McLaren da Spa'da Çifte DRS Kullanmayı Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Bu ay başlarında İngiliz takımın Mercedes’in önderlik ettiği sistem üzerine çalıştığı gündeme gelmişti.

McLaren Sportif Sorumlusu Sam Michael: “Lotus’unki gibi değil ama o tip bir sistem üzerine çalışıyoruz.”

Mercedes’in sezon başında tartışmalara yol açan sistemi, daha sonra Lotus tarafından benimsendi ve Enstone kökenli takım, kendi uyarlamasını Spa’da kullanmayı planlıyor.

Brezilyalı gazeteci Livio Oricchio ise McLaren’ın sessiz sedasız bu sistemi Belçika’ya hazırlamaya çalıştığını öne sürdü.

Oricchio, McLaren’ın sisteminin Lotus ve Mercedes’inkine göre ne gibi farklılıklar taşıdığının net olmadığını söyledi.


Yorumlar

  1. Okuduklarınız doğru maalesef, Mercedes DDRS sistemi, Lotus'un tasarladığı sistemden farklı. Lotus sistemi kağıt üzerinde daha iyi ama henüz yarışlarda denemedikleri için teknik bir analiz yapamıyorum.
    Mercedes DDRS sisteminde DRS açılınca burundaki delik aktif oluyor ve burundan giren hava arka kanatta açılan deliklerden çıkıyor ve bu da aracın standart DRS'ye göre daha çabuk hızlanmasını sağlıyor.
    Normal DRS sisteminde DRS frene basınca kapanıyor ve arka kanattaki Downforce tekrar devreye giriyor. Mercedes DRS sisteminde ise frene basınca arka kanat kapanıyor, downforce tekrar geliyor fakat bu seferde borularda kalan hava lag yaratıyor, ön kanat stall durumunda kalıyor ve dönüşlerde gereken downforce geç sağlanıyor.

    Sistem tek turda avantajlı çünkü sıralamalarda herkes en zengin karışım ve en agresif sürüşünü yapıyor ama yarışta lastik korumak önemli olduğu için ve DRS daha az kullanıldığı için bu sistem bir avantaj sağlamıyor.

  2. Normal DRS de sadece arka kanat devre dışı kalıyor. Mercedes DDRS sisteminde ise aynı anda ön kanat ta devre dışı kalıyor ve araç top speed e daha çabuk ulaşıyor. Bu sistemin avantajı tek turda çok iyi olması fakat yarış içerisinde sürekli olarak kullanılamadığı için etki sağlamıyor. Mercedesin sıralamalarda hep üstte fakat yarışlarda geriye düşmesinin sebebi bu. Spa ve Monza'da tam gaz gidilen yerlerin fazla olması sebebiyle sıralamada Mercedes'in motor avantajıyla birlikte DDRS avantajını da kullanarak üst sıralarda olmalarını bekliyorum. yarış için bir tahmin yapamıyorum ama Medium ve Hard lastikler ferrariye yarıyor yarışta alonso üstlere çıkabilir. Schumi'den podyum bekliyorum.

  3. 07 MEHMET FERRARİ avatarı
    07 MEHMET FERRARİ

    Bizden hiç ses yok sanki fırtına öncesi sessiz liğı var

  4. 07 MEHMET FERRARİ avatarı
    07 MEHMET FERRARİ

    Bizden hiç ses yok sanki fırtına öncesi sessiz liğı var

  5. Konuşmalarınıza yorum yapmıyorum sadece bilgi açısından yazıyorum heryerde 6-7 km avantaj saglayan DDRS Monzada daha az etki saglar cunku zaten kanat açıları çok düşük sitedeki herkese saygılarımla yine yeniden en güzel pistlerle F1 bu haftasonu dönüyor.

  6. ddrs sistemi ile düzlük hızını artırmayı düşünmüştü mercedes ama bu downforceda gelişim azlığı yaratıp viraj dönme özürlüsü bir araç yarattı bu sezon öldü

  7. Mercedes bir dahaki seneye ddrs saçmalığı zaten kalkacak adam gibi bir egzos tasarımı lazım. Yaa akılcı bir şeyler yapsınlar demiyorum red bull mclareni kopyalasın yeter. Bu tasarımla bir yere varılmayacak

  8. MGP DDRS ile ön kanadın etkinliğini kaldırdı. Ama diğerleri sadece arka kanat üzerine çalışacaklar muhtemelen.

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes'in sistemi Monza'da getirisi olur niye dersen DRS'yi açınca kanatlar stall oluyor ve daha çabuk hızlanmayı sağlıyor onun dışında 6-7 km avantaj sağlayan DRS Monza'da 7-9 km fark yaratabilir.

  10. schumi mania avatarı

    DDRS Mercedesin bu sene baş belası oldu. Bütün aracı buna göre tasarladılar ama bu sistemde başlarına kabus gibi çöktü. Sistem arka lastiklerin aşırı hızlı aşınmasını sebep oluyor ve sistem frenle kapandığı anda arka kanat anında devreye girsede aracın önünden arkasına havayı taşıyan borularda hava sıkıştığı için ön kanadın tam kapasite çalışmaya başlaması biraz daha zaman alıyor. Buda viraj hızını olumsuz etkiliyor.

    Mercedes bu sorunla mücadele etmek için ön kanttan endplateleri çıkarıp daha az downforce üretmeye kalktı. Bunun sonucunda araç daha sürülebilir hale gelsede downforce eksikliği yüzünden genel olarak yavaşladı.

    Sene başında fanları Redbull un EBD si veya Brawn ın çift difüzörü gibi yenilikçi bir fikir diye heyecanlandıran DDRS resmen takımın elinde patladı. Diğer takımların böyle lanet birşeyle niye uğraştıklarını anlamak gerçekten çok zor.

    Yukarıdaki DDRS analizi yabancı basında okuduklarımdan çıkardığım sonuçtur. Yanlış bir fikir edindiysem bilen arkadaşların görüşlerine açığım.

  11. mclarenci mp4  avatarı

    belçika'da çifte drs avantaj ama monzada hiçbir getirisi olmaz. Monza'da DRS'nin avantajı bile yok neredeyse. Zaten takımlar minimum downforce ile yarışıyorlar. Bu nedenle drs'ye ihtiyaç duymadan azami hıza ulaşıyorlar. Mercedes kanada'da etkili olamadı, çünkü downforce ayarlayı oldukça düşüktü. Monzada'da etkili olacağını sanmıyorum. Düşük downforce ayarlarıyla mekanik yol tutuşu iyi olan takımlar öne çıkacaktır.

    SPA'da yağmur yağmazsa hamilton rahat polü alır. Yarışı'da rahat götürür. Vettel ve Alonso zorlayabilir belki. Lotus'a sıradaki iki yarışta şans vermiyorum. Düzlükte etkili değiller.

  12. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Spa'da Cuma günü yağmurlu geçecek ama Cumartesi yağmur yok..Pazar günü ise çok az yağmur varmış..Accuweather Spa 😀 Bu arada Çifte DRS kullanan takımlar düzlüklerde avantajlı olacaklardır.Acaba Mercedes nasıl performans gösterecek Spa ve Monza'da tahminim Mercedes bu iki yarışta en az bir araç podyuma çıkarır inşallah o'da 7 numara olur

  13. spa da mclaren bu sistemi uygulayabilirse lotusla beraber bir adım öne geçer

  14. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    3 günde yoğun yağmur bekleniyormuş spa da bu arada ferrarinin de DDRS i denemesi bekleniyormuş yeni ön ve drs yi etkin kullanan arka kanat yeni motor haritalama geliştirilmiş egzoz bekleniyor

  15. McLarenin büyük kapsamlı güncellemelerine güveniyorum İspanya ve Almanya'ya getirilen paket çok iyi sonuçlar vermişti umarım Spa içinde getirilen çifte drs sistemini sorunsuz çalıştırırız tabi yağmur engel olmaz ise.

  16. Umarım güncellemeleri hemen çalıştırıp sonuçlarını hemen alırız.Güncellemeleri çalıştırmak için bir iki yarışa ihtiyaç duyarsak şampiyonluk umutları da başka bahara kalacak

  17. Ferrari ve RBR merak ettim şimdi onlardan ses seda yok.

  18. Mclaren bu hocam, bos dururmu 🙂

  19. Bunlardan hiç ses çıkmıyordu, demek ki hazırlıyorlarmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir