Grosjean, Belçika'da Beklentileri Kontrol Altında Tutuyor

yazar:

kategori:

Lotus, yaz tatili öncesindeki son yarış Macaristan GP’de iki pilotuyla da podyuma çıkmış ama en üst basamağı Lewis Hamilton’a kaptırmıştı.

Bu sezon henüz galibiyet sevinci yaşayamayan ekip, Spa’ya favori olarak geldi ama Grosjean, burasının farklı bir yarış olduğunu ve tahmin bulunamadıklarını söyledi.

Lotus’un favori gösterilmesi ile ilgili görüşü sorulan Grosjean: “Bu her zaman zordur.”

“Monte Carlo’ya giderken insanlar bizim iyi olmayacağımızı söylediler; çünkü düşük hızlı bir pistti ama araç çok iyiydi.”

“Burada durum iyi görünüyor ve umarım iyi iş çıkaracağız. Ama daha başından, kazanacağız gibi bir şey söyleme durum yok.”

“Çalışmalı ve Cuma günü görevimizi yerine getirmeliyiz. Sonra, sıralamalardan önce nerede olduğumuzu görüp neler yapabileceğimizi düşüneceğiz”

Lotus’un 2012 aracı E20, bu sene sıcaklıklara karşı duyarlı bir görüntü çizdi; soğuk koşullarda lastikleri çalıştırmakta sıkıntı çektiği görüldü.

Fransız pilot, takımın bu alanda gelişim kaydettiğini belirtti.

Grosjean: “Geçmişe göre şu anda çok daha iyi durumdayız. Çok soğuk olan Silverstone’da, sert lastikleri çalıştırdığımızı gördük. Ve orta sertlikteki hamurlar için durum da aşağı yukarı aynı olmalı. Yani bu konuda pek endişeli değilim”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir