2012'de Şimdiye Kadar En Hızlı Pit Ekibi Ferrari'de

yazar:

kategori:

Alman Auto Motor und Sport’un haberine göre İtalyan takımın lastik değişim ekibi, son şampiyon Red Bull’dan pitstop başına yaklaşık 2 saniye daha hızlı.

Geçen sene yine bu zamanlarda pitstop konusunda orta grup mücadelesi veren takım, bu sene büyük bir atılım gerçekleştirdi.

2011’de en iyi ekip Mercedes’teydi ama Ross Brawn’ın önderliğindeki takım, bu sene ancak 4. sırayı elde edebilidi. Mercedes, Ferrari’nin 0,3 saniyeyi aşkın gerisinde; aynı zamanda Force India’da Alman takımı geçti.

2012’de Sam Michael’in idaresindeki McLaren pit ekibi, pitstopları teker teker elde aldığımızda en hızlı çalışmayı yaptı ama ortalamada, Toro Rosso’nun arkasında 6. sırada; Ferrari’nin 0,7 saniye gerisinde.

 


Yorumlar

  1. işte bu fark ancak eski ve güçlü bir takım olmakla yakalanabilir…hakları teslim edilse de mutlu olsalar…ancak böyle çalışmalar la ortaya çıkıyor bu insanları başarıları ve pilotlarına yaptığı katkıları…

  2. En istikrarlı diyelim 🙂 Ama Ferrari'yi takım olarak tebrik etmek gerekir her açıdan mükemmel bir sezon geçiriyorlar 🙂

  3. Mclaren en hızlısı ama bunu oturtmaya çalışırlarken çok değerli zamanlar kaybettiler. Ferrari sezon başından beri 3 dişli bijon kullanıyor ve en hızlısı olmasalar da istikrarlı olduklarından dolayı daha öndeler.

    Geçen sene ağzımız açık izlediğimiz 4 saniyelik RB pit stopları geride kaldı artık. İlginç bir şekilde bu sene RB, Mclaren ve Ferrari'den daha yavaş pit stoplar yapıyor.

  4. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    F1'deki yarislarin sadece pilota bagli olmadigini net bir sekilde gosterdiler-ferrari takimi-tebrik ediyorum.

  5. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    bizim takım coşacak bekleyin . 😀

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu sezon, iktidar sezonu değil istikrar sezonudur.

  7. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    gurur duyuyoruz pit ekibimizle, yavru kurtlarim benim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir