’lerden 80’lere geçişte dayanıklılık çok daha düşüktü ve pilotlar, mekanik konularda daha fazla ilgili olmalıydı”

“Babamın lastik ısıtıcılarını, aktif süspansiyonu, turbo motorları geliştirmesi kazara olmadı ve herkesin bildiği diğer birçok çözüm üzerine çalıştı.”

“Senna biraz erken geldi ve onun döneminde, bir gelişim pilotu olmaya gerek kalmadan neredeyse %100 performansta sürmek mümkündü.”

“Benim gibi Ayrton da Avrupa’ya sadece sürüşü düşünerek gitti. Çok hızlı bir pilottu ve saf hız açısından en iyisiydi.”

“Ama önceki nesle göre mekanik açıdan aynı birikime sahip değildi ve dolayısıyla motor ve vites kutusunu koruma konusunda endişe etmek zorunda değildi.”

“Olay açık: Her biri kendi zamanının yansımasıydı. Her biri, kendi dönemlerinde egemen olmak için gerekenleri yaptı ve her bir dönemde de farklı şeyler gerekiyordu”

“Konu bu kadar basit. Tartışmalı değil”


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Konustukca batıyor .

  2. Kendini savundukça daha batmışsın.

  3. onur çakır avatarı

    Kıvırmş gibi geldik accık ama…

  4. ben bu dediklerinden pek birşey anlamadım sanırım problem bende

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir