FIA, F1'in Alternatifi Olarak Görülen Formula E'nin Ticari Hak Anlaşmasını İmzaladı

yazar:

kategori:

Başkan Jean Todt, 2014’te başlayacak olan yeni seri için Addax GP2 ve GP3 takımı sahibi Alejandro Agag ve Drayson Racing idari ortağı Lord Drayson ile anlaşmaya imza attı.

Pirelli test pilotu Lucas di Grassi, yeni kategoride test pilotu olarak görev alacak. Araçlar, sadece lityum bataryalar ve elektrik enerjisinden güç sağlayacak.

Bir yarış, Rio de Janeiro caddelerinde gerçekleşecek. FIA, diğer yarışların ise dünyanın önde gelen şehirlerinde yapılacağını belirtti.

Reuters’e göre Almanya için aday, Berlin’den Brandenburg Gate.

Financial Times’a göre ise serisinin bir amacı da geleneksel F1 takımlarının, elektrik otomobil üreticilerinin ve dünya çapındaki markaların ilgisini çekmek.

Haberde pilotların 220 km/sa hıza ulaşabilecekleri ve 25 dakika sonra bataryaların tükendiği yarış ortasında pitstop yapıp araç değiştirecekleri de belirtildi.

Agag: “Büyük otomobil üreticilerinin Formula E’ye başlarda girmesini beklemiyoruz. Endüstri, elektrik yarışlarına pek aşina değil. Ama ikinci safhada geleceklerine eminim.”


Yorumlar

“FIA, F1'in Alternatifi Olarak Görülen Formula E'nin Ticari Hak Anlaşmasını İmzaladı” için 11 yanıt

  1. resimler için teşekkürler

  2. Birkaç seri olacak anladığım kadarıyla bu mantıkta. Bu biraz daha iyi görünüyor tabi open wheel olduğundan.

    Elektrikli araba gıcık birşey. tesla roadster denemiştim, 160km kadar yol yaptım. zerre zevk almadımdı. tramvay gibi.

  3. Formuladan çok LeMans aracı olmuş bu. Formula denince aklıma hep açık tekerlekli seriler geliyor.

  4. Formuladan çok LeMans aracı olmuş bu. Formula denince aklıma hep açık tekerlekli seriler geliyor.

  5. acaba araçların şekli nasıl olacak

    Diğer resimler: ŞasiBataryalarDiğer

  6. acaba araçların şekli nasıl olacak

  7. Bazen sadece yarışmaktır önemli olan. Elindekini iyi kullanabilmektir. Mini cooper ile de yarışmak zevklidir, bahsettiğin dönem F1 araçları ile de. Bunları seyretmek ise apayrı bir zevk. Mali sıkıntılar olduğu sürece para harcanması gereken hız alanlarından tavizler veriliyor, yapacak bir şey yok.

  8. F1,WRC,NASCAR ı izleme sebebiniz nedir diye sorsam,cevaplar sanırım: hız , adrenalin , motor sesleri , güçlü arabalar gibi cevaplar olacaktır. O halde hız yapamayan, ses çıkarmayan, 25dk dan daha fazla rekabet edemeyecek olan araçları niye izleyelim ki? Çevrecilik , alternatif enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına ön ayak olmak amacı ile yapılacaktır ama zaten bu konuda ülkemizde de olmak üzere sürekli çalışmalar ve organizasyonlar yapılmakta.

    Benim asıl merak ettiğim , görmek istediğim F1 aracı 2008 deki gibi göze hoş gelen aerodinamik parçaların yasak olmadığı, V12 motorlu , KERS ve DRS nin çok bi etkisi olmayacaktır bu durumda ama rekabeti kızıştırmak için bunların da olabileceği, yarış içi yakıt ikmalinin geri gelmesi, sıralama lastiği ile yarışa başlama şartının kalkması.Yani kısaca yarışmak için zorlanan araçlar görmek.
    Şu an F1 de en ideal araç/pilot/motor kombinasyonu ; lastiklere en iyi davranan,dayanıklı araç/lastikleri koruyabilen,tempolu sürebilen pilot/en tasarruflu motor şekline dönüşüyor.

  9. onur çakır avatarı
    FIA, diğer yarışların ise dünyanın önde gelen şehirlerinde yapılacağını belirtti.

    Bence önde gelen şehirler arasında istanbulda var yani istanbulparkta müracat edebilir keşke böyle yarışlara izin veren başka pistlerimizde olsa diğer ülkelerde en az 10 pist var bizde 1 tane var oda istanbulun en ücra yerinde insan gitmeye üşeniyor

  10. 25 dakika sonra bataryaların tükendiği yarış ortasında pitstop yapıp araç değiştirecekleri

    :))) Bataryaları hızlıca ve güvenle değiştirmek mümkün değil herhalde. Elektrikli arabanın orası kötü. Benzinliğe girip 2 dakikada depoyu dolduramıyorsun. Bekle ki şarj olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir