Horner: "Formula 1 Muhasebeciler Tarafından Yönetilmemeli"

yazar:

kategori:

Formula 1’deki Kaynak kısıtlama Anlaşması konusunda anlaşmazlıklar devam ederken FIA harcamaları kontrol konusunda söz sahibi olmak istiyor.

Horner “Bizim düşüncemiz oldukça basit: Formula 1 muhasebeciler tarafından yönetilmemeli. Bu bir spor ve güçlü sportif ve teknik kurallarla harcamalar daha iyi bir şekilde kontrol edilebilir. Yaratıcılığı ve dehayı bozmamak önemli ancak bu harcamalara dikkat edilerek yapılmalı.”

“Biz de diğer takımlar gibi harcamaların kontrol edilmesi konusunda istekliyiz ve F1’de rekabetçi olabilmek için harcama listesi oldukça azaltıldı. Ancak inancımız bunun RRA ile yapılmaması yönünde. Ancak bazı şeyleri kontrol altında tutmak imkansız.” dedi.

Horner, sadece şasi harcamalarını kontrol altında tutan RRA’yı desteklemediklerini yineledi ve RRA’nın motor dahil bir çok alanı kontrol altında tutması gerektiğini söyledi.

Mercedes’ten Ross Brawn ise gelecek sene için RRA üzerinde anlaşma olasılığının gittikçe azaldığını ancak 2014 için şansın daha fazla olduğunu söyledi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir