Alonso, Mclaren'den Endişeli

yazar:

kategori:

Sezonun bir bölümünde güncellemelerinde sorun yaşayan Mclaren, son yarışlarda performans olarak ilerledi ve son 2 yarışı kazanmayı başardı.

Alonso “Diğer takımlar galibiyeti paylaşmaya devam ederlerse başka galibiyet almadan şampiyon olabiliriz. Ancak şu anda çok güçlü bir Mclaren var. Almanya’yı neredeyse kazanıyorlardı, Macaristan ve Spa’da ise kazandılar. Bu yüzden art arda 3-4 yarış kaznaıp farkı kapatabilirler.”

“Son 6-7 yarıştır söylediğimiz gibi şu anda şampiyonada ikinci sırada olana odaklanmamız lazım ve o da Vettel. Bu yüzden bu hafta sonu Vettel’in önünde tamamlamaya çalışacağız. Diğer yarışlarda da Webber’in önünde tamamlamaya çalışmıştık.” dedi.

Alonso, Ferrari’nin kendi evi İtalya’da pole pozisyonu mücadelesi beklemiyor ancak galibiyet şansını yabana atmıyor.

Alonso “Tabi ki kolay olmayacak. Performans açısından son 2-3 yarışta en hızlısı değildik. Macaristan’da ve Spa’da pole pozisyonundan 0.8 sn daha yavaştık. 5 günün geride kaldığı bu yarış öncesinde 0.8 saniyeyi kapatacak sihirli düğmemiz yoktu. Performans olarak maksimumu çıkarmalı ve araçtan maksimumu almaya çalışmalıyız. Umarım bu sayede podyumda oluruz.”

“Her şey yolunda olursa bizi çok destekleyen Ferrari Tifosileri için burada kazanmak çok özel olur. Bu yüzden elimizden geleni yapacağız.” 


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Aracı kullanan adam endişeli olurken senin bu rahat tavırların beni gülmekten öldürüyor. 😀
    Renault motorlu araçları anladım düzlükte yavaş kalıyorlar başarı potasına sokmuyosun ki henüz bir şey belli değil. Bari Sauber'e aynı damgayı vurma. Geçen yarış Spa'da düzlüklerde en hızlı araç oldular. DF'leri zaten tam bu pist için uyumlu. Ne çok ne de az. Düzlük hızları desen zaten belli son yarış en hızlıydılar 2 pilotuyla beraber. Bence Sauber'i bu hafta yabana atmamak gerekir.

  2. Mclaren'in hızlanması Alonso için daha iyi oldu. Şimdi RedBull'dan puan çalıp farkın kapanmasını zorlaştıracaklar.

  3. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    belçika'da button 0.8 sn'lik farkı değişik strateji ile kazandı bu sürekli olan veya olacak bir durum değil belki polü alamazsın fakat en kötü 2.çizgide başlarsın yani 3 veya 4.cepten çünkü lotus-red bull-willams-sauber saf hız anlamında monzada rekabetçi olamayacak bu yüzden senin tek sorunun mclarenler startın zaten iyi büyük olasılıkla birini startta geçsen 2.olursun …sorun olmazsa veya kaza olmazsa sende gününde olursan kesin podyumda olursun bana göre alonso bu hafta 2.olacak

  4. inşallah pole olmasa bile 5 den bile kalkıp yarışı kazanabilir her şey yolunda gider inşallah

  5. DreamOfWinD  avatarı

    Evet Mclaren çok hızlı. Hamiltonla aradaki farkımız aynı kaldı ama vettelle fark kapandı. Bu sene spa ve monza heralde RB nin zayıf olması gereken yerdi. Beleş 18 puan kaptırdık Grosjean sayesinde. Bende monzada pol beklemiyorum ama hafta sonunda işleri doğru yaparsak galibiyet mümkün.
    Bunu söylemek istemezdim ama içimden bir ses ilk virajda gene alonsoyu biçecekler diyor 🙁 İnşallah yanılırım.

  6. belcikada podyum rahat olabilirdi yarış dışı kalmak iyi olmadı bu yarışta en kötü 4 olmalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir