Alonso, Kendisiyle Uğraşanları Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Mclaren’de geçirdiği sezon Britanya basınında olumsuz haberlerle karşılaşan Alonso, bazı kesimler tarafından sürekli olarak olumsuz eleştirilerin hedefi halinde.

Alonso “Bunları önemsemiyorum. Bunlar normal şeyler. O ülkeden bir sürücüye karşı mücadele ediyorsanız bu tür şeyler olabilir. Almanya’da da bu oldu. Rekabetçi olup Michael’e karşı mücadele edene kadar her şey normaldi. Ardından Vettel gelene kadar Almanlar iyilerdi ancak şimdi tekrar kötü adam oldum.” dedi.

Alonso birisi Formula 1’de sürücü olarak birisi ise özel hayatındaki olmak üzere iki farklı karaktere sahip olması gerektiğini düşünüyor.

Alonso “O hikayeler her zaman sürücü olan Alonso hakkında. Asla normal kişi olan Fernando hakkında değil. Çünkü beni tanımıyorlar. Sürücü olan Alonso’nun sahte dünyada olduğunu biliyorum. Sürücü olan Alonso ise 12 – 14 ya da kaç sene olursa olsun burada olacak. Kişi olan Fernando ise hayatım boyunca kalacak.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso, Kendisiyle Uğraşanları Önemsemiyor” için 92 yanıt

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu yorumlara çay bile demlenmez ama neyse senin dediğin gibi olsun.

    Alonso haberlerinin yüzde 90 ı provake ediliyor.Yani bu sitede temiz bir Alonso haberine rastlamak nerdeyse çok zor.Bazen şiddetli oluyor bazen de hafif seyrediyor.İnsanların o anki ruh hali belli olmuyor.İşi gücü rast gitmemiş veya gecesi iyi geçmemiş insanların rahatladığı yerlerden biri de Alonso haberidir.Öte yandan raikkonen ve hamilton haberlerine bakıyorum yüzde 80 inde ne bir hakaret ne de bir provakasyon görüyorum.Hatta bazılarına uğrayan yorum yazan dahi yok.Aradaki fark gayet açık.
    Dikkatimi çeken diğer nokta da adamlık ve karekter uzmanlarının uğrak yeri olmasıdır.Bir daha youm yazmayacağım bu benim son yorumum diye duygusal veda yazıları yazıp sonradan geri dönenlerin dönüş sebebi Alonso olsa gerek ki Alonsoya karekterden adamlıktan bahsederler.Acaba onlar nasıl kişilerdir.Sözlerinde dururlar mı?

  2. Yorumlara bak çay demle. İnsanların alonso nefretinden o kadar aptalca yorumları çıkmış ki haklısınız siz de lazımsınız buralara. Arada bizimde yorumlarınıza gülmemiz lazım.

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    E haklısın tabi. Karşıdakinin anlayabileceği şekilde yazmak maharet ister. Ben de yok işte, malesef. Afiyet olsun 🙂

  4. yarım kilo komili naturel sızma zeytinyağı…1 tatlı kaşığı çörek otu…bir yemek kaşığı öğütülmemiş karabiber….acı sevme durumuna göre 2 veya 3 yemek kaşığı kırmızı pul biber…3 diş dövülmüş sarımsak…2 yemek kaşığı behramkale dağ kekiği…1 tatlı kaşığı balzamik sirke…bunları karışıtırıyorsun bir kavanozda yaklaşık 1 hafta kadar demleniyor…sonra kahvaltılarda sığ bir kahvaltı tabağı ile kavanozu iyice sallayıp(dibine çökenler karışmalı)sonrasında servis ediyorsun…üzerine de biraz limon sıkıyorsun…ister kızarmış ekmek ile bana bana ye…ister haşlanmış yumurta üzerine sür uçurur…ister peynir üzerine sür ye…yıllardır yaparım yerim yapılması çok kolaydır…mükemmel bir karışım…

    şimdi ben bunu niye yazdım…yorumuma alakasız bir cevap yazmışsın aynı zamanda da gereksiz faydasız bir yazı…öyle başa böyle tarak misali bir cevap vereyim dedim ama bari faydalı birşey olsun dedim…sonradan gurme herkül den mükemmel bir tarif….

  5. merhaba minardi:)
    dün canım nargile çekti hem de ezeli rakibimiz saha ya yansıtmadan şike yapan fenerbahçenin son durumunu tahlil amaçlı maçını seyredeyim düşüncesiyle çamlıcaya çıktım. baktım kirve orada hal hatır hoş beş derken konu formula 1 e geldi ve elbet müptelası olduğumuz trf1 e…yazmıyorsun dedi…o hesap bende bugün şöyle bir aktım aleme…

  6. sen aş bunları asıl, zaten ünlü insanların iyi niyet elçisi olmasının sebebi, bu tarz kuruluşların reklamını yapıp, onları duyulmasını ve desteklenmesini sağlamak. Yoksa Alonso kuruluşun yüzü olarak kuruluşun reklamını yapıyor

    çok biliyorsun ya, aydınlat bizi, unicef'in şuan yaptığı faaliyetler nedir? şuan ki amacı nedir? kuruluşu umrumda değil, şuanda ne yapıyor bu vakıf?

    şunu da cevapla bay çok bilmiş, Alonso oraya niye çıktı? sana bana şirin görünmek için mi?

    Allah belanızı versin demek istiyorum ama, sözcük dilimde düğümleniyor, Allah ıslah etsin, gözünüzü gönlünüzü açsın.

  7. Onların gözleri mühürlenmiş üstadım… Reklam maksatlı hareketleri hakikatmişçesine belliyor, belletiyorlar. Biz aştık bunları. Neyse nerelerdesin sen musab bera üstad. sesin soluğun çıkmıyor.

  8. ah benim anadolumun temiz ark larından akmış sular la beslenmiş saf çocuğu…

    inanıyormusun bu resimlere…unicef hangi amaçla kurulmuş nedir ne değildir? alonso oraya neden çıkmış? ne zaman nerede kaç para harcamış bir vakıf mı kurmuş varsa bütçesi nedir? kaç aç doyurmuş? kime sürekli bir hayrı olmuş?

    aş bunları aş…

  9. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Merak etme, sınıf başkanlığı için adaylığını koymayacakmış.. Koltuğun sağlam yani 😉

  10. Sürekli olarak bu ve benzeri haberleri provoke edip duruyorsun.Alonso yu sevmediğin için eleştirmek bir yana üstüne üstelik hakaret dahi ediyorsun.Rakip bir tarafdan olmandan dolayı bunu yapmanı bazıları kabül edebilir ama bazıları bunu makul ölçülerde kabullenmeyip aşırı tavrından ötürü sanada kötü insansın diyebilir.Aslında herkesin özünde iyilik vardır ve güzel insandır ama çakışan çıkarlar dolaysıyla iyi yada kötü insan olur.Senin durumun kişilerin çakışan çıkarlarından ötesi ile açıklamak gerekli . Sen ,Alonsoyu eleştirmekle yetinmiyor üstüne üstelik ona gönül veren insanlarada arada üstü kapalı yada açık hakaretler savururken sadace kötü insan olamazsın.Sen ve senin gibilere verilecek namı burada yazmak senin gibi olma yolunda bir kişi olmama sebep olabilir ve senin kötülüğünü sana bırakıyorum.

  11. UNICEF iyi niyet elçisi olarak, çocukların iyiliği için hem zamanını hem parasını harcıyor

    gerçekten kötü, hatta rezalet bir insan.

    gerçekte tanımadığın bir insan hakkında atıp tutmak ise, dinimizin, hoşgörümüzün, hatta iyi bir insanın yapması gereken bir şey…

    bu da tepkimin fotoğraflı versiyonu

  12. UNICEF iyi niyet elçisi olarak, çocukların iyiliği için hem zamanını hem parasını harcıyor

    gerçekten kötü, hatta rezalet bir insan.

    gerçekte tanımadığın bir insan hakkında atıp tutmak ise, dinimizin, hoşgörümüzün, hatta iyi bir insanın yapması gereken bir şey…

  13. aptallara göre insanlar din dil ırk mezhep statü maddiyat gibi bir çok bölümlere ayrılırlar.ama akıllı insanlara göre durum oldukça basittir. iyi insanlar ve kötü insanlar….

    alonso kötü insanlardan biridir.

  14. Alonso sevgisi böyle birşey… çıkıp da kabül etme duygunuzu dahi kaybetmişsiniz.Kendi taraftarı olduğunuz takımın pilotunun saygın ve sevilen olduğunu bahsediyorsunuz ama onun sayfasına 1 adet yazı yazıp hemen bu sayfaya 3 defa tekerrür ediyorsunuz.ALonso nun… 'umursamıyorum' tabiri zorlarına gidenler tabiiki buraya yazacaklar.Ferrari takımı son yarış dahil geliştirme sürecini devam ettirsin… o zaman herkes kimin iyi olduğunu görecekdir.Üstelik öndeki 4 takımdan en yavaşı Ferrari nin aracıyken bunu yapıyor olması insanların dikkatini çekiyor.
    Geçen sezon sonunda Alonso ; 'bana en hızlı değil… en hızlıya 0,2 sn yakın araç verebilin yeterli' dedi.Bunu abartı olarak nitelendirenler görmüşlerdir.

  15. Ama sizinkini adam eder.Gerçi o dahada ümitsiz vaka..

  16. F1 İN EN İYİSİ??????? Yoksa bir spinden sonra otlakların içinde ağlayan avatardakimi en iyisi?????

    O aşağılamaya çalıştığın pilota saygı duymayan bir tek Formula 1 fanı yoktur diye düşünüyorum.Kendi dünyanda sen bile..Senin pilotun şampiyon olamaz demiyoruz,adam olamaz..

  17. Alonso birisi Formula 1'de sürücü olarak birisi ise özel hayatındaki olmak üzere iki farklı karaktere sahip olması gerektiğini düşünüyor.Alonso "O hikayeler her zaman sürücü olan Alonso hakkında. Asla normal kişi olan Fernando hakkında değil. Çünkü beni tanımıyorlar. Sürücü olan Alonso'nun sahte dünyada olduğunu biliyorum. Sürücü olan Alonso ise 12 – 14 ya da kaç sene olursa olsun burada olacak. Kişi olan Fernando ise hayatım boyunca kalacak." dedi.

    Bu cümleden bir şey anlamadım saat biraz geç belki ondandır.Yani bir F1 pilotu milyonların canlı olarak izlediği,tanık olduğu takım emiriyle alınmış bir galibiyetten sonra sevinç gösterileri yaparak aslında normal şartlar altında alınmış bir galibiyet mealinde cümleler kullanıyor,insanları keklediğini düşünüyor bu F1 pilotunun davranışının normal olduğunu çözümlememiz gerekiyorsa Schumayer 2002 Avusturya podyumunda yaptığı yanlıştır.!! biraz kafam karıştı benim 🙂

  18. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Yemin ediyorum, öyle geyik muhabbeti varken yapamıyoruz ya…içim yanıyor şu an 🙂

  19. Bu muymuş? Ben de kartondan, küçük, kare bi'kutu bekliyordum :p

  20. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Beyler basıldık, dağılın!!!!!

  21. açtım. bana facebooktan mesaj atın linki vereyim 🙂

  22. Shoutbox böyle bişi. Adminlere yakalandık durumumuz olmaz, tamamen farklı bir sitede kendi kendine takılıyorsun. Bir nevi örgütlenme 😛 Hem adminleri de alırız. Onların da edecek küfürleri vardır 🙂

    Az bekle açıyom bi tane 😀

  23. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ya işte ondan diyorum oda diye.. şimdi evindeki gibi yardıra yardıra gidiyordun küfürde 🙂 Küfürde diye özellikle belirttim ki akıllara fesat bulaşmasın.

    Günay Hocam, Şutkutusu ve benim bahsettiğim o da şöyle bi şey mi? Eğer adminlere yakalanırsak şöyle bişey mi olur? http://www.youtube.com/watch?v=v9L96Hh9jJc

  24. Ya bırak ya! Ne olduğunu bilmiyon bi'de güzel olur diyon. Ne malum başımıza bi'şey gelmeyeceği? Hem bakalım kutuyu nereye koyacak?

    (TRF1 izin verse şu 'şutkutusu'ndan neler çıkartırdım neler 🙂 )

  25. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    şaka maka adımızı çıkarıcan ha! senin yüzünden maça gitsek, kayarak müdahale yapamıcaz!!!

  26. Günay'ın içinde sapıklık yok, O'na bi'şey olmaz. Yeter ki o halı sahaya sen gitme 🙂

  27. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    halı saha daha kalabalık başımız belaya girmesin.

  28. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Xtrabit yabancı değil. söylemez kimseye 🙂 hahaha… Ya aslında güzel olur şutbaks.. ne olduğunu bilmiyorum ama anlattığın kadarıyla eğlenceli olabilir düye düşünüyorum 🙂

  29. O ne be 'shoutbox'. Şutu kutunun içinde mi çekecez, yok biz dışarıda olacaz da şutu kutuya mı çekecez :p Eski köye yeni adet getirmeyin. Gidin halı sahada oynayın kardeşim.

  30. Tavla birinci tercihimdir. Ama sen işi büyütüp grup olayına girelim diye okey mokey diyorsun. Fark etmedim sanma 🙂

  31. espoir, gördün mü maymun olduk, elalem bizi izliyor 🙂

  32. Yok aga, sende bir sapıklık seziyorum. İlla gizli kapaklı olması lazım, değil mi? Herkese açık olunca rahat konuşulmuyor diyor bi' de. Desene, ben rahat takılacam, hava sıcak deyip soyunacam 🙂

    Neyse. Konuyu kapatalım. Böyle giderse ben +18'e bağlayacağım.

  33. bazı sitelerde shoutbox olur hani, öylesine yazarsın. ondan yapalım bir tane. TRF1 VIP shoutbox diye, linki gizli olur herkese vermeyiz. Bağırır dururuz 😀

  34. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Aha 3. de geldi… 4.yü de bulalım f1 harmanlı bir okey atalım dicem, sonra Onur ne bu okey mokey, kırarım kafanı diye muhabbete giricek… Kapitalist mi takılsak ne yapsak 🙂

  35. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    hahahahahahaha…. gözümün önüne geldi bi an sarılıp, fırlatması…Rahmetli'nin sersemlemiş şekilde ayağa kalkması falan. Albayrak'ın naptım lan ben bakışı.. :))))))))))

    Mini forumlarda amaçlandı ama kamuya açık olduğu için rahat konuşulmuyor :S

  36. Muhabbet güzel, çekirdek yiyerek takip ediyorum. Aynen devam 😀

  37. Aslında Mini Forumlar belki de bunu amaçladı. Ama pek başarılı olduğu söylenemez.

    Abdürrahim Albayrak dedin de bak neyi hatırladım 🙂

    Kim olduğunu hatırlamıyorum, Habertürk'te Balçiçek Pamir'in programında bir konuk vardı. O anlatıyor: Galatasaray Avrupa Süper Kupası Maçı olması lazım. Tribünde siyasetten, sanattan, iş dünyasından, spor dünyasında v.s. çok fazla tanınmış isim var. Rahmetli Sakıp Ağa da maçı Abdürrahim Albayrak'ın yanında izliyor 🙂 Gol oluyor. Seviniyorlar, bağırıyorlar, çağırıyorlar, kucaklaşıyorlar… Kendilerine geldiklerinde bakıyorlar ki Sakıp Ağa yok! Bir kaç dakika sonra tribünlerin aşağısından yukarı çıkarken görüyorlar kendisini. "Ne oldu Ağam?". Abdürrahim Albayrak gol olunca farkında olmadan rahmetliyi aşağıya fırlatmış 🙂

  38. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ahahahah… Hocam Alonso fanıyız tamam da sabah akşam rusları biz avlamıyoruz, sakin 🙂 Ya bana harbiden daha mantıklı geliyor. Çünkü her taraftar kesiminden yazılarını, yorumlarını beğendiğim arkadaşlar var. Şimdi ben onların takımlarına veya pilotlarına bir eleştiride bulunsam, onlar benim taraftarı olduklarıma tepkiler çok daha farklı olur. Bunu haberlerin altında yapınca araya bir sürü parazit giriyor, siniri bozuluyor insanın. Bizim olsun, o da olsun. Sonra hit me baby one more tiiiiime hahahah…

    Ben sende bi Abdürrahim Albayrak havası sezdim valla. Dikkatli olmak lazım yanında 🙂 Ben transa girip izlediğim için genelde böyle sorunlar olmuyor. Arada bir patlamalarım oluyor. Onun dışında ayağıma giren çiviyi sök al mıııh demem 😀

  39. Tavsiye ederim, sen de benim gibi yap. Stres atıyor insan 🙂

    Ağzım zaten bozuktur, bir de yarış izlerken uçuyorum. Bak bir örnek vereyim: 2011 Kore yarışını F1'le alakası olmayan bir arkadaşımla izliyorum. Yarış bitti "Çok küfür ettin. Ama seninki zaten öndeki değil miydi? Anlamadım ??" dedi. Ben de küfür etmediğimi iddia ettim. Çaktırmadan video'ya almış. Daha doğrusu görüntüm yok, sesimi kaydetmiş. Lewis, Mark'a karşı savunma yaparken Lewis'e bayağı bir saydırmışım, güzel savunma yapıyor diye 🙂

    Özel oda mözel oda ?? Ne iş? O odaya girelim sonra… Tanışma-kaynaşma ayağına… Sen bizi her odaya girenlerden mi sanıyorsun? Kırarım kafanı ha! Adam ol!

    😉

  40. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Saolasın, onore ettin beni 🙂 Ama vallahi bak, diyorsan ki ben bunların amcagillerini, teyzegillerini şu kadar güzel çınlatıyorum, tek başıma çınlatmaktan sıkıldım, hay hay, no problem 🙂

    ben arada bir inzivaya çekiliyorum, arada bir delleniyorum. Ama artık dinlenmeye çekildiğim zamanlar uzadı ve sıklaştı. Ya aslında burada şöyle özel odalar kurulsa, birbirini falan davet etme olsa ne gada da güzel olmaz mı? Birbirini tanıyan, saygı gösteren insanlar rahat rahat tartışabilse en uç şekilde…

  41. İnternet başında kimseye sövmem zaten. Kendi kendime ise hiç bir sürücü, takım, bilmem ne ayrımı yapmadan yedi cedlerini…

    Şu yoruma karşı susmamda baş rol senindir, bunu bilesin.

  42. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Onur her ne kadar farklı bakış açılarımız olsa da, sen başkalarına uyma…mail adresimi veriyim sana, orada özelden söv Alonso'ya..:D Ama burada yapma..Sonra abuk subuk tartışmalar oluyor, insan kendini tutamayıp normalde söylemeyeceğim şeyleri söylüyor. Sen sen ol, sakin ol 🙂

  43. Hayret! Aradan 24 saat geçmesine rağmen yorum silinmemiş. Halbuki bizim yorumlar silinmişti. Demek ki site yaklaşımını değiştirdi.

    Bane-Fire Rises; cevap vermediğim için aciz durumda olduğumu sanma! Susmamın sebebi bir kaç arkadaşın hatırıdır.

  44. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ahmet, bu sitede daha önce Royal Hunt vardı onun adını provakatör çıkardılar ki bende biraz böyle düşünüyordum. Samimiyete gelirsek Raikkonen fanlığımı tartışacak statüde değilsin. Bana F1'i sevdiren adamdır Raikkonen sırf o var diye izlemeye başladım 2003 yılında. Ben doğrular neyse onu söyledim Raikkonen bu sene inşallah şampiyon olur ama her dilediğimizde gerçekleşmez. İnşallah olur, ama olamaz. Alonso'ya gelirsek F1'den biraz anlayan bir insan 2010 senesinden beri onun rakiplerine göre daha kötü bir araçla mücadele ettiğini anlayabilir. Buna rağmen o adam Vettel hariç sene boyunca diğerlerine karşı daha üstündü. 2010'da Webber'i,Hamilton'ı,Button'ı geçti. Bu geçtiği adamların aracından daha kötü bir araçla. 2011'de Hamilton'ı geçmeyi başardı sadece ama son yarışa kadar 2.lik mücadelesi verdi. Son yarışta en azından 3. olabilirdi ama. Malum o sene ki Ferrari aracının sert lastikleri rakiplerinden en az 0.5 saniye yavaştı. Bu adam bu araçla böyle başarı elde etmişse provakatörlüğü bırakıp tebrik etmen lazım yorumlarda seni objektif olmaya davet ediyorum. Yoksa burda ki insanlar F1 bilgisi olmayan bir insanla münakaşaya bile girmez. Anlayışını değiştirirsin inşallah yoksa yorumuna bir daha cevap alamazsın.

    Son olarak FORZA RAiKKONEN !

  45. Aga Raikkonen`in sampiyonluk sansi varken rakibi Alonso (veya baska bir pilot) icin "inşallah" diyen adamin samimiyetine inanmak kusura bakma da SAF liktan baska birsey degildir, gec edebiyat yapmayi..

  46. Nanenlerin henüz 10 da 1 ini kullanmadım.Daha neler var neler,aklın hayalin almaz.Senin istediğin kadar hedefinde olsun onur,Fernando Alonso sizi takmıyormuş 🙂

  47. Bu yorum silinir! Nereden mi biliyorum? Bilmem kaç ay önce benzer bir yorum okumuştum. Tarz, aşağı yukarı bununla aynıydı ama bundan daha kaliteliydi. Ben de aynı tarzla cevap vermiştim. Ama benim hedefimdeki sürücünün yediği naneler daha çok olduğu için elimde daha çok malzeme vardı ve yorumum, hem o cevap verdiğim yorumdan hem de buradaki yorumdan haliyle daha dolu olmuştu. Sonuç? Başta yazdığım gibi, yorumlar silindi.

  48. Anlayışınız bu mu?
    Raikkonen avatarı ve nicki taşıyabilmenin şartı Alonsoya saydırmaktır.Bunu yapmayan Rai taraftarı olamaz.Rai taraftarlarına, Alonso hakkında iyi şeyler söylemek haram kılınmıştır.Kimi Raikkonen nickli arkadaşın idamı gerekmektedir.

    Okurken her cümlenin sonunda "Evet!" dedim.

    Selam Babil Kralı. Anlayış gerçekten o. Örnek vereyim: Vettel'in ilk şampiyonluğunda bir köşe yazısı vardı. Yazıdan bir cümle çok hoşuma gitti. Yakışıklı duran bir cümleydi. Cümleyi beğendiğimi belirttim. Sevgili Alonso taraftarlarından biri o cümleyi beğenmemin nedeninin Alonso'ya laf çakmak olduğunu iddia etti. Allah içimi biliyor, aklımın ucundan dahi böyle bir şey geçmedi. Zaten makaleyi okuduğum sırada sabah saatleriydi ve nescafe ile uyanmaya çalışıyordum. Yani o saatte istesem de öyle bir şey yapamazdım 🙂 Durumun böyle olmadığını belirttim. Ne dedi biliyor musun? "Avatarında McLaren logosu var". Anlayış tamamen bu kadar basit ve ucuz.

    Benim önceki yazıp çizdiklerimi bilen bilir, Alonso'nun pilotajını öven birisiydim… Tanıdığım en sağlam Tifosi'lerden biri Alonso Ferrari'ye geçince yazdığı eleştiri yazısının ağır olduğunu belirtmiş birisiydim… Can'ın ve o tarz yorum yapan arkadaşların yorumlarını uygunsuz olarak bildirirdim… (Hatta bir keresinde Can'a da haber vermiştim yorumunu uygunsuz olarak bildirdim diye. Can da "Niye böyle yaptın?" demişti 🙂 )

    Ama anlayış böyle olunca "S.çayım anlayışınıza!" demek istiyor insan.

    Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla hesabı şunu da belirteyim; yukarıda örnek verdiğim makalenin link'ini vermek isterdim ama köşe yazıları eskiyince link'i bulunmuyor!

  49. Teraziye tıklayalım beyler… hanımlar. +rep

  50. Alonso'muzla yıllardır uğraşıyorlar. el nando'muzu yıkmaya çalışıyorlar. Elbette başarılı olamayacaklar. Onun adı yeter:

    Fernando Alonso: Numero Uno

  51. Yeni gelecek arkadaşlar pilot seçimine dikkat etmeden önce,

    2006 yılında San Marinoda SC geçerek avantaj sağlayan.
    2007 de yalanları Ron için örtbas eden
    2008 de Heikki nin yardımıyla şampiyonlukta extra 2 puan alan ( O sene 1 puan farla şampiyon oldu)
    2009 da Takımın yalanını kapatan
    2010 da SC ye atak yaparak podyum kazanan
    2011 de ceza üstüne ceza alan

    Bunun yanında Maldonado ve Massa ya hakaret eden
    Aklı sıra şaka yaptığını zanneden ve bunu ırkçılık seviyesine çeken
    Button'ın kendisini geçip geçmeyeceğini takıma soran
    Bir kazayı film izler gibi heyecanla anlatan
    13 yaşından beri kendini destekleyen takıma kupa konusunu direten
    13 yaşından beri kendisini destekleyen takımda the boss dediğin adamın bile sabrını taşıran
    13 yaşından beri kendisini destekleyen takıma geldiğinden beri sadece 1 şampiyonluk veren ve bunuda en vasat pilotlardan birine karşı becerebilen
    2009 senesi hariç her sene iyi bir aracı olsada hiçbir sene tekrar şampiyonluk şansını son yarışa taşıyamayan
    Bütün herşeyi hallettikten sonra bile,kendisinden üstün olduğunu iddaa ettiğin pilottan sezonun ilk yarısında 50 puan fark yiyen
    ve bu fark yiyen pilotunun F1 racingteki açıklamalarıyla,verdiği demeçlerle senin beğenmediğin pilotu kendi idolu Senna dan bile daha üstün gören pilotunmu

    F1 İN EN İYİSİ??????? Yoksa bir spinden sonra otlakların içinde ağlayan avatardakimi en iyisi?????

    Neyse Can,bunları anlayabilecek kapasitede olduğunu sanmıyorum.Neden yazdığımı soracak olursan kin ve nefret tek taraflı değildir.Ne ekersen onu biçersin.Bunu f1 izlemeye yeni başlayacak arkadaşlarımızında gerçekleri öğrenmeleri ve hakikat denizinde boğulmamaları adına yazdım.

    Alonso nun cevabına gelince? insan bazı insanları niye umursamaz?Cevap çok basit: değer vermedği için.

    Neden umursar ve takip eder?Hazımsızlık yada unutulamaz,tarif edilemez yaralar bıraktığı için.Söylesene sen neden taki ediyorsun 🙂

  52. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    İşte bahsettiğim duvar, bu örülen duvar. İşte bahsettiğim umursamamazlık, bu umursamamazlık…

  53. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Can , yorumunun ayrıntılarıyla evvelce ilgilendim ama bunlar çoğu zaman boşa zaman kaybı oldu.Şöyle ki kimsenin fikri değişmiyor ya da ben görmedim.
    Renodaki son zamanları hakkında defalarca konuştuk.Olaylara tek taraflı bakmayalım.Reno takımı 2007 Alonsoya Sepang testlerine katılma iznini neden vermedi.Mp4 22 yi Hamilton ve Dela rosa test ettiler.Bunları bilmene rağmen tarafın birini sütten çıkmış olarak gösteremezsin.Ferrari belgeleri hakkında sayfalarca tartıştık..Madem ki belgeler kullanılmadı o halde hiç bir sorun yok öyle değil mi?.Ne bu belgelerin Couglanın evinde çıkmasının , ne aracın gelişimindeki (fren gibi) bazı parçaların gelişimin yasaklanmasının, ne ödenen 100 milyonun ne de bir yıl sonra şampiyon olan aracın bir önemi kalmıyor.Alonso ve Pedro istediği kadar yazışsın öyle değil mi?.Çalınmadığı ve kullanılmadığı kabul edilen belgelerin tehdit unsuru olması da söz konusu olamaz değil mi?

    Yeni nesli yönlendirme çalışmaları adı altında kendini de mutmain etmektesin.Bunu teknik açıdan boş biri olmadığını düşündüğüm için yazdım.Onlara F1 i sevdirmek bilgi vermek yerine zehir empoze etmektesin.

  54. Teşekkürler. Bu gerçekten iyi bir analizdi.

  55. hadi ordan :

  56. VettelRacing  avatarı

    Sevgili arkadaşlar!Bugün bu siteye son girişim oldu.Maalesef son girişim oldu.Çünkü Yorum Kontrol yöneticilerinin yorum kontrol kurallarını uygulamamasıdır.Mesela provokatörce yorumlar yayınlanmayacak deniliyordu.Hem ayrıca her kavga olduğunda kavgayı bitirmek için yazdığım yorumları inceleyeceğiz deyip de hiçbir zaman koymadılar.Ve bunun yerine kavgayı devam ettiren yazıları koydular.Bunun için bu siteye son girişim oldu.Ve herkesi de yorum kontrol hatasını anlayıp da hatasını gidereceğinin sözünü verene kadar bu eyleme davet ediyorum.

  57. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Nebuchadnezzar
    Yorumlarını okuduğumda belli bir seviyenin üstünde zekaya sahip olduğun belli oluyor.
    Hal böyle iken neden f1 izleyicisi/takipçisi alımlarının durdurulduğunu farz ediyorsun.
    aramıza yeni katılan arkadaşlar olmayacak mı?
    yeni katılan arkadaşlara birisi flashback yapmaya çalışmayacak mı? (düzenli tekrarlar halinde)
    şayet kendilerine takım veya pilot seçiminde bulunacaklarsa bazı bilgileri edinmelerinin gerekeceğini birileri düşünmeyecek mi? (örneğin benim yorumumdaki bilgiler. pilot seçimi yapmamış, en alt düzeyde bile bir kişiliğe sahip kişilerde bir duraklamaya sebep olacaktır.)

    gördüğün gibi tekrarlanan yorumlarım bilinçli maksat dahilindedir.

    ———————————–
    Seninde gördüğün gibi, itirazın yorumumun ayrıntılarına, örneklerine değil.
    sadece tekrarlamama karşı çıkıyorsun.
    ve ben seni anlıyor ilave olarak sana rumuzumu gördüğünde yorumlarımı okumamanı tavsiye ediyorum.

  58. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Anlayışınız bu mu?
    Raikkonen avatarı ve nicki taşıyabilmenin şartı Alonsoya saydırmaktır.Bunu yapmayan Rai taraftarı olamaz.Rai taraftarlarına, Alonso hakkında iyi şeyler söylemek haram kılınmıştır.Kimi Raikkonen nickli arkadaşın idamı gerekmektedir.

    Raikkonen anayasası madde 49/C

  59. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yine bir Alonso haberi ve yine o malum şahıs aynı teranelerle tekrar sahne almış.Birkaçı eksik olmak üzere şakşakçıları da hemen tebrik edip puan vermişler.
    Senaryo yıllardır aynı.Bir adım dahi ilerleme yok.Halen aynı şeyler yazılıyor ve halen aynı şeyler alkışlanıyor.Yazılan aynı , yazan aynı , alkışlayan da aynı.Yani değişen bişey yok.Bizdeki F1 anlayışının bir resmidir bunlar.Bazen acıdan bazen de gizli hayranlıktan doğan içgüdüsel durumlardır.Yani bir nevi fıtrat özelliğidir.Doğuştan olduğu için değişme imkan ve ihtimali yoktur.

  60. Ve nickin neden Kimi Raikkonen onu hic cozemedim 🙂

  61. Bu kadar uzun yazi yazinca arkadasin soylediklerine cevap verdin sandim sonuna kadar okudum yorumunu ama hic birine cevap verememissin, hayir bu kadar uzun yaziyi hic cevap vermeden nasil yazabildin sasirdim, helal olsun valla 🙂

    Son olarak "Bu 3 sene içerisinde her zaman Vettel hariç tüm rakiplerini geride bırakabilmiştir. Bu senede oda gerçekleşicek inşallah" cumleni okuyunca avatarinda neden Kimi resmi oldugunu cozemedim..

  62. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Geçmişe mazi denir. Alonso öyle veya böyle çifte dünya şampiyonu olmuş bir pilot.
    Eskiden bazı hataları olabilir kim yapmadı ki ? Mclaren'in altın çocuğu Hamilton'da 2009 Avusturalya'da Trulli olayında yalan söylemişti. Alonso'nun şu anda ki performansı, yeteneği kusursuz seviyede.

    KONUYLA ALAKASIZ !!!
    2010-2011-2012 bu 3 yıl boyunca Alonso;Vettel,Webber,Button,Hamilton ve hatta bu sene ki Lotus'danda kötü bir araçla mücadele ediyor.Ve bu 3 sene içerisinde her zaman Vettel hariç tüm rakiplerini geride bırakabilmiştir. Bu senede oda gerçekleşicek inşallah. Tamam burası demokrat bir ülke demokrat bir forum herkesin her şeyi istediği yerde söyleme hakkı var, ama eleştirilerinizi beyan ederken biraz ölçüp tartıp öyle dile getirin. Bence şu anda pistte ki en harika pilot Alonso.
    Polyanacılık oynamaya gerek yok.

    Alonso'nun rakipleri

    Button:Ayar sıkıntısı yaşıyormuş, sen yarış pilotusun kendin için ne iyiyse onu şıp diye bulman gerekir. Elinde çok iyi bir pakete sahipken bile 6 yarışı fiyasko olarak geçiyorsan yarışçılığından şüphe ederim senin.

    Hamilton:Yetenekli ve hızlı olduğu aşikar, ama artık genç Hamilton değil. Bir an önce gözünün önüne bakıp yaklaşımımı değiştirmeyeceğim gibi kötü açıklamaları geçip iyi sonuçlar almaya odanklanmalı. Yok sevgilisi yok özel hayatı felan fişman geçin bu işleri. F1 motorsporlarının zirvesi profesyonellik hat safada olmalı. Kız arkadaşından ayrıldı diye kenara çekip ağlamasın iş zamanı iş, aş zamanı aş dedikleri gibi yarış hafta sonunda yarışdır önemli olan Nicole değil.

    Webber: Bu adamı anlamış değilim hız var agresiflik var her şey var ama başarı yok. Galiba Red Bull Webber'i, Vettel'e kurban verdi.

    Vettel: Button'a difüzör şampiyonu diyenler, bu adamada egzoz şampiyonu desin o zaman 🙂
    Kötü bir araçla ne kadar kötü bir pilot ve insan olduğunu gösterdi bize.

    Diyeceğim şu ki yorum yaparken, eleştiride bulunurlen at gözlüklerini çıkarında öyle yorum yapın.
    Şu anda kendi pilotunu Alonso'dan iyi gören fanlar objektif fanlar değildir.

    Doğruya doğru eğriyede eğri demek lazım. Şu anda pistte Alonso'dan kumaşı daha sağlam pilot olabilir. Ama önemli olan pistte yansıttıkları bu konudada şu anda en iyisi Alonso.

    Ha bu arada yorumumu dikkatlice okuyun sonra eleştirin. Çünkü bu yorumda şu andaki durumdan bahsettim kalıcı değil yani. Sezon sonu her şey değişebilir tabi ki.

  63. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    İnsan neden umursamaz? Kimisi her şeyin kendi istediği gibi olmasını ister, karşısındaki kil gibi yoğrulsun ister; kimisi karşısındaki duvarsa bakar, dönüp gider. Etraftaki duvarlar o kadar çok olunca ve duvarda kulak, beyin vb. gibi organlar olmayınca umursamamayı öğreniyor insan. Bakınız atalarımız : Ağız torba değil ki büzesin… Bakınız ben: O zaman neden tatlı canını üzesin…

  64. Petrov'a o kadar çok küfür etti ki,tüm Rusya'yı ayarlasa intikamı alamaz 😀

  65. birde kütle amortisörü olayı tamamen FIA'nın kendi aptallığından ortaya çıkmış bir problemdir. FIA yasakladıktan sonra kendi hakemleri sistemi legal ilan etmiş, ardından bir takım baskılar sonucu sistem yine illegal ilan edilmiştir…

    keşke mclaren çalıştırabilseydi sistemi değil mi… Mclaren gibi bir takımın 10 senenin üzerinde bir süredir şampiyon olamaması araştırılmalı, açık bir şekilde takımı yönetenlerin beceriksizliği olduğunu düşünüyorum…

  66. 2005 yılında Renault kütle amortisörünü Brezilya Gp'si ve sonrasında kullandı. Bilgilerinizi tazelemenizi öneririm. Ayrıca kütle amortisörü sadece Renault tarafından değil diğer araçlar tarafından da kullanılıyordu. Bu sistemi en iyi kullanan takım Renault'tu sadece. 2005 yılının sonunda test edilen ve ilk versiyonu piste çıkan kütle amortisörü, 2006 yılında aracın temelini oluşturdu, aracın temelini sezon ortası değiştirilmesi ise Mclaren takımının uğraşları sonucu olmuştur.

    Kendileri beceremedi çünkü bu sistemi çalıştırmayı…

  67. Andrea Bulgar gerisi Rus 😀 Ruslardan hıncını çıkartıyor hiç böyle düşünmemiştim 😀

  68. daha iyi özetlenemezdi

  69. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    insan neden umarsamaz?
    birçok sebebi vardır.
    benim aklıma gelen ilk neden, geçmişte değiştirmek isteyeceği çok şey olanın gücünün buna yetmeyeceğini anladığında verdiği tepkinin sonucu geliştirdiği savunma mekanizması.

    çok kısa…
    -McLaren ile Reno'da yarışırken anlaştı ve takımının McLaren'e kendisinin şampiyon bir pilot olarak gitmesini istemediğini iddia etti. takımını kendisine sabotaj ile suçladı. Reno, diazı McLaren'e şampiyon bir pilot olarak yolladı. (kütle amortisörünü çıkararak. ki böylesi bir kural dışı avantajı olmadan bir daha şampiyon olamadı)

    -McLaren de , Ron "The Boss" Dennis'i Hamilton'ı yavaşlatması hususunda tehdit etti. Tehdit unsuru, kendisinin Pedro ile mail alışverişinde bulunduğu McLaren tarafından kullanılmadığı ispatlanmış Ferrari belgeleri idi.

    – Reno'ya tekrar geçti ve Hamilton'a karşı şampiyonlukta Ferrari pilotu Massa'ya destek vereceğini açıkladı. (bu f1 tarihinde bir pilotun diğer pilota olan kininin en büyük göstergesi oldu)

    -F1 tarihinin hile ile alındığı resmi olan tek galibiyetini istatistiklerinde gurur ile taşıyan tek f1 pilotu.

    -Ferrari de 1. pilot olmak için yaptığı finansman harcamaları başvurduğu pist dışı baskılar sıcaklığını hala korumakta….

    kısaca hiçbirini değiştiremez.
    yapılacak tekşey umursamamak.

    ———————————————————–
    İnsan kendi hayatında yaptığı hataları bir başkasında gördüğünde empati yapıp samimiyet kurabiliyor.
    Örneğin gammazcı veya hile ile alınmış olsa bile kazanılmış bir başarıdan sonra sevinebileceğinizi düşünün. bunların f1 deki sembolüne hayranlık duymanız doğal olacaktır.

  70. Şimdi bişi söyleyecem, yanlış anlamayın, kızmayın alonso taraftarı kardeşlerim. Espri yapıyorum.

    Bu saydıklarının hepsi rus mu? Eğer öyleyse Alonso, 2010 abu dhabi yarışı sonrası petrova ettiği küfürleri gerçekleştiriyor olabilir mi? 😀 Bir nevi intikam 😀

  71. onu sürücü alonso olarak değerlendirebiliriz. antrenman çalışması.

  72. Sürekli bisiklet sürdüğünü kendi adıma biliyorum Günay 😀

  73. Gerçek hayattaki Alonso da gayet aktif. Bkz: Dasha Kapustina, Andrea Vrazhalska, Xenia Tchoumitcheva, Erena Sharkova :))

  74. yav he he ondan alaattin alonso herkesi döver

  75. neden hemen söyledin bak hayalleri yıkıldı çocuğun

  76. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Bu durumu keşke burdaki embesiller de anlayabilse

  77. 🙂 haha güldürdün beni bu haberleri Türk basını zannetmiyorsundur gerçekten umarım..

  78. Güzel konuşmuş. Bunun böyle olduğunu herkes biliyor da muhabirlerle taraftarlar boş durmuyor. Gerçek hayatta nasıl biri bilemiyoruz ama "Sürücü olan Alonso" amaçlarına ulaşmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

  79. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    sen kazanmaya bak gerisi laf!

  80. İyide ben hiç dış basını takip etmiyorum hep Türk basınından takip edyorum haberleri …

  81. İyide ben hiç dış basını takip etmiyorum hep Türk basınından takip edyorum haberleri …

  82. O kadar.Biz de bu sitedeki trolleri takmıyoruz tıpkı "Diaz" gibi 🙂

  83. alonso: türkiyede CAN bir arkadaş var hep benimle uğraşıyor.bir tek onu çok önemsiyorum:)

  84. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Aynı şekilde ispanyol taraftarların da ingiliz pilotlardan ya da alman pilotlardan hoşlandıklarını sanmıyorum.Galatasaray taraftarının Kadıköyde alışveriş yapmayıp Fenerbahçe burnuna gitmediği gibi.

  85. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Fransızlar sözde ermeni soykırım yasasını kabul edince renault markasından ve prosttan soğumuştum.bunun gibi bişey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir