Hamilton'ın Twitter Skandalının Yankısı Sürüyor

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, twitter aracılığı ile kapalı kapılar ardındaki telemetri verilerini internet üzerinden paylaşmıştı.

Padokta bazıları, 2013 anlaşması üzerine Hamilton ile McLaren arasındaki çekişmenin bu şekilde gün yüzüne çıktığını öne sürdü.

McLaren’ın Hamilton’a karşı bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı sorulduğunda Whitmarsh: “Hayır. Ama diğer takım patronları bu durumda ne yapardı, görmesi ilginç olurdu”

Mark Webber’in gelecek sene de yarışacağı takımı Red Bull’da Takım Patronu Christian Horner, pilotlarının hiçbir zaman bu şekilde hareket etmediklerini söyledi.

Horner: “Anladığım kadarıyla (o belgeler) araçla ilgili verilerdi. Ve eğer araç verisi ise eminim ki pit yolundaki bütün mühendisler çok yakından incelemiştir.”


Yorumlar

  1. Ben ancak bu gece bakabildim resim ve yazılanlara.
    Ben burada Lewis tarafındayım. Bu tip durumlarda da sızdıran tarafında olurum her zaman arkadaşlar.:) Beni kasmıyor takımların tutumu, kaybı. 1 kelime daha özel bilgi alabilirsem diye bakarım 1 harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum hani afferin Lewis gayet de iyi yaptın.
    Teknik, ince ayrıntı alamamaktan kuruyoruz zaten dalımızda.:)

    Neyse herşekilde bu telemetri verisi bize birşey ifade etmiyor arkadaşlar bundan birşey edinmemiz mümkün değil. Setup biliyor olmalıydık ancak o zaman. Metin hoca 5 nci dediğin son hat büyük ihtimal fren kullanımı. Ben öyle algılayabildim. Tam sayfa olsaydı keşke bu. Çizgilerin bar değerlerini bilmiyoruz ki okuyabilelim. He ama bu takımlar için birşey ifade ediyor. Onlar Mclaren'i full gözlemlediğinden setup-data kıyaslamasını yapabilirler. He hayati mi bence önemli ama çok da hayati değil hani. Arada yakın plan görüntülerde bunları biz de görebiliyoruz zaten pilotlar okurken ama işimize yaramıyor işte.
    Biz ancak küçük performans araçlarının telemetrisini okuyabilip, anlayabiliyoruz. Örnekler verirdim ama zaten geç kalmışım yazmaya buraya. Neyse olmadı devam ederiz sonra çok geç oldu.

  2. arkadaşım sen ne sanıyorsun anında gönderirim falan massa mı sandın karthikeyan mı sandın hamilton bu hamilton destur çekerek okuyacan ismini griddeki en iyi pilotlardan birinden bahsediyosun bi şey yayınladı diye mclaren hamiltonu göndermez gönderemez göndersede kapış kapış gider. hamiltonsuz mclaren ne yapacak sorarım sana buttonla di restayla mı şampiyonluk mücadelesi verecek yapma be. hamiltonu elden kaçırmak için aptal olmak lazım

  3. Aydınlatıcı bilgileriniz için ben teşekkür ederim 🙂 eger durum bahsettiğiniz gibiyse batırdın bizi Lewis :@

  4. Fotoğrafa biraz bakarsak bir turluk bir periyodu içeriyor. En üstteki hız, 2. uygulanan G kuvveti, 3. aracın yerden yüksekliğini, 4. kullanılan vitesleri ve 5. de gaz pedalına basılmasını (bundan tam emin değilim) gösteriyor.

    https://twitter.com/efBir_blog/status/242206602776698880/photo/1/large

    Fotoğraf için McLaren_Didem'e teşekkürler.

  5. Fotoya biraz bakarsak bir turluk bir periyodu içeriyor. En üstteki hız, 2. uygulanan G kuvveti, 3. aracın yerden yüksekliğini, 4. kullanılan vitesleri ve 5. de gaz pedalına basılmasını (bundan tam emin değilim) gösteriyor.

  6. McLaren'den aşırı bir tepki gelmediğine göre( Yada kamuoyuna yansımadı) demek ki pek bilgi içermiyor. Ama bu yaptığı aptalllıktan başka birşey değil. Açıkçası Hamilton McLaren'de kalma şansını yavaş yavaş azaltıyor. İyi bir pilot olabilir ama bu yaptığı saçmalıklar onu kapının önüne koydurtur. Bu kafayla giderse şampiyon da olamaz ve McLaren yeni bir pilot arayışına girer. Hamilton tekrar 2007 ve 2008 yılındaki gibi sürerse kalmalı ama yaptığı saçmalıklara devam ederse gönderilmesinde bir sakınca görmem.

  7. Bu verilerin ciddiyeti işi değiştirir. Araç hakkında en ufak bir bilgi veriyorsa, Mclarenin yerinde olsam anında gönderirim. Yok değilse, bunu pazarlıkta avantaj olarak kullanırım.

  8. Hamilton'ın yaptığı tek kelime ile aptallık tamam aynı kanat sende olsa pole'ü alacağını biliyorduk ama çıkıp telemetri verileri yayınlamak ne demek. Hamilton biran önce kendini toparlamısı lazım yoksa McLaren kapının önüne koyacak. Bu takımdan kimler geldi geçti kimse vazgeçilmez değildir. Lewis gider Kimi gelir. Biz desteklemeye devam ederiz takımımızı. Horner ise yine şark kurnazlığı peşinde. Her olay sonrası hemen mikrofonlara koşuyor.

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    cumartesi bayağı bayağı saçmaladı lewis. ertesi gün de layığını buldu zaten.

    telemetri verilerini, aslen button'dan yavaş olmadığını göstermek için yayınladı sanırım. e biz biliyoruz zaten tartışılmayacak seviyede daha hızlı olduğunu. böyle çocukça hareketlere gerek yoktu.

  10. çok tartışmaya gerek yok, Hamiltonun hastasıyım, ancak Hamilton yokken de McLaren vardı. Yani istediği yere gidebilir. her geçen gün sevimsiz olmaya başlıyor. Yolu açık olsun. Gittiği yer ikinci takımız olur sadece…

  11. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    yayınlasın ne olacak yaw 😛 sanki bilmem kaç mm lik objektiflerle birbirlerinin datalarının aktığı mönitörlerden habersizler mi? çoğu şeyi görüyorlar. zaten garajın önüne duvar çekmekte yasaklandı, takımlar çoğu şeyi zaten bilip görür oldu.

  12. tifoalo HRT avatarı

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/27570-nicole-hamilton-icin-1-milyon-dolar-harcayacak.html#.UESGL8EaNkg bu haberin yorumunda dediğim gibi Nicole çalışıyor ancak öngöremediğim durum çalışmaya hemen başlaması

  13. mclaren mete avatarı

    Sıralamadan sonra twit atmıştı ben gördüm ve şaşırdım.Ne yapmaya çalışıyor acaba diye düşündüm.Saçmalamaya başladı iyice ,kendine çeki düzen vermesi lazım bir an önce.

  14. Çok saçma bir hareketti.Olayın sıcaklığıyla olsa bile böyle bir hareket yapmamalıydı.Takımla zaten arası çok iyi değilken üstelik.

  15. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Lewis sıralamalar dan sonra paylaştı bu telemetri verilerini. Yani yarış dan sonra değil. Sanırım kaydeden olmuştur o belgeyi düşer buralara 🙂

  16. ben araştırdım biraz, sanırım lewis button'ın konfigürasyonunun piste daha iyi uyduğunu yazıp bir telemetri dosyasının fotosunu atmış twitter'dan. O dosyada araç yüksekliği gibi sır gibi saklanan veriler de gözüküyormuş sanırsam. Fotoğraf kaldırılmış tabi ama kaldırılana kadar fotoyu alan aldı 🙂 Mühendisler bu işe biraz kızıp bozulmuşlar, o kadar uğraşıp sır gibi sakladığınız verileri pilotunuz ttakipçileriyle paylaşıyor 😀

    bir de bu verilerin lewis'in ilk virajı dönememesiyle alakası yok, sıralama turlarında ki veriler attıkları muhtemelen…

  17. Lewis sıralamada neden yavaş kaldığını ispatlamak için sıralama telemetri verilerini paylaşmış ve farkın sadece düzlüklerden kaynaklandığını göstermiş. Ben aslında yavaş değildim yüksek downforce seçmenin kurbanı oldum demiş.

  18. Neymiş şu veri görebilen var mı?

  19. Alex bir Lewis İki nedir bu Twitter dan çektiğimiz..

  20. ne verisi paylaşmış ben anlamadım ?

  21. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Veriler ne ile alakalı.
    Malum araç daha ilk virajı dönemedi.
    Yani elde birkaç yüz metrelik veri var sanırım. (warm-lap zaten anlamsız)

    Lewis'in yapmak istediği kaza anında verdiği tepkileri ispatlamak ise, yani fren-gaz zamanlamalarını göstermek istemişse bile gereksiz olmuş.

  22. Horner yangına körükle gidiyor her zamanki gibi 😀

  23. Bu hareket resmen "Alın işte CV'm" demektir. Ki bence pazarlıkta Mclaren'in elini güçlendirir 🙂

  24. Kazadan sonra çok çok sinirli olabilir ama bu ona takımın verilerini twitter'dan yayınlama hakkını vermiyor verin ceza kapatın o lanet twitter'ınada bu kadar müsama gösterilmez bir pilota.

  25. Hemen hemen hep destekledim savundum Lewis'i ama bence bu hareket olmadı gerçekten de…

  26. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    McLaren ve hamilton bir karar vermelidir artık

    bu belirsizlik iki tarafıda zedeliyor

    yani bir an önce anlaşmalıdırlarki kafaları rahat olsun

    bu haber doğru ise hamilton'un yapmış olduğu hareket hoş değil tam manasıyla sorumsuzluktur

    bunlar şampiyon bir pilota yakışmayacak hareketler

    ayrıca son paragraftaki Horner'in açıklamasına ne yalan söyleyeyim yüzümde tebessüm bıraktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir