Rosberg Aracın Dengesinden Memnun Kaldı

yazar:

kategori:

İlk seansta 3. sırada yer alan Rosberg 2. seansta liderin 0.156 sn gerisinde 5. sırada yer aldı. İlk seansta ise Mercedes’in diğer sürücüsü Michael Schumacher ilk sırada yer almıştı.

Rosberg “Genel olarak iyi bir başlangıç oldu, Spa’dan kesinlikle daha iyiydi. Bugün cuma olduğu için tabi ki aşırı iyimser olmak istemiyoruz ancak bugün aracı sürmek daha keyifliydi ve aracın dengesi daha iyiydi.”

“Her şey daha iyiydi, frenler daha iyidi ve hem uzun hem de orta hızlı virajlarda aracın dengesi daha iyiydi. Öyle olunca daha keyifli oluyor çünkü Spa’da denge çok iyi değildi ve burada iyi. Bu yüzden bu hafta sonu çok puan kazanabiliriz.” dedi.

Mercedes’in geçmişte sert lastik kullanımında sorunlar yaşadığı biliniyor. Rosberg bu hafta sonu lastik mücadelesi açısından kolay olmayacağını söyledi.

Rosberg “Fark var. Sert lastikleri ısıtmak zor oluyor bu yüzden sertlerle tur zamanları seansın sonuna doğru yakıtın çok olmadığı dönemde geliyor. Ancak ilk turda çok fazla fark oluyor. Strateji açısından tek ya da çift pit stop olacak bu yüzden herkesin neler yaptığını görmek ilginç olacak.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir