Massa'nın Yarıştaki Amacı Zafer

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, Ferrari’nin evinde sezonun en iyi sıralama sonucunu elde etti ki takım arkadaşı Fernando Alonso, mekanik arıza nedeniyle ancak 10. olabildi. 

 

Massa: “Üzerimdeki baskıyı biliyorum”

“Her zaman çok fazla baskı olur ve sadece yarışa yoğunlaşmanız gerekir. Yarın benim ve takım için önemli bir yarış olacak. Buna yoğunlaşalım. Ferrari adına yarışıyorsanız, üzerinizde büyük baskı olur”

McLaren pilotlarının gerisinde kalmasına rağmen Massa, 2008 Brezilya GP’den bu yana ilk zaferini elde etmeyi göz ardı etmiyor.

Massa: “Gride zaferi düşünerek gideriz ve yarışta elimizden gelenin en iyisini yaparız”

“(McLaren) güçlü ve hızlı. (Ama) yarışın sıralamaya kıyasla ne kadar farklı olduğunuz da biliyoruz. Bu yüzden elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

“Araçtan memnunum. Performansımdan da gayet memnunum. Yarışa yoğunlaşıyorum”

“Ne yazık ki burada F1 yarışı kazanamadım ama iyi yarışlar çıkardım. Çok keyif alıyorum.”

“Yarın muhteşem bir yarış çıkaracağımızı umuyorum”

 


Yorumlar

  1. Massathebest arkadaşın tüm yorumlarını kontrol et istersen. Ben bakıyorum çoğu zaman. Kendi kendine cevap bulmuşta olursun hem.

  2. Felipe Massa avatarı

    Onurun için yarış Massa Alonso için değil gözünü seveyim.

  3. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Button' ı avlarsan gerisi gelir Felipe bence çok iş başaracaksın bugün.

  4. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Massa inşallah kazanırsın.Alonso pit yolundan başlayacak gibi görünüyor.Yarın puan almak için yarışacak güvenlik aracı gerekiyor.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa tebriği haketti.Orayı dolduran binlerce tifosinin önünde yapması gerekeni yaptı.Aslında beklenen oldu.Lotus ve Redbullun varlık gösteremeyeceği biliniyordu.Bu yarış Mclaren Ferrari yarışı olacaktı.

  6. ilk viraj kritik olacak. temiz taraftan başlaması avantaj. ilk virajda bir "one love" görülmezse ve 1. dönerse neden olmasın… başlangıçta sıra kazanamazsa ve ham virajı 1. dönerse, button tampon görevi görebilir.

  7. sen kaç sefer geldin alonsonun başarısındaki diğerlerinden böyle bir şey bekliyorsun.söylenmesi gerekenleri zaten diğer haberde söylediler.asıl seninki bağcıyı dövmek gibi bir şey.işte ne güzel desteklediğin pilot iyi bir yerde ve kazanma olasılığı bile var.yap yorumunu otur köşene.ne yani orada iki satır felipe yi övüp arkasından beş satır laf giydirmeler falan.önce saygı gösterin sonra saygı bekleyin.

  8. Aman 2008 Macaristan'dan örnek verme, son 3 tur…

  9. felipe'nin dezavantajı sıralamalarda geride kalması. yarışta gayet hızlı olabiliyor. ama sıralama nedeniyle kaybettiği sıraları geri kazanmak için uğraşırken, puan alabilecek gruptaki pilotlar çoktan arayı açıp gitmiş oldukları için, yarıştaki hızı kendine bir şey getirmiyor.

    bugün gerçekten hızlı bir sürüşle sıralamalarda başarılı bir dereceye imza attı. fernando'nun kusursuz bir tur atmasıyla bile 4. sırada yarışa başlayacaktı ki; bu bile 2011 kanada'dan beri en iyi sıralama derecesini getirecekti kendisine. günün sonunda gerçekten mutlu olacağı ve mutlu edeceği bir sıralama seansı geçirmiş oldu bugün. hem de en anlamlı yerde, ferrari taraftarlarının önünde, ve en çok lazım olan zamanda. tebrikler.

    bu güzel dereceyi yine her zamanki güzel startlarından biri ile birleştirerek ilk virajı 2. sırada dönebilir. bakarsınız 2008 macaristan gibi 2 mclaren pilotunu da geride bırakabilir, kim bilir? hem temiz tarafta, hem de ilk viraja kadar oldukça uzun bir düzlük var. massa'nın dünkü uzun sürüşü gayet rekabetçiydi. araç iyi çalışıyor. massa'nın güzel bir start ve zamanında pitstop stratejisiyle (mclaren'in yarışta sıralamaya göre ne kadar istikrarlı olacağını bilmemekle birlikte) galibiyet için mücadele etmesi çok muhtemel.

    gelelim diğer tarafa..
    felipe bana göre pistin en kusursuz pilotuyala birlikte takım arkadaşlığı yapıyor. ve tamamen alt edilmiş durumda. tamamen dibe vurmuş olmasına aldırış etmeden elinden geleni yapmaya çalışıyor ve kendini bırakmıyor. bunun yanında psikolojik destek almaya, ve bunu açıklamaya yüreği yetecek kadar da açık sözlü bir pilot. böyle zamanlarda, milletçe düşen bir insanı eleştirmeyi ileri götürüp bir taraflarıyla gülmeyi alışkanlık haline getiren bizler için, dibe vurmuş bir insanın bu halde iken bile bir şeyler başarmasabilmesi kanımıza dokunuyor demek ki. istiyoruz ki hep düştüğü yerde kalsın, hep eğlenelim. ve bunu yaparken de aslında iyi olmasını istediğimizi filan söyleyerek aşağılama fiiliyatımızın üstünü örtelim. amma, ne zamanki hakikaten beklenmeyen bir kıpırdanış gelse, başarısına tanık etsek, bu sefer de bu başarı bizi rahatsız ediyor…

    çünkü derdimiz üzüm yemek filan değil, bağcı dövmek. elinin altında bir taraflarıyla gülebileceğimiz ve bunu her haberin 1. dakikasından itibaren kolayca yapabildiğimiz bir pilotun, başarılı olması da aynı hızda rahatsızlık etkisi yaratıyor.

    bakınız, massa haberi konulmasının üzerinden 1 saat geçti.. ortada ne "sesli gülen"ler, ne de bir tarafını gösterip işte buramla gülüyorum diyenler var.. çünkü dövülecek bir bağcı yok bugün.

    bu adam, bu kadar tükendiği bir zamanda 1,5 yıldan sonraki en iyi sıralama derecesini aldı.

    bu dereceyi ferrari'nin evinde yaptı.

    takım arkadaşının sorun yaşadığı bir günde, takımın önlerde yer almasını sağladı.

    önlerde yer alarak, takım arkadaşına rakip olan pilotların fazla puan almasına engel olacak bir pozsyonda kendine yer buldu.

    ferrari'nin kendi evinde galibiyet kazanabilme ihtimalinin yolunu açtı.

    bir tebrik etmek çok mu zor?
    "valla hiç beklemiyorduk amma afferim be ya" filan gibisinden, gerçekte kalplerden geçen duyguyu buralara yazmak çok zor değil mi?
    zor tabi.
    kolay olan, bir tarafıyla gülmek.
    bağcı dövmek.
    ortada bağcı yoksa, onu döveceklerin olmaması da gayet normal.

  10. Massa'nın bu demecinden sonra start anını iyi izleyin Mclaren'ları büyük ihtimalle biçecektir.
    Kaybedecek bir şeyi yok Alonso'nun rakiplerinden birini bile yarış dışı bıraksa ferrari için iyidir paralosıyla yarışacaktır..

  11. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Grosjean'in Monza ile ilgili bir demeci vardı sabah, bende onu okuyamamıştım. 1-2 saat sonra düzeldi.

  12. Alonso nun 2000 yılında Ferrari ile anlaşmasıyla ilgili haberi sadece ben mi okuyamıyorum? Sayfa saatlerdir açılmıyor

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Daha önce ki yorumumda da bahsettim. İmkansız değil ama biraz zor olucak gibi. Ama Ferrari'nin yarış temposu gayet iyi. Her şey olabilir yarın. Mesela Massa lastikleri kilitleyip fren noktasında öndeki Mclaren'leri yarış dışı bırakabilir. 😀 Olmaz diyemeyiz her şey olabilir o yüzden kesin konuşmamak gerek diye düşünüyorum.

  14. Oldu o zaman biz kalkalım.

  15. Schumacher- avatarı

    Massa yı sürekli eleştirsekte kazadan önceki performansını biliyoruz bu onun şanssızlığı.
    Umarım yarın podyumda olur zor ama …

  16. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    Yav sana üzülüyorum.Yarin alonsa kesin senin arkana gelecek.Telsizden Alonso is faster than diyecek.Sen yol verecen.

  17. Ömer_Massa avatarı

    Haydi be felipem sana çok inanıyorum inşallah yarın startta sorun yaşamazsan yarışıda kazanırsın çok iyi bir geri dönüşe imza atarsın…

  18. Ferrari%100 avatarı

    Belki yarın podyumun zirvesinde olursun FELIPE
    Artık bitir bu işi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir