Raikkonen, Geri Dönüşte Lotus'un Potansiyelinden Hiç Şüphe Etmemiş

yazar:

kategori:

Galibiyet için aday oldukları Belçika GP öncesinde Raikkonen, büyük bütçeli McLaren ve Ferrari’yi geride bırakabilecek güce sahip olduğunu belirtti.

Raikkonen: “Üst düzey takımlarda iken oldukça kötü bir sene geçirip sonraki sene tamamıyla farklı durumda olduğumuz zamanlar olmuştur.”

“(Lotus) hâlâ en büyük takımlardan birisi. Aynı yerdeler; aracı en hızlı ve en iyi yapacak neredeyse bütün donanıma sahipler”

“Bünyelerindeki insan sayısı açısından McLaren, Ferrari veya Mercedes seviyesinde olmayabilir ama bilgiye sahipler ve iyi bir araç yapıp sıkı bir şekilde zorlama isteğindeler”

Fin pilot, geçen sene önden çıkışlı egzoz nedeniyle sıkıntı yaşayan takımın 2011’den dersler çıkarıp bunları 2012’de kullandığını da ifade etti.

Raikkonen: “Diğerlerine göre tamamıyla farklı bir araç üretme kararı verdiklerinde, bundan geri dönüş şansları yoktu. Bu yüzden gerçekte olduklarından daha kötü göründüler. Çünkü o karar verilmişti ve ne yazık ki doğru değildi.”

“Ama bundan çok ders aldıklarını düşünüyorum. Bu yüzden nasıl işler çıkardıkları konusunda gerçekten endişe etmedim”

“Geri dönüşte her zaman bir kumar vardır: Bazen doğru takımı seçersiniz; bazen seçemezsiniz. Hayat bu. İşlerin gidişatından çok memnunum. İnsanlar harika ve keyif alıyorum”

Lotus pilotu, gelecek sene için plan yapmanın henüz zamanının gelmediğini dile söyledi. Ferrari ile adı geçmesine rağmen Raikkonen’in Lotus ile anlaşmasını tazelemesi bekleniyor.

Raikkonen: “Öncelikle bu seneye bakmamız gerekiyor. Her yarışta elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum”

“Bir sene iyi iş çıkarabilirsiniz ama en büyük takımlarda bile gördük ki bir sonraki sene sıkıntılı şeyler yaşanabiliyor. Her zaman daha da iyiye gitmeyi beklersiniz ama bunu asla bilemezsiniz.”

“Hızlı bir araç üretmek kolay değil. Bazen küçük ayrıntılar lehinize de olur, aleyhinize de”

“Genellikle büyük takımlar iyi başlayamazsa (durumu telafi edebiliyor). Bu sene Ferrari’de gördük. Geliştiler ve şu anda en iyi takımlar”

“Gelecek sene için her zaman bir şeyler dileriz ama neler olacağını söylemek için çok erken. Bu sene için çabalıyoruz ve ikinci yarıda gelişmeye çalışıyoruz”


Yorumlar

  1. Mantıklı ve gayet açık konuşuyor,birisini övmüyor ya da kendini iyi görmüyor,bu sene ki performansının bu kadar iyi olması sanıyorum zihnini daha çok veriyor bu sene..2008 de bu kadr değildi,2007 de böyleydi,2006,2005 ve 2003 te böyleydi.2009 da araç yetersizdi zaten…Kimi hızlı olduğunda tehlikeli olabiliyor,Lotus gerçekten dönüşten gelebilecek en iyi takımdı,tecrübesi olsun,son yılları olsun,Williams ı istememiştim,çünkü ne yaptıkları belli olmuyor,Lotus iyi iş çıkardı bu sene,Kimi de de ilginç bir şekilde şans vardı 😀

  2. haber başlığındaki gibi bir açıklama yazı içinde yok. kimi pek öyle mübalağalı ifadeler kullanmaz. takım ile alakalı açıklamalar yapmış. takımın başarma inancına sahip olduğunu söylüyor. açıkçası ben bu kadar iyi bir araç beklemiyordum. pit ekibi ve stratejiler…bu konularda çok geridelerdi ama ilerleme var. kimi de yavaş yavaş açılıyor…
    görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler….

  3. tersinden anlama

  4. tersinden anlama

  5. sen bilebilirmisin

  6. Kimi nin kontratında var öyle bir madde.eğer takım kendisini ilk 8 te olamazsa anlaşmayı feshedebilir gibisinden…

  7. Bildiğim kadarıyla sözleşmesinde başarısız olursa sözleşmeyi feshebildiğine dair bir madde vardı.

  8. rai bence gereksiz konuşmuş takımın potansiyelini önceden bilemez

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir