Sebastian Vettel ile Soru-Cevap

yazar:

kategori:

 

 

Takım arkadaşın Mark Webber 11. sırada, ve Fernando Alonso ise 10. sırada, sıralamalardaki sonuç ile çok mutlu olmalısın, öyle değil mi?
Sebastian Vettel:
 Hmmm, şu durumdaki mutluluk çok abartılı! (gülüşmeler) Gerçek olan ise, bugün aracımdan alabileceğim azami sonuç buydu Son turumda hava koridorundan faydalanmaya çalıştım, düzlüklerde işe yaradı ancak virajlarda değil, sıcaklık istediğimiz gibi değildi. Burada eğer aracınız düzlüklerde iyi değilse, hava koridoru çok iyi çalışıyor ve size yardımcı oluyor. O yüzden 6. olmak sıralamalarda yapabileceğimizin en iyisiydi, ve yarışta daha iyi olacağımızı düşünüyorum, hâlâ daha iyi sonuç almaya açığız.

Pole için 0,5 saniye uzak olmak ve yarış performansında 1 saniye uzak olmak nasıl mümkün olabilir?
SV:
 En azından, düne ve bugüne göre pole pozisyonundaki araca daha yakınız – eğer bu teselli olursa. Şöyle düşündüğümüzde, 6. başlamak çok da kötü değil, söyleyebileceğim sadece sıralamalarda aracın yapabileceğinin en iyisini yaptım. Q1’de sadece 1 set lastik kullandık. Bu bize avantaj sağlayabilir. O yüzden yarışta şansımız biraz daha artabilir, çünkü rakiplerimizin çoğu aynı stratejiyi kullanacak ve önümüzde uzun bir yarış var.

3. antremanlarda muhtemelen bir alternatör arızası daha yaşayınca baya şaşırmış olmalısın…
SV:
 Dışarıdan olay gerçekte olduğundan biraz daha gerilimli görünebilir. Elbette, alternatör arızasıyla ilgili sorunu çözdüğümüzü düşünüyorduk, ve bu sorunla tekrar karşılaştığımızda şaşırdık tabi. Ancak neyse ki aracımız sıralamalar için ayarlanmıştı. Yarışta buna benzer bir şey ile karşılaşmayacağımıza eminim.

Spa’da senden çok iyi bir geri dönüş gördük ve bazı harika geçiş manevraları yaptın. Bu, Monza’da da mümkün olabilecek mi?
SV:
 Bu gerçekten, nerede olduğunuza bağlı. Eğer hepimiz tren gibi birbirimizin arkasında olursak, bu çok zor olacak. Ancak hâlâ bu pistin bazı geçişler yapmaya müsait olduğunu düşünüyorum.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir