Kubica'nın Kaza Yaptığı Yer Modifiye Edildi

yazar:

kategori:

Kanada GP yetkilileri, geçen sene Robert Kubica’nın büyük kazasının olduğu yerde benzer kazaları engellemek için modifikasyonlar yaptı.

Kubica, arkadan Jarno Trulli’nin aracına temas etmesi sonucu aracın kontrolünü kaybetmiş ve korumasız duvara vurmuştu. Bu olaydan sonra pist yetkilileri ve FIA bu bölümde güvenlik için neler yapılabileceğini değerlendirdiler.

Sonuç olarak buradaki duvarın piste daha yakınlaştırılmasının daha iyi olacağı kararına varıldı böylece hangi açıdan olursa olsun kazanın etkisinin daha az olması amaçlanıyor.

Bunun yanında duvar koruması da yükseltildi ve böylece aracın havalanması halinde karşı tarafa geçmesi engellenebilecek.


Yorumlar

  1. bariyerler dubleks olsa bile patlardı:D kubicayı anma yarışı olurdu siyah bantlar siyah burunlar olurdu araçlarda ama şükür ki bi sorun yok

  2. Orada lastik bariyer olsaydı Kubica bu kadar ucuz atlamazdı bence. Duvar sayesinde araç yön değiştirdi. Bariyer olsaydı araç oraya çakılıp kalacaktı. Bu en az 2-3 katı G kuvveti demek.

  3. Arkadaşım oraya lastik bariyer koymanın mantığı yokk 🙂 hayal et bakayım kubicanın kaza yaptığı yerde lastik bariyerler olduğunuu…ne olur o lastiklere:):)

  4. Yahu nasil lastik bariyer olamiyor, bal gibi olur, orasi oldukca genis, alan cok fazla daralmaz, 3 sira lastik koysan mis gibi olur, amac carpisma etkisini azaltmak degilmi, alla alla ya 🙂

  5. Başka şeyler de yapılabilirdi.

  6. karşı tarafa geçmesini engelleyecek bir şey olması gerektiği için duvar gerekli orada

  7. Arkadaşım orda lastik bariyer olmazzz duvar olurrr..ama ordaki duvar s şeklinde olduğu içinn kubica feci şekilde kaza geçirmiştirrr..orayı zamanında düzleştirselerdii kubica oyle kaza yapmazdıı…duvarda kayar giderdii

  8. tolga soydan avatarı

    orda duvarın ne işi var.başka bişey koyulamaz mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir