McLaren: "Alonso'nun Liderdiği Savunmasız Durumda"

yazar:

kategori:

Alonso’nun, mücadelede en yavaş araca sahip olduklarını söylediği demeci sorulan Lowe: “Önde giden 4 takım içinde kesinlikle lider olan değiller.”

“Bu da bize cesaret veriyor. Elbette Fernando, Pilotlar Şampiyonası’nda lider ama galibiyetin 25 puan değerinde olduğunu ve (Ferrari’nin) en hızlı araç olmadığını düşününce korumasız durumdalar. Ve biz de bundan faydalanmak istiyoruz”

Lowe, üst gruptaki takımların geridekilerle aradaki farkı açacağına inanıyor; çünkü şampiyonluk mücadelesi vermeyen ekipler, odak noktalarını 2013’e çevirecek.

Lowe: “Bu şekilde yakın mücadelede birçok takım, şampiyonluk şansı olduğunu düşünüyor. Bu yüzden sonuna kadar zorlayacaklar.”

“Bu barajın altında kalan takımların 2013 gelişimlerine daha fazla odaklanacaklarına inanıyorum. Bu yüzden 3 veya 4 takımın, geri kalanla aradaki farkı açacağını göreceğiz. Bunu daha önceden de görmüştük”

McLaren, Belçika GP için bir dizi güncelleme hazırladı ki bunların içinde yeni arka kanat ve yeni sidepod konsepti de var.

Lowe, daha başka güncellemelerin de üretim hattında olduğunu, dolayısıyla bu sene için başarabilecekleri konusunda olumlu düşündüklerini ifade etti.

Lowe: “Şimdiye kadar getirdiğimiz parçalarda aerodinamik anlamda harika bir programa sahibiz. Sezonun geri kalanında da buna devam edeceğiz”

“Son bir iki yarışta en hızlı araçlardan birisine sahiptik ve yarışlar kazanacak konumda olduğumuzu düşünüyorum.”

“Puan açısından geride kalsak da kendi hesaplarımızı yapıyoruz ve tahminlerde bulunuyoruz. Ve bana göre her iki şampiyonluğu kazanma bağlamında kendimi hâlâ harika bir konuma getirebiliriz.”


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    hahaha çok güzel olmuş… Massa harbiden bitirdi beni. Ama buna bir de faster than you montajı yapılmalıydı bence 🙂 Günay, f1 yan gelip pireleri uçurma yeri değildir! Geyik beklemez!

  2. 🙂 Güzelmiş. Massanın bakışa dikkat 😀

    Gece benim g.tümde pireler uçuşurken siz ne muhabbetler çevirmişsiniz öyle 😀

  3. espoir, burada kardeşim.

    1

    2

    3

    4

    5

    😉

  4. demekki enter'a basınca yazdığını yolluyormuş 🙂 Bir saniye.

  5. Amma kastın yauv 🙂 Onur de geç 🙂

    Al bak, senin için gelsin:

    1

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Gece gece muhabbet nerelere kayıyor Sn. Aybars. Günay Bey'i de mi çağırsak ne yapsak :)))

  7. O zaman 17 yaşındayım. Adam o k.ç kadar ve dökülen mekanda o lafı edince ben de dumur olmuştum 🙂

    1934 Soyadı Kanunu ile bazı kelimelerin kullanımı yasaklanmıştır. Paşa da bu kelimelerden biridir 🙂

    Takrar ediyorum; Alonso'da bu sürüş, bu şans ve bu açlık devam ettiği sürece kimsenin şampiyonluğu elinden almasına imkan vermiyorum.

    … Bunlar altlarında güzel paket varsa yarışlarda zirveye çok rahat oynayacak paşalar. Şu anda da hepsinde bu paketler mevcut. Boğaboğan Alonso Paşa'nın da pakedi bu 3'lü kadar iyi olmadığı için…

    Paketten kastın?? Şaka şaka :))

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    (Oha! Adam ne kadar küçük bir işletmeciyse artık, yılların ezilmişliği büyük dışavurumlar yaratmış 🙂 )

    Şimdi şöyle düşünürsek Paşam (:)) Mclaren'de Karayılan Hamilton Paşa, Lotus'ta Buzköylü Kimi Paşa, Redbull'da da Sarıgillerin Vettel var. Bunlar altlarında güzel paket varsa yarışlarda zirveye çok rahat oynayacak paşalar. Şu anda da hepsinde bu paketler mevcut. Boğaboğan Alonso Paşa'nın da pakedi bu 3'lü kadar iyi olmadığı için halihazırda ilk üç bile zor görünüyor yarışlarda :S

  9. (Usta deme bana! Araba mı tamir ediyom ben!
    1997 senesinde staj yaparken sigara almak için girdiğim Gülbağ'daki küçük bakkalın işletmecisinden alıntı 🙂 )

    Alonso'da bu sürüş, bu şans ve bu açlık devam ettiği sürece kimsenin şampiyonluğu elinden almasına imkan vermiyorum.

  10. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Usta, 1ine
    1) Bence 40 puan fark bu sezon çok büyük bir fark değil. Çünkü şu an (son durumu bilememekle beraber) Ferrari, Mclaren-Redbull-Lotus takımlarına nazaran pistine göre 1 veya 2 adım geride. Yağmurlu havalarda bu farklar çok önemli olmadığı için ve Alonso temiz sürdüğü için bu avantajı sağladı. Ama önlerinde 3 ekip varken kağıt üzerinde Alonso'nun alacağı pozisyon 4. çizgiden öteye gidemiyor. Ancak f1'de trilyon tane değişken olduğundan yarış içerisinde farklı durumlar oluşabiliyor. Eğer bu üç takım kusursuz çalışırlarsa (inşallah olmaz :)) ve Ferrari'de öndekilerin temposunu yakalayamazsa (yakalasınlar artık da yarım g.t yarış izlemekten kurtulalım) Alonso'nun sene sonunda ilk 3 dışında kalma ihtimali bile var.

  11. Lowe, dört konuya değinmiş.

    1) Alonso-Ferrari'nin şampiyonadaki durumu.

    2) Geride kalan takımların 2013'e odaklanması.

    3) Güncellemeler.

    4) Şampiyonluk şansı.

    Ben de cevap verdim 🙂

    1) Alonso o araçla, hatta daha kötü durumdaki araçla 40 puan fark yaptı. Sen daha iyi durumdayken bırak önde olmayı, 40 puan fark yedin. Şimdi "Farkı eriteceğim" de.

    2) Puan tablosunda her takım, bir altındaki ve bir üstündeki takımla bu kadar yakınken işi salmaz. Sonuna kadar gider. İşin ucunda para var.

    3) İnşallah verimli olurlar.

    4) Alonso ve Red Bull diyorum.

  12. aslına bakarsan oldu bile :/

  13. Alonso ne büyük bir adam yahu, Mclaren'in üst yönetim takımını bile satın alabiliyor(!)

    respect

  14. ferrari hangi pistte hızlıydı bana cevap ver çıkarın artık şu kafanızdaki ferrari hızlı palavralarını

  15. matematiksel olarak bakıldığında ve araçların durumu göz önüne alındığında,

    takımlarda red bull ve mclaren aday,
    pilotlarda ise alonso ile birlikte hamilton, vettel, ek olarak webber hatta raikkonen'in hâlâ şansı var.

    ha bana sorarsanız, takımlar şampiyonasını red bull, pilotlar şampiyonasını ise "cepten yese bile" bir şekilde alonso alacaktır. benim tahminim bu.

  16. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    şimdiye kadar yarışlarda en hızlı araç konusu değişiklikler gösterdi, yeri geldi RBR yeri geldi McLaren,Ferrari,Lotus ve Williams oldu, bundan sonra kimin olacağını kim garanti edebilir? son yarışa göre konuşursanız ferrari en hızlı değildi doğrudur ama daha önceki birçok yarışta, yarış içinde en hızlı oldu,bunu da kimse inkar edemez. McLaren de aynı şekilde medya tarafından en iyi araç diye gazlandı oysa durum lastiklerin o hafta sonunda kimi okşayacağıymış, sonradan öğrendik. öyle yarışlar olduki McLaren yarış içinde tur başına 1sn den fazla fark yedi. ibre devamlı birilerine dönüyor,bu bağlamda istikrarlı puanlar almak şansınızı yükseltiyor.

  17. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    .

  18. ALonso , araç yavaş dediğine Vettel ve Hamilton itiraz ederken birileri ALonso nun gerçekden uzaklığından bahsetmiş olması üzücüdür.Pady senelerin teknik adamıdır ve oldukça ileri seviyede teknik donanımlıdır.Dolaysıyla … Pady nin akıllı olduğu kesinken insanlara bir şekilde ihtamlarda bulunan salaklar kimdir?Onları savunan asalaklar bunun farkındamıdırlar?

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bunu Alonso söyleyince akıl oyunu oynuyor dediler…Peki bu gerçeği mclarenin teknik direktörü söyleyince ne oyunu oluyor.Yedi kiremit mi yoksa körebe oyunu mu??

    Aracın gelişmesi çok önemli.Son yarışta 0.9 saniyelik bir fark vardı.Acaba uzun bir arada kim ne yaptı.Farklar ne kadar bunu pazar günü göreceğiz.Herkeste güncelleme var.Kimin nerde olduğu şimdilik belli değil.

  20. Ne zaman önemli güncellemeler getirsek o haftasonu yağmurlu oluyor ve adam akıllı test edemiyoruz.Umarım yine aynısı olmaz.

  21. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Abbaaaaaoooovvvv! Lowe'da para almış Santander'den. Ferrari'ye yavaş diyerek kendinin ne kadar harika biri olduğunu gösteriyor. Kendini övecek sözde. Yemezler!! Hah haaaa! Bi dakka ya!…

  22. alonso bu yıl çok az yerde en hızlıydı zaten. onun bu noktada olmasının temel sebebi sizin yaptığınız yanlışlar olmasın sakın? alonso doğru zamanda doğru yerdeydi, paralel oranda şansı da yardım etti.

    önümüzdeki 3 yarışın yine alonso'nun istediği şekilde sonuçlanmayacağını kim bilebilir, o zaman fark 80 puan olduğunda da "aslında ferrari o kadar da hızlı değil" dersiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir