Fransa GP'de Yeni Güvenlik Aracı Kuralı Test Edilecek

yazar:

kategori:

Bu sene Fransa GP hafta sonunda önerilen yeni güvenlik aracı kuralı test edilecek.

Takımlar mevcut tartışmalara neden olan güvenlik aracı kuralındaki olumsuzlukları değiştirmek için  Magny Cours’ta cuma günü yeni önerileri deneyecekler.

Bu testin Monaco’da antrenman günü test edilmesi bekleniyordu ancak bu tarih takımların yeni yazılımı Kanada ve Fransa arasındaki Barcelona testlerinde denemeleri için ileri bir tarihe atıldı. Barcelona testlerinin ardından bu yeni sistem Magny Cours’ta yarış simulasyonu şeklinde test edilecek.

Bu da yeni kuralın genel olarak birden fazla güvenlik aracı periyodunun yaşandığı Kanada’ya yetişmeyeceği anlamına geliyor.

Geçen sene Montreal’de ilk kez güvenlik aracı periyodunda bu tür sorunlar yaşanmıştı. Pilotlar bu yarışta pit alanı kapalıyken pite girdikleri için ilk kez pitte 10 sn dur kalk cezasına çarptırılmışlardı ve pit alanı kapalıyken pistten çıktıkları için yarıştan diskalifiye edilmişlerdi.

Formula 1 Sportif Çalışma Grubu ve FIA Yarış Hakemi Charlie Whiting güvenlik aracı girdiğinde minimum sektör zamanı önerisini desteklediler. Bu öneri ile birlikte yeni standart ECU’nun kullanılması planlandı. Bu sistem ile araçların güvenlik aracı altında hızları kontrol edilebilecek ve böylece pit alanı kapanmayacak.

Bu sistemde öncelikle güvenlik aracı piste çıktığında pilotlara uyarı gönderilecek. Daha sonra herkes bir tuş sayesinde bunu öğrendiklerine dair cevap verecekler ve bu andan sonra ECU güvenlik aracı moduna girecek.

Takımlar arasında yeni sistemin getirilmesi konusunda anlaşmazlıklar olsa da, FIA’dan yapılan açıklamada kısa süre içerisinde bu sistemin getirileceği belirtildi.


Yorumlar

  1. bunları düşünmeden de bu işe piyasaya sürceklerini tahmin etmiyorum… sabırlı olalım illaki ne olcağını görürüz 😉

  2. ahmet ozkal avatarı

    ecu devreye girince araç yavaşlamıcakmı ee arkadaki biraz geç bastı ve sonradan yavaşladı erken basana çarptı kaza olmaz mı bu şekilde yoksa yanlış mı anladım.

  3. Saçma karar öndeki 1 sn önce alsa uyarıyı veya 1. sn geç bassa yakın takipte olan adam arkadan girecek. İyice saçmaladılar

  4. Benim radikal onerime geliyolarrrr 🙂

  5. sistem iyi düşünülmüş, 2007 öncesi sistem de arızalıydı.Geçen seneden beri kullanılan sistem de… Ancak Kanada da büyük ihtimalle SC gireceği için son bir curcuna ve şanssızlık serisi izleyeceğiz kesin.Bakalım talih kuşu kime konucak 😀

  6. tolga soydan avatarı

    güzelmiş daha mantıklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir