Hamilton Mclaren'de Takım Emri Uygulanmasını İstemiyor

yazar:

kategori:

Mclaren’in şampiyonada geride kalmasının ardından sadece Hamilton’a odaklanacağı ve Button’un ona yardımcı rolüne girmesini isteyeceği tahmin ediliyor.

Hamilton “Jenson takım adına ve aynı zamanda kendi adına yarışıyor ve sezon ilerledikçe daha da güçlü oluyor.”

“Bu yüzden sezonun geri kalanında gelişmeye devam edeceğini düşünüyorum. Ona ihtiyacımız var ve ona, puan kazanmamıza ihtiyacım var. Onun iyi iş çıkarmasını istiyorum.” dedi.

Sezonun ilerleyen bölümlerinde Button’un kendisine takım emri ile yol verme ihtimali düşüncesi karşısında Hamilton “O şekilde bir yarış görmüyorum. Geçmişte bir başka sürücünün şampiyonluğu için yol verenleri gördük. Bana göre bu doğru değil. Bunu isteyemem.” 

“Yeteri kadar hızlı değilsem değilimdir. En hızlı olduğum için kazanmak isterim, başkasının yardımıyla puan kazanarak değil.” dedi.


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ya El Commandantecim (yok arkadaş, yanlış anlamada ben senin aileye isyan bayrağını çektim. İsmini inkar ediyorum :)) şimdi sende biliyorsun ki deli deliyi görünce… Ron'da sopaları saklayın gençler demiş ki haklı. Gördük ki sene sonunda şampiyonluk 1 puanla el değiştirdi. Alonso'da hırslı Hamilton'da. O pistte o araçla Hamilton Alonso'yu, Alonso arkada olsa Hamilton'u geçemezdi pist üstünde. Taktiklerde de değişklik olunca pitteki geçme şansı da gitti. İkiside saldırgan olduğu için Ron "Take it easy genşleer!" dedi ama İngiliz medyası ortalığın küllahına koydu dondurmayı. Ben burada bir takım emri, bir katakulli olduğunu düşünmüyorum. Alonso'nun da yanlışı olduğunu düşünmüyorum. O sezonda Alonso'nun tek aptalca isteği USA GP'deydi. Bak o yarıştaki tavrına saydır istediğin kadar haklısın. Ama duydum ki Monaco'ya laf ediyormuşsun etme, dostu dosta kırdırıyormuşsun etme… 🙂

  2. Ben de yedim.

    Peki niye telsizden "Bizrbirinizle yarışmayı bırakın! İki aracı da eve hasarsız getin." dediler? He doğru, maksat, takıma alınabilecek en fazla puanı getirmek. Altında başka bir şey arayan da öküzdür zaten.

    O zamanlar Alonso için McLaren ne kadar güzeldi. İlerleyen haftalarda McLaren tu kaka oldu.

    Neyse. Bu konuda tartışmak istemiyorum espoir kardeşim.

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Takım ve gerekli kişiler gerekli açıklamayı yapmışlar zaten. Yarışın Alonso'ya verildiği yok. Alonso hak etti kazandı. Hamilton kazansa o da hak etmiş olucaktı. Ne yani tasarruf yapmasında elleriyle hediye mi etsin yarışı. Farklı taktikler belirlenmiş daha iyi olan taktik kazanmış. Olay bu. Pist üstünde de geçme ihtimali yok zaten. Bence üzerinde boş yere durulan bir mevzuu bu.

  4. 28.05.2007

    Ron Dennis, McLaren'ın Monako Grand Prix'de yarışı Fernando Alonso avantajlı olacak şekilde yönlendirdiği iddialarını yalanladı. Alonso yarışa Hamilton'dan beş tur daha az yakıtla start aldı. Dennis ise bunun güvenlik aracı ihtimaline karşı alınmış bir tedbir olduğunu söylemişti. McLaren patronu sözkonusu iddiaların ortaya atılmasının ardından yaptığı açıklamada, herkesin Hamilton veya Fernando için bir kayırma veya bir cezalandırma olduğunu düşündüğünü söyleyerek, pilotlar arasında adil olmak için çok titiz davrandıklarını ifade etti.

    27.05.2007

    Hamilton, “Oldukça şaşırmıştım çünkü Fernando’dan beş veya altı tur daha fazla yapacak şekilde doluydum. Fakat sadece üç tur sonra beni durdurdular” dedi
    Alonso ise, yarış sırasında yakıt tasarrufu yapmayı başardığını belirterek, bu yüzden pit stoplar tamamladığında Hamilton’ın liderliği ele geçirmek için yeterli zamanı bulamadığınısöyledi.
    Alonso, “Umarım bu durumu açıklayabilir. İlk bölümde, yakıt tasarrufu yaptığım için normalden iki tur sonra pite girdim” dedi.
    McLaren patronu Ron Dennis ise, takımın başlangıçta Hamilton için tek pit stop stratejisini seçtiğini ancak daha sonra iki pit stopa karar verildiğini söyledi.

    Bunu yaklaşık 1.5 sene önce sen yazmıştın abi. Görüldüğü gibi McLaren yarış öncesinde belirlenen stratejiye bağlı kalsa Yarışı Hamilton kazanacaktı ama Alonso ilk başlarda takımın açık şekilde 1.pilotuydu ve Monaco Alonso'ya verildi.

  5. Takım Emri nedir? Bir pilotun pist üzerinde yada pist dışında yapacaklarını takımın diğer pilotuna göre belirlemek vs. Sana takım emri söyleyeyim. Son büyük takım emri, 2010 Almanya GP. Diğer pilota açık şekilde olmasa da imalı şekilde takım arkadaşına yol ver dediler. 2011 İngiltere Webber'e takım arkadaşını geçme dediler. Coulthard ve Hakkinen arasında olanlar aralarındaki centilmenlik anlaşmasın maddeleri. Pole'den yada takım arkadaşından önde başlayan yarış içersinde avantajlı konumda bulunan kişinin statejisi daha iyi oluyordu. Hala buna takım emri diyorsan o senin bileceğin iş.

  6. Lewis biraz saçmalamış. Lewis son yarışa 24 puan geride 2. olarak girecek. Şampiyona lideri yolda tırtlayıp kalacak. Yarış lideri şampiyonluk şansı kalmamış Button olacak ve Button'dan yer istemeyecek, bileğinin hakkıyla geçmeye çalışacak! Bu açıklama tamamen tribüne oynama.

    Ayrıca aşağıda süper zekalı arkadaşların bir kaçının yorumlarını okudum. Daha önce yazmıştım, tekrar yazıyorum: McLaren'de takım emri arayan Alonso taraftarının gelip tosyalacağı yer 2007 Monako'dur!

  7. bu alonsocular bide bi haberin altına yorum mu yapıyor insan utanır yahu savunacak neyiniz var şu haberde geçen konuda

    schumacherci varsa o da aynı şekilde. ki schumacher'i çok severim.

  8. Geç arkadaşım bu işleri sen o dediğin yarışları izlemeyen birilerine laf anlatıyo gibi yapma lütfen.O yarışta lewis hakettiği şekilde bir galibiyet aldı birtek kova değil biçok kişiyi tek tek tekrar geçip liderliğe oturdu orda kovalainen nekadar zorlasada lewise direnecek potansieli yoktu.Olsaydı zaten lewis okadar geriden gelip yakalamazdı onuda ve diğerlerinide…

  9. bildiğin takım emri birde doğruymuş gibi savunman çok yanlış ferrari bunu yapsaydı yerden yere vururdunuz

  10. o galibiyet olmasaydı şuan massa şampiyondu herşeyi kendinize göre düşünmeyin açıkça takım emri herkes yaptı ve sen hala ferrariye laf atıyorsun neyseki biz açıkça yaptık yalan söyleyerek değil

  11. kova dediğin adam şuan lewisin yanında olsa en az 50 puan fark atmıştı bırakacaksınız bu işleri geçen 2 senede yine kovalainen hamiltonu madara ederdi sizin kaza pilotunuzu fazla övmeye başlamışsınız

  12. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''DreamOfWinD, biraz sakin ol.İpe sapa gelmeyen şeylerle kendini yorma.Ben senin yorumlarını genellikle beğeniyorum.''

    Bende buna körler sağırlar birbirlerini ağırlar diyorum. Takım emrinin kralını yapmışsınız yanınıza yandaş arıyorsunuz. Tamam bence takım emirleri olmalı yavaş bir araçla neden senden daha hızlı takım arkadaşını baltalayasın ki, zaten buna ilk başta takım izin vermez. Müdahale eder bunada takım emri denir. Demek istediğim Mclaren'ciler, Ferrari'ciler, Red Bull'cular, Lotus'cular vs. hiç kimse savunmasın benim takımım adil dövüşmeye izin verir diye. 2008 yılında Raikkonen gibi bir pilot Massa'ya yol vermişse bu F1'de her an her şey olur. Button 2-3 yarış daha böyle sürünsün bakın bakalım Hamilton efendiye istesede istemesede nasıl yol veriyor.

  13. Sağolasın. Sende benim yorumlarını takip ettiğim bir kaç kişiden birisin. Yapım gereği midir bilmiyorum çenemi tutamıyorum baksana yazmayacağım dedim yazıyorum. Sık sık polemiğe giriyorum milletle canım sıkılıyor. Belki polemiğe girmesem daha iyi olur. Belkide düşüncelerimi kendime saklamalıyım.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    DreamOfWinD, biraz sakin ol.İpe sapa gelmeyen şeylerle kendini yorma.Ben senin yorumlarını genellikle beğeniyorum.Bir pire için yorgan yakılmaz.
    Takım emri meselesini uzatmaya gerek yok.Takım emri F1 in doğasında vardır.Biz de yoktur biz yapmayız hiç yapmadık sevmeyiz vs.vs diyen adamlar yalancıdır.2008 almanya hakkında dennis gerekli açıklamaları yapmıştır.Kovalainene anlayış gösterdiği için teşekkür etmiştir.Lafı uzatmaya gerek yoktur.Son sözü dennis söylemiştir.Bırakın bu zırvalıkları.Yok anlaşma yapılmış yok noter tasdikli sözleşme yapılmışmış..

  15. Birincisi karalama yapmaya çalışmadım,martin takım emri diye konuşmuşken hamilton'un çıkıp populizm kokan demeçleri-ki bunu bu sene çok sık yapamaya kalkıştı-hoş olmadı.Ayrıca kovalainen'in olduğu sene bir değil bir kaç yarışta hamilton'a zorluk çıkarmadan geçmesine izin verdiğini gördük,o da massa gibi çıkıntılık yapmış olsaydı lewis bu kadar rahat konuşabilir miydi merak ediyorum.Ayrıca sizin bu kadar üste çıkmaya çalışmanız da garip niyeyse!!!
    Komiserlere göz göre göre yalan söyleyen adamdan bahsediyoruz sonra yarışmayı bırakırım diye utanmadan tehdit eden bi de…..

  16. takim emir vermemis bisey yapmamis sen hala israrla takim emri diyorsun.. bence takim emri ne demek onu bilmiyor olabilirsin…

  17. Ya davası görülmüş takım emrine antlaşma diyorsunuz hala. Hakkinen yanlış yere pit stopa girip geriye düşüyor 20 tur arkada gidiyor son 2 tur yerini veriyor DC. Benim mesajlarımı iyi irdeleyerek cevap yaz hiç bir argümanımda takım emri yapmadığımızı iddia etmedim. Yaptık kardeşim. Siz inatla yapmadık diyorsunuz sizde yaptınız kardeşim herkes yapıyor. Elinde dondurmasıyla buraya gelenler "Fernando is faster than you" ile geziyor. Webber'e maintain the gap deniyor. Grosjeana kimi is faster than you deniyor.
    Bıktım artık şu saçmalıklardan. Bundan sonra yorum falan yazmayacağım artık. Bıktım.

  18. Salim KAYA çevrende çok espritüel biri olarak mı tanınıyorsun
    >:)

  19. ayhan sümbül avatarı
    ayhan sümbül

    adamın hası, adamın köküsün be Hamilton :))))

  20. Coulthard ve Hakkinen takım emrini birbirine karşı uyguladı. Aralarından centilmenlik anlaşması vardı önde olan avantajlı olana takımın daha fazla destek vermesini kendileri istedi. Bunlardan kendilerine ekmek çıkmasını bekleyenler çok bekler.

  21. 5 haftalık aranın ardından bazıları kendisini iyi doldurmuş ve bu habere nefret kusmuş. Kim bunlar geçmişi takım emirleriyle kazandıkları başarılarla dolu olan Alonso ve Schumacher taraftarları. Hamilton takım emrine ihtiyacım yok demiş. Bunun nesi garip. 2008 Almanya'da Kovalainen yarışı lider götürüyordu da McLaren zorla Hamilton'amı verdi yarışı. Kovalainen yol verdi şampiyon oldu diyenlere şunu diyorum gözlüğe ihtiyacınız var. Belki de daha fazlasına…

  22. 98 avustralya da pilotlar kendi aralarinda anlasmislardi bu mudur takim emri acip bakarsin youtube roportajlarina kadar hersey mevcut .. 97 jerez zaten schumacherin villeneuve e bilerek carpip puanlarinin silindiginden baska bisey bilmiyorum (seyretmedim o sezonu yorum yapamam ) … 2008 hockenheimi zaten anlattim zaten lewis pistteki herkesten 1 sn daha hizliydi zaten yarisida kazandi..

    ama bu takim sirf takim emri vermedigi icin alonsoyu hatta prostu gondermis bir takim .. kisaca yaparlarsa bile takim emri uygulamasini lewis faster than you diye yapmazlar… yada lewis geliyor yol ver demezler hatta 2001 avusturyadaki gibi finise 100 metre kala yapmazlar bu isi (daha sezonun cok basiydi halbuki) yani bir seyi savunurken once kendi takiminiza bakacaksiniz sonra baska takimlar hakkinda yorum yapacaksiniz…

  23. Hakan Yıldırım avatarı
    Hakan Yıldırım

    arkadaş schumacher fanı olarak bunu söylüyor, insan biraz kendi pilotuna bakar değil mi ? ayrıca ne zaman heikki yol vermiş

  24. beyin bedava! kova gibi adam yol verse ne yazar, vermese ne yazar. Lewis zaten açık ara hızlıydı kovadan. sizinkisi çamur at izi kalsın, bizde seyrettik o yarışları!

  25. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    XME F1'de her zaman takım emri olmuştur sen neyi savunuyosun ki açıklamalarda bulunuyorsun ?

  26. Kaç kere pist dışına sürdü derken? Buttonun geçtiği savunma dışında Schumacher, hamiltona ibretlik ders vermiştir orada. Allah aşkına ne zaman gördün rakip pilota yer bırak dendiğini? Kaç kere alonsoyu zorlama dediler pardon? Çinde farklı strateji uygulanıyordu ondan zorlama dediler diye hatırlıyorum. Onun dışında massa ne zaman alonsoya yaklaşabildi. Daha almanya yarışında tur yiyen hamiltona ne dediler? Onu da unutmamışsındır umarım. Buttonun işini kolaylaştırmak için. Şimdi 2009 daki fiyaskoyla kastın 2010 herhalde yanlış yazdın. Hadi biz orda takım emri yaptık. 98 avustralya, 97 jerez, 2008 hockenheim. Bunlarda sizin takım emirleriniz. Sanki sizin takım sütten çıkmış ak kaşık. Siz şampiyonluğu takım emriyle kazanmışsınız. Ohooo boş konuşuyorsunuz boş.

  27. orda schuminin yaptigini sen gormedin sanirim kac kere lewisi pist disina surdu … hic yer birakmadi bu yuzden kural bile degisti .. sadece yer birakmasi gerektigi soylendi o yarista schumiye ama malezyada bu snee bildigin alonsoyu gecme denildi pereze.. lutfen bu konularda konusmasin ferrari ve alonso fanlari yoksa daha neler cikar bu takim emri konusunda ferrari hakkinda… bu sene bile massaya alonsoya direnme diye kac kere soylendi Çini hatirliyorum su anda .. 2009 da zaten buyuk bir fiyasko yasandi..

    hayir birde anlayamadigim nokta nasil bir surucu takim emriyle yaris kazanirken sevinebiliyor.. resmen hirsizlik bana kalirsa..

  28. Tabi Glock'da yol vermese şampiyon olamazdı sizde haklısınız.

  29. Olur mu canım takım emri olur mu hiç bunlar? 😉
    McLarenciler minareye kılıf uydurmayı iyi bilirler. Bakalım nasıl savunmalar gelecek diye bekledim. XME adlı arkadaşım monza 2011'i nasıl unuttunuz?

  30. 2008 de kovalainenin yol vermesiyle şampiyon olduğunu unutmuş birisi hatırlatsın.

  31. almanya yarisinda zaten 5.likten gelip yarisi kazandi … turkiyedede zaten yakit tasarrufu yapiyordu yavaslamisti firsat bildi jenson ve gecti sonra lewis zaten yine hakkini aldi.. hic degilse yaris kazanmasi icin baska takimlardan bile takim emri verilmiyor…

    we need this position Checo.. 2012 Malezya…

  32. Lewis kovalaineni geçemicek miydi orda sanıyorsun arkadaşım? Eğer o yarışı izlediysen zaten Lewisin ne kadar geriden gelip herkesi tek tek geçip 1.liği aldığını hatırlarsın. Lewis bana neden yol vermiyor takım arkadaşım diye ortalığı inlettiği bi yarış hatırlamıyorum. Kaldı ki böyle örnekler verip karalama yapmaya çalışmak komik oluyor.

  33. hamilton;fazla tribünlere oynuyorsun…2008 çok geç bir zaman değil aslanım,kovalainen ve sen!!!

  34. Helal olsun. Gerçek yarışçı böyle olur

  35. dün dündür, bugün bugündür 🙂

    sezonun ilk yarışından itibaren takım emri uygulanmasını istemem demiştir 😀

  36. Lewis HAMILTON ve diğerleri
    >:)

  37. "Yeteri kadar hızlı değilsem değilimdir. En hızlı olduğum için kazanmak isterim, başkasının yardımıyla puan kazanarak değil."

    İşte benim savaşçı ruhlu pilotum budur.

  38. http://www.youtube.com/watch?v=OaMvfJEN9KU

    http://www.youtube.com/watch?v=iuKJhnBA64E

    Sadece ufak bir hatırlatma.Haberi okuyan yeni F1 e başlayacak arkadaşlarımızın haberi olsun diye,farklı birşey için değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir