Whitmarsh: "McLaren Gelecekte Daha Güçlü Olacak"

yazar:

kategori:

Whitmarsh, şirketin genişleyen iş kolu ve Formula 1’deki marka değerinin kendilerine güvenmek için teşvik verdiğini ifade etti.

McLaren’ın marka gücü hakkında konuşan Whitmarsh: “Daha güçlü hale gelecek. Gelecek sene 50. yılımızı kutlayacağız ve 1966’dan beri F1’deyiz”

“Yarışların %25’ini kazandık; %50’inde podyumdaydık ve Le Mans galibiyetimiz var. Gelecek için iyi temele sahibiz.”

McLaren ile ilgili son dönemde bazı söylentiler çıktı; hem motor hem de sponsor destekleri hakkında. Woking kökenli takımın kendi motorunu üreteceği veya Honda ile bir ortaklığa gireceği öne sürüldü ama Whitmarsh, Mercedes-Benz ile yola devam edeceklerini belirtti.

Whitmarsh: “Mercedes ile olacağız. Bunun aksini hiç söylemedik.”

Sponsorluk konusunda ise Vodafona’un devam edip etmeyeceği belli değil; şirket ile olan anlaşma 2013 sonunda bitiyor. Eğer Vodafone, F1’den tamamen ayrılırsa McLaren’ın yeni bir isim sponsoruna ihtiyacı olacak.

Whitmarsh ise herhangi bir endişe içinde değil; çünkü McLaren’ın büyük firmaları çekecek gücve sahip olduğuna inanıyor.

Whitmarsh: “Dışarıda zor bir dünya var. Reklam gücü tecrübemiz ve bizi destekleyen birinci sınıf şirketler var”

“Vodafone isim sponsorudur; umarım ve bekliyoruz ki devam edecekler. Ama sponsorlarımızla eşi benzeri görülmemiz bir ilişkimiz var; bazıları ile 30 yıldır”

“15 yılı aşkın zamanda bizimle olan 10 sponsor var ve F1 şöyle dursun, spor sponsorluğunda 15 yıl demek inanılmaz bir şey. Bu farklılık, gücümüzün bir parçasıdır.”

“Ama asıl işimiz F1. F1’de kazanmamız gerek”

“İnsanlar bizi eleştirip ‘MTC (McLaren Teknoloji Merkezi) ve diğer işler için Ron’un (Dennis) vizyonu nedeniyle kafanız karışıyor’ diyorlar ve diyecekler. Ama insanlar şimdi, daha çeşitli olmamız sayesinde endüstriyel ve ekonomik açıdan daha güçlü olduğumuzu söyleyebilir”

“Tarih gösteriyor ki F1’de olduğumuzdan bu yana 107 F1 takımı başarısız oldu ve dolayısıyla sadece F1 yapan bir takım, şüphesiz riskli.”

“Şimdi geleceğe bakar ve padoktaki herhangi birine, 5 senelik zaman diliminde F1’de hangi iki takımın olacağını sorsanız, sanırım cevap verenlerin %98’i McLaren ve Ferrari diyecektir. Bizi F1 sürüklüyor.”


Yorumlar

  1. en hızlı araç oldukların galibiyet alamamaları

  2. Bu adamı Ron dan ayıran en büyük özellik bu işte konuşma sanatı. Bu kadar güzel ve gösterişli konuşmayı yapanda çok az insan vardır zaten. Bu yüzden de takım patronluğunda Martin daha başarılı olucak bence Ron dan.

    Ama şu da var ki Ron dan da iyi kimse bir markayı bu kadar büyük bir hale getiremezdi.

  3. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Ne ile mücadele ettiğimiz ile ilgili;

    E'nin Ron'a olan kini ve McLaren'e verdiği hasar,
    Ecclestone, McLaren'in 2 sene men edilmesi için Mosley'le konuştu. O mahkeme sırasında bir ara McLaren'in spordan men edildiğine dair bir sızıntı olmuş ancak daha sonra tarihin en büyük cezalarından birisi olan 100 milyon dolarlık ceza verilmişti. Mosley daha sonra bu olaya şakayla yaklaşarak, suçun cezasının 5 milyon dolar olduğunu, geri kalan 95 milyon dolarlık cezanın ise Dennis'e verildiğini ifade etmişti.

    Ecclestone "Flavio arkamdan bıçak sapladığında bana gelip biraz kan akmasının iyi olacağını söyledi. Ancak Ron Dennis bıçağı sapladığında, sizin onun kontrolünde olduğunuzu ve sizi öldürdüğünü bilmenizi ister.

    Ron "Don Vito" Dennis.

  4. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    Coştur Baba 😀

  5. Sponsorluk ve ortaklıklar konusunda McLaren hangi fırsatları kaçırmış ki.Benim aklıma gelen belirgin bi olay yok.Bilgilendirirsen sevinirm.

  6. Aksini hiçbir zaman düşünmedik bu büyük takımın taraftarları olarak. İsim sponsoru konusuna gelirsek, bu kadar rahat konuştuklarına göre muhtemelen büyük bir planlarları vardır. Hatta Ron, Coca Cola'yla işi çoktan bitirmiş bile olabilir.

  7. siz önce fırsatları kaçırmayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir