Alex Wurz ile Kanada'da 1 Tur

yazar:

kategori:

4361 km’lik Gilles Villeneuve pisti bu sezonun 7. yarışına evsahipliği yapacak. Uzun düzlükler sonunda sert fren noktaları bulunan pist bu yönüyle frenler üzerinde oldukça etkili.

Geçtiğimiz sene burada podyuma çıkan Alex Wurz ile 1 tura göz atalım:

"Montreal iyi bir yarış. Avustralya’ya oldukça benziyor ve şehir çevresinde çok iyi atmosfer ve restoranlar sunuyor. Formula 1’de ilk yarışıma 1997’de burada çıktım bu yüzden buraya gelmekten keyif alıyorum."

"Monaco’nun ardından hemen buraya geldiğimiz için araçları düşük downforceda sürmek ilginç oluyor. Araçlar sürekli kayıyorlar ve iyi bir denge bulamadığınız için dikkatli olmanız gerekiyor. Lastik bozulması da çok önemli burada."

"1. viraja 6. viteste yaklaşıyorsunuz ve burası geç fren yapmanızı zorlayan virajlardan birisi. Soldaki körbü mümkün olduğu kadar fazla kullanmak istiyorsunuz ancak eğer geç fren yaparsanız araç dengesiz olur ve körbler normalden daha kötü bir hale gelir. Daha sonra 1. vites ile sağ virajı dönüyoruz. Hafta başında burası çok kaygan oluyor ancak lastik parçaları piste düştükçe bu bölüm gelişiyor."

"3. ve 4. virajda diğer şikanlar ve pist durumu geliştikçe burada daha agresif olabilirsiniz. Çıkışta sağdaki bariyerlere çok yaklaşıyorsunuz sol viraj öncesinde."

"Sıradaki viraj fren anında çok engebeli oluyor ancak geç fren yapıp soldaki körbleri kullanabilirsiniz. Ancak aracın dengesini bozmamaya dikkat etmelisiniz çünkü düzlüğe açılan sağ virajda hızlı olmalısınız. Daha sonra köprünün altından geçip diğer bir şikana geliyorsunuz ve bunun sadece tek bir dönme noktası var. Burayı kaçırmak çok kolay ve her sene burayı kaçırıp düz giden pilotları görüyoruz."

"Sıradaki harpinde vites oranlarınıza göre 2. ya da 3. viteste olursunuz ve burada viraj çıkışında çekiş çok önemli çünkü turdaki en uzun düzlük burada. Son şikan öncesinde frene asılmadan önce burada 15 sn tam gaz gidiyorsunuz. Burada hep daha geç frene basmak istiyorsunuz ancak dikkatli olmak gerekiyor çünkü her şey bir anda yanlış gidebilir. Küçük bir hata ile farketmeden "şampiyonlar duvarı"nda bulursunuz kendinizi."

"Bir turdaki en iyi geçiş noktaları harpinde ve son şikanda ancak özellikle yarışın sonlarında yarış çizgisi dışındaki bölümlerdeki kirlilik yüzünden bu çok kolay değil. "


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir