Montezemolo'dan Değişim Çağrısı

yazar:

kategori:

Di Montezemolo, sporun geleceğini düşünmenin vakti geldiğini belirtiyor.

“Daha düşük maliyetli bir F1 istiyoruz. Kamuya, televizyonlara ve bir yol aracı üreticisi olarak bana yararı sıfır olan küçük bir kanat parçası için rüzgar tünelinde neden 24 saatimizi harcama yaparak geçirdiğimizi  söyleyin. Biz bu parçayı yol aracında asla kullanmayacağız.”

“Ferrari 60 yıldan fazla süredir F1’de. F1’de başarı çok önemlidir. F1, bir elektrikli araç yarışı ya da oyunu olmayıp F1 olduğu sürece Ferrari F1’de kalacaktır. Burada yenilik ve teknoloji var ama eğer para harcamak zorundaysanız, bunu ileri seviyede araştırmalar için yaparsınız, rekabetle alakası olmayan şeyler için değil.”

Di Montezemolo, cuma günü Maranello’da yarışların geleceğini konuşmak için FIA başkanı Jean Todt ve F1’in patronu Bernie Ecclestone ile görüştü ve daha önemli adımların atılması gerektiğine inandığını belirtti.

Yarış hafta sonları için olası bi değişiklik hakkında konuşan di Montezemolo, “Gençleri düşünürseniz, (yarışların uzunluğu) çok fazla. Belki yanılıyorumdur ama Formula 1’de şovu geliştirmek için neler yapabileceğimize dikkatlice bakmalıyız. Size bir örnek vereyim, bir buçuk saat gençler için çok uzun bir zaman. Belki yarışı iki parça halinde yapmak daha iyi olur. Bu belki bir hata ama bir şeyler düşünmemiz gerek. Sürekli aynı şekilde devam edemeyiz.”

“F1’in DNA’sını kaybetmeden bir yandan yenilikçi olmamız gerek. Teknoloji ve yenilik. Şu anda eğer liderseniz, son on turda lastiklerinizi koruyorsunuz çünkü belki finişi göremeyebilirsiniz, motorunuzu da korumanız gerek. Uç noktalardaki F1 bu değil. Bunları değerlendirmemiz gerekiyor.”

“Ayrıca temmuz ve ağustos aylarında öğlen saat ikide yarışmanın çok iyi olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar tatilde ya da denizlerde oluyor. Futbol maçları saat 6’da, 7’de, 8’de oluyor.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Felipe Massa avatarı

    Kafayı motorla bozacağına çalıştırda aerodinamiği geliştiricek mühendislerle çalış F1 Monte.Tüm dünya daha az yakıt düşük emisyon daha az CO2 salınımı için yo larabalarında bile aerodinamiğe önem verirken sen çıkıp zortlama başarısızlığını bu şekilde örtemezsin bu konuda bir tek ağlayan biziz nedense diğer takımlar yapıyorken sen yapamıyorsan sende sorun var

  2. F1’in DNA’sını kaybetmeden bir yandan yenilikçi olmamız gerek.

    dedikten sonra kalkıp şu lafı etmiş.

    Belki yarışı iki parça halinde yapmak daha iyi olur.

    Montezemelo neden yarişların süresini kısaltmaya uğraşıyor ki anlamadım. Sürücüler bu konuda şikayet etse anlarım da öyle bir şikayet de yok. Malezya yarişindan başka bi yarişta da sürücülerin pestillerinin çıktıgını hatırlamıyorum.
    Motor gelişimi konusunda ise aynı görüşteyim. Bu kadar aerodinami odaklı olmamalı. Yalnız bu lafları Montezemelo dışında da kimse etmiyor onu anlayamıyorum.

  3. F1, bir elektrikli araç yarışı ya da oyunu olmayıp F1 olduğu sürece Ferrari F1’de kalacaktır.

    Yarın öbür gün elektrikli bir Ferrari yapın da bunu size hatırlatayım 🙂 Geleceğin araçları büyük ihtimalle elektrikli olacak ve bir gün Ferrari yol araçlarının ve hatta Formula 1'in de buna yönelmemesi için bir sebep yok.

    Şu anda eğer liderseniz, son on turda lastiklerinizi koruyorsunuz çünkü belki finişi göremeyebilirsiniz, motorunuzu da korumanız gerek.

    E bu zaten ezelden beridir yapılıyordu?

    Ayrıca temmuz ve ağustos aylarında öğlen saat ikide yarışmanın çok iyi olduğunu düşünmüyorum.

    Burası oldukça mantıklı.

    Ancak burada hala aynı şeylerden bahsediyor. Motor gelişimini serbest bırakın, öne geçelim. Sanki motor gelişimi serbest olunca milyon dolarlar dökülmeyecek gelişime. FOTA'dan ayrılan kendileri değil sanki. Şu an RRA'ya uymayabilirler, uymuyorlardır da muhtemelen. Hani dediklerinin bir desteği olsa tamam diyeceğim. Mantıklı bir şey olsa diğer takımlar da destek verirdi. Kaç senedir tek başına konuşup duruyor Monte dayı.

  4. DreamOfWinD  avatarı

    Çıkacaksın o zaman spordan. Madem yararı olmuyor yol otomobili üretmeye. O zaman gelir ve seyirci kaybı olunca yola gelirler belki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir