Alonso'ya Göre Ferrari Rakiplerinden Yavaş

yazar:

kategori:

 

Ferrari takımı sezona kötü bir başlangıç yapmıştı ancak Fernando Alonso özellikle, Malezya, Avrupa ve Almanya GP’lerini kazanarak topladığı puanlarla şu anda şampiyonada lider durumda.İspanyol pilot ise aracın hızı konusunda hala endişeli.

“Dört beş hafta bir şey yapmadığınız zaman, Formula 1’den konuşma şansı buluyor ve klasmana bakıyorsunuz. Şu anda bizim için büyük bir avantaj görünüyor. Ama eğer iki ya da üç kötü yarış  geçirirsek her şey değişebilir.”

“Öndekiler arasından ya da şampiyonluk adayları diyelim, açıkça görülüyor ki biz performans açısından en yavaş olanız. Puan avantajımız var ama performans da dezavantajımız. Bu nedenle favori olduğumuzu düşünmüyorum.”

“Geçen yarışta pol pozisyonu derecesiyle aramızdaki fark 0.8 saniyeydi, ki bu biraz fazla. Bu durumun çaresine bakmamız gerek. Burada ve Monza’da da bu farkın ne kadar olduğunu göreceğiz. Bu iki pist otomobil karakteristiği açısından ilginç pistler. Diğer pistlere oranla daha düşük yere basma kuvveti gerekiyor. Bu nedenle önümüzdeki iki yarışta her şey olabilir ve umarım biz de iyi puanlar toplayabiliriz. Sonraki referans noktası da Singapur olacak, orada pol pozisyonu derecesi ile aramızdaki kapatmak zorundayız.”

 


Yorumlar

  1. samet  birol avatarı

    daum taktikleri gine başlamış:D:D

  2. bütce kısıtlaması hangi kalemlerden olusuyor haberin varmı .
    Örnegin alonsoya ödenen ücret bütçe kısıtlmasına giriyormu ,baska deyisle pilotlara ödenen ücret ?
    senin bildigin gibi degil….en fazla kaynak Ferraride

  3. Mind gamesler başlamış Alonsodan 🙂

  4. On yüzden yağmur duasına çıkıyor ferrari:D bu sene şansta yanında.İçimde şampiyon olacak gibi bir his var.Herşey kendi lehine şuanda..

  5. şeytanın avukatı olarak hemen sahne almışsın tebrikler….sen ve senin gibiler esas sahibinizle imtihan oluyorsunu benle değil…
    insanı insana insanca insanla anlatma sanatını bildiğini zanneden sen yanlış yoldasın…gerçek bir tiyatrocu böyle ifadeler kullanmamalı…

  6. yazıklar olsun ferrariye…bir ispanyol kenar mahalle çocuğuna 50 yıllık ferrariyi feda ettiler…bu kadar kötü bir açıklamamı olur…ferrari ne demek hız demek…ferrari neden formül 1 de yarışıyor? daha çok araba satsın diye…bu çocuğun söylediği laflara bak…hayır bir sefer söylese boş bulundu sürçü lisan etti diyeceğim….sürekli sürekli aynı ifadeler…sus be arkadaş…doğru değil ya velev ki öyle bilmiyormu bunu takım? ne diye her mikrofon uzatıldığında bu ve buna benzer takım ve takım içindeki insanlar ile alakalı negatif ifadeler kullanıyorsun? ama ne olacak…en müdür luca başta olmak üzere sponsor bank of the santander alayını mamalamış. bir dünya gazeteci gazete basın yayın organı alayı alonsoyu övüyor ferrariyi kötülüyor…binme o zaman kardeşim git başka bir takıma…geçemedin acemi rus u 40 tur…ne kabahati var ferrarinin…şumi nin aracı çok mu hızlıydı…ama şumi adamdı kan kusardı kızılcık şerbeti içtim derdi eski yarışlara bakıyorum öye pol filan çok yok ama ne yapıp edip adam önlerde bitirmiş şampiyon olmuş…ama sen…camı açsan güneş gözünü kamaştırsa ferrariden biliyorsun…
    bir lafım da yıllardan beri ferrariyi tutan sonradan olma çakma ferrari fanları değil gerçek fanlara…meydanı bu pilotun fanlarına bırakmışsınız tek kelime etmiyorsunuz…bu kadar mı kötü bir takım ferrari? konuşsanıza…

    http://www.izlesene.com/video/olum-bak-git-yabanci-versiyon-copcu-abi-arttist-cocuk-olum-bak-git/6252457

    bir gün gelecek ferrari alonsoyu böyle kaldırıp yere atacak…o günler çok uzak değil…

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Siz kimiciler Alonso haberinde gerçek dışı şeyler anlatmaya bayılıyorsunuz oysa biz raikkonen haberine çoğu zaman tenezzül dahi etmiyoruz..Siz gidin gridin en hızlı aracıyla neden hala tık yok onu sorgulayın sonra gelin.

    En hızlı pit ekibi mclarendedir.Rekor kırmışlardır.Ferrari pit ekibi en hızlısı değil sadece hata yapmıyorlar.
    Bütçe kısıtlamasından haberin yok galiba.İstediğin kadar zengin ol.Test yok fazla eleman yok..Ne işe yarar para.
    Jean todt un Ferrariye desteğiyle ilgili bir kanıt ortaya koy ki yalan olmasın.
    Massanın desteği değil de kösteğinden bahsetsen daha inandırıcı olurdun.Rakiplerinden puan çaldığı tek bir yarış göstersene bana.
    En iyi kersin Ferraride olduğunu nereden biliyorsun.Nerede okudun kim söylemiş.Açıkla da yalan olmasın.

  8. Bende Alonso'nun singapurda çok iyi sürdüğünü düşünüyorum,gerçekten o pistte çok iyi Ferrari biraz yavaş olsa bile Alonso singapur'da galibiyete oynayabilir.

  9. – Yagmurda en hızlı arac acık ara ferrari
    – Eylül ayına girdik daha çok yagmur görecegiz.daha öncede cok yagmur gördük.
    – en hızlı pit ekibi ferraride
    – saglam arac yapmışlar.
    – ferrari otomobilinin kalkışları gerçekten harika.
    – para ve kaynak en fazla bütce ile ferraride
    – basın destegi
    – en önemlisi FIA destegi.Jean todt eski bir ferrari patronu
    – Kesin olarak pasifize edilmiş takım arkadaşı destegi
    – En iyi Kers sistemlerinden birisi Ferraride

    her şey yalan bir tek ben gercek..

  10. yok ben hizliyim ferrari yavas demek meali

  11. dikkat edin sap kaçmasın önceki senelerdeki gibi 🙂

  12. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Alonso yarışlardan kazandığı para ödülünü teknik ekiple paylaşıyor her zaman… Bilmeden konuşmamak gerek. En iyi strateji Ferrari'de demek… Bu nasıl bir F1 strateji gözlemidir, helal olsun yani. Başkasının ekmeği ile oynuyorsun derken herhalde Alonso'nun Massa'nın seviyesine inmesini istiyorsun. Yavaş mı gitsin çok fark açıldı diye. Hele bi de başkalarının başarısızlığından medet ummak diye tam kendini tarif etmişsin.

    Allah seni ıslah etsin diyecem ama ben sonunda muhabbeti anladım. Allah seninle bizi sınav ediyor. İnşallah bu süreçte sen ıslah, biz de sporseverler olarak muzaffer oluruz.

  13. buyurun işte klasik bir alonso açıklaması…herşey kötü bir kendi iyi…olmazsa zaten demiştim olursa başardım teraneleri….devam et böyle konuşmaya…bir gün gelecek bala şansa çok seferde gıdım gıdım aldığın bütün avantajları birkaç seferde toplu toplu vereceksin….senin gibi hodgam lara Allah mühlet verir ama asla ihmal etmez….
    bak bu kadar isteklisin bu tarafın taktire şayan sonuna kadar mücadele ediyorsun burasıda senin için çok güzel…ama kendine toz kondurmuyorsun dolaylı dolaysız herkesin sadece kendine çalışmasını istiyorsun takım arkadaşını arkana aldığın destek ve imtiyazlarla pasifize ettiriyorsun ekmeğinle oynuyorsun…neden başkalarını başarısızlığından medet umuyorsun…kendin başaramazmısın…bak pit ekibine en hızlı pit ekibi…dedinmi başarılarımda büyük payı olan pit ekibine teşekkür ederim….yok…bu adamların hiçmi hakkı yok…bak araç hiç yolda kalmıyor…strateji olarak en iyi senin takımın…hız olarak yarış başlayınca kolayına kimse seni geçemiyor…hakkı olana hakkını ver….
    bu kafayla bir baltaya sap olamazsın ama gün gelir sapın ucuna olursun kazma….yani….

  14. Ferrari'nin normal bir haftasonunda Lotus-Mclaren ve Red Bull'dan bir miktar daha yavaş olduğu açık. Son yarışta böyleydi en azından. Alonso'nun dediği gibi Spa ve Monza çok farklı pistler ve bir çok takım bu pistlere özel paketlerle gelecekler yarışa. 2009'da Force India'nın bu iki yarışta acayip rekabetçi olduğunu hatırlayın, Spa'da yarış birinciliğine oynadılar Monza'da ilk 5'e.

    Ferrari'nin ne yapıp ne yapmadığı Singapur'da belli olacak birazda, Macaristandaki fark kapanacak mı açılacak mı göreceğiz. Neyse Ferrari kafasına takmasın, Alonso bir şekilde Singapur'da acayip hızlı sürüyor, 2009 aracıyla orada podyum yapması, 2008'de yarış galibiyetini şaibeli şekilde kazansa'da aracı süren başka pilot değildi, yine acayip hızlıydı, 2010'da kazandı vs. vs.

  15. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    diger bir habere yazdığım yorumu buraya kopyalıyayım.haberlerin içeriği aynı sonuçta
    ''Ferrari’nin gerçek hızı konusunda akıl oyunları oynadığı''bence kilit nokta bu cümle.hamitonun açıklamalarında bu ifadeyi konumanın neresinde kullandığ yazmıyor.ancak kullanmış olsada olmasada tamde benim düşündügüm bir ifade şekli.

    bu durumda ortaya şu çıkıyor:
    —ya ferrari diğerlerinden çok yavaş alonso şansınında yardımı ile bu kadar galibiyet ve puan aldı.
    —ya ferrari çok yavaş ama alonso insan üstü bir performans gösterdi ve bu farkı elde etti
    —ya ferrari gerçek hızını dezenformasyon marifeti ile saklayıp hint fakiri rolü ile herkesi ters köşeye yatırıyor.
    benimde hep kafamı karıstıran bu konuyu ''Ferrari’nin gerçek hızı konusunda akıl oyunları oynadığı''cümlesi açıklıyor gibime geliyor.bundan sonraki yarışlar asıl fotroğrafı ortaya çıkaracaktır.

  16. "Alonso'ya Göre Alonso Rakiplerinden Hızlı " demek mi bu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir