Grosjean Kazaya Sebep Olduğu için Özür Diledi

yazar:

kategori:

Aldığı ceza sonrası İtalya GP’de yarışamayacak olan Fransız pilot, bu kararı kabul etti.

Grosjean: “Hayatınız sadece yarışlardan ibaret olduğunda, bir yarışa katılmanıza izin verilmemesi muhtemelen en kötü tecrübelerden birisidir. Öyle olsa da komiserlerin kararına saygı duyuyorum.”

“İyi bir kalkış yaptım. Pastor’un (Maldonado) erken kalkışından etkilenmeme rağmen -öndeki herkesin de etkilendiğini düşünüyorum- Leiws’in (aracının) önü ile aracımın arka tarafı temas ettiği sırada ilk viraja doğru ilerliyordum.”

“Dürüstçe söylemek gerekirse onun (Hamilton’ın) önünde olduğumu ve her iki araç için yeteri kadar alan olduğunu düşünüyordum. Onu bilerek sıkıştırmaya çalışmadım. Bu ilk viraj olayı açıkçası kimsenin isteyeceği bir şey değildi. Tanrıya lükür bu kazada kimse yaralanmadı. Karışan bütün pilotlardan ve taraftarlarından özür dilemek istiyorum. Tek söyleyebileceğim; bugünkü olayın, benim daha iyi bir pilot haline gelmem için geçen sürecin bir parçası olduğudur.”

Takım, en kısa zamanda Grosjean’ın yerine İtalya’da yarışacak ismi açıklayacaklarını duyurdu ki bu ismin Jérôme d’Ambrosio olması bekleniyor.


Yorumlar

  1. Maldonado vs. Grosjean

    izlemelisiniz… 🙂

  2. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Pistte Tek Sen Yarışmıyorsun Rakiplerinin Emeklerine Saygı Göster !

  3. Ucuz atlatıldı avatarı
    Ucuz atlatıldı

    Bazı arkadaşların belirttikleri kadar basit değil bu olay. herkesi geçtim ama alonso kıl payı kurtuldu. üstünden geçen araba en fazla 50 cm soldan geçse başına denk gelecekti. dikkatli kullanacaksın arabayı yoksa bu tür kazalarla insanlara zarar verirsin.

  4. neyse sanada geçmiş olsun…olan oldu bundan sonra ne yapmak lazım ona bak…geçmişi geri getiremezsin…bu olay senin için kader oldu…motivasyonunu kaybetme…takımın sana ve puanlarına ihtiyacı var…gerçi bu şekilde de bayağı faydalı oldun ama olsun böylesi olmasın birilerinin başarısızlığı bizim başarımız olmasın.

    olacaksa alnımızın akıyla sürüşümüzle inancımızla doğruluğumuzla çok çalışmamızla olsun….
    haydi kimi…Allah her işini asan eylesin…yürü seninle beraberiz…

  5. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Buda sinir küpü olan arkadaslar adına gro ya gelsın 😀

  6. Özür dilemesi önemli. Maldonado her yarış ortalığı yıktığı halde bunu da yapmıyor.

    Ayrıca verilen ceza da çok ağır.

  7. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Çok çok ta abartılmasına gerek yok, tamam başrol oyuncularını yarıs dısı bırakıp kendısınınde dıgerlerınınde karıyerlerı ile oynadı belkide ama, adı ustunde kaza bu, bu kadar öfke duymaya gerek yok Maldonado desek yerıdır hak etmıstırde, bu cocuga bıraz fazla yuklenılıyor bence… herkes yazmıs senın keyfın yuzunden baskalarının canı tehlıkeye gırdı falandı fistandı..Yakın geçmıste son 3 sezon gibi ,100 lerce kaza oldu ve bundan cok cok daha tehlıkelerı olmustu o vakıtler kımse kımsenın canından bahsetmıyordu ? neden 1 den fazla kafa pılot kazaya karısmadıgı ıcın.. olur böyle şeyler…

    En basit örnegi, Sumı nın Barıcello yu alenen duvara sıkıştırması idi resmen cinayete teşebbüs.. hatırlayın ve cezaları karsılastırın… sadece örnek olsun dıye söyluyorum sumı dusmanlıgım yok anlamsız fanatık cevabı vermeyın anlamadan…

  8. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    valla grosjean seni temin ederim senin için çok değişik küfürler türettik.bu benim şahid olduklarım.bir de bunun dünya çapında olanı var.tüm tifosilerle artık akrabasın.geniş bir ailen oldu :-))

  9. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    sen de maldonadogillerdenmişin de haberimiz yokmuş.bundan sonra yanında arkanda mal gro kob var mı kaçabildigin kadar kaç hatta hemen yer ver buyur abi diye.

    hamilton ve alonso böyle olacağını bilselerdi maldonado gibi jump start yapıp köşeyi önde dönerler ve cezalarını çekerlerdi.en azından puan alırlardı :-)))

  10. Nazar mı beddua mı bilmem ama bela okuyup bela dileyenler de beladan uzak kalamazlar.Geçmiş olsun deme erdeminde bulunabilmek çok mu zordu ama onlar bir dahaki sefere ölmesini tercih ettiler.

  11. Nazar be gülüm… bas bas bağırdık!!! çocuğa nazar değdirdiler. Vettel de ALonso nun neyle karşı karşıya kaldığını bilmeden yarış dışı olmasıyla sevinip duruyordu.

  12. Geçen sene Kanada yarışından beri bir seri yakalayıp puan almayı başaran adamın istikrar adına verdiği emekleri bir acemi tarafından yok ediliyor.MSC nin rekoruna ramak kala aceminin biri çıkıp herşeyi altüst ediyor.Bu da Fernando'nun şansı olsa gerek.

  13. en azından özür diledi. Daha iyi bir pilot olmama yardımcı olur falan diyor.

    Bir de yaklaşımımı değiştirmeyeceğim tayfası var, ona katılmadı en azından

  14. Senin kendini nasıl hissettiğin değil.. İnsanların senin hakkında ne hissettiği önemlidir bence.

    Bir tifosi veya Macca ve hatta son dönemde saygıyla söz edilen Sauber'e gönül verenler ;senin resmine baktıkça öfkelerini dindirmekte zorlanacaktır eminim. Bu cezayla kurtulduğuna sen bile inanamadın biliyorum.

    Yarıştan men etme yerine pit yolundan başlatacaklardı en az 3 yarış….

  15. vedat özkan avatarı

    aynen:) o minibüs şöförleri normal bir araçla aynı sekilde gitseler anında kaza yaparlar insanlar kaza yapmamak için simdi üstüme kırar aniden durur diye frenliyorlar kendilerini onlarda kendilerini birsey zannediyorlar.

  16. sen iyi pilot olma yolunda tecrübeler kazancan diye millet canındanmı olsun bunlarda can taşıyo deneme tahtasımı bu pilotlar

  17. Geçmiş olsun. Bir daha aynaları kontrol etmeden manevraya kalkışmaz herhalde.

  18. Ferrari%100 avatarı

    Sonunda aklına gelmiş özür dilemek

  19. Monacodada aynı haltı yedin, malezyadada. senin tarzın şu;
    ben yanımdakinin veya önümdekinin üstüne doğru gideyim, yarım boy geçtimmi gerisinde o çekilsin ben yoluma devam edeyim şeklinde.
    Ancak sonunda bu tarz elinde patladı. senin yaptığın bu sürüş şeklini halk otobüsü ve minibüs şöförleri yapıyor ve onlarda sadece Türkiye de.

  20. Yarışın tekrarını izledi demekki 🙂 Şanslı ki özür dileyebiliyor bu açıklama başsağlığı şeklinde de olabilirdi. Allaha şükür herkes hayatta ve diğer yarışa hazır. Gorjean a bu cezanın iyi geleceğine eminim kazadan sonra şokta gibiydi.

  21. kazadır olur. yapacak bişey yok. o kadar pilot içinde hamiltonla alonso zarar gördü. bu da onların kötü şansı ne diyelim. geçmiş olsun. grosjean özrünü dilemiş herkesten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir