Raikkonen, Şampiyonluk Şansının Olduğuna İnanıyor

yazar:

kategori:

Lotus pilotu şu anda Alonso’nun 49 puan gerisinde 5. sırada ama E20’nin her pistteki etkili performansı, Fin pilotun şansını canlı tutuyor.

Raikkonen: “Neredeyse diğer herkes kadar iyi bir şansa sahibim. Benim daha iyi şansa sahip olduğumu da düşünmüyorum; muhtemelen (şampiyonluk mücadelesindeki) 5 adamdan en kötü şansa bende.”

“Ama Alonso hariç geri kalanı birbirine çok yakın ve kazanılacak daha çok puan var.”

Formula 1’e geri dönüş senesinde şampiyonluğa ulaşmanın gerçekçi bir hedef olup olmadığı sorulduğunda Raikkonen: “Hâlâ iyi bir şansımız var. Neden olmasın?”

“Sene sonuna kadar neler olacağını kimse bilemez”

Fin pilot, bitime 9 yarış kala liderle aradaki farkı kapatmak için çok fazla fırsatın olacağını da ifade etti.

Raikkonen: “(Alonso) puan olarak çok büyük bir farka sahip ama masada (kazanılacak) hâlâ çok puan var. Herhangi birimizin kötü yarış geçirmesi, birkaç sıra birden düşmesini sağlar”

“Her yarış önemli. Ama şansımız kalmayana kadar zorlamaya devam edeceğiz. 9 yarış kaldı ve bu art arda yarışlardan sonra (Belçika GP-İtalya GP) 7 tane daha olacak. Yani sorun yaşarsanız, kolayca kaybedilecek hâlâ çok puan var”

32 yaşındaki pilot, Lotus çifte DRS kullanmayı umduğu Spa’da favori gösterilmesini de önemsemiyor.

Daha önce Spa’da çok iyi performanslar sergileyen Raikkonen: “Artık diğer yerlerden daha özel değil. Güzel bir pist ve genellikle güzel yarışlar oluyor ama pisti, diğer pistler kadar biliyorum. Burada diğer pilotlardan fazla yarışmadım. İşler bizim için oldukça iyi geçti ama kötü yarışlarım da oldu. Buraya gelip de hemen iyi olacağım diye bir durum yok. Felâket de olabilir.”

“Umarım normal bir hafta sonu geçiririz ve üst sıralarda yer alabiliriz ama henüz bir şey bilmiyoruz”

Normal bir hafta sonu geçirmesi halinde galibiyet mücadelesine girip giremeyeceği sorulduğunda Raikkonen: “Bu sene yarışların çoğunda bunu yapabildik. Bu yüzden olmaması için hiçbir neden göremiyorum”

“Deneyeceğiz. Tek yapabileceğimiz bu. Ardından neler olacak göreceğiz. Daha fazlasını yapabilmek için herhangi özel bir şey yok. Umarım yeni donanım çalışır, üst sıralarda yer alırız ve kazanmaya çalışacak konumda oluruz”


Yorumlar

  1. yarışta yağmur olursa ustalar ve aracı yağmurda iyi olanlar öne çıkar

  2. Allah ın c.c.(şanı en yüce)latif isminin ebcedi 129 dur. günde 129 tane ya latif çekene Allah sürpriz lütuflarda bulunur…senin başarın için sana hediyem olsun kimi…(inançsız pilot severler boşuna uğraşmasın etki etmez:)))

  3. rahmetli babam ve oğlumun adaşı arkadaş…ifademi yanlış anlamışsın…

    bilemem elbet mahkeme i kübra da insanlar ne hallerde olur? benim gibi sıradan insanların elinden ancak dua etmek gelir. bu açıdan söylemiştim…

  4. hakan bence maneviyatına kefil olma senide götürmesin cehenneme allah muhafaza:))

  5. gayet makul gayet objektif açıklamalar…gelecekle alakalı çok iddialı açıklamalar yapmıyor. şu ana kadar ki elde edilen başarı kendi içinde takım içinde biz fanları içinde açıkçası sürpriz bir başarı…bunu daha evvelki ropörtajlarında kendi de belirtti…herkes ve bizler ilk 8 e girme mücadelesi bekliyorduk kimi den…böyle olsa ve makul görülen bu sonuç olsa gerekki kontratına ilk 8 e girme maddesini yazdırmış. kul gayret eder ister ama neticeyi Allah verir.
    biz fanların yapabileceği tek şey dua…ama herşeyden önce ekmeğini bizleri mutlu etme adına ölümüne mücadele eden bu pilotların kazasız belasız bir yarış çıkarması beklentimiz olmalı…bir ilerde bir geride…tabii gönül ister sevdiğimiz kazansın. ama hakedilmiş hilesiz hurdasız gerçek bir başarı temennimdir kimi için….
    Allah iki cihanını aziz etsin kimi…
    manevi kefilinim seninle beraberim…(içkiyi bırak yakışmıyor sana)

  6. Matematiksel olarak sansi kalmayincaya kadar zorlar Kimi, 2007 de bunu gostermisti.

    Lotus icin de ne kadar cok puan toplarsa o kadar iyi olur, sonucta Kimi`yi orta siralarda 10. luk icin mucadele ediyor gorebilirdik, takima tesekkur olur bu puanlar..

  7. Eğer yarış baştan yağmurlu olursa,çok çok etkisi olacağını sanmıyorum ama sonradan yağarsa,bir 2005,bir 2008 bir 2010 işte o zaman ilginç olacaktır.Kimi performansı ve geçmişiyle bir adım önde diğerlerinden,hadi bakalım

  8. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    evet şampiyonluk ihtimaller dahilinde.zormu evet zor.ama imkansız değil.bu puan farkı eski sistemde olmuş olsa zaten alonso nun tüm rakipleri havluyu atmıştı.buna örnek olarak kısmen 2009 sezonunu gösterebiliriz.button sezonun ılk yarıdında 6 galibiyet alarak farkı açmış,ikinci yarıda çok iyi bir performans göstrememesine rağmen rakipleri puan farkını zar zor kapatabilmiş ve button şampiyon oldugunda takvimde onu geçebilecekleri yarış kalmamıştı.

    bu puan sisteminde ilk 5 teki pilotların hepsi alonsoya ciddi rakip olacaklardır.spa ve monza çok belirleyici olabilir.alonso bu iki yarıştanda iyi puanlar alır veya podyuma çıkarsa yandım keten helva olabiliriz.ama tersi olurda en az bir yarıştan puansız ayrılırsa ozaman savaş kızaşabilir.

    spa da en büyük favorilerim kimi ve hamilton.

  9. yağmur varmış malesef … yine de çok ümitlenmemek gerekir …

  10. formula 1 i izleme sebebim spa francorchamps.özellikle 1998 yarışı.

  11. son yıllar da hiçbir yarışı bu kadar sabırsızca beklemedim… Açıkçası şampiyonluktan öte bu yarış benim gözümde. Tüm sezon boyunca dört gözle beklediğim tek yarış bu. Bu yarışı kazanmadan şampiyon olsak bile bir yanım buruk kalır mesela…. Şampiyonluk zor evet ama açıkçası önümüzdeki pilotların hepsinin ensesindeyiz ve adayların içinde "şahsi görüşümdür" sezon sonuna doğru en iyi performansı veren pilot Kimi. Umalım da harika bir sezon finali olur. Kazanan biz olalım kazanamasak bile pilotumuzun geri gelip kaldığı yerden devam edebildiğini görmek onun ralli gibi daha tehlikeli bir sporda oradan oraya uçtuğunu görmeden rahat bir sezonu tamamlamış olalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir