Horner: "Belçika'da Fırsatları Değerlendirmemiz Önemliydi"

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri Alonso, Spa’daki yarış öncesinde en yakın rakibi Mark Webber’in 40, üçüncü Sebastian Vettel’in 42 puan önündeydi ama yarışın ardından bu ikinciliğe yükselen Vettel ile olan fark 24’e geriledi.

Horner, bu yarış sonucu ile birlikte hem pilotlar hem de takımlarda şampiyonluk şanslarını arttırdıklarını belirtti.

Horner: “Birçok yerde söylemiştim: Bir şampiyona sürecinde yarış dışı kalacaklardı”

“Fernando uzunca bir süre puanlı yarışlar geçirdi ve bun son bulacaktı.”

“Talihsizlikti; Lotus aracı onun kafasına çok yakın geçmesi kötüydü ama bütün pilotlar yara almadan kurtuldu; en önemli şey de buydu”

“Herkesin durumunun iyi olduğu açıktı ve iki şampiyonluk adayının puan alamadığı bir günde bunu değerlendirmek önemliydi.”

Red Bull gelecek hafta sonu, 2011’de egemen görüntü çizdiği Monza’ya geri dönüyor ama Horner, geçen süre boyunca çok şeyin değiştiğine inanıyor.

Horner: “Bu sezonun ilerleyişine bakınca, geçen sene olanlar kesinlikle dikkate alınmamalı. Bu yüzden Monza’ya gidip rekabetçi olmayı umacağız”

“Orada en iyi yarışlarımızdan birisini çıkarmıştık. (Monza) harika bir pist ve umarım farklı bir mücadelede yine rekabetçi oluruz”


Yorumlar

  1. ya horner orda adamın kafası uçuyodu senin şu dediğine bak. hayır yani araçta arıza çıksa kenara çeksek neyse ama Alonzo çok tehlikeli bir kaza geçirdi ve kendisininde hiç bir şuçu yoktu. Alonzo , hamilton , grojen ve sauberler hatta maldonado toplam ilk 10 daki 6 kişi yarış dışı kaldı. buna rağmen webber 6. oldu vettel neyse ki taktikle 2. olmayı bildi. kardeşim bu olaylara rağmen şu aldığınız sonuca bak. aracınız yavaş taktik ve şans bir yere kadar bunu önümüzdeki yarış görüceksin. Ben şahsen bu sene ALONZO, BUTTON ve HAMİLTON arasında şampiyonluk mücadelesi geçecek diyorum

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    O benimde dikkatimi çekti, Vettel pitten çıkarken massa en hızlı turu yaptı, vettel massanın arkasında çıktı pitten, 1 tur içinde fark kapandı ve vettel geçti. Yeni lastikler ile 1 tur içinde fastest lap yapan adamı geçiyorsun ki aracın sıralamalarda dökülüyordu ?? Tam tersi sırlamarda senden hızlı olan webber massaya geçildi.

    Düşünmek lazım.

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ben cahlim. Sizin gibi olmaktan iyidir 😉

  4. Millete cahil diyen kaan söyle bakalım vettel valencia dan başka nerede yarış dışı kaldı

  5. Söyleyeceğim şey epeydir gözüme çarpıyordu.

    Vettel in aracı ilk pitinden önce onboard un gördüğümde bu araçla işleri çok zor dedim. Ama ne olduysa pitten sonra oldu araç onboard larını gösterince adeta müthiş gidiyordu.

    Bir araç yeni lastik taktığında bu kadar net bir şekilde yol tutuş değiştirmesi imkansız bence. Üstelik de uzun bir ilk bölüm gittikten sonra.

    Buna ilerki yarışlar da daha dikkat edicem.

  6. Bence şampiyona şuan ortada, kimse öne çıkamıyor şampiyonluk adına
    -McLaren sanırım şuan en güzlü araç ama pilotların puan dezavantajı var
    -Lotus hızlı ama hem puan olarak gerideler hem istikrar sağlayamıyorlar
    -RB biraz yavaş kalıyor ama strateji ile oyuna ortak oluyor
    -Ferrari McL ve Lotusa göre yavaş ama puan avantajını korumaya yetecek kadar da hızlı olabiliyor.
    -Daha öncede söylemiştim bu takımların hesaba katmaları gereken bir de Williams ve Sauber var,ne zaman nerede olacakları hiç belli olmuyor.Tam yarışı kazandım derken bir anda aynanızda Kobayashi belirebilir.

  7. Monza bizim için çok kötü olacak.Geçen seneki durum yok ortada ne yazık ki.Yarışı büyük ihtimal Mclaren ler alır.Podyumda olsak şanslıyız derim

  8. Raikkonen06  avatarı

    Bence Redbull hızlı değildi sadece fırsatlardan yararlandılar yoksa Lotus yavaş olmasaydı 2.olabilirmiydi daha ilk turlardan ısıtamadık lastikleri o yüzden 2.liği kaybettik ama Monza'da göreceğiz geçen yıl ki gibi olabilecekmisiniz hemde kaza olmaz ise.

  9. elvan dalton avatarı

    RBR açasından önemli bir yarıştı. Yavaş oldukları bir pistte podyumda olarak puan farkını azalttılar. Monza'da Alonso'ya yakın olarak kaybı minumuma indirirlerse, diğer yarışlarda şampiyonluk açısından umutlu olabilirler.

  10. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Zaten Bu Saatten Sonra Ancak Biz Yarış Dışı Kalırsak Şampiyon Olursunuz 🙂

    Monza'da Kimsenin Başına Birşey Gelmezse O Zaman Görücez Sizi 🙂

  11. onlar zaten 2 3 defa yarış dışı kaldılar bunu bilmiyorsn cahilsin demektir

  12. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    dostum sen rahat ol monza'nın karakteristik yapısı red bull'a uygun değil ben tahminimce yaz biz yada hamilton alacak yarışı uzun düzlüklerde ve düşük downforce'lu yerlerde red bull çuvallıyor bu hafta sonu sadece red bull değil tüm renault motorlu araçlar çuvallayacak bazı araçlar vardır hızlıdır dengelidir fakat pistin yapısı uygun değildir bu hafta sonuda red bull bunu yaşayacak mesela ferrari sezon başında çok yavaştı biraz hızlandı ama macaristan bize uygun değildi bu yüzden alonso arkalarda kaldı yani aracın hızlı olması bazen yeterli değil pistte uygun olmalı ne yazık ki vettel-webber ve horner bu hafta sonu üzülecekler bu yarış bizim yada hamilton'nun dostum

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Horner: "Birçok yerde söylemiştim: Bir şampiyona sürecinde yarış dışı kalacaklardı"

    Medet umduğun şeye bak. Sizin kalmayacağınızı kim biliyor. Madem öyle inşallah en az 2 kere kalırsınız yolda.

  14. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir