Pirelli Yaşanan Sorunları 2010 Aracı İle Test Yapmalarına Bağlıyor

yazar:

kategori:

Hambery, 2010 aracı ile test yaparken mevcut lastiklerin bu seneki araçlarda olduğu gibi tepki vermediğini söylüyor.

Hambery “Aynı lastikleri 2010 aracında kullandığımızda aynı seviyede mücadele olmuyor.” dedi.

Geçen seneye kadar 2009 Toyota aracı ile test yapan Pirelli geçen seneden beri  2010 Renault aracı ile testlere devam ediyor. Hambery, 2010 ile bu sene arasında aerodinamik denge açısından büyük fark olduğunu söylüyor.

Hambery “Bu önemli bir durum çünkü lastiklere aktarılan enerji arasında büyük fark var. 2010 aracı ile mevcut araçlar için lastiklerde öngörüde bulunamadık.” dedi.


Yorumlar

  1. demekki bu sezonki lastik piyangosunun sebebi buymuş. nihayet itiraf edebildilerde bizde sorunun ana sebebini ogrenebildik.

  2. aslında lastikler sorunlu değil, sadece 2012 araçlarına bu lastikler uymuyor. 2010 R30 aracıyla yapılan testlerden elde edilen veriler 2012 araçlarına aktarılınca böyle saçma sapan sonuçlar çıkıyor ortaya.

  3. sonunda işin içinde bir saçmalık olduğunu kabul ettiler.

    almanya yarışı sonrası, bir çok pilot yağmur lastiğinin yol tutuşu olmamasını eleştirdi. hadi bazı hamurlarda lastiği belli aralığa getiremediğinde ciddi performans kaybı oluyor onu anladık ancak yağmur lastiğinde bu böyle olmamalı. yağmur lastiği hangi araca takılırsa takılsın yapısı gerisi çabuk ısınıp en kısa sürede yol tutuş vermesi gerekiyor. ama pirelli lastikleri malezya da gösterdiki, bazen ne yaparsan yap lastik çalışmamakta direniyor.

    bazı arkadaşlar burada pirelli'nin lastiklerinde bir sorun olmadığını var gücüyle savunuyordu. bir süredir kimseden ses çıkmıyordu, üzerine bu haber iyi gitmiş.

  4. "bir garip olmasin"

    Can alici nokta bu kesinlikle.

  5. Pirelli sonunda hatalı lastik tasarladıklarını kabul etmiş oldu

  6. pirelli bundan sonraki demecinde herhalde yerim dar diğecek

  7. Bridgestone'dan bir set lastik ödünç alsınlar, baka bak yapsınlar artık. Tamam, daha çabuk aşınsın ama bir garip olmasın, lastiği sömüren pilotlar aşınma faktöründen dolayı etken pit stopu hızlarıyla telafi edebilsinler.

    Millet sorun yakıt ikmali olmamasında diyor ama 2010'da da yakıt ikmali yasaktı ama Bridgestone öyle aman aman bir sorun yaşamadı.

  8. Yuru git Hambery, oyuncak ettiniz Formula-1 i..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir