Caterham Ceza Aldı; Schumacher ve Webber Kurtuldu

yazar:

kategori:

Kovalainen’in lastik dğeişimi bittikten sonra takım Fin pilotun çıkmasına izin verdi ama o esnada HRT’de Narain Karthikeyan lastik değişimi için Caterham’ın yanındaki garajının önüne geçiyordu. Ama ikili ciddi bir temas yaşamadı.

Öte yandan Red Bull’dan Mark Webber’in, Felipe Massa pit yolunda ilerlerken lastik değişiminden çıkmasına izin verilmişti. Komiserler buna ceza vermemeyi tercih etti.

Michael Schumacher’in Sebastian Vettel ile pistte mücadele ederken rakibinin önünden geçip pit yoluna girmesine de komiserler bir yaptırım uygulamama kararı verdi.

 


Yorumlar

  1. Hakemler dün gerçekten iyi işler çıkardı. Yani olması gereken cezaları verdiler. Schumacher Vettel mücadelesinde önde olan Schumacher'di ve pite daldı. Vettel Az farkla da olsa yanında diye ceza verilmesi saçma olurdu. Webber'in çıkışı ise yandan tehlikeli gibi görünse de Onboard'da o kadar da tehlikeli olmadığı göründü. Yani bir ceza gerektirmiyordu. Maldonado ve Grosjean'ın cezaları da kesinlikle hak edilmiş cezalar. Tek isteğimiz hakemlerin her temasa (genel anlamda yarış teması olarak nitelenecek temaslara) yaptırım uygulamaması. Pilotların yarışmalarına izin vermeliler ve cezalarda ise caydırıcı olmalılar. Tıpkı Grosjean'a verdikleri ceza gibi. Tıpkı Schumacher'e vermedikler ceza gibi.

  2. Ferrari%100 avatarı

    2012 SPA
    Bu yarış hakemlere daha çok iş düştü CezaLar ve Kazalar ben daha önce bu kadar heyecanlı ve tehlikeli bi yarış izlemedim

  3. Çok yerinde cezalar verildi.Schumayer ve Webbere ceza verilmemeside çok doğru.Hakemleri tebrik ediyoruz..

  4. Güzel olmuş. Bu hafta sonu hakemler çok güzel iş çıkardılar. En hafifinden en ağırına kadar çeşitli cezalar verdiler ve olur olmaz şeylere takılmadılar. FIA kendini düzeltiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir