Button: "Başkasının Hava Koridorunu Kullanmak Büyük Fark Yaratıyor"

yazar:

kategori:

Sıralamaları 2. tamamlayan İngiliz pilot, hava koridoru sayesinde hız kazanmanın kolay olmadığını ve iyi bir şekilde planlanması gerektiğini belirtti.

Ferrari, Alonso ve Massa ile bu yönteme başvurmuştu.

Button: “Şahsen planlaması zor bir şey diye düşünüyorum”

“Doğru olarak yapması zor. Üzerine çok fazla yoğunlaşırsınız ve fren noktasını iyi ayarlamanız gerekir. Bizim yaptığımız ise çok daha iyi; sadece pist üzerinde trafik bulmaya çalışmak”

Bununla birlikte Button, son seansta Sebastian Vettel’den yararlanıp onun hava koridoruna girdiğini kabul etti.

Button: “Son seansta hava koridorunun ne kadar büyük bir fark yarattığını fark ettim. Vettel’in hava koridoruna girdim ki şaşırtıcı derecede büyük bir fark yarattı.”

İngiliz pilot, ilk şikanında kaza potansiyeli olan Monza’da takım arkadaşıyla yan yana yarışa başlayacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Button: “Her ikimizin de ilk çizgide olması takım için muhteşem. Son üç yarışta gücümüzü gösterdik ve sıralamada ikimizin de ilk çizgide olması harika. Size çok teşekkür ederim.”

“Yanınızda kim olduğu önemli değil. (İlk viraj) her zaman ilginçtir; özellikle de oraya kadar uzun bir yol olduğu için. Bu konuda plan yapamazsınız”

 


Yorumlar

  1. NASCAR serisinde takım arkadaşları startlarda birbirlerini iterek öne geçirebiliyorlar. Mesela benim gördüğüm en akıl almaz yardımlaşmalardan birinde bu sezonki Daytona yarışında kaza sonrası son tur startında (nascarda startlar hareketli) Tony Stewart bu şekllde akıl almaz bir yarış kazandı (oysa ki yarışa 42. başlamıştı).

  2. Zamanında Schumacher Barrichello'yu hızlandırmak için yapmıştı birkaç defa bunu. Eskiler hatırlar. Ferrari bu konuda iyi yani 🙂

    WTCC'de de chevyler yapıyorlardı birbirlerine. Tom Coronel de peşlerine takılıyordu, o da nemalanıyordu işten 🙂

  3. Bu hava koridoru olayının Ferrari bir şekilde suyunu çıkarır ve sonra da koridor yapmak yasaklanır.

  4. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    geçmişte indianapoliste yaparlardı bunu 🙂

  5. Slipstream veya draft Vettel in sıralamalarda sıklıkla yaptığı bir durum

  6. Ferrari düşündüğünü yapabilseydi etik metik değil diye konuşmaya başlardın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir