Alonso, Belçika'da Yaralanmadığı İçin Huzurlu

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri Alonso, Romain Grosjean’ın tetiklediği ve Lewis Hamilton’un dahil olduğu kazada ilk viraja girerken bir çok aracın arasında kaldı ve Grosjean’ın Lotus’u Alonso’nun üzerinden adeta uçtu.

Alonso “Kaybettiğimiz puanlar açısından hayal kırıklığı yaşıyoruz. Ancak fotoğraflara bakarsak 5 gün sonra Monza’da tekrar araçta olacağım için şanslıyım. Grosjean’ın aracı çok yakından geçti ve ellerimde, hatta kafamda sorun olabilirdi.”

“Aracın üzerindeki her şey kırıldı bu yüzden şanslıydık.” dedi.

Alonso, olay anını tekrar izleyene kadar kazanın nasıl gerçekleştiğine dair bir fikrinin olmadığını söyledi.

Alonso “TV’de görene kadar ne olduğunu bilmiyordum çünkü o kadar hızlı bir şekilde ve sert bir şekilde bir aracın nasıl vuracağını hayal edemedik. TV’de Grosjean ve Lewis’in birbirlerine vurduklarını gördüm. Kontrollerini kaybettiler ve ardından önümüze geldiler.” dedi.

Alonso, kazanın ardından bir süre durumunu anlamak için araç içerisinde beklediğini söyledi.

Alonso “Sırtımda ağrı olduğu için bir kaç saniye araç içerisinde bekledim. Ardından hafif yangın çıktı ve yangın söndürücülerle geldiler. Çıkan dumanlar nedeniyle nefes alamadığım için dışarı çıkmaya karar verdim.” dedi.

İspanyol sürücü, Pastor Maldonado’nun erken start almasının startı daha öncesinden karıştırdığını söyledi.

Alonso “İlk olay Maldonado ile oldu. Şaşırmıştım çünkü daha kırmızı ışıklar yanarken 2. sıraya kadar gitmişti. Bu yüzden büyük bir erken start hamlesi geldi.”

“Ardından kalkışta iyiydik ancak sonrasında tren geliyormuş gibi hissettik. Çok sert vurdular.” dedi.


Yorumlar

  1. arkadaşlar bu işler Allahın takdiri…istermi bir insan böyle bir kazaya sebebiyet versin. kendi canıda ortada…havadan uçmuş gitmiş…bel i kırılır adamın hafizanallah…
    Allah cana sağlığa bir halel getirmesin…

  2. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Allah korudu her ne kadar bazıları tarafından sevilmesende sen F1 camiasının göz bebeklerindensin 1-2 amatörler tarafından harcanamazsın.

  3. Yaralanmadığına olan sevincimiz , kendisini zevle seyretmemize engel olan acemiye karşı kızgınlığımızı bastırmıştır.Daha ilk metrelerinde out olduğumuz bir yarışa sevinmemiz ne kadar trajik değil mi? Oysa ki takımlar puanında geriledik, pilotlarda ise fark kapandı.
    Allah, ne zaman geleceği bizlere belli olmayan görünür görünmez kazalardan herkesi korusun.
    İnanıyorum ki Fernando bu talihsiz olayın üstesinden de gelecektir.Daha da güçlenecektir.

  4. AbuDabi'deki kazayı hatırlatınca daha önce bu sitede okudugum bir yorumu hatırladım. Güya Schumi, Vettel'i şampiyon yapmak için kasıtlı olarak o kazaya karışmışmış. Bugün Alonso'nun kazasını izledikten ve o korkuyu hissettikten sonra hala aynı fikirde mi acaba ?

  5. Sevilen kişiler kaza geçirdide sağ kaldımı öyle derler.Bunun yüceltmeyle alakası yok.

  6. Fazla yüceltmemek lazım

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Şükürler Olsun.

  8. Allah… onu bize bağışladı.

  9. gecmis olsun. ciddi bir kazaydi. benzerini monaco da karun chanhok ile gormustuk.

  10. tebrik ederim, doğruyu bulmuşsun 😀

  11. webber in kazasıda vardı uçarak takla atmıştı

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Adamı Allah korudu vallahi. Bide sinir bozucu yanı, sezon başından beri didin tırman, büyük işler başar. Zibidinin biri hem canına hem şampiyonluğuna kastedsin. Diğerleri de hemen sevindirik olmuş, alonso yarış dışı kaldı diye, nerdeyse göbek atacaklar. Acaba geçmiş olsun diyen oldumu ??

    Ferrarinin ve Alonsonun çok çalışıp böyle 5-6 sıra geriden başlamayı bırakmaları lazım artık. Geri kalan yarışlarda ilk 3 ün dışına çıkmamalılar.

    Şu alttaki resim bile ne kadar korkunç, adam katil gibi geliyor.

  13. Geçmiş olsun… araçtan inmeyince acaba başına darbe mi aldı dedim ama korktuğum olmamış sevindim… ancak en az bunun kadar korkutucu 2 kaza gördüm son 2 yılda 2010 da monaco da o zamanın yeşil Lotus'uydu sanırım HRT ile çarpışmıştı ve de yine 2010 Abu dhabi de Schumacher'in ilk turdaki kazası ikisinde de araç pilotun üstüne fırladı ki kesinlikle korkutucu. Bir de Wurz'un Coulthard'ın üstünden uçuşu var tabi ki…
    Ama birşeyi olmamasına sevindim

  14. ne kadar oldun kişilikli bir pilot olduğunu gösterdi bu tavrıyla
    onun yerinde eğer parmak çocuk olsaydı ya "HIYAR" derdi yada daha ağır hakaretler ederdi. sanırım veletçi arkadaşlar bu yoruma çok kızacak…

  15. burak evmez avatarı

    aynen katılıyorum böylece startta kimseyi biçemez

  16. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Grosjean kesinlikle tek hücreli bir beyne sahip böyle mallar yarıştırılmasın artık sezon başından beri bu kaçıncı artık..Mallar dedim de maldonado ne yaptın yine yaaa 😀 :D,bu iki salak yarış bittikden sonra hatta herkes eve gittikden sonra kendi aralarında yarışşın yoksa allah korusun birileri bu iki aptal yüzünden ölücek..

  17. Resim de görüldüğü gibi önden Grosjean arkadan Hamilton ALonso ya toslarken onunda tek şükredeceği canının sağ olmasından ibaretir.Olayın müesebbipleri sadece Hamilton ve Grosjean değildir birde Perez denen zibidi vardır.O karambolde geç frenle içeriye dalarsan senin gibi kopup gelmiş olan Grosjean ın çarpması kaçınılmaz hal alabileceği bir gerçek olur. Alonso, Perez ile temasın oluşmaması adına azami dikkatin yanında daha yavaş bir şekilde o viraja girmişdi.Perez in sahası birden karışınca Grosjeanda dar sahada arkasını hesap etmeden manevra yapması gözü kara arkadaşımızın bodoslama ona daldırması ve sonunda Alonso ya temasa gitmişdir.Hamilton un çarpması adeta Alonso yu uçan Lotus un altına atar gibiydi. ALonso yu Allah korudu…

  18. adamım bugun o kaza olmasa 2. rahat olacaktın gibi. ama olmadı lewis alonsoya uzuldum. mal roman bu 2 pilot hala gp2 de sanıyorlar kendını…

  19. guzel… cevabi kendin bulmussun 😀

  20. ceza olarak sezonun geri kalanında pitten başlasın

  21. Yusuf  Hitay avatarı

    ucuz atlattı gerçekten. hiçbir şeyden haberiniz olmayıp önde giderken kendini bir anda paramparça bir aracın içinde bulmak ne acı bir histir.

  22. onur çakır avatarı

    pardon beyler alonsonun kendi lastiğiymiş 😀

  23. öyle zaten hem mal hem gro ikisi olunca her sey olur

  24. bu grojanın lisansını alıp hatta normal araba bile sürdürmemek gerekli insan olamaz zaten böyle yaratık ölümcül kaza olsaydı grojan ne dicekti peki allah korudu kimsede birsey olmadı

  25. onur çakır avatarı

    burda dikkatle grosjeanda ama alonsonun arka kanadındaki lastik hamiltonun lastiği dikkat edin alonsoun kopan lastiği deil hamiltonun lastigi

  26. onur çakır avatarı

    http://www.posta.com.tr/spor/HaberDetay/Formula-da-feci-kaza.htm?ArticleID=138009 bu linkte hem fotoğraf var hemde açıklamayı okursanız posta gazetesi perezi ferrari pilotu yapmış 😀

  27. Geçmiş olsun Alonso taraftarları, favori pilotunun ölümcül şekilde yaralanma duygusunu iyi bilirim, 3 sene önce gayet iyi tattım.

  28. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Alonso "İlk olay Maldonado ile oldu. Şaşırmıştım çünkü daha kırmızı ışılşar yanarken 2. sıraya kadar gitmişti. Bu yüzden büyük bir erken start hamlesi geldi."

    Gene Maldonado !

  29. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ya formula 1 ne hallere geldi bu maldonado sayesinde adamın ışıklar sönmeden öndekileri geçmeye başladı, charlie bile isyan etti artık. Hangi zihniyetle gaza bastıda harekete geçti hiçbir açıklaması yok. Hadi son ışık yanarken diyecem ama daha 3 ışık yanıyor be adam. Ne dşündünde gaza yüklendin.

    Bence ilk suçlu Maldonado herkesin konsantresini bozdu kimse ne olduğunu anlamadı hareketlendirdi oraları.

  30. allah korudu vallahi kasap grosjean'ın kurbanı olabilirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir