Webber, Geçiş Yapamaması Karşısında Kızgın

yazar:

kategori:

Belçika yarışını Webber 6. sırada tamamlarken takım arkadaşı Sebastian Vettel iyi yükseliş gerçekleştirdi ve 2. sırada tamamladı.

Webber “Stabil bir yarış geçirdik ve bizim için burada geçişin zor olduğu açıktı. Açıkçası Seb ile mücadelemiz oldu ve bu iyiydi ancak Eau Rouge’nin ardından DRS noktasında bizim düzlük hızı açısından mücadele edemeyeceğimiz açıktı.”

“Bazılarını geçmeye çalıştık ancak zorlandık. Pitten çıkış turumda Vitaly ile karşılaştım. O kendi işini yapıyordu ancak orada zaman kaybettim. Ancak bugün startın ardından yıldızlar benim yanımda değildi ve durumdan maksimumu çıkaramadım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Evet Senna'yla olan mücadelede dediğin kısma dikkat etmiştim… Ama o an geçmedi ki geçse herkes ayaklanırdı malum bu çocuğa ceza vermek için özel uğraş var millette 🙂 evet görsel olarak vs kötü hatta pilotlar için de kötü olurda bir nedenle geride kalırlarsa işleri çok zor oluyor. Bu durum geçen sene bile böyleydi aslında. Ama düşününce düzlük pistte bir tane maksimum 2 tane o yüzden hızlanmaya yönelmek mantıklı. Formula 1 in ruhuna aykırı olsa da herşey zamanla değişiyor sonuçta

  2. Ben RedBull'un bu stilini sevmiyorum. Her zaman top speedleri diğer takımlara göre çok düşük seviyede kalıyor. Bu yüzden geçiş yapmak için kötü bir araç RBR araçları. Eğer dün Vettel çok agresif sürmeseydi bu kadar iyi puan alamazdı. Blanchimont'ta rakiplere çarpacak kadar yaklaşmak zorunda kalıyordu. O virajı rakibine o kadar yakın dönmekte epey riskli. Dün Senna'ya orada atak yapmaya çalışırken bordürlerin dışına çıkmak zorunda kalmıştı. Bana kalsa diğer araçlar gibi top speed ayarlardım ve düzlükte DRS ile rahat rahat geçiş yapardı. Zaten Vettel EauRouge'u epey iyi alıyor. Dün Massa'ya hep oradan sonra yaklaştı ama top speed yüzünden geçiş yapmak zordu.

  3. Redbull bence dün gayet mantıklı birşey denemiş iki araçtada… Hız limitini öyle ayarlamışlar ki şikan öncesi hemen hemen son sürate ulaşıyorlardı ancak öndeki çoğu pilot DRS alanına göre ayar yaptığı için nispeten geri kalıyordu… Yoksa arka şikanda Vettel'in milleti yakalamasına imkan yoktu.. belki de bu Weber'in tarzına uymamış olabilir ama bence Vettel bunu iyi kullandı… Esnek ön kanat olmayınca da 2010 daki gibi bir kaza yaşanmadı… Herkes o kaza da Vettel'i suçladı tamam suçluydu da ama ön kanadın o şekilde esnemesi çok mantıksızdı…

  4. Ne yazıkki RedBull için düzlük hızının düşüklüğü çok uzun zamandır olan bi sorun. Vettel böyle bir aracı olmasına rağmen gene iyi iş yapıyor. Bugünkü sürüşü muazzamdı. Renault motoru kullanmasına rağmen Lotus'un max. hız konusunda pek bi sorunu olmaz ama bugün Raikkonen'in aracı da berbattı. İlginç tabii.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir