Ferrari, Sürücü Standartlarında Kalite Çağrısı Yaptı

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri Fernando Alonso, bugünkü startta kazayı tetikleyen Romain Grosjean’ın üzerinden uçmasıyla çok korkunç anlar yaşadı ve şans eseri Alonso yara almadan kurtuldu. Grosjean, dikkatsiz sürüşü nedeniyle bir yarıştan men cezası aldı.

Domenicali “Bana göre en önemisi sürücülerin davranışlarına bakmak. Buna Formula 1’den öncesi serilerde bakılmalı. Diğer serilerde sürücülerin çok agresif oldukları ve imkanı olan şeylerden fazlasını denediklerini görüyoruz. Yarışlara başlamalarından itibaren bu olaylara dikkat edilmesi ve Formula 1’e geldiklerinde daha iyi durumda olmaları sağlanmalı.” 

“Tabi ki Belçika’da yaşananlar Fernando’nun hatası değildi, temel nokta bu. Yaşananların ardından Fernando’ya bir şey olmadığı için memnun olduğumu söylemem lazım.”

“Hemen hemen omzundan uçan bir arabanın olması gerçekten çok tehlikeli olabilirdi.”

“Özellikle o noktada tüm her şey Grosjean’ın hareketi nedeniyle oldu.” dedi.

 


Yorumlar

“Ferrari, Sürücü Standartlarında Kalite Çağrısı Yaptı” için 13 yanıt

  1. terbiyesizlik yapma….canımı sıkma…
    yazdıklarımın tamamını iyice oku ve anlamaya çalış…kaç sefer yazdım kimsenin canı na sağlığına halel gelmesin diye…
    başkasının başarısızlığıda benim pilotumun başarısı olmasın…

    olmuşsunuz kölesi başarı için herşeyi mübah gören bir pilotun….yaptıklarını yazanlara eleştirenlere hakaret edip sataşıp duruyosunuz…

    bana burada leş kargası diyeceğine adam gibi ürün sat…gıda işi zor iştir…

  2. adam gp 2 de şampiyon olmuş bir pilot…gereken ceza verildi. kalite çağrısıymış. lafa bak…

  3. geberesydide kurtulsaydınız

  4. Ben pilotlarının sağlığından ödün verilsin demiyorum, sonuçta Senna zamanındada güvenlik vardı ama olmayacak ir kaza ile yaşamını yitirdi.
    Bugün Alonsoyu Allah korudu gerçekten. Yaşayacak ömrü varmış.
    Delilikle cesareti ince bir çizgi ayırır bu nedenle dengeyi iyi kurmak gerekli.
    Tüm sezon çaba harcayıp, paralar harcayan insanlar ve bunlara bel bağlamış sponsorlar, şampiyonluk adayları var.
    ama saniyeler içinde herşey güm.
    Sıradan bir yarış kazası değil bu.
    grojan ve maldonadonun hatta bazen kobinin yaptıkları ne profesyonelliğe sığıyor nede bu spora gönül vermiş insanlara yakışıyor. bence büyük saygısızlıktır.

  5. Güvenlik bence her şeyden önce gelir. F1'de de öyle yapıyorlar. Bu hafta sonu ambulans helikopter yok diye GP3 yarışını geciktirdiler yanlış hatırlamıyorsam. Güvenlik şart. Yoksa 2 yarışta bir cenaze çıkar. Varsın kazalar olsun. Canopy'lerin acilen gelmesi taraftarıyım. Yağmurlu yarışlarda da lastik takılırken küçük çamurluklar monte edilmeli spreyi engellemek için.

  6. TC'nin yasak olduğunu elbette biliyorum.Ayrıca madem bunlardan değil neden ?

  7. Bence 2001-2012 araçlarına şöyle bir bak.Hangi aracın aerodinamik yapısı daha fazla downforce üretir bi düşün.Ayrıca şuan TC yasak.Evet araçların sürülebilirliği arttı ama söylediğin sebeplerden dolayı değil.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ülkemizde her ehliyeti olanın ben şoförüm dediği gibi bir durum mu yaşanıyor F1 de..

    Standartlar demişken, bugün pit yolundaki karışıklıklar da epeyce fazlaydı.Pitini tamamlayıp harekete geçen birçok pilot kaza riski yaşadı.Şu ana kadar güvensiz pit yoluna çıkıştan bahseden olmadı.

  9. Söylediklerine hak vermekle beraber, Alonso'nun 5. veya 6. başlayacağı bir aracı olursa ve böyle kazanmaya ve puana aç toy pilotların arasına düşmesine engel olamazsan onların arasında kurban olur, olur yani engelleyemezsin.

  10. Sonuna kadar katılıyorum.Formula 1 araçları bu kadar sürülebilir olmamalı.Önüne gelen Formula 1 aracını rahatça sürememeli.1997-2001 arası TC yoktu ve araçlar neredeyse şimdikinin 100'de 1'i downforce'a sahipti.Saçma pilotlar yoktu ve sadece en iyileri vardı.Şimdi o kadar kolaylaştı ki böyle aptallar bile gelip yarış kazanabiliyor.

  11. Eski bir f1 pşlounun bir açıklaması vardı; eskiden ölüm tehlikesi olduğundan pilotlar çok dikkatli olur ve birbirlerine saygı duyarlardı demişti.
    Şimdi f1 çok güvenli ve herkes kamikaze gibi gereksiz riskler alıp araçlarının burnunu olur olmaz boşluklara sokmaya çalışıyorlar.
    Bu durumun asıl sorumlusu belkide abartılmış güvenlik önlemleri ve küçültülmüş motorlar.

  12. domınıcalı bıle butun suc grosjeanın derken burdakı bazı alonso fanatıklerının hala hamıltonu suclu cıkarmaya calısması tek kelımeyle gulunc.

  13. burak evmez avatarı

    domenicali haklı ama arabayı hızlandırmak lazım en azından böyle ilk sıralara yakın olursak kazadan kaçma şansı da yüksektir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir