Massa 2. Seansta Elenmesini Yere Basma Gücü Eksikliğine Bağladı

yazar:

kategori:

İlk seansta ilk 10 içerisinde yer alan Massa ikinci seansta elendi ve yarışa 14. sıradan başlayacak.

Massa “Sabahki antrenman seansında ikinci sektörde çok zorlanıyordum ve 3. antrenman seansının ardından aracın ayarlarında bazı değişiklikler yaptık ve ne yazık ki durum pek değişmedi. Pistin o bölümünde düzgün bir şekilde süremiyorum. Aeodinamik yere basma gücü eksikliği nedeniyle aracın virajlarda kaydığını hissediyorum. Fernando da pistin bazı bölümlerinde sorun yaşadı ancak açık bir şekilde benden daha az sorun yaşadı.”

“İlk ve 3. sektörlerde ise genel olarak ve takım arkadaşıma göre rekabetçiydim. Dahası 2. sektördeki sorun nedeniyle lastik aşınması konusunda da endişeliydim çünkü ilk antrenmanlarda yağmur nedeniyle uzun sürüş gerçekleştiremedik.” dedi.

Yarış için Massa “Sıralamalardan kesinlikle memnun olamam ancak önemli olan yarışa odaklanmak. Her şey olabilir, özellikle de geçişin mümkün olduğu bu pistte. Bunun dışında aracın davranışı konusunda bir çok bilinmeyen var bu yüzden sürprizleri göz ardı edemeyiz.” dedi.


Yorumlar

  1. felipe massa avatarı

    FORZA FERRARİ FORZA FELİPENİN dediği doğru. ilk sektörde alonsodan 0.1 – 0.2 sn hız oluyordu. 2 sektörde alonsoya göre baya yavaş kalıyordu. 3. sektörde alonsodan 0.1 hızlı bazen aynı dereceyi yakalabiliyordu massa. massa sıralamda 2. sektörde çok trafiğe kaldı.

  2. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Cumartesi sabah antremanı ve sıralama turlarında her turunun 2.sektörü Alonso'nun 2.sektöründen sürekli 0,5 ile 1 saniye arasında yavaş kalıyordu Felipe'nin.İlk ve son sektörde ise Alonso ile aynı hatta biraz daha iyi dereceler geliyordu.

    Zaten Ferrari orta sektörde kötü üstüne bir de Massa Alonso'ya oranla daha performans kaybı yaşıyor.Bu performans kaybının nereden kaynaklandığını gerçekten çok merak ediyorum.

  3. karthikeyan gibi pilotlar hariç bence F1'de hiçbir pilot ''araçlar eşitse'' diğerine 1 saniye fark atamaz. bu işte bi iş var kesin bir komplo var. massa F1 pilotu. bu kadar kötü olamaz!

  4. mazeretler mazeretler mazeretler

  5. 13 den Schumi kalkıyor, massa 14.

  6. Massa benim bildiğim Massa ise elinden gelenin en iyisini yapabilseydi bile son seansa kalamazdı. En fazla Hülkenberg'i geçebilirdi. Normal bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir