Vettel'in Hedefi Kazanmak

yazar:

kategori:

Red Bull sürücüleri geleneksel olarak ayarlarındaki farklılık nedeniyle rakiplerine göre Spa’da geçiş yapma konusunda rakiplerine göre zorlanıyorlar. Red Bull, maksimum hızın ön plana çıktığı Spa’da daha çok daha hızlı hızlanmayı sağlayan ancak maksimum hızı alt seviyede tutan ayarlar kullanıyor. Bu da DRS olsa bile onların düzlük sonunda geçiş yapmalarını zorlaştırıyor.

Vettel “Yarın (bugün) uzun bir yarış olacak ve burada geçiş yapmak mümkün. Monaco’da 9. başlarken daha kötü durumdaydık.”

“Pistin doğası bizim lehimizde bu yüzden tamamiyle DRS’ye bel bağlamıyoruz çünkü başka yerlerde geçiş yapabiliriz. Geçen sene burada geçiş yaparken oldukça rahattık.”

“Genel olarak yarış performansımız sıralamalara göre daha iyi bu yüzden iyi olmalıyız.” dedi.

Yüzeysel olarak baktığımızda ana hız ölçüm noktası 310 ve 309.7 km/sa hıza ulaşan Red Bull sürücülerinin güçlü olacağını gösteriyor. Bu hız ölçüm noktası Kemmel düzlüğünün başında yer alıyor.

Ancak ilk sektörün sonundaki hız ölçüm noktasında Vettel ve Webber 316 km/sa hızla 21 ve 24. sıralarda yer alıyorlar. O bölümde 330.9 km/sa hızla Kobayashi en hızlı isim oldu. Bu hızlara DRS yardımıyla ulaşılsa bile Red Bull’un o bölgede geçiş hamlesini başarıyla tamamlası pek mümkün görünmüyor gibi.

Vettel “Hedefimiz ilerlemek ve kazanmak. Başladığımız yerden bunun imkansız olacağını düşünmüyorum.”

“Sonuncu sıradan başlasaydım bile yine de hedefim bu olurdu. İyi bir start alıp ilk tur geçirmek önemli olacak. Ardından ne olacağını göreceğiz.”

“Ancak burada geçiş mümkün, her şey olabilir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. vettel seb 06 avatarı
    vettel seb 06

    Kazanamadı ama kötü yarışmadı. 2. oldu buda güzel

  2. onur çakır avatarı

    Alışacak abisi alışacak :D:D:DD:d.

  3. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Bu Baby Face adam inşallah gene şampiyon olamaz. HİÇ SAMİMİ GELMİYOR ZATEN hareketleride..İtici bir adam…YARIŞ KAZANMASIDA HAYAL… 🙂

  4. Zor be adamım çok zor…

  5. Zor be adamım çok zor…

  6. herkesin iyi olacağını umduğu s2de bile geride kaldılar. button sıralamalarda başka bir boyuttaydı. yarışta ters tepse bile bu, önündekileri geçmek için çok agresif bir strateji uygulamalılar.

    2009'da 8. likten podyuma çıkabilmişti kuru zeminde anca. biraz zor.

  7. Raikkonen06  avatarı

    Biraz yüksekten uçmuş diyeceğim ama yağmur yağarsa karışır herşey ve bzim galibiyet hedefimizde zora girer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir