Mclaren: "Paketten Maksimumu Çıkaramadık"

yazar:

kategori:

Whitmarsh “İlk 11 yarışta 8 defa ilk çizgide yer aldık bu yüzden aracın, en azından sıralamalarda yavaş olduğunu söyleyemeyiz.”

“Ancak bu sezon herkes için zor oldu. Ve Fernando ile Ferrari’nin harika bir iş çıkardığını söylemelisiniz. Hem gelişim hem de ellerindeki paketten maksimumu çıkarma konusunda iyi iş çıkardılar.”

“Biz elimizdeki paketten maksimumu çıkaramadık.” dedi.

Whitmarsh, sezona en güçlü araçla başlamasının ardından geleneksel olarak sezon içi gelişimde güçlü olmasının şampiyonluk mücadelesinde etkili olacağını düşünüyor.

Whitmarsh “Lastikler gerçekten mücadele gerektirdi. Bu konuda sıkı çalıştık ve biraz gelişme kaydettik ancak aynı zamanda hata yapmaktan kaçınmalıyız. Bir kaç hatamız oldu ve bunları elememiz lazım ancak o alanda da gelişme kaydettik.”

“Bu sene özellikle lastiklerde ince noktayı bulmak zor. Biraz gelişme kaydettik ancak kuru zeminde gelişmenin yanında geçiş ve yağmur lastiklerinde de gelişmek gerekiyor.” dedi.

Hamilton şu anda lider Alonso’nun 47 puan gerisinde olsa da Whitmarsh geride kalan yarışlara bakarak farkın çok fazla olmadığını düşünüyor.

Whitmarsh “Öğrenmeye devam ediyoruz. Aracı geliştiriyoruz ancak hiç birisi istediğimiz kadar hızlı olmadı.”

“Ancak daha güçlü zeminimiz var ve gelişme kaydediyoruz. Daha çok fazla puan toplanabilir ve bunu hatırlamaya devam etmeliyiz.”

“Ancak kafamızı buna takmamalıyız. Her yarışta en hızlı araca sahip olmayı, hatalar yapmamayı ve lastikleri mümkün olduğu kadar iyi anlayıp aracı iyi ayarlamayı, iyi sıralamalar geçirip iyi yarışlar çıkarmayı kafaya takmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. bu bir takım oyunu

  2. Sanırım pit stoplarda Hamiltonun aracının sol arka lastiğini değiştiren mekanikerin fazla mesai (antreman) yaparak işini daha iyi yapmaya başladığından bahsediyor.

  3. Hamilton 2007 ve 2010 yıllarında son yarışa kadar şampiyonluk şansı ile gelmiştir. 2007 yılında ilk senesinde olmasına rağmen harika bir sezon çıkardı. Başka bunu yapan bir isim oldu mu? Alonso neden kazanamadı 2007 yılında. 2010 yılında önde olmasına rağmen neden kazamadı. 2010 yılında takım stratejisinden kaybetti diyorsun Hamilton 2007 yılında Çinde yarış dışı kaldı Brezilyada da şanzıman arızası yüzünden geriledi. Pilot hatalarımı şimdi bunlar. Komik olmayın ya

  4. tahsin alonso o saydığın yıllarda son yyarışa kadar şampiyonluk kovaladı ve her ikisindede 1 er puan farkla kaçırdı.senin lewis ne yaptı o yıllarda bana söylermisin.heleki 2007 de lewisin elinde olan puan avantajı alonsonun elinde olsaydı acaba veririmiydi kimiye şampiyonluğu.2010 u ben bir daha hatırlatayım.tamamen takımın strateji hatasından kaynaklanan bir sondur.yani alonso o araca rağmen son yarışa puan avantajı ile girmiştir

  5. Madem Alonso mükemmel ötesi bir pilot neden 6 yıldır 1 tane bile şampiyonluk alamıyor. Diyeceksin ki araçları iyi değildi. Hamilton için deyince pilot faktörü öne çıkıyor ama değil mi? Pilot hataları önce çıkıyor değil mi? Alonso'ya gelince araçları iyi değildi oluyor. 2007 yılında aracı kötü müydü? 2010 yılında aracı kötü müydü? McLaren muhteşem bir pilotu var. Sizin zorunuza gidip kabul edemeseniz de. 2012 sezonunda Hamilton'ın başına gelenleri pilot hatası olarak görüyorsan kusura bakma dostum ağır fanatiksin.

  6. Değil mi gene massa gene hockenheim 😀 Artık 2004 den itibaren bir daha izlemeliyim unutmaya başlamışım.

  7. Belki Ferrari tarafından kendisine antrenman yaptırılıyordur gelecek için 😛 Bir sene önce Rubens'e denilmişti bu.

  8. Hımm anlaşıldı senin derdin başka neyse :)) hadi iyi günler

  9. Lewis uzerinden Basit bir hesap yapalim:
    -bahreynde start 2.cep; rahat bir 4.luk alacakken 2 berbat pitstopla 8. Oldu kayip: 8 puan hata mclaren
    -ispanyada start 1.cep olacakken benzin rezaleti son sira baslar rahat alacagi bir yaris gider 8. Olur kayip puan 21 hata mclaren
    – valensiyada son turda maldonadoyla gereksiz bir temas yasar, kayip 12 puan. suc maldonadonun olsada hata lewis diyelim
    – almanyada hizlanan mclarenle bence rahat bir podyum alacakken(button 2. Olduguna gore muhtemeldi) ilk turda massanin kirik kanat parcasindan lastik gumler gider 15 puan, hata takdir-i ilahi

    Monacodaki pit problemi,valensiyadaki pit faciasini, ingilteredeki kotu siralamalari ve ayar problemlerini yazmadim hic ki bunlarda mclaren hatalari…
    Toplam kayip 56 puan…Alonsonun kanada daki taktik hatasi disinda bir problem yasadigini hatirlamiyorum…. Yorum sizin…

  10. Bu takım emri niye verildi şampiyonluğa yarışmıyorlar sonuçta hiç hatırlamıyorum unutmuşum.

  11. didem objektifim demedimki zaten ..bilerek direk subjektif bir yorum yazdım.:) site çok sakin işliyor biraz karıştırmak lazım.

  12. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000)'in Alonso, Kendisiyle Uğraşanları Önemsemiyor haberinde yazdığı şey burada da çıkmıştı, ona hitaben yazdım.

    Sauber/Massa takım emri ise bu.

  13. Formula 1'in bir takım oyunu olduğunu unutuyorsun galiba? takım sürekli olarak her yarış hata yaptıgında bırak Lewisi,Buttonı Schumi bile hiç bşey yapamıyor.

    pitte en fazla 1 saniye kaybettiniz pilotlarınız o muhteşem araçla o bir saniyeyi eritmesini bilecek

    Kaşar pirelli lastikleri varken hangi pilot deli gibi sürüp önündeki pilotları avlayacak,hangi pilot ve takım bu riski göze alabilir kusura bakma ama yorumun çok subjektif olmuş.

  14. Yazdıklarının konuyla alakasını çözemedim, ama çok ilginç dikkat çekici (benim için ) ham bilgiler var,özellikle 2002'de sauberin Massa'ya haykırması olayını biraz açarmısın en az haberler kadar okunacağını düşünüyorum,

  15. VettelRacing  avatarı

    Sevgili arkadaşlar!Bugün bu siteye son girişim oldu.Maalesef son girişim oldu.Çünkü Yorum Kontrol yöneticilerinin yorum kontrol kurallarını uygulamamasıdır.Mesela provokatörce yorumlar yayınlanmayacak deniliyordu.Hem ayrıca her kavga olduğunda kavgayı bitirmek için yazdığım yorumları inceleyeceğiz deyip de hiçbir zaman koymadılar.Ve bunun yerine kavgayı devam ettiren yazıları koydular.Bunun için bu siteye son girişim oldu.Ve herkesi de yorum kontrol hatasını anlayıp da hatasını gidereceğinin sözünü verene kadar bu eyleme davet ediyorum.

  16. sizdede bir alonso olsaydı o dediğin olabilirdi ama yok ne yazıkki. onun için fazla ümitlenme ne sizin lewisle nede buttonla olur bu iş.pit hatası falan demeyin pilotların hatası veya beceriksizliği dahada etkilidir bana göre.pitte en fazla 1 saniye kaybettiniz pilotlarınız o muhteşem araçla o bir saniyeyi eritmesini bilecek yoksa dediğim gibi işiniz zor.

  17. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    "Biz elimizdeki paketten maksimumu çıkaramadık."

    bu her senenin mücadelesidir.
    mevcut koşulları korusaydık ve pitler McLaren standartlarında olsaydı şu anda lider idik.

  18. bir yorum yazdıydım, üstteki kalkınca gönderdiğim de yalan oldu. Tek kişiye değil, herkes için tekrar yapıştırıyorum:

    Takım emirleri ve hileler olmadan olmuyor bazen sanırım. Bahsettiğin sadece Alonso ile ilgili değil. İşin Briatore tarafı da var. Benetton zamanlarını düşün, yasak olduğu halde uzun süre kullanılan traction ve launch control. Aynı takımın yasadışı yakıt hortumu kullanması, bunla uğraşırken verstappen'i yakması. Aynı sene mclarenin yasadışı şekilde kullandığı otomatik vites sistemi. Ferrari'nin FIA baskıları ve Bridgestone ile özel ortaklığı. BMW'nin yakıt sıcaklığı hilesi. Yakın zamandaki reno motor haritası. Bunlar takımlarla ilgili olanlar. Pilotlarla ilgili olanlarsa genelde takım emirleri. Coulthard'ın Hakkinen'e çokça yol vermesi, Ferrari'nin daha sezon ortasına gelmeden telsizden ilettiği "let michael pass…" lafı, şuminin 94 hill, 97 villeneuve ve 06 monaco(!) kazaları, hamilton'ın komiserlere yalan söylemesi, 2002'de sauberin Massa'ya haykırmasını da sayabiliriz. Jordan da Ralf'e yapmıştı benzer bir şeyi, ridiculous muhabbeti şu an aklıma gelenler. Ayrıca senin yazdıkların var tabi. F1'de kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Hemen herkes b.ka batmış durumda. Ama bu kadar para dönen bir pazarda böyle şeylerin olması kaçınılmaz. Fazla takılmamak, ama unutmamak da gerek.

  19. Takım emirleri ve hileler olmadan olmuyor bazen sanırım. Bahsettiğin sadece Alonso ile ilgili değil.

    İşin Briatore tarafı da var. Benetton zamanlarını düşün, yasak olduğu halde uzun süre kullanılan traction ve launch control. Aynı takımın yasadışı yakıt hortumu kullanması, bunla uğraşırken verstappen'i yakması. Aynı sene mclarenin yasadışı şekilde kullandığı otomatik vites sistemi. Ferrari'nin FIA baskıları ve Bridgestone ile özel ortaklığı. BMW'nin yakıt sıcaklığı hilesi. Yakın zamandaki reno motor haritası. Bunlar takımlarla ilgili olanlar.

    Pilotlarla ilgili olanlarsa genelde takım emirleri. Coulthard'ın Hakkinen'e çokça yol vermesi, Ferrari'nin daha sezon ortasına gelmeden telsizden ilettiği "let michael pass…" lafı, şuminin 94 hill, 97 villeneuve ve 06 monaco(!) kazaları, hamilton'ın komiserlere yalan söylemesi, 2002'de sauberin Massa'ya haykırmasını da sayabiliriz. Jordan da Ralf'e yapmıştı benzer bir şeyi, ridiculous muhabbeti şu an aklıma gelenler. Ayrıca senin yazdıkların var tabi.

    F1'de kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Hemen herkes b.ka batmış durumda. Ama bu kadar para dönen bir pazarda böyle şeylerin olması kaçınılmaz. Fazla takılmamak, ama unutmamak da gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir