Todt: "2015'e Kadar Harcamalar 3'te 1 Düşürülmeli"

yazar:

kategori:

Della Sport gazetesine konuşan Todt “Harcamalar benim asıl hedefim çünkü önümüzdeki 3 sene içerisinde % 30 düşüş sağlamalıyız aksi takdirde bir çok takımı kaybederiz.”

“Formula 1 tüm takımlar için dengeli bir spor olmak zorunda. Bugünlerde 2 ya da 3 takım için işler iyi durumda.”

“Tüm şiddetli tartışmalar ve belli hedeflerin ardından yeni Concorde Anlaşması’nı imzalamaya yakınız.”

“2014’ten itibaren yeni kurallar ve turbo motorlarla istediğimiz konuma bir adım daha yaklaşacağız.”

“Ve belki, dayanıklılık serilerinde ya da diğer serilerde olan Audi, Toyota, Porsche ve Koreliler gibi bir çok motor üreticisini F1 için motor üretme konusunda ikna edebilirim.” dedi. 

Todt ayrıca Mercedes’in takım olarak spordan ayrılacağı yönündeki endişelerin biraz hafiflediğini kabul etti.

 


Yorumlar

  1. Maliyet düşürün diyorsun ama saçma sapan güncellemeleri onaylıyorsun bu ne yaman çelişki. ARGE'ler 0 lanıyor ama maliyetler düşsün.:)
    Koyarsın 90-100 milyon $ hatta çok mu 70 m $ max harcama bütçesi kurarsın bir firma herkesi denetleyecek dersin ki limitiniz bu serbestsiniz. İsteyen istediği motoru üretir turbo, hacim, benzin, dizel fark etmez. Ana hatlar sabittir aeroda da serbestsiniz dersin. İstediği istediğine yüklenir. Zaten harcayabilecekleri belli olduğundan da devasa şeyler, absürtlükler çıkmaz ortaya. 1'i bir sene domine edebilir ama başka biri diğer sene. Biz de mücadele izleriz hani. GT takımları bile gelir o zaman, bırak markaları.

  2. Herşeyin maliyetleri katlanıyor bunlar da kendilerini kandırıyor.

  3. Evet %33 olmalıydı 😀

  4. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ohooooo ooooo bu ne ya.elin hrt'si marussia'sı veya caterham'ı bu spora katkı sağlıyor mu da siz onları kaybetmemek için bu yola gidiyorsunuz f1 demek başta ferrari , mclaren ve son zamanlarda red bull olarak devam ediyor bırakın büyüklerin dediği olsun sonuçta f1 paralının işi

  5. 3 sene içerisinde % 30 düşüş sağlamalıyız

    Bu söz ile haberin başlığında söylenen aynı değil.

  6. F1 araçlarını biraz daha arkadan kaymaya meyilli olacak şekilde yapın, bak ne güzel olacak! Eskisi gibi, dengeler değişir.

  7. Bir yandan 2014 motorları çok daha pahalı olacak deniyor, öte yandan maliyet düşürülmesi. KERS'in değer kazanması vs. Bakalım neler olacak 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir