Rakipleri Alonso'yu Yabana Atmıyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso bugün yaptığı açıklamalarda, şampiyonada puan avantajları olmasına rağmen şu an Ferrari otomobilin ön gruptaki takımlar arasında en yavaş araca sahip olduğunu belirtmişti. 

Ancak Red Bull pilotu Vettel, Alonso’nun aracının gerektiği gibi olmaması durumunda liderlikte bu kadar fark açamayacağını düşünüyor. 

“Lider durumda olmasının nedeni, birileri ona bir çek yazıp ihtiyacı olan puanları vermesi değil. Bana kalırsa lider olmayı hak ediyor. Elbette, sezonun başına ve kış testlerine bakarsanız, Ferrari birçok sorun yaşıyor gibi görünüyordu. Ama sonrasında oldukça rekabetçi bir araç ortaya çıkardılar. Tüm şartlarda ve her durumda rekabetçi olabildiler.

“Bence orada olmayı hak ediyorlar. Son yarışlara bakarsanız, daima podyumda olacak kadar hızlı olduklarını hatta bazen yarış kazandıklarını görürsünüz.”

Hamilton da, Alonso’nun Ferrari’nin gerçek hızı konusunda akıl oyunları oynadığını düşünüyor. 

“Sadece şu andaki pozisyonun gerektirdiği şeyleri söylüyor. Ben de aynı şeyleri söyleyebilirim; ‘Aracım ilk dört takım içinde kesinlikle en yavaş olanı ama elimizdekiyle neler yapabileceğimizi göreceğiz.’

“Otomobilinin yeterince hızlı olmadığını neden söylediğini anlayamıyorum. Geriye yönelik bir adım atmadıkları sürece bu biraz garip, ki durumun da öyle olduğunu sanmıyorum.”

“Muhtemelen şu anda Fernando her yönden en iyi pilot olarak istikrarlı bir şekilde puan kazanıyor. Her yarıştan puanla ayrılıyor. Çok iyi bir iş çıkartıyor ve birkaç yarış kazandı. Bu yüzden, kesinlikle onun en kötü araca sahip olduğunu söyleyemem.”


Yorumlar

  1. JhackRapunzel  avatarı

    EBD kalktıktan sonra ilk 5 içinde ki araçları birbirinden hızlı olmadıkları orta da kötü durumda ki Williams dahi yarış kazandı.. görünüyor ki 0.1 nelere gebe. büyük farkların olması lastiklerden kaynaklanıyor Ferrari yağmur da en iyi lastiği çalıştıran ve mekanik tutuşta Mclaren le en iyisi . aracın yavaş demesinin manası yok o zaman yağmur da en hızlı Ferrari demeli

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonsonun açıklamaları hamilton ve vetteli endişendirmeye mi başlamış.

    Hamilton bu sezon 11 sıralamanın 8 tanesinde ilk 3 de yer almış.Sadece 1 kere 4.lüğü var.Yağmurlu İngiltere ve Almanya haricinde poledeki pilottan en fazla yediği fark 0.5 saniyedir.

    Vettelin durumu hamilton kadar iyi olmasa da yine de fena sayılmaz.

    Oysa ki Alonso daha 3 yarış önce Q3 e kalamamıştı , son yarış macaristanda poleden 0.891 saniye fark yemişti.Almanya ve İngilterede yağmur olmasaydı sonuç yine farklı olabilirdi.

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrari yavaş kardeşim, puanların gelmesi Alonso'nun tecrübesiyle gerçekleşti,Şu anda aynı araçla bu koltukda perez yada vettel otursaydı bu kadar puan toplayamazdı bu iş tecrübe işi adam fabrikadan çıkmıyor,her şeyiyle takımı kendi etrafında topladı ve hala da ekip olarak en hızlı olana kadar devam edecekler Alonso takıma en çok baskıyı hissettiren kişidir bunu unutmayın Alonso FERRARININ DAIMA EN IYISINI YAPMASINI DILER EN HIZLI OLANINI!

  4. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ''Ferrari’nin gerçek hızı konusunda akıl oyunları oynadığı''bence kilit nokta bu cümle.hamitonun açıklamalarında bu ifadeyi konumanın neresinde kullandığ yazmıyor.ancak kullanmış olsada olmasada tamde benim düşündügüm bir ifade şekli.

    bu durumda ortaya şu çıkıyor:
    —ya ferrari diğerlerinden çok yavaş alonso şansınında bu kadar galibiyet ve puan aldı.
    —ya ferrari çok yavaş ama alonso insan üstü bir performans gösterdi ve bu farkı elde etti
    —ya ferrari gerçek hızını dezenformasyon marifeti ile saklayıp hint fakiri rolü ile herkesi ters köşeye yatırıyor.
    benimde hep kafamı karıstıran bu konuyu ''Ferrari’nin gerçek hızı konusunda akıl oyunları oynadığı''cümlesi açıklıyor gibime geliyor.bundan sonraki yarışlar asıl fotroğrafı ortaya çıkaracaktır.

  5. alonso 2010 da 40 puan geriden gelip neredeyse şampiyon oluyordu aynısını hamilton yada vettel de yapabilir yalnız 1 kere yarış dışı kalırsak şampiyonluk uçar

    massa zaten alonsodan puan çalamayacak webber ve button takım arkadaşlarından bi sürü puan alacak

    spa ve monza bize çok ters pist ondan sonra 7 pist kalacak ve 7 de 4 yapamazsak şampiyon olamayız

    japonya birezilya singapur kore bunları kazanalım gerisi önemli değil şampiyonluk ipini en önde göğüsleyebiliriz

    1 fire verirsek alonso kesin şampiyon bizim takımlar şampiyonluğunada kesin gözüyle bakıyorum

  6. aynı şekilde hamiltonda bunu yapıyor

  7. vettel hazımsızlık yapıyor alonso kadar puan toplayamamasını resmen ferrarinin hızına bağlıyor kendisi alonso kadar iyi değilim diyemiyor tabi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir