Alonso: "Pilotlar Pistte iken Kendi Sorumluluklarını Bilmeli"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Romain Grosjena’ın bir yarış yasağı aldığı kazanın kurbanlarından biriydi ve Belçika GP’nin ilk virajında yarışa veda etmişti.

Kazanın ardından bir süre şok içinde olan Alonso, kazaların bilerek yapılmadığını ama herkesin pistteki hareketlerine dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Gorsjean’a sinirli olup olmadığı sorulduğunda Alonso: “Hayır. Bunu kimse bilerek yapmaz”

“Sanırım aralarında bir mücadele vardı ve kalkışta agresif olan iki pilot onlar. Bu sefer yanlış zamanda yanlış yerdeydik ve bize vuruldu. Ama şu da doğru ki Romain, 12 kalkışta 7 defa kaza yaptı”

Ferrari pilotu ayrıca pilotların da üstüne düşenleri yapması gerektiğini ifade etti.

Alonso: “GP2, GP3 ve şimdi F1’de birçok kazanın görüldüğü bir hafta oldu. Sağduyulu olup diğerlerine saygı duymak biz pilotlara kalmış bir şey”

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali ise yarış sonrasındaki açıklamasında sürüş standartlarının altını çizmişti

Alonso’ya göre FIA, kötü sürüşlere karşı olan yaklaşımını tekrar düşünebilir.

Alonso: “Bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Aynı kişilerin benzer kazalar yaptığını gördük; belki federasyonun farklı yaklaşımı, çözüm olabilir.”

“Ama farklı yaklaşımı her zaman göstermeniz gerekmez. Çünkü Formula 1’de hız, zaman ve mesafe kombinasyonunu bir araya getirmek zordur”

“Ve bazen televizyonda dikkat çekici görülen şeylerden gerçekte kurtulması pek kolay olmaz. Ama eminim ki (FIA) iyi bir iş çıkaracaklar ve ayrıntılarla ilgilenecekler.”


Yorumlar

“Alonso: "Pilotlar Pistte iken Kendi Sorumluluklarını Bilmeli"” için 58 yanıt

  1. kesinlikle bir sonraqki yarisi kazanarak gereken cevabi vermistir .gelecek kusaklara

  2. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    kefaret mi ? 🙂

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    xtrabit racing 03.09.2012 14:05:35
    Alonso, kazaların bilerek yapılmadığını
    :)) İronik

    Bu cümlelerde singapur 2008 kokusu gelmiyor mu?

  4. Aşağıdaki süper zeka ve F1 ustası arkadaşlar aynı rezil tartışmaları ve anlamsız laf sokmaları devam ettirdiği sürece burada olacağım 😉

  5. sende her haberin altina bunu yazmaktan bikmadin

  6. sendede ne eziklik var be kardeş her haberin altinda bu yorum bilmedigini anlamadigini gizlemeyemi calisiyorsun nedir . bilinc altinda böyle bir avunma mekanizmasi gelistirdin . her haberin alt,nda bu yorumu okumaktan bıktık sen yazmaktan bıkmadin

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    TRF1 de çıkan tartışmalar dikkatini çektiğine göre fitili ateşleyenlerden de haberin vardır.Biraz vaktini ayır da diğer pilotların haberlerinde Alonso fanlarının durumlarına bir bakıver.Hamiltonun button isyanı haberine bakıver.(Oysa o haberin başlığı bile çok şeylere gebeydi)..Hamiltonun twitter haberine bakıver.Raikkonenin lotusun hızlı olmadığını söylediği habere bakıver.Bakıver sizlere benzeyen bir Alonso fanı var mı?.

  8. Yarıştan sonraki ilk yorumumda Jensonu tek bir cümle ile tebrik ettikten sonra alonso nun kazasını değerlendirip geçmiş olsun dileklerimi uzun bir şekilde yazdım.Alonsoyu sürekli eleştirmekle suçlanan bazı arkadaşlarında yorumlarında samimi bir şekilde bunu yaptıklarını gördüm.

    Merak etmeyin insanlığı alonso taraftarlarından öğrenecek kadar düşmedik daha.

    Bu arada dikkatimi çeken bir konu var.trf1 de çıkan tartışmalar genelde şu şekilde oluyor:
    alonso taraftarı-Lewis taraftarı
    alonso taraftarı-Kimi taraftarı
    alonso taraftarı-Schumi taraftarı
    alonso taraftarı-Vettel taraftarı
    diğer eşleşmeler çok nadir oluyor.Demek ki alonso F1 i bıraksa bu site çok huzurlu olacak.Bu tartışmaların en önemli kaynağı da alonso taraftarlarının pilotlarına hiçbir şekilde toz konduramaması, at gözlükleriyle bakmaları.İyi olan herşeyi alonso dan bilip onu överken,kötü olan herşeyde suçlayacak birilerini ,bir bahane aramaları.
    Not:alonso taraftarları diye genelleme yaparken istisnalar olduğunu da belirtmek isterim.

  9. Benim pilotum hepinizin pilotunu geçer. Benim takımım herkesten daha hızlıdır. İsa'nın doğumundan beri F1 izliyorum, en çok da ben biliyorum F1'i. vs. /s

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hayırdır kardeş sen niye rahatsız oldun da celallendin.Bizler raikkonen haberine tenezzül dahi etmezken sen burada bir mclarencinin singapur 2008 hatırlatmasını destekleyip avukatlığını yapıyorsun.Bak kimi haberinde bir tane Alonso fanı var mı?Kimi yarıştan sonra bahaneleri leblebi gibi sıralamış.Bak bakalım o habere bir Allahın kulu magnumdan koladan bahsetmiş mi.Bırak kolayı magnumu bir Alonso fanı tenezzül dahi etmemiş.Ama sen Alonso haberlerinin müdavimi olduğun yetmezmiş gibi bir de onun bunun avukatlığını yapmaktasın.Git kendi pilotunla ilgilen.Gösteri sürüşünde kaldırıma çıkan pilotun dahi zaferi var da benim pilotumun niye yok diye düşün.Bırak Alonsonun macaristanını singapurunu.Seni ilgilendirmez.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hayır hayır bunlar anlamazlar.Bir pilot tehlikeli bir kaza geçirmişken geçmiş olsun demek yerine eski zırvalıkları günyüzüne çıkarmanın anlamı nedir?.Kime ne faydası olmuştur.Birisi çekirge sıçramasından bahseder , diğeri beddua eder, öteki singapurdan bahseder.

    Allah korusun hamiltonun başına 2207 europan gp böyle bir kaza geldiğinde bizler de onların seviyesine inip o haberin altına melbourne 2009 dan mı bahsedelim.Bu mudur insanlık.Ya da raikkonenin babası vefat etti haberinin altına "baş sağlığı" dilemek yerine magnum kola diye mi yazmak gerekirdi.

    Alonso kazadan sonraki tavırlarıyla onları şaşırttı.Bekliyorlardı ki araçtan insin grosjeana tepki versin ama olmadı.Yine bekliyorlardı ki kaza sonrasında grosjeana kötü sözler söylesin ama bu da olmadı.Aksine Grosjeanın bunu bilerek yapmadığını söylemesi onları eski defterleri açmaya zorlamıştır.İstediklerini alamayınca sarıldıkları yarışlardan biri singapur ve onlar yine o yarışa sığındılar..yazık.

  12. boş boş konuşma ya..

  13. 2007 de McLaren bir yanlış yaptı daha öncesinde ve daha sonrasında da hatalar yaptı ben bunları inkar etmiyorum.McLaren hatasının bedelini SPOR TARİHİnin en ağır cezasıyla ödedi, şampiyonlukla ödedi , itibar kaybederek ödedi, sponsor kaybederek ödedi.Peki o olaydaki baş aktörlerden biri olan alonso 2007 de ne bedel ödedi.2008 de singapur galibiyetinin bedelini ne ile ödedi?

  14. Çirkefilkden bahsedenlere bakın… Vettel daha bir kaç yarış önce turunu geri alan Hamilton a elide yetmedi de kol sallamadımı? Yahu bunlar 20 li yaşlarda 300 km hızın üstüne çıkacak kadar çılgın insanlar. Bazen tabiiki o heyecanın hatalarını yapacaklar ama sizin yaptıklarınız; 0 km ile ekrana bakarken biraz fazla olsa gerek. Eskilere giderek orada çok şey olduğunu görürüz. Bence… bu günde kalın. 4. araçla ALonso nun nasıl önde olduğunu,Button ın neden yavaş kaldığını, Vettel,Webber arasındaki sinüzoidal farkları nasıl olduğunu konuşun.Çok hızlı Lotus un pilotlarının bu kadar başarısız nasıl olduklarını yazın.Hatta 12 start ın 7 sinde bu hataları yapmamış olabilecek Grosjean ın Raikonen den kaç puan önde olacağı yada onun hız abidesi sayılırken o araçla neden yavaş kaldığınıda yazın.Mantığınızın ulaşamadığı şeyleri yorumlayacağınıza mantığınızın yetebileceği şeyleri yazında facianızı okuyalım.

  15. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kimi olayına gelincede, adam gidip kendi kendine kaza yapıyorsa bunda Alonosnun ne suçu var, Öyle ya o aracın tasarımı da Alo'ya ait. Bu pazar Alo da kendi kendine kaza yapsaydı veya mekanik bir problem olsasaydı olabilir derdik bu kadar basit. Ayrıca vetelin sevinmesi de sorun değil. Siz hep anlamak isteidğiniz gibi anladığınız için iş bu noktaya geliyor.

    Neyse daha da uzatmaya gerek yok, bunca senedir olmayan şeyi, iki cümle değiştirmeyecek nasıl olsa.

  16. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Arkadaş ne saçmalıyorsun sen ya, hamilton adam gibi çağrıldığı zaman pite girseydi o da onu engellemeseydi. O çağrılınca girmiyor, Alonsonun girdiği turu bekliyor, ama suçlu alonso. 2007.

    Terbiye ayrı bişey, elinde %100 ispatı olmadan alonso şöyle diyip iftira atmak da ap ayrı birşey. İnsanın terbiyesini anlamaya yeter. ayrıyeten vermeye gerek yok. Heleki tüm kitaplar iftarının en büyük günahlardan olduğundan bahsederken.

    Bir tarafta f1 kariyeri bitmiş bir piqe, bir briatore, bir renault, diğer tarafta bir alonso. Ve bunların 3 ü de hala alonsoyu överken, kendi kariyeleri bittiği halde hala Alonsonun suçu yok diyebiliyorken, siz sadece şurda çıkan bir haberden (Haberde de Alonsonun suçsuzluğu vurgulanmışken) adamı bitirdiniz senelerdir. Sizin çamur atmanız için A harfini duymanız yeterli.

    Ama bu onun değil sizlerin kalitesini gösteriyor bize. Sağ olun var olun. İyiki varsınız da yerimizi biliyoruz.

  17. Kiminin süspansiyonu kırıldığında ALonso gidip McLaren süspansiyonunu mu öptü yoksa kendi Renault u mu öptü? McLaren bir yerlerini patlatıp kırarken MSC senelerce aracını öptü ! İki tenisçi kadının maçında kazanan kadının kocası kendi karısınımı öpecek yoksa kaybedenin karısınımı öpecek?ALonso nun alıp başını gideceği bir aracından öte birebir mğcadele ederek kazandığı yarışlarda tabiiki titişmeleri seyrederdiniz? 3. ye tur bindirecek kadar hızlı bir araçla kimseyi görmeyince itişme kalkışma seyredemezsiniz. Bİr motor arızasıyla millete eldiven fırlatanlarıda gördük. Milyon dolarlık bir aracın arızası sonucunda dondurması kolasını alıp takımın ortamını terkedenleride gördük.Ben sizin meşhur Senna nızıda gördüm ve ona taraftarlık ettim. İnsanlardaki Prsot hayranlığınıda iyi bilirim.Prost bambaşkaydı ki namının Profesör olduğunu da hatırlatayım.

  18. Janus… bir çok takım 2008 benzeri hadiseler yapmışdır vee Renault F1 i bırakacak olmasa Briatore nin anlaşmalarını bu şekilde kaldıracak olmasaydı bu hadisede diğerleri gibi su yüzüne çıkmayacakdı.Üstelik bu hadisede Alonso nun bilgi sahibi olduğunu kimse çıkıp söyleyememişken sizler itham ediyorsunuz. Hırsız arıyorsan ben sana söyleyeyim… Briatore zamana bağımlı olarak F1 den uzaklaştırıldı ( sizler büyük düzenbaz ve hırsız diyorsunuz yaa) ama 2007 de bir takımın aracının bütün verilerini çalanların parasını ödeyenlere ne ceza verildi? 100 milyondan bahsetmiyorum. 2008 de şampiyonluğunu alıp istifa edeceksin diye hangi baş hırsız gönderildi? Bir pilotun aracının nasıl yavaşlatıldığını o adamın takımından öğrendik.Bir lastik basıncı oynamasıyla aracın nasıl denegesizleştiği ve yavaşlatıldığı,darbeli şasiyle aracın nasıl yavaş kalabileceği yada bir küçük yazılımla jet gibi bir pilotun bir çaylaya nasıl yendirileceğini hepimiz hırsızdan öğrendik. Sizin hızlı çaylağınız Twett deki gibi genel bir açıklamayı geçen sene yapmışdı… Ben ALonso dan hızlı olmak istedim onlarda yaptı .

  19. Yahu sen nerden türedin? Kokusuyla seni bu yazının altına çeken nedir onu söylede anlayalım.Yada kimin fanı olduğundan öte kime anticilik yaptığını söylede ağzından dinleyelim.Milyon dolarların hesabıyla yönetilen bir yerde birilerinin bir organizasyon yapması ve bunun sürekli olarak sizler tarafından dile getirilmesi ayıp değilmi? Başka söyleyebileceğiniz birşey varmı?MSC Monako da ani bir atak ile geçiş yapınca usta oluyorda pit yolunda takımdan diğer arkadaşını geçen Alonso ya neden hakaret yazmaya kalkışırsınız?2008 gibi bir sezonda(REnault un başlarda zayıf olduğu ve yarış kazanma sorunu olduğu bir sezonda) Sİngapur da çok ileri düzeyde hızlı olduklarında üstüne üstelik ALonso nun sözleşmesinde yarış kazanma zorunluğuda varken takımı yönetenler böyle bir organizasyon yapmışlar.ALonso, Sİngapur 2008 de pole u alacak kadar zaten hızlıydı tek sorunu sıralamalardaki mekanik arızaydı.Ferrari o hatayı yapmamış olsa Massa nın kazanma ihtimali yinede fazlaydı… 2008 kurmacası Briatore ve ekibinin ALOnso ve sponsorlarını kaçırmama adına yapmış olduğu bir düzenekdi.Tarihde büyüğünden küçüğüne böyle organizasyonları yapmış çok takım vardır .2008 deki hadisenin ortaya çıkmasıda sadece Renault un f1 den çakilmek istemesi ve Briatore yi safdışı edemeden bunu yapamıyor olmasıydı.Unutmayın ki; milyon dolarları harcıyarak kişisel gücüyle koca bir takımı çalıştıran kişinin adı Briatore idi ve bunun için bile F1 camiasında sevilen bir kişidir(Bizler düzenbaz diyoruz ama).Bırakın teknik verileri tüm araç ın teknik datalarını çalıp satanların parasını ödeyenler hala dürüst olarak adlandırılıyorken bir yarışı lehine çevirenlerde hırsızdır o da hırsızdır.2007 de ALonso nun kaç yarış sabote edildiği konusunda takımından bir açıklama geldimi? ALonso konuşurda adama derlerki bir pilotluk yaparal milyon dolar kazandığın yerde senin konuşma hakkın kalmaz… o da susmak zorunda kalır.Millet ,Briatore den daha dürüst olsa idi kimse onu senelerce F1 de tutmazdı.2008 de ALonso nun o düzeneğin içinde olduğunu sistematiğin içinde olanlar söyleyemezken bizim anticiler hemen olayı birebir buraya aktardılar.Yetmez… bu sezon ki Valensiya yarışında bile Ferrari motorlu araçların kazası yetmedi üstüne FIA yarış kontrol SC dedi. Vetttal çok önde gitti yanaşsınlar şöyle dediler. Yarış başladı ve Grsjean ın aracına gazkestirdilerde ALonso onu geçebildi . Haaa Alonso 11 başladı yaa onuda elleriyle tutup 3 e kadar getirmişlerdi.Vettal de atak yemek üzereydi RBR yandan bir düzğmeye basıp hatta eski Renaolu ALonso kazansın diye Renault bir düğmeye basıp motorunu bitirdi.ALonso da kazanmış oldu.Vay düzenbaz ALonso. Jet gibi ALonso Hamilton dan yavaş kalır… Lasiğinin havasıyla oynanmışdır,aracının üzerine pşatform düşürülüp şasisi çatlatılmış ve yavaş kalması sağlanmışdır, ayada motor yazılımıyla oynanmış ve yavaşlatılmışdır… vayyy düzenbazz ALONSO… Britaore o kadar düzenbaz birisi ki… hiç bir FIA yöneticisi ona bu sezon sonunda takımdan ayrılacaksın diyememişdir ama bu adamı yazan taraftarların takımlarının patronu bu spordan federasyon tarafından azledilmişdir.Karısından boşandıkdan sonramı işlerim çok yoruldum diyerek istifa etti. ALonso karısından boşanınca 4 .araçla en yakınına 40 puan taktı.Bırakın 2007 yi 2008 i şu günü konuşalım.DRS e itiraz eden sizler bir yarışda kimse birbirini geçemedi diye en sıkıcı yarışdı diye adlandırıp geçişin olduğu yarışları zevkli oldu diye konuşmuyormusunuz ve buna rağmen halaa DRS ye itiraz etmiyormusunuz? eeee sizz bu sunuz.

  20. Bazı arkadaşlar sanırım hala 2008 2007 ve dahada öncesinde yaşıyor.

    Gelin 2012'de buluşalım, yada siz ******zı da alıp 2008 ve öncesine gidin ( başbakan versiyonu tepki)

    🙂

  21. Bu arada ben Vettel'i sadece severim ama oldukça koyu bir Kimi fanıyım iyi akşamlar

  22. kardeş senin pilotun değil miydi Vettel yaşlarındayken her türlü çirkefliği yapan birine laf etmeden kendine bak önce biz konuşmuyoruz zaten bu hafta kötü bir haftaydı sizler için ve geçmiş olsun diyoruz ama birine terbiye verecek o yukarıdaki vatandaş kim oluyor ki? ben sana yada terbiyene laf edebilir miyim yada sen bana? asıl terbiyesiz terbiyeye laf eden kişidir… Eğer 2 sezon önce izlemeye başlamadıysan bilirsin Alonsonunda neler yaptığını… yahu bu adam takım arkadaşını pit yolunda bilerek ve isteyerek engelledi daha ötesi var mı? aşağı da her hazımsızlığında hıyar kelimesini hatırlatan kişiye de bakalım bi 2007 Hungaroring yada de bakalım bi singapur 2008 o zaman ooo işte haberi yoktu cart curt Weber- Vettel ilişkisine utanmadan yorum atarsınız kendi takımınıza bakmadan etmeden ki bu yarışta gördük kimin nasıl yarıştığını ikili arasında… Alonso ya saygı duyuyorum ama bu şekilde davranan fanları olduktan sonra daha çok düşman kazanır beddua alır o… birisi de geçen demiş Vettel kaza oldu biz puan aldık gibisinden muhabbet etti diye ona laf etmiş soruyorum sana 2005 Nurburgring te Kimi bariyerlere gittikten sonra alonso değil miydi araçtan inip süspansiyon öpen pilot millete laf etmeden önce kendinize bakın.. Kimi fanlarının içinde bir kişi var alonso yla sürekli uğraşan ama alonso fanları hem Kimi yle hem Hamilton la hem Vettel le herkese müdavim…

    Asıl sizin konuşmaya hakkınız yok…

  23. hakkaten ya !!

  24. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    .

  25. Biraz insan ol insan.Sanki Kubica konuşulmamış gibi davranma.Adam 2 senedir yarışmıyor biz hala ara sıra onu anıyoruz.Koskoca F1 aracı Alonso'nun kaskının 30 santim önünden geçti.2 gün konuşunca sana niye dert oldu ? Ne acınız varmış arkadaş.

  26. Didier Alonso  avatarı
    Didier Alonso

    Alonso kaza gecirince yer yerinden oynar. Chandhok'un kafasına araç uçar, Trulli ceza bile almaz. Ayrıca bu kadar da uzatılmaz. Adam 23 yarıstır basına bir iş gelmemis ilk olayda hemen kıyameti kopartınız. Formula 1 burası. Herhan hersey olur. Uzatmayın bu kadar. Demek ki 2007'de Kubica yerine Alonso kaza yapmış olsaydı 1-2 sene konusurmuş fanları..

  27. Emek hırsızlığı terbiyesizlik olmuyor da hırsız var demek mi terbiyesizlik oluyor.
    Ayrıca hergün ne mesajlar yazılıyor popüler pilotlar için, onların arasında alonso ya söylenen daha ağır sözler zorunuza gitmiyor da gerçekleri duymak mı zorunuza gidiyor.

  28. Emek hırsızlığı terbiyesizlik olmuyorda ,hırsız var demek mi terbiyesizlik oluyor.Ayrıca hergün ne mesajlar ne hakaretler yazılıyor popüler pilotlar için ,onların arasında alonso ya daha ağır sözler söyleniyor zorunuza gitmiyor da gerçekler mi acıtıyor

  29. burak evmez avatarı

    crasher konuşmaya hakkınız yok önce pilotunuz olgunluğu öğrensin

  30. Herşeyi bir tarafa bırakın, Hamilton'un yerinde Alonso olmuş olsaydı dışarı kaçar, bişey yapar, ne yapar eder Spa'dan en kötü 8-10 puan çıkarırdı diye düşünmeden kendimi alamıyorum.. Adam müthiş sağlıklı bir psikolojiye sahip ve çelik gibi sinirlere sahip. Galiba özel sürüş yeteneğinin de net bir şekilde ortaya çıkmasını sağlayan en önemli etken bu! Kafa çok hızlı çalışıyor, amacı belli, ne yapacağını çok iyi biliyor x süper meziyet. Özellikle bu sene bir başka; hayran olmamak mümkün değil.. Bu hususta yalnız değil ama 🙂 Ha, bu arada Hamilton'ın yaptığı yanlış demiyorum, aman!.. O olmasa Gro tarzı çocukların(pilot demiyorum çünkü daha olamamış; patronuna göre ders(!)lere devam ediyormuş, mezun olmamış ama parası varmışya o yetermiş) kredisi tükenmeyecekti; hep birileri kaza olmasın diye dışarı kaçacak, fren yapacak falan ve olay başka bahara kalacaktı…

  31. Aşağı da birinin Vettel'e dokundurmasını destekleyen birisi için terbiye öğretmenliği yapılacak son iş olmalı bence…

  32. Ferrari%100 avatarı

    Berbat bir hafta sonuydu ama uzatmaya gerek yok Alonso artık kazayı unutması gerekiyor Monzaya ve Şampiyonaya odaklanmalı gerek şart odaklanması

  33. Ferrari%100 avatarı

    Berbat bir hafta sonuydu ama uzatmaya gerek yok Alonso artık kazayı unutması gerekiyor Monzaya ve Şampiyonaya odaklanmalı gerek şart odaklanması

  34. Terbiyesiz … sırf inadınız çekememezliğiniz için gelip buralara yazıp provokasyon yapıyorsunuz. İnsanda biraz şahsiyet olsa çıkıp gidersiniz.

  35. burak evmez avatarı

    sende gereksiz bir insansın bunu kendin biliyor olman lazım hala geçmişi katarak egonu tatmin etme

  36. Oksijen israfı olduğunu zannetmiyorum.Zira bunları yazabilmek için beynine oksijen gitmemesi gerekiyor.

  37. alonso çok doğru konuşmus zaten ancak yetenekli ve iyi pilotlar bu konularda doğru konusurlar

  38. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    bulunduğum noktada kütle çekimi çok yoğun, uzay-zaman oldukça esnemiş durumda,
    zaman, senin bulunduğun mekana göre benim olduğum yerde çok yavaş akmakta.

  39. yaş kaç? hani öldürmeyen allah öldürmez tabi de, belirli bir yaşa kemale erdiysen yaşam sürecinin sonuna gelmen yakındır diye tahmin ediyorum.

    Bu kadar oksijen israfı yeter 😀

  40. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Ama o bahsettiğin ''pişkinlik'' senin kendi kendine koyduğun tespit olduğundan kendi üzerine araştırmalar yapmanı tavsiye ederim senin için daha yararlı olabilir.

  41. Doğrudur. Kimse emin olamıyor bilgisi olup olmadığına. Briatore'yi de eskiden beri bildiğimizden dolayı suçu başka yerde aramak yanlış zaten. Ama istemeyerek de olsa bu olayın parçası olsaydım utanırdım şahsen.

  42. Alonso: "Hayır. Bunu kimse bilerek yapmaz"

    Alonso ya bu konuda katılıyorum.Kaza bilerek yapılmış olsa alonso yarışı kazanmış olurdu.Bu konuda onun tecrübelerine güvenebilirsiniz.

  43. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    diaz: "kazaların bilerek yapılmadığını…."

    —————–
    pişkinlik:
    1. Pişkin olma durumu
    2. Pişkince davranış
    3. Pişkinlik vücudda seyir halinde olan tümör benzeri bir parçadır. Zamanla omurilik etrafında dolaştığında beynin işlevlerini karıştırır. Tetiklediği bölgeye göre beyin, bazı olayları unutup yokmuş gibi davranabilir. Unutulan anılar kötü ise problem değildir. Ama hatırlamak istenilen şeylerde unutulur olduysa tek tedavi yöntemi kolonoskopidir.

    3. madde bana gelen hastalarda edindiğim tecrübeler sonucudur. tedavi yöntemi %100 dür.

  44. tartışma başlatmak istemiyorum ama bence 2008'de ki olaydan haberi yoktu. olsaydı bunu isteyeceğini de zannetmiyorum. ne şampiyonluk için yarışıyordu ne de kendini kanıtlaması için. Bu sadece renault'un yarış kazanamazsa 2009 da takımdan ayrılabilir maddesini ortadan kaldırmak için ellerine geçen ilk fırsatı değerlendirme isteğinden oluşan bir şey bence.

    asıl ironik olan o olaydan bir sonraki yarışı da Alonso'nun, bu sefer birileri onun için kaza yapmadan kazanması.

    bu arada kendi şahsi fikrimdir, vay efendim biliyordu nasıl bilmez gibi şeylerle mesajın altını kirletmeyin.

  45. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    6.lıktan başladı 4.lüğe çıkmıştı, ALO elenmese kesin pdyumdaydı bu yarış. Massa da hazır Webber'den bikaç puan çalabilmişken çok süper bir fırsat kaçtı. Adamın sinirden eli ayağı boşalması lazımdı. Ben izlerken kahrımdan gidiyodum nerdeyse, o kim bilir nası hissetmiştir. Ama ne kadar kontrol edebiliyor kendini bak, boşuna büyük olmuyor insanlar demek ki. Neresinden bakarsan bak yarışanlar içinde en iyisi ALO

  46. dediğini doğru şekilde anlamıştım. ben de bundan korkuyorum ama cezalarla hallederler durumu. ben güvenliğe çok çok önem veriyorum o kadar.

  47. Eskiden çok toydu ve mücadele ettiği kişi kocaman bir rekortmendi ve onu yenmek 7 kez şampiyonluk almış ve herşeye taht kurmuş birisini yenmekdi ve üstelik o yaşda yenmekdi. O baskı ile o yaşda o gün onları yaptı ama çoğusundan yine çok daha seviyeliydi.Unutmayın ki; MSC gibi büyük bir şampiyon ondan pole almak adına aracını piste park etmişdi.Şimdi birilerinin pole almamaması adına pak edilesi dahi yok.Bunlar sadece ehliyetini almış karayolu sürücüsü değiller bu kişilerin adı pilot ve pist üzerinde hepsi birer uzmandır. Bu uzmanlıkla gidip birilerine durduk yere toslamak onların pilotluğundan karayolu kullanıcılığına terfisini azletmedir.ALonso , pist üzerinde hep temizdi…

  48. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    herhalde anladığım kadarıyla mesajımdan çıkardığın sonuç kokpit üstünün kapatılmasına karşıyım diye

    hayır öyle bir şey yok

    tam aksini savunuyorum sonuna kadar

    ancak değişen bir şey olmayacak

    üstüne dahada motive olacaklar pilotlar

    dahada sert mücadeleler yaşanacak hissi uyandırıyor bende

    sonuçta kokpit tamamen yüzde yüze yakın güvenliği sağlanacak

    aslında böylesi daha böyle fantastik olacak

    umarım o günleride görürüz inşallah.

  49. O yüzden seviyoruz onu… Çok olgun,çok hoş bir pilot oldu.2007 deki o stresli seramoniyi yaşamasa daha erkenden bu olgunluğa erişmiş olacakdı ama şu gün ve şu seviyede oluşu çok güzel.Bu adam toy zamanlarında bile dilyle mücadele ederken pist üzerinde yine çok etikdi.Birileri çıkıp yol verme seramonisinden bahsedebilir ama pist üzerinde o gerçek bir pilot ve işini iyi biliyor ve yapıyor.İnanın ki herkes takdir ediyor ve kaybettiği puanlar dahilinde göz önüne alınmadığında yinede yapmış olduğu kazadan dolayı iç çekildi.Vettel, ona 15 puan yanaşdığından dolayı sevindi ama onun yarışdışı kalmasındanaynı zevki almamışdır.Bu sırada bazı arkadaşlarımız HIYAR kelimesini hakaret olarak isimlendirebilirler ama o kelimede sadece bir kızgınlıkda çıkabnilecek bir kelimedir.O kadar kötü birşey olsa onu o kadar zevkle salatalarımıza eklermiyiz,çocukların soyup eline verirmiyiz… 🙂

  50. Alonso, kazaların bilerek yapılmadığını

    :)) İronik

    Alonso bu tür durumlarda genelde sakin davranıyor son zamanlarında. Eskiden Vettel gibiydi, ama sonra epey olgunlaştı, kendini işine adadı.

  51. Yapma babil kralı.Düşme o seviyeye.

  52. Güvenli olsun da varsın kaza olsun önemli değil. Cezaları artırarak bunun önüne geçebilirler. En azından can kaybı olmaz. Henry Surtees'in veya Massa'nın ne suçu vardı ki…

    Hem bence böyle olunca araçlar daha güzel görünebilir.

  53. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hiç değilse insan bir hıyar falan der öyle değil mi?

  54. "Sanırım aralarında bir mücadele vardı ve kalkışta agresif olan iki pilot onlar. Bu sefer yanlış zamanda yanlış yerdeydik ve bize vuruldu. Ama şu da doğru ki Romain, 12 kalkışta 7 defa kaza yaptı"

    nasıl bu kadar sakinsin ben olsam kafa göz dalmıştım 😀

  55. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yalnız şu aklıma gelmiyor değil

    özellikle kokpitin güvenliği açısından üzerinin kapatılması

    Fia bu konuda anladığım kadarı ile çok istekli

    önümüzdeki zaman zarfında bu gerçekleşecek gibi

    ancak o zaman daha sert mücadeleler yaşanmayacakmı diye kendi kendime söylenip duruyorum (acaba diyerek) 🙂

  56. Yarışa katılmama cezası da onu değiştirmezse başka hiç birşey değiştiremez.aklını başına devşirir inşAllah önündeki boş 3 haftada.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir