Massa: "İlk Virajdan Faydanabilseydim Podyumda Olurdum"

yazar:

kategori:

Massa yarışa 14. sıradan başlamasının ardından ilk turun ardından 11. sırada yer alabildi ve kazalardan dolayı pek avantaj sağlayamadı. Massa, kazadan kurtulmaya çalışırken çok pozisyon kaybettiğini söyledi.

Massa “Güzel bir yarıştı ve başladığımız yeri düşünürsek 5.lik harika bir sonuç. Startta her iki Red Bull’u geçmeyi başardım ancak ardından Fernando’nun bulunduğu kazadan kurtulmak için sola doğru açılmam gerekti ve ilk metrelerde kazandığım pozisyonları neredeyse tamamen kaybediyordum.”

“Bir Caterham’ın arkasındaydım bu yüzden benim için büyük bir sorun vardı çünkü onu geçtikten sonra çok iyi yarış çıkardım. Bir çok pozisyon kazandım, mücadele ettim, geçiş yaptım ve ilk virajda biraz daha iyi iş çıkarabilseydim bugün podyumda olma şansım olurdu.” dedi.

Massa, performansını ve iyi sonuçları arttırarak Ferrari’deki geleceğini korumayı hedeflediğini yineledi.

Massa “Açıkçası önemli bir sonuçtu. Zorluyorum ve yarışa, iyi sonuç almaya, her şeyi doğru yapmak için Monza’ya odaklanıyorum. Dün büyük hayal kırıklığı yaşadım ve sevdiğim, daha önce kazandığım ve her zamna güçlü olduğum Spa’da 14. sıradan başladım. Artık her şeyi doğru yapmak için Monza’ya odaklanıyorum. Doğru yerden başlayıp Fernando ile birlikte iyi yerlerde bitirmeye çalışacağız. Umarım oradaki taraftarlarımızın önünde podyumda oluruz. Bu harika olur.”

“Asla pes etmeyeceğim. En sonuna kadar zorlayacağım. En azından günün sonunda asla pes etmediğimi ve bunun en önemli şey olduğunu söylerim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Sezonun Silverstone'dan sonraki en iyi performansıydı.Startta iki Force India ve Schumacher başta olmak üzere birçok pilot çok büyük avantaj sağlarken,o çok fazla atlama yapamadı.Eğer onlar kadar ileri çıkabilseydi podyum gelebilirdi.Yine de tebrikler.Umarım daha güçlü olmayı beklediğimiz,evimizin arka bahçesi Monza'da podyum görürüz.

  2. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Startta Schumi'nin arkasına takılabilse belki de podyuma çıkmış olacaktık ama olmadı.Sağlık olsun.Yarışın bazı bölümlerinde tempomuz iyiydi.1 hafta sonra Monza'ya gidiyoruz.Umuyorum ki sıralama turlarında da rekabetçi olup en azından podyumu alabiliriz.

  3. Ferrari%100 avatarı

    Monzada belki iki ferrari pilotuta podyumda olur

  4. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Açıkcası belki bu yarışta podyum olur diyorum ama yok yok yok o kadar düşme Massa sen 5.liğe sevinecek adam değilsin..

  5. En azından çok daha heyecanlı bir yarış izleyebilirdik.

  6. Yarış bittiğinde aralarında 4.5 saniye fark vardı güzel kardeşim. Ve ikinci pitinden sonra yaklaşık 10 saniye fark kapattı, dikkatini çekerim!

  7. Massa, daha iyi bir sonuç alabilirdi yada alamazdı ayrıca tartışılmalı… bir gerçek varsa Button ın durumunun belirsizliğidir.Yarışın ikinci startından sonra 10 durumda olan Vettel 1 pit yaparak ikinci olmuşken aradaki fark 15 sn dahi değildir.Hamilton ALonso belkide Grosjean ve Perez in yarışıyor olma ihtimalinde ne Vettel orada olabilirdi nede Button o kadar rahat bir yarış geçirebilirdi.Button ın bu almış olduğu sonuç ne kendisi nede takımı için bir seviye gösterici olamaz. Start da o elim kaza olmasa start sonrası Alonso 4. geçen araç olabilirdi ki hemen yanında bir yerlerde Perez,Grosjean ve Hamilton olacakdı.Perez in yarış performansı geçmişdeki gibi düşermiydi bilemem ama ne Alonso nede Hamilton o ritimden uzak kalmayacaklardı.

  8. Massa'nın İyi sonuçlar almasını isterim ama bu bence büyük bir bahane düzlük hızı olmayan Red Bull'a karşı önde kaldığı için hemen havaya girmemeli. Raikkonen Vettel ve Button çok hızlıydı Massa onlara karşı mücadele edemezdi.

  9. massa bahane uydurma vettel senin arkandaydı ama yükseldi.

  10. Ferrari%100 avatarı

    Artık Monzada podyum

  11. tabi canım hatta birinci bile olabilirdin massa iyiki felipe yoktu dua et bu gidişle gidişin yakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir