Patrick Head'den Renault'a Teşekkür

yazar:

kategori:

Geçen sene Cosworth motoruna sahipken tarihinin en kötü dönemini geçiren takımın elde ettiği en iyi derece dokuzunculuk olmuştu ancak bu sene Renault motoru ile takım yıllar sonra ilk galibiyetini kazandı ve performans olarak da oldukça öne yaklaştı.

Head “Her zaman ne yaptıklarına bakıyordum ancak artık farklı şeyler için endişe duyabiliyorum.” dedi.

Head, Cosworth’e göre daha küçük ve hafif olan Renault motorunun tasarımda daha serbest olmayı sağladığını söyledi.

Head “Aracı aerodinami ve ağırlık dağılımı açısından daha iyi yapabildik. Bu seneki projenin etkinliğinde Renault motoru en büüyk etkiye sahip.” dedi.

 


Yorumlar

  1. 2014'te her şey değişebilir. Teknoloji olarak hemen hemen aynı şeyler olacak, çok farklı sistemler görmeyeceğiz muhtemelen ama yine de motorlarda nispeten daha güçlü olan olacaktır. Ayrıca KERS'in de değeri azami boyuta çıkıyor ki işler iyice karışacak gibi.

  2. rocco junior avatarı

    Evet kötü olabilir Günay çünkü geliştirdikleri vites kutusunun o motorla pek uymadığını ama yeni motor tedarikçisi ile gayet uyumlu çalıştığını duydum.Tabi performans farkı illa ki oluyordur.Ayrıca çekiş ve benzin tüketim ve son yıllardaki ebd olayında da Renault motoru daha avantajlı.Diğerleri hatırlarsan daha iyi yapmakta zorlandılar.Sevmiyorum Renaultu ama son dönemlerde damga vurdular hakkını yiyemem.İlk turbo motor yine onlara aitmiş bu bakımdan 2014 için yine avantajlı olabilirler.

  3. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Gerçekten çok gelişim gösterdiler…Williams'ı eskisi gibi şampiyonluk savaşında görmek isterim….

  4. Cosworth motoru dedikleri kadar kötüyse Renault çok fayda getirmiştir Williams takımına. Ama belli ki Renault motorunun yanında onu iyi kullanacak mühendislik de gerekiyor ki bu da Williams'ın yapabileceği bir şey. Caterham'ın Renault motoruna geçtikten sonra bile yeterince gelişme kaydedememesi de bunu doğruluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir