Whitmarsh: "Button Kendine İnancını Kaybetmedi"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, ilk cepten kalktığı Spa’daki yarışta olaylara karışmadan rahat bir şekilde zafere ulaştı ve bu sezon ikinci galibiyetini elde etti.

Şu anda Button’ın lider Alonso’dan 63 puan geride olmasına rağmen Whitmarsh, pilotunun bu başarısını sürdüreceğine ve şampiyonluk mücadelesine gireceğine inanıyor.

Whitmarsh: “İşler yolunda gitmediğinde hayal kırıklığı yaşamıştı. Ama (Belçika’daki) böyle bir performansla, artık geri dönme kabiliyetinde olduğuna inanmalı diye düşünüyorum. Sezon uzun”

“Açıkça hız bir araca sahibiz. Çok farklı pistlerde rekabetçi olduk. Bu onun, görevini yerine getireceği konusunda güvenini tazelemiş olmalı.”

“İnsanların, onun formunu kaybettiğine çok çabuk inandığını düşünüyorum ama (Button) her zaman kendine inandı.”

Takım arkadaşı Lewis Hamilton’ın zor bir hafta sonu geçirmesine rağmen Whitmarsh, pilotunun şampiyonluk mücadelesinde zayıfladığını düşünmüyor.

Whitmarsh: “Lewis için zor bir hafta oldu. Ama aslında çok çetin ve olgunlaşmış bir yarışçı olmaya başlıyor. Geriye çok güçlü dönüp Monza’da kazanırsa şaşırmam”

“Şimdi iki pilot ve takım, bu yarış ve sonrakiler üzerine odaklandı”


Yorumlar

  1. komik. bir yarış kazan şampiyonluk mücadelesine döndün. hangi filmde oluyor arkadaş bu. Alonso'nun nasıl 1. nasıl bu kadar fark açmış bir düşün …. Mclaren ço iyi araç yapabilir ama daima yavaş kalmanın geçilmenin yolunu buluyorlar gerek pit hataları gerek yarış yönetiim hataları gerek pilot tercih hataları..

  2. Arkadaşlar button ın yarış mühendisi kim

  3. James Allison demiş zaten'' Kimi' ye minnettarız; podyumu getiren araç değil pilottu'' diye…

  4. Ciddi hız farkı gözüktü Mclaren'le diğerleri arasında hem de bunu yapan sıralamalarda sıkıntı yaşayan ve sıralamalarda genelde hep Hamilton 'un gerisinde kalan Button! Hamiltonda da yeni arka kanat olsaydı sanırım rahat 1-2 olacaklardı..
    Monza için Mclaren'in favori olduğunu söylemek anormal değil, 1-2 olma ihtimali bile ciddi şekilde yüksek, Mclaren ya da pilotlar bir hata yapmazsa Mclaren duble yapabilir. Top speed sorunu olan RBR geçen sene kazanmasına rağmen problem yaşayabilir. Alonso'nun geri döneceğini ve podyumda olacağını düşünüyorum… Lotus Kimi'ye sıralamalarda ilk beşe girebilecek bir araç verebilirse Kimi de podyumu zorlar…

  5. Raikkonen06  avatarı

    Erken konuşmamak lazım Spa'da favori Kimi'ydi ama araç yavaştı Monza'da favori Mclaren derler araçda bir ayarı tutturamazlar araç yavaş kalır o gün gelsinde görürüz ama ben Lotus'dan pek umutlu değilim hep düzlük araç hemen limite vuruyor Reno motorunun en büyük sorunu bu işte maximum hız bu sorun en belirgin olarak Spa'da ortaya çıktı Kimi yine en iyi şekilde sürdü ama araçdan alınabilecek buyud.

  6. Bir Button taraftarı olarak onun yukarılarda yer almasını isterim çünkü geçen sezon 8-9 yarış üst üste podyumda olduğunu gördük eğer istikrarı yakalayabilirse yeniden yukarıda olmaması için sebep yok.2011 de 2 kez pit stop hatası yuzunden yarış dışı kaldı bu sezon ayarlarda sıkıntı yaşadı umarım artık her şey yolunda gider.

  7. Yeni kanatlı Lewis de mücadelede olur..

  8. Schumacher- avatarı

    Monzada Alonso – Button mücadelesi izleyeceğiz gibi geliyor yine.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir