2012 İtalya GP'de Hamilton Kazandı, Perez Coştu!

yazar:

kategori:

Yarışa ilk sıradan başlayan Mclaren sürücüsü, pit stoplar haricinde yerini korumayı başardı ve İtalya’da yarışı kazanan isim oldu. Macaristan’ın ardından 3. zaferini kazanan Hamilton, Monza’da da ilk zaferini elde etmiş oldu.

Yarışa 12. sıradan başlayan Sauber pilotu Sergio Perez, lastik stratejisini en iyi şekilde kullanarak yarışın son bölümünde adeta şov yaptı ve Monza’da Ferrari sürücülerini geride bırakarak 2. oldu ve bu sene 3. podyumunu kazandı.

Şampiyona lideri Fernando Alonso 10. sıradan iyi bir yükseliş göstererek yarışı 3. sırada tamamladı ve İtalyan taraftarların önünde podyumu tamamladı ve şampiyonada puan farkını açmaya devam etti.

Ferrari ile yarışa 3. sıradan başlayan Felipe Massa, ilk virajda 2.liğe yükselmesinin ardından bir süre yerini korudu. Ancak tek pit stop stratejisiyle yarışan Massa, yarışın son bölümünde lastikleri bitmeye başlayınca performansı düştü ve takım arkadaşının arkasında 4. oldu.

Çift pit stopla yarışan Lotus pilotu Kimi Raikkonen Ferrari’lerin ardından 5. olurken onu Mercedes sürücüleri Michael Schumacher ve Nico Rosberg takip ettiler.

Force India’dan Paul di Resta’nın 8. olduğu yarışta Sauber’in Japon sürücüsü Kamui Kobayashi 9. oldu. Son turda geçmeyi başaran Williams pilotu Bruno Senna 10. olarak son puanın sahibi oldu.

Heyecanlı olmasının yanında İtalya GP oldukça dramatik anlara da sahne oldu. Mclaren sürücüsü Jenson Button 2. sırada giderken benzin pompası sorunu nedeniyle yarış dışı kaldı. 

Şampiyonluk mücadelesi veren Alonso ile Vettel arasında da bir ara oldukça korkunç anlar yaşandı. Alonso yaklaşık 300 km/sa hızla ilerlerken Vettel’i geçmek istediği esnada yer bulamayınca pist dışına taştı ancak şanslıydı ki piste dönmeyi başardı. Bu olayın sonunda Vettel pitten geçme cezası aldı. Ancak Red Bull’un yaşadığı talihsizlik bununla bitmedi. Hem Vettel hem de Webber yarışı tamamlayamadılar ve Red Bull hem pilotlar hem de takımlar şampiyonasında büyük zarar gördü.

Sezonun 13., Avrupa bölümünün ise son yarışı olan İtalya GP’nin ardından Fernando Alonso puanını 179’a çıkardı ve rahat bir şekilde lider durumda. Mclaren sürücüsü Lewis Hamilton İtalya zaferi ile 2. sıraya yükseldi ve puan farkını 37’ye indirmiş oldu. Lotus’tan Kimi Raikkonen ise Red Bull’ların sorunlarıyla birlikte 3. sıraya yükseldi ve Alonso’nun 38 puan gerisinde. Monza öncesinde 2. sırada olan Vettel’in yarışı tamamlayamamış olması şüphesiz Alonso’nun işine yaradı ve İspanyol sürücü puan farkını 24’ten 37’ye yükseltmiş oldu.

Takımlar şampiyonasında ise Red Bull 272 puanla liderliğini sürdürüyor ancak Mclaren Hamilton’un zaferiyle farkı 25 puan kapattı ve fark 29’a düştü. 

Sezonun 14. yarışı 23 Eylül’de Singapur’da gerçekleştirilecek.

 

 

Poz  Pilot        Takım                       Süre
 1.  Hamilton      McLaren-Mercedes           1sa19:41.221
 2.  Perez         Sauber-Ferrari             +     4.356
 3.  Alonso        Ferrari                    +    20.594
 4.  Massa         Ferrari                    +    29.667
 5.  Raikkonen     Lotus-Renault              +    30.881
 6.  Schumacher    Mercedes                   +    31.259
 7.  Rosberg       Mercedes                   +    33.550
 8.  Di Resta      Force India-Mercedes       +    41.057
 9.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +    43.898
11.  Senna         Williams-Renault           +    48.144
12.  Maldonado     Williams-Renault           +    48.682
10.  Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari         +    50.316
13.  d'Ambrosio    Lotus-Renault              +  1m15.861
14.  Kovalainen    Caterham-Renault           +     1 lap
15.  Petrov        Caterham-Renault           +     1 lap
16.  Pic           Marussia-Cosworth          +     1 lap
17.  Glock         Marussia-Cosworth          +     1 lap
18.  De la Rosa    HRT-Cosworth               +     1 lap
19.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +     1 lap
20.  Webber        Red Bull-Renault           +    2 laps
21.  Hulkenberg    Force India-Mercedes       +    3 laps 
22.  Vettel        Red Bull-Renault           +    6 laps

Hızlı tur: Rosberg, 1:27.239

Yarış dışı:

Driver        Team                         On lap
Button        McLaren-Mercedes                 32
Vergne        Toro Rosso-Ferrari                8 

 


Yorumlar

“2012 İtalya GP'de Hamilton Kazandı, Perez Coştu!” için 316 yanıt

  1. Bence sen boşver onları. İlla birbirine katacaklar biyerleri. Fanatikliğinin yanında oldukça güzel yorumların. Sen yorumunu yap gerisini boşver.

  2. Sanırım yarışı izlemedin. Önce dışarı itiyor, daha sonra iç tarafa doğru atak yapıyor. Kısacası sadece saniyenin yarısı kadar bir süre geriye sararsan çok net bir şekilde daracık bir kısım kaldığını görebilirsin.

  3. misafir f1 ci avatarı
    misafir f1 ci

    çok teşekkür ederim

  4. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Perez Perez Perez ŞHOW ŞHOW … BÜKEMİĞİN ALİ ÖPRESİN PEREZ COŞ COŞ YANILT BU YANDAŞLARI.

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu sitedeki Kimi Raikkonen taraftarları malesef Kimi'den bir şey öğrenememişler:

    Takmayacaksın. Cevap vermeyeceksin. Polemiğe, tartışmaya girmeyeceksin.

    Çünkü bu işlerin sonu yok. Sen ona anlatmaya çalışırsın, olmaz.

    O sana anlatmaya çalışır, o da olmaz.

    Uzayıp gider.

    Tüm Raikkonen fanlarına şu tavsiyeyi veriyorum:

    Fernando Alonso ile ilgili, veya Ferrari ile ilgili, veya başka bir konuyla ilgili, hiçbir yorum yazmayın.

    Çünkü onlar pilotlarını çok seviyorlar, toz kondurmuyorlar.

    Biz desteklediğimiz pilotla ilgilii, sadece ve sadece onunla ve onun takımıyla ilgili yorum yapalım.

    "Sadece kendi pilotumla ilgili yorum yaptım, ama bana provoke edici bir cevap yazmış" diye bir şey söz konusu olursa, siz yine de cevap vermeyin.

    Sözün özü hiçbir şeye karışmayın, kendi işinize bakın. Bu işin başka yolu yok.

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yorum yazdığın kutucuğun sol üstünde 5 adet simge var.Onlardan en sağdaki (renkli olan) link ekle butonuna tıkla.İki adet daha kutucuk göreceksin.Link yazan kutucuğa, eklemek istediğin sayfanın linkini kopyalayıp yapıştır.Kod yazan kutucuğa ise belirtmek istediğin kelime ya da cümleyi yaz.Sonra kırmızı renkli link ekle butonuna bas.Sonra da gönder.
    Powerpaint proğramım yok.Olsaydı sana daha detaylı gösterebilirdim.

  7. misafir f1 ci avatarı
    misafir f1 ci

    Nebuchadnezzar kardeş konu dışı fakat yazılarına nasıl link ekliyorsun ayrıntılı olarak yazabilir misin
    teşekkürler

  8. lewis hamiltona ve mc larene çok büyük tebrikler cuma günü söylemiştim sıralamayıda yarışıda hamilton kazancak diye antremanlarda kendisini çok kararlı ve inanmış görmüştüm bileğinin hakkıyla 25 puanı kaptı

  9. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    herkül napan?fetoş napar ona da selam söyle

  10. Osman ERENER avatarı

    kimse bir başka birinin sesini niye kessin ki? bu kadar mı tahammül edemiyor musunuz?
    varsa cevabın yaz,başkasına güvenerek bir şeyler yazmak yakışmıyor emin ol..
    yazdıklarımın arkasındayım,kendi görüşlerimi iletiyorum,sende bunu deneyebilirsin!

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Fikrini değiştiren birilerini görmediğimi söylerken hayli iddialı konuştuğumun farkındayım.Burada birçok karşı grupların tartışmalarını da izledim yakinen şahit oldum..Hepsinin sonu hüsrandı.Ertesi gün herkes yine aynı yerindeydi.Kimse 1 adım dahi ileri gidememiş, kimse de 1 adım geri atmamış..Çünkü buradaki herkes ayrı ayrı birer bilirkişidir.Çoğu kulaktan dolmadır ve dolmaların arkasında ısrarla durmaktadır.Çok geriye gitmeye gerek yok.Dünden örnek vereyim size:""Bu yarışta Alonso Massayı takım emri ile geçmiş ve zavallı massanın sırtına basarak bir sıra kazanmıştır.""şeklinde birden fazla yorumla karşılaşıyorsunuz.Hayır öyle değil Alonso Massayı her halükarda zaten geçecekti diyorsunuz ama nafile.Alonso Kobayaşiyi geçti , Raikkoneni DRS açılmadan önce geçti , Vetteli geçti , Massayı mı geçemeyecek diyor örnek vererek izah ediyorsunuz ama yine nafile..Eminim ki bu yarış, takım emirleri konuları açılınca aynı kişiler tarafından yine servis edilecektir.Hatta geçen seneki monza ile bu seneki monza (Alo-vet) arasında hiçbir fark olmadığını söyleyenlere görsel ispat dahi işe yaramamaktadır.Bildiğim bildik çaldığım düdük olayı..

    Karşıt grupların Alonso hakkında yazdıkları çoğunlukla hakaret boyutuna ulaştığı için bu tip sorunlar meydana gelebiliyor.Aksi halde nahoş bir durum yaşanmaz.Tıpkı Raikkonen haberlerinde olduğu gibi.Kirletilmemiş provake edilmemiş bir haber ve yorumlarını okumak, Rai fanları kadar bizim de hakkımızdır.

    İnsanların fikrine yönelik müdahalelerin nedenlerinden biri de bu sporun futbola benzemesini önleme adınadır.Yani her eline klavye alıp üye olanın burada rahatça "sözde fikir özgürlüğü" adı altında huzur bozmasına izin verilmemesi gerekiyor.Bunu sizlerin yapması daha iyi olur.Bizlere bıraktığınız zaman sorunlar çıkabiliyor.Örneğin bu sayfada üyenin biri diğerine eşcinsel diyor ve bu yorum yaklaşık 13 saattir burada duruyor.

    Konu dağılmaya başladı…İlgilendiğiniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

  12. adam (!) eminmisin?

  13. Araya girmek gibi olmasın ama…
    Şöyle demişsiniz.

    Ben burada fikrini değiştiren bir yorumcu görmedim.O şekilde yaklaştığım arkadaşlar da oldu ama hepsi senin bana dediğin gibi "öyle olsaydı öyle yazardım.Benim dediğim doğrudur" gibi bir cevapla karşılaştım

    Tek bir şey soracağım. Karşıdaki yorumcu fikrini değiştirmek zorunda mıdır? Ya da siz neden o kişinin fikrini değiştirmeye çalışıyorsunuz? Yazılanlar hakaret boyutuna ulaşmadığı sürece insanların istediğini söyleme hakkı yok mudur?
    Biri çıkıp Alonso'nun sürüşüne hiçbir laf etmeden, "Alonso doğru bir adam değil, dedikleriyle yaptığı birbirini tutmuyor" gibi bir laf etse (böyle düşündüğümden değil örnek veriyorum), siz karşınızdakinin fikrini değiştirmek için uğraşacak mısınız yani? Ya da Singapur 2008 dese? Belki onun aklı hala oradadır. Bırakın o istediğini düşünsün. Siz de içinizden "sen de doğru bir adam değilsin ki kardeşim" deyin geçin. 🙂

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herşeye maydonoz olup her haberin altında gereksiz cümlelerle görüntü kirliliği oluşturma yerine kendi takım ve pilotumla ilgili haberlerde yer almayı tercih ediyorum.Özellikle raikkonen haberlerine tenezzül dahi etmemeye özen gösteriyorum.Sadece haberleri okuyor ve geçiyorum.İstesem Raikkonene laf atıp çoluk çocuğu etrafıma toplayıp kendime hakaret ettirebilirim.YA da ben tarafsızım diyerek bu işleri aklımca çaktırmadan yapabilirim-dim.Gerek yok..Teknik konularda ise maşallah buradaki herkes profesör olmuş.Herkes yarış hakemi olmuş.Kurallar kitabını defalarca hatmetmiş kişilerdir.O insanlara faydali olabilceğimi sanmıyorum.Diğer sitelerden teknik veya istatistik bişeyler bulup copy paste yapmak da pek hoşuma gitmiyor.

    Eleştiri ne demektir?.Eleştiri hakaret etmek değildir.Eleştirinin içinde yapıcılık vardır.
    Asıl sorun da burada zaten.Alonso haberlerine yazılanları eleştiri olarak gören zihniyet de onlar gibidir.Öncelikle eleştiri ile hakareti ya da dolaylı kişisel saldırıyı ayırt etmek lazım.Burası dingonun ahırı değildir.Eline klavyeyi alan, eleştiri adı altında buraları kirletemez.

    Ben Alonso taraftarlarının yorumlarının kaldırılmasından bahsetmedim.Sen anlayamamışsın.Ben adminleri en çok yoran haberlerin Alonso haberleri olduğundan bahsettim.En çok silinen yorumlar bu haberlerde oluyor.Alonso haberleri karışırken Raikkonen haberlerinde ünlem işareti dahi kullanıldığını sanmıyorum.Tüm bunların ne anlama geldiğini anlayabilecek kadar bu sitede vakit geçiriyorsun.Saldırı olmazsa savunma da olmaz öyle değil mi?

    "Arkadaşım sen öyle yazmışsın ama öyle değil" şeklinde yazışmaların hiç bir işe yaramadığını canlı örneği olarak bilmiyor olamazsın.Ben burada fikrini değiştiren bir yorumcu görmedim.O şekilde yaklaştığım arkadaşlar da oldu ama hepsi senin bana dediğin gibi "öyle olsaydı öyle yazardım.Benim dediğim doğrudur" gibi bir cevapla karşılaştım.buradan bakabilirsin

  15. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Ferrari ve Mclaren'in herkesten hızlı olduğu bir hafta sonuydu.Zaten pistin her yerinde geçiş imkanın var.Fernando'nun ilk 4'e geleceği kesin gibi birşeydi zaten yarış başladıktan sonra.

    Felipe'nin Fernando'dan tek yavaş kaldığı kısımda Fernando'ya yer verdikten sonraki kısım.Ondan sonra zaten ne kadar hızlı olursa olsun bir işe yaramayacaktı.

  16. kesinlikle gorusunuze katiliyorum Grosjean aslinda tamda F1 seyircisinin istedigi turden agresif bir pilot ancak tek sorunu startlar ilk tur haricinde zaten karistigi bir kaza yok ozellikle Valencia ve Bahreyn'de cok temiz gecisler yapti ilk tur sorununu cozdugu anda F1 harika bir pilot kazanacak ama dedigim gibi su ilk tur olayini halletmesi gerekiyor

  17. alonso'nun lobisi yine iyi calisti…

    "okay. that's enough"

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hamilton'a tebrikler. Geçirdiği kötü 1 haftadan sonra iyi bir performansla yarışı domine etti. Perez'e ayrı parantez açmak lazım. Yetenekli olduğu aşikar. Ama Sauber'de gerçekten iyi bir pakete sahip.
    Bir tebrikde Alonso'ya gelmeli. 10. başladığı bir yarışı podyumda noktaladı. Vettel ile olan mücadelesinde de bence Vettel'e ceza verilmemeliydi. Geçen sene benzer bir olayı Alonso, Vettel'e yaptı ama, Vettel zaten Alonso'yu geçtiği için, Alonso'ya ceza gelmedi. Bu sene cezadan önce Alonso Vettel'i geçtiği için, Vettel'ede ceza gelmemeliydi kanımca. Raikkonen'e gelirsek Lotus'un bocalayacağı bir yarışta sessiz sedasız bir sürüşle 10 puanı aldı ve şampiyonada 3.sıraya çıktı. 2. Hamilton'la da 1 puan fark var arada. Buda hiç yarış kazanmadan elde edilmiş bir başarı. İnşallah sezon sonuna kadarda 1-2 yarış kazanır.

    Bu arada yukarıda ki yorumları okuyunca bu forumunda huzurunun kaçtığını anladım. Sırf yorum yapmak için yorum yapanlar var.

    Sitede yeni gördüğüm bir isim Enes Demircioğlu, Raikkonen'in benden iyi bir fanı yok demiş. Nerden biliyorsun kardeşim müneccim misin sen ? Yorumlarınada baktığımda bir Alonso'yu eleştiriyorsun, birde Raikkonen olmazsa inşallah şampiyon olur diyorsun. Bende diyorum Raikkonen olmazsa Alonso şampiyon olsun diye ama Alonso'ya karşıda bir eleştiride bulunmuyorum. Adamın neresini eleştirim bu sezon kusursuz sürüyor. Genel olarak kendinle çelişiyorsun. Sitede yeni biri olarak hemen göze batmayı başardın. Tebrikler.

  19. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    kendini bilmezin ta kendisi sensin hadsiz terbiyesiz . şu haberin altındaki yorumlara açıp baksınlar herkese ürik asit yetiştirir gibi ahkam keser yazılar yazandır kendini bilmez . çapın ne hala bundan bahsetmemissin . anlama kapasitesinin standart belirleme yetkisi sanamı verilmişde sağa sola sataşıyosun . o viraja seni sokmak lazım o hızda ( araçla değil sadece seni) düzeltmeye çalış bakalım aracı düzeltebilecekmisin o zaman anlama kapasiteni öğreniriz .

  20. Teşekkürler. Sitede adminlerden bile daha fazla zaman geçirirken karşılaştıklarımın yanlış olduğunu siteye sadece benim pilotuma haklı/haksız en ufak laf söyleyen olduysa cevabını da vereyim maksadıyla giren birinin söylemesi pek sağlıklı değil. Başka yorumlarını da görüyorum arada, hakkını yemeyeyim. Uğraşıp hesaplamadım, o kadar nefret dolu değilim, ama 1/10 gibi bir oran var sanki.

    Kimsenin yazamayacağı bir şeyi belirttim burada. Kimse yukarıda bahsettiğim türde olan öfkeli Alonso/Şumi taraftarlarının hışmına uğramaz istemez. Bunlara dediğinin önemi yok çünkü. Yazılan en ufak eleştiriyi büyük hakaret algılayıp daha büyük hakaretler yağdırırlar. Ben kendilerini gerekli cevabı verebileceğime, doğru olanın ne olduğunu gösterebileceğime inandığım için yazıyorum.

    Bunları görmek için Çok geriye gitmeye gerek yok.Sadece 1 ay içerisindeki Alonso haberlerine bakmak yeterlidir. Ben pek yazmam bu haberlere. Nadir. Arada bahsettiğim gibi olmayan bir arkadaşa denk gelirim, yazarım. Yorumlardaki bayağılığın arasına karışmak istemem çoğu zaman. Ama burada olduğu gibi, bazen açıklama yapmak gerekebiliyor.

    Bu Alonso haberlerinde gerçekten kendisine imalar ve hakaretler yağdıran 2 tane rakip taraftarı vardır. Bunlar sistemli şekilde çalışıyorlar. Eee? Gerisi? Yüz küsür yorumu sadece rakipler mi yaptı? Kendince güzelce eleştirisini belirttikten sonra nefretle cevaplar verenler yine rakip takım taraftarları mı? Bu haberlerdeki Alonso taraftarlarının yorumlarını saymak ve teker teker incelemek gerek. Hangisi "Arkadaşım öyle yazmışsın ama bence yanlış düşünüyorsun, bence bu durum böyle, ondan böyle oldu" şeklinde yorum yazıp güzelce tartışmaya katılacak kapasitededir?

    Yönetime de sormak gerek dediğin gibi, Alonso haberlerinin altında kaç tane de alonso taraftarı yorumu kaldırılmış. Ki kaldırmadıkları da var. Bunlar benim ahlak sınırlarımı zorlasa bile, site yönetimine batmıyor olmalı ki izin veriyorlar.

    Yorum göndermeden önce kendinize "Bu kabul edilebilir mi?" diye sormalısınız. Eğer cevap "Hayır" ise, muhtemelen ahlak kurallarına uymuyorsunuzdur.

    Benim mantığım bu.

    Olmayan bir şeyi olmuş gibi, olmuşu da olmamış gibi göstermek benim işim değil. Ben ne söylüyorsam, desteğiyle söylerim. Dediklerimin de hatalı olmadığını düşünüyorum.

  21. massa nın önünde mclaren vardı mclaren az farkla ferrari nin önünde ama bu fark çok az ve massa mclaren larden birini geçti hamilton o ara koptu gitti massa üstüne düseni yerine getirdi hamilton la rekabet edebilmesi için alonso nun ferrarisini kullanması gerekirdi diye düsünüyorum çünkü orada her zaman 1. araç vardır ve o araç her zaman en iyisidir bu net he massa mı alonso mu tabiki alonso o ayrı konu alonso nun aracı belki hamilton ın aracından bir nebze yavas olabilir ama devasa farklar yok lotus dan da rbr lerden de hızlıydı alonso aracınız iyi ise tırmanmanız da kolay olur araç da is yoksa ne yapsanız fayda etmez tıpkı lotus-kimi gibi.lotus bir kaç yarıstır geriledi şampiyonluğa oynayacak bir araçları yok bence rbr de aynı sekilde en hızlı değiller ferrari şampiyonluğa oynayabilecek gücte bu saatden sonra alonso bırakmaz ferrari kalan yarışlarda podyum basamaklarında olacaktır.bence öndeki gruba heyecan katmak için seneye webber ve massa yı göndersinler kimi ve schumi yi boşalan koltuklara koysunlar.

  22. Alonso massayı geçtikten sonra ne yaptı bana onu söyler misin peki?

  23. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Şansa gerek yok nasıl konusmana izin veriyorlar sa sesini aynı seilde kesebilecek cok saglam yorumcular var sen dert tasa etme, Alonso yu takip etmeye devam et bizde senden haberleri almaya devam ederiz.

  24. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Ferrari ve Alonso adına pekte üzülmeye gerek yok Massa nın yerınde baslamıs olsa idi kuvvetli muhtemel 1. olamıyacaktı belliki Mc Aracı her bakımdan 1 tık daha iyidi,

    Alonso: "Bizim için mükemmel bir Pazar günü oldu. Dünkü sorunun ardından zafer düşünmek kolay değildi."
    "Bu yüzden kazanamıyorsanız, bir sonraki hedefiniz podyumdur." 10. cu basladıgnız tek pıt li bir durumda yeterince açıklayıcı..

    Sauber'e kocaman bir alkış, Ceza 50%50 diyorum cidden ceza verilebirlirde verilmeyebilirde.

    Hamilton un podyumda kaskında gösterdiği kırmızı renk ten benım cıkardıgım mecaz, kırmızıların içinde kazandım. Ferrariye falan gidiyorum değil. Böyle devam etmesını beklıyoruz senı bitirmelerıne ızın verıyorsun Hamılton, cok ınce bır cızgıdesın…

  25. Harbiden eski şampiyon Sato nerde şimdi?

  26. burak evmez  avatarı

    bak arkadaşım sorun burda neden alonso massanın arkasına o sıradan gelebiliyor neden bunu açıkla bana hala anlamıyorum massa o araçla bu yarışta bile alonsodan 0.6 sn geride kalabiliyorsa bi düşünün ya monza viraj yok denecek kadar az lastikleri koruyamayan pilottan bahsediyoruz bu kadar olmaz hamilton bile lastik korumayı öğrendi

  27. burak evmez avatarı

    bende ceza doğru demiştim ama 🙂

  28. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    bu yarışta gözüm grosejanı aradı.. atak bir pilot olması nedeniyle eksikliğini hissettim. kazalara karışmasa yarışa heyecan katan bir pilot

  29. nasıl bir provokatör bir adamsın sen ya.

  30. Ferrari seçeneği kapalı. Alonso ile iyi anlaştıklarına bakmayın Alonso, Hamilton'ın gelmesini alsa istemez. Mercedes'e gidecek.

  31. bu yazdığını şimdi okudum…
    bakıyorum açılmışsın yine bana karşı:) bir aralar çok kapışırdık. sen bugün bir yek diğer ispanyol dela rosa hayranı olsaydın inan daha mutlu bir hayat yaşardın…

    pilotun ağda yapar site haber yapar birileri gülerek yorum yapar işin yoksa savun…
    pilotun takım emri ile galip gelir site haber yapar birileri eleştirerek yorum yapar işin yoksa savun…
    pilotun araç yavaş der başarı gelince ben hızlıydım desinler diye eleştirir birileri işin yoksa savun…
    pilotun çaylağa geçilir millet dalga geçer işin yoksa savun…
    pilotun takımını gammazlar yediği kaba pisler millet eleştirir işin yoksa savun…
    geç oldu daha yazılacak çok şeyi var bu pilotun…kompile pilot….

    büyük umutlar la ferrariye geldi… 2 senedir ferrari orta sıra takımı oldu. bu senede ne olacağı meçhul…stres li olduğunuzun farkındayım. evet açık ve imasız mevzu sokmak olarak tabir edilecekse bende pilotunun bunca hatası varken birkez bile eleştirmeyen sürekli savunan bir fan güruhuna lafı sokuyorum sürekli…

    baba olmayı başarmış adam olmayı başaramamış diye bir laf sokmuşsun…adamlığımla alakalı burada beni tanıyan hatta bazen ağabey diyen sinan ergin sinan bozok kirve fatih küskü onur aybars gibi herkesin tanıdığı arkadaşlar var. bunlar benim adamlığımı boyumu posumu oturmamı kalkmamı görmüş insanlar…seni kim tanıyor? adın bile belli değil…ovırstiyır diye bir nick…eşcinsel olmadığın ne malum? belki yalancı sahtekarın birisin…bak ben her türlü ispat edebiliyorum…
    sen ispat etsene adamlığını? konuşması kolay…

    bak arkadaş bu site haber yapar insanlar o haberdeki konulara ve insanlara olumlu veya olumsuz eleştiri yapar…kimseye hakaret etme hakkın yok…şikayet et…geçen beddua ettin…sana bir cevap yazdım üzüldüm sonra pişman oldum kalktım sana dua ettim. adamlığımı sorguluyorsun…sen ve senin gibi züppeler burada yataklarında rahat uyusun diye ben çok şeyler yaptım bu vatana…geçmişim ile alakalı en ufak bir endişem yok. ne sana ne başkasına kimseye bedeli ödenmemiş bir borcum yok…yemin ediyorum benim sende hakkım var ama senin bende hakkın yok…bir gün gelecek anlayacaksın bunu…

  32. sana faydalı şeyler yazdım ama teşekküre gerek yok demek istedim. ama tam anlatamadım sanırım…
    öncelikle tartışmaya girmemeye özen gösteriyorum diyorsun ama bu konudaki perhizini benim yazdıklarım için bozuyorsun fakat yoruldum ve bulaşmak istemiyorum derken sanki ben tartışmak için yorumlar yapıyorum senin yorumlarına izlenimi uyandırıyorsun insanlar da…
    suizan bir insan hakkında negatif düşünmektir kötü düşünmektir. genel manada bu şekilde basit bir izahı olabilir. fakat nerelerde günahtır nerelerde değildir konusunda bilgin eksik…bu konu burada daha evvel de birkaç kez tartışıldı. birincisi topluma mal olmuş insanları burada yazıyoruz övüyoruz kınıyoruz seviyoruz sayıyoruz sövüyoruz vs.vs.vs….kusurlu bir iş yaptığında bile halkın genelinin tanıdığı artist sanatçı sporcu vs. müslüman dahi olsa gıyabında eleştirilebilir yani suizan da bulunulabilinir. bununla beraber dinimizden olmayan insanları hususunda ise hiç bir beis yoktur…ami ce atış serbest…
    italyanlar ile alakalı yazdığım şeyler suizan değil istatistiki bilgiler…yazım şeklimden anlaman lazım…en az benim kadar eğitimli olman beni sevindirir. suizan meselesinde tam mutabakat sağlayamamış olsak da:)
    cümlemin sonunda Allahın izniyle(biiznillah) demişim ne fenalık varki bunda? burada birçok arkadaş inşaallah diyor(Allah dilerse)…doğru olsunda faydalı olsunda ne yazarsan yaz en azından bir hayra girmiş olursun…

    baki selam…:)

  33. Suber CEO'su Monisha Kaltenburn, Perez'inson bölümlerd Hamilton ile farkı kapatmaya başlamış olmasına rağmen, takım olarak bunu düşünmeye ayıracak vakitlerinin olmadığını söyledi.

    "Bence bunu başarmak çok zordu ve bu gibi spekülasyonların içinde olmak istemiyoruz. Kalan turlar ve zamanlara bakılınca farkı kapatmanın ne kadar zor olduğu gözler önünde. Eğer 'Acaba birkaç tur olsaydı?' diye düşünmeye başlarsanız, bu birkaç turun size sorun da getirebileceğini düşünmek zorundasınız. Bunu da unutmamalıyız."

  34. kaskında bu yarışa özel italya bayrağı vardı. yarış sonrasında da o bayrağı gösterdi. italyada kazandım demeye getirdi. sizin düşündüğünüz gibi kaskın kırmızı yerini gösterip de ferrariyi ima etmek istemiş olsaydı emin olun şimdiye kadar tüm basın ve yorumcular işin suyunu çıkarırdı. adam parmağınla bayrağı gösterdi işte, parmağı beyaza denk gelse sauber, yeşile denk gelse caterhama gideceğim diye ima edecek hali yok.

  35. Sende fal bakacaksin yani Bu olayda acik net bisey yokki Kendi yapacagin.yorumla ne gececek sanki eline. Oooff off nerden nereye iyiki biri bunu yazdi yani neyse incele sen 😉

  36. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    yaw arkadaşım ne takılacam allah aşkına olayın aslını astarını öğrenmek istedim sadece o kadar hey allahım yaw

  37. Hammilton kazandi sevindim, Button yaris disi kaldi üzüldüm Fakat Yarisin sonuna dogru Perez Ferrarinin kendi evinde kendi Seyircisi Tifosilerin gözleri önünde her iki Ferrariyi Kolayca Sollayip bye bye deyip gectiya iste bundan Cok Zevk aldim. Perez Sagol Varol Kocumm :-))

  38. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    yaw arkadaşım ne abartacağım yav alt tarafı kırmızı bir yer gösterilmiş o kadar olayın aslını astarını öğrenmek istedim hey allahım ya

  39. Hakkı Reis avatarı

    ferrai bu pistteki kadar hızlı olabilir mi? bana olamaz gibi geliyor..

  40. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Günün yıldızı çok açık bir şekilde "Checo".Üstüne bir iki kelime söyleme gerek yok.Alonso'nun startın hemen başında yer kazanması kendi adına çok çok iyi oldu.Podyumun anahtarını kapmış oldu böylece.Hamilton'da startla beraber tek başına yürüdü.

    Ceza olayına gelirsek bence ceza haksızdı.Vettel orada dış çizgiyi kapatmaya çalışıyor Alonso oraya girerse tabi alan bulamayacak.Diğer tarafta alan yok mu? Neye göre alan bırakmıyor anlamadım doğrusu.

    Felipe adına konuşacak pek fazla birşey yok.Alonso arkasına geldiği an yarışımız bitti.

  41. Arkadasim niye takiliyosunuz bu kadar bu kaskin kirmizi tarafini göstermesine anlamiyorum. Iyiki bir hareket yapmis herkes buna odaklandi. Yok bunu demek istedi yok sunu ima etti birakin bunlari yaw Kahwe falina cewirdiniz.Sanmiyorumya zaten bisey ima etmeye calistiysa anlatmak.isedigi er yada gec cikar ABARTMAYIN bu kadar yaw

  42. Birincisi teşekkür mevzusunu anlamadım!!!.İkincisi hem dini konuda hem diğer konularda EN AZ senin kadar eğitimliyimdir emin ol sadece yerli yersiz kullanmam.Ayrıca bu sitede pek yaygın olan bir iki cümleden insanların eğitimi konusunda yorum yapma yanlışına düşmen açıkçası hoş değil.Ben bunu yazarken espritüel bir tarz takındım sen yanlış anlamışsın gördüğüm kadarıyla.İnan çok tartışmaya girmemeye özen göstermeme rağmen yoruldum ve bulaşmak istemiyorum artık.

    Suizan nedir bilirmisin:

    bilmeden burada ahkam kesmen pek eğitimli biri olmadığın izlenimi uyandırdı bende…yarım doktor candan yarım hoca dinden eder derler ya sendeki bu eksik bilgilerin tez zamanda düzelmesini temenni ederim…

    İşte tam budur.Sağlıcakla kal

  43. Hakkı Reis avatarı

    aynen sergio perezden bahsetmemz lazımdı ama ergen alonso taraftarları başka pilotlara saldırıyorlar

  44. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu sitede adminlerden bile daha fazla zaman geçiren bir kişiden yanlış analizler duymayı beklemezdim.

    Formula 1'de Alonso ve Schumacher hakkında hiçbir zaman kötü bir söz söyleyemezsin.

    Çok geriye gitmeye gerek yok.Sadece 1 ay içerisindeki Alonso haberlerine bakmak yeterlidir.En kötü sözler , hakaretler , ima dolu yaftalar ve nicelerini Alonso haberlerinde bulmak mümkündür.Hatta hiç görülmemiş en yeni nicklerin dahi görüldüğü tek yer Alonso haberleridir.Raikkonen , hamilton veya diğerlerini incelerseniz böyle bir şeylere rastlamazsınız.
    En çok yorum Alonso haberlerine yazılır.
    Adminlere çok uzak biri değilsin istersen onlara sorabilirsin.Sildikleri yorumların kaç tanesi Alonso haberlerinden silinmiştir acaba?.Yoruma kapanan kaç tane haber Alonsoyla ilgilidir.

    Alonso da etten kemikten bir insandır hata yapabilir.Bizler bu hatalar hakkında konuşamadan yerine göre eleştiremeden diğerleri hemen hakaretlere başlıyorlar.Adam ne dese olay oluyor.Bugün hava güneşli dese bile birileri bir şekilde bu konuşmayı singapur 2008 e bağlıyabiliyor.Bizim bişeyler söylememize ve eleştirmemize gerek kalmıyor.Onlar bunu fazlasıyla yapıyor ve kondurulan tozlardan göz gözü görmüyor.

  45. Osman ERENER avatarı

    gerçekçi konuşmuyorsun,o kadar şey yazacağına benim bu yorumu neden yazdığımı düşünseydin sebebini anlayabilirdin..Ben zaten Alonso taraftarlarının Raikkonen'e yaptıkları yorumların karşılığı olarak yazdım..

  46. Osman ERENER avatarı

    bak bikere burası sanal bir ortam olduğu için bu kadar ağır konuşmana gerek yok saygı büyük bir erdemdir..söylediklerimin arkasındayım ve kimse benim önüme birşey sermedi emin ol..alonso'ya da bir nefretim yok, emin ol sadece taraftarları şuursuzca yorum yapıyor

  47. rocco junior avatarı

    Şu insanları genellemeden yazmayı öğrenemediniz.Ferrari fanları futbol fanatiği,cahil…Siz çok kültürlü üst düzey insanlarsınız o yüzden yorumlarınızda paso bize hakaretler.Arkadaşım burda çok iyi f1 fanları var her takımdan her pilotun destekçisi olarak.Futbol fanatikleri deniyor sonra yorumu yapan bize fenevbahçeli hepsi diye ilkokul 3.sınıf espirisini yapıyor.Öteki cahil der başkası çıkar tahmin yapana müneccim der kendisi yapınca dert olmaz.Burda Alonsoya ve Ferrariye denmeyen laf kalmaz ama biz cahil oluruz:)

  48. 2012 fotosundaki boşlukta Ricardo Zonta tur yer 🙂 Sen kalkmış Allah tan korkun diyorsun 🙂

  49. Alonso ya olan acın bir türlü geçmiyor… geçende Alonso ya bir laf atmışdın ve eleştirdiğin münasebeti daha önceden Raikonen için yazdığını kapı gibi önüne serdiklerinde hiç utanmadınmı? ÖSYM başkanoından daha sağlam koltuk severlerimiz varmış.

  50. Kimin sesi kısılmış… ALonso dahi çıkıp ; ' yarış dışı kalma lüksü olan tek pilot benim' diyebiliyorken taraftarlarımı susacak. Alonso nun aracında yarış sonlarında oluşan (belkide Vettel mücadelesinden kalma) büyük arızadan bahsedilirken ve buna rağmen 10. lukdan 3. olan pilot ve taraftarlarına laf atmayla uğraşmayın ve herkes kendi taraftarı olduğu sahaya odaklansın. Vettel ile yaşanan mücadele 2011 de 1 sefere mahsusken 2012 de tekerrürler vardı ve hepsinde Vettel birazdaha cansıkıcıydı.2011 SPA yarışında çok hızlı olan aracıyla o tehlikeli virajda ALonso ya atak yapan ve sonrasında ' mücadele ettiğiniz kişi ALonso olduğu için bunu yapabilirsiniz' diyen kişi Webber di.Bir sonraki yarışda çok hızlı olan Vettel, Monza da ALonso ya geçilmiş(start geçişi) olmanın hırsıyla bodoslama dalışında resimlerdeki kadar boş yer bulmuşdu.O günden bu güne meşhur lafınız olan yarış çizgisinde değişimlermi oldu?2012 de yarış çizgisi dışarı kaymış olmalı… Hayatımızda neler kaymıyor ki; Hamilton McLaren den kayabiliyor, Cumartesi geceleri değişen yaz saati uygulaması dahi Pazartesi ye kayabiliyor,… , Vettel in yarış çizgisini kaydıran yurdum insanına neler kaymamış ki… Vettel in çizgisi tırıs gelir!

  51. Rai arkasındakilere geçilerek 2 sıra mı kazanmış oluyor o zaman? Perez de Alonsoyu geçti 2 sıra arkasından başlayarak. Bu nasıl bir gözlem, Laf olsun torba dolsun.:D Yok onu geçti bunu geçti çoluk çocuk muhabbeti. F1 seyircisi daha elit olur sanıyorum ama daha F1 in ne olduğunun farkında değiller.:)

  52. Osman ERENER avatarı

    Aslında konuşmamız gereken Perez'dir..Ondan çok Sauber'dir..Tüm takımı tebrik ediyorum.Perez'i de Alonso gibi güçlü bir karakteri Monza'da geçmemesi için bir çok sebep varken geçtebildiği için özellikle tebrik ediyorum..

  53. Osman ERENER avatarı

    dün sesleri kısılan alonso'cular bugün tekrar kendilerinden geçmişler..Bakın tamam alonso iyi bi yarış çıkardı ama altındaki araba belki de pistin en hızlı arabasıydı..Rai ise zaten beklentisi olmayan bir pistte 5. olarak kaybettiği puanı azamiye indirmiştir..Yok Rai'yi kim geçmiş falan bırakın bunları..herkes kabul ediyor ki bundan sonraki yarışlar Lotus ve Redbull harcında..Şimdi Alonso taraftarları düşünsün şans nasıl yanımızda olsunda Alonso podyuma çıksın diye!

  54. İşin yaşla alakası yok. Kimse kimseyi yaşıyla övemez veya yeremez. Birinin yaptığı hoşuna gitmiyorsa ona vereceğin ilk tepki konuşmanın gidişatını belirler. İlk tepki ters olunca -ki bahsettiğim durumlarda hep bu oluyor- ortalık karışıyor, sinirlenmeler, hakaretler vs. Bilmem anlatabildim mi?

  55. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    2011 ve 2012 Allahtan korkun Vettelci arkadaşlar.

  56. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    2012 viraja giriş

  57. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Evet hasaarsız ve lastiklere çok iyi bakan bir araçlan Perez büyük iş başardı.

    Alonso/Vettel olayında zaten Alonso aracın hasar aldığını belirtti. Bunun dışında 2 gündür adamın ne sorunlar yaşadığını da biliyoruz. Evet Perez büyük iş yaptı bunu kimse inkar etmiyorda, Alonso da hiç ufak bişey yapmadı..

  58. Didier Alonso  avatarı
    Didier Alonso

    Herkez neyin ne olduğunu anladı sizde hala kılıf uydurun. Resmen yol ver dediler ama anlamak istemiyorsunuz 🙂 ayrıca son temennin inşallah gerçekleşir 🙂

  59. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    arkadaşlar biri bana hamilton ın kaskındaki kırmızı yeri işaret ettiğinw dair fotosunu koyar mısınız

  60. alonsodan daha gerıde baslayan perez takım emırsız, fıa desteksız sıradan bır aracla 2. oluyor ve sız burda alonsonun cok bısey basardıgını sanıyorsunuz. perez bunu sauberle basardı dıkkatınızı cekerım.

  61. Hamilton'ın galibiyeti güzel fakat sevinemedim bile açıkcası.Button'ın yarış dışı kalması üstüne üstelik Red Bull'ların puan alamadığı bir zamanda kaçırılmayacak bir fırsattı duble yapmak ama olmadı yapcak bişey yok…

  62. DreamOfWinD  avatarı

    Ok. Sağlık olsun.
    Yaşım sizden küçük olabilir ama F1'in nasıl bir şey odluğunu biliyorum. Burada tartıştığımız pilotların bütün kirlerini buraya döküp, provakatif takılabilirim. Ama yapmıyorum. Karşı taraftanda aynı saygıyı bekliyorum ama gelmiyor. Bana da Alonso haberlerindeki hakaretler batıyor. Ama yapacak bir şey yok.

  63. Bunu yazarken yukarıdaki yorumları okumamıştım. Dolayısıyla sana özel bir şey de söylememiştim. Ama şimdi yorumları okudum, haklı olsan bile tavrın yukarıda bahsettiğim gibi. Bana bu batıyor, yoksa adam gibi çıkıp niye tartışmayalım ki?

  64. DreamOfWinD  avatarı

    O dediğinizi diğerleri yapmıyor mu?

    Ben gerçekleri konuşuyorum. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorsunuz. İstenmeyen adam oluyoruz sonra.

  65. DreamOfWinD  avatarı

    Tamam sence ceza yanlış, bence değil. Ona bir şey demedim.
    Alonso konusu oldu mu kimse bir şey söyleyemez diye bir şey yok. Asıl alonso konuları stres atma yeri. Gelen geçen uğruyor.
    Raikkonen bizdeyken bende Rai'ciydim. Sizi sakinliğe davet ediyorum. Bir kaç arkadaş sinirlenmiş belli ki bu sitede periyodik olarak Raikkonene hakaret edilmiyor Alonso gibi.

  66. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Inanamazsın ya harbiden dedıgın gıbı toz konmuyo bunlara ama laf obur pılotlara geldımı " b** atsan yapışmaz"derler ..

  67. DreamOfWinD  avatarı

    2008 avustralya 🙂

  68. Mclareneren avatarı

    Herkes vettelin cezasını doğru bulmuş ama. Alonso atak yapılması çok riskli bir yerde atak yapmaya çalışmış. Viraj apeksi belli, araçlar 300km ile dönüyolar. Yanında araç yokken bile dışarı taşabileceğiniz bir viraj. Vetteli sevmem ama çok yanlış verilmiş bir olduğu açık. Viraja girerken alonso vettelin yanında da değildi. Daha ne demem gerekiyor herşey ortada. Ferrari taraftarları olaya tamamen yanlı bakıyolar. Yıllardır aynılar halal aynı fanatik cahil futbol taraftarlığı

  69. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Alonso Ferrarisiyle ciddi avantajı var , lotus pek guven vermıyor bana gerek arac gerek stratejı olarak ama ınsallahj 2007'yi tekrar yaşayacağız

  70. Formula 1'de Alonso ve Schumacher hakkında hiçbir zaman kötü bir söz söyleyemezsin. Kendi bile hata yapsa, sebebi takım, diğer bütün pilotlar, beddualar, hatta marslılar bile olabilir. Nasıl bir taraftar kitleleri varsa, bir türlü toz kondurmazlar pilotlarına.

    Hep kendileri haklıdır. Üşenmeden, azimle senin daha önce yazdığın yorumları bulurlar haberlerde ve alıntı yaparak sana gösterirler. Hani gösterdiklerinde bir mantık olsa tamam derim, o da yoktur. Ajans gibi, yorumları istiflediklerini düşünüyorum.

    Tabi böyle olmayan Alonso ve Schumacher taraftarı arkadaşlar var burada, çok çok nadirler. Onlar kendilerini bilirler, candırlar.

  71. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    =))
    Şaka maka harbiden cok ıyıydı o McLaren adamlar Kayadan yapmıştı sanki

  72. bu drs varken mi yapıldı? hayret alonsonun da altında sanırım mclaren var o müthiş 2007 mclareni…bir kere bile yolda kalmayan…biliyormusun o geçişin gerçek pilotajla yapıldığı dönemleri inceledim. en kompile pilotumuz alonsonun raikkoneni geçerken bir yarışını bulamadım? bilen alonso zede pardon alonso fanı varmı?
    🙂

  73. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Yuhh ne yazmışım arkadaş ya

  74. gokhan cinar avatarı

    Raikkonen ve Lotus fanları bence gereksiz polemiklere girmesinler, gerek yok. Lotus un bu sezon en kötü olacağı tahmin edilen 2 pistten biri monzaydı(diğeri spa). Belçikada 3. lük monzada 5. lik bence şampiyonluk için harika sonuçlar.D-DRS i belçikada ve monzada kullanabilseydi takım bence durum çok farklı olurdu.O zaman ona geçildi buna geçildi muhabbeti yapcağımıza vay arkadaş ne geçti muhabbetleri yapabilirdik.Her pilot geçilir en iyi paketler yarışları %90 kazanır zaten geçilmeyen pilot varsa gösterin bakalım bizde görelim…

    Ayrıca Rai bu yarışta kötü değildi sadece arkadasındaki aracı tutamayacak kadar zayıf bir lotus vardı.Gereksiz çekişmelere girip lastik tüketmektense zorluk cıkarmamayı tercih etti.2 senenin ardından dönüşte bence harika gidiyor.Hala şampiyonluk şansı var diğer pistler genel olarak lotusa uyacaktır ve kimi 2007 yi bize yaşatabilir…

  75. Bizim icin buranin zorlu gececegini biliyorduk oyle de oldu Rai ilk hamurla yavas kaldi pitstoptan sonra da yeni hamur harika zamanlar elde edebilecekken Schumi'nin arkasinda tukendi..Aslinda Schumi ciddi anlamda Raikkonen'in epeyce yarisina zarar verdi bazen startta bazen yaris icinde bugun de iki alanda da zarar gorduk Schumi'den saglik olsun saygiliyiz efsaneye:) Diger taraftan Monza'da 5.ligi yaris oncesi teklif etseler hic dusunmeden kabul ederdik heralde buradan sonraki pistler Lotus'a uyan pistler ve en zayif olacagimiz yerde alinan bir 5.lik mutluluk verici aynisini takimlar sampiyonasi icin soyleyemeyecegim tabi Romain'in artik yaris disi kalmamayi ogrenmesi lazim hala 8.sirada fena sayilmayacak bir puana sahip ancak fazlasi gerekiyor takimlar sampiyonasi icin…
    Kisa kisa diger takim ve pilotlari degerlendirmek gerekirse:
    Red Bull:Webber'de cok ciddi bir dusus var kendini toparlamali..Seb oldukca iyiydi aslinda ancak Renault'un su alternator sorununa care bulmasi sart Valencia'da yaris kazanabilecek Gro ve Vet yaris disi kaldi..Siralama performansi gelismeli yaris performansi oldukca iyi
    Ferrari:Yaris performansi herzamanki gibi oldukca iyiydi kirmizilarin Fernando da oldukca gunundeydi ancak su Massa'ya yapilan gercekten olmuyor Massa icin takim degisikligi sart gozukuyor
    Mclaren:Oldukca iyiler yarista da siralamalarda da suanda en guclu takim-pilot kombinasyonu onlarda gozukuyor ayrica Button'a yazik oldu
    Mercedes:yorumsuz olarak verilebilir sanirim yarista kayboluyorlar tek yaptiklari digerlerinin yarislarini mahvetmek
    Williams:Senna birkac yerde gozuktu ancak Maldonado bugun pek ortalikta yoktu
    STR:Vergne'e ne oldu tam cozemedim Ricciardo ise iyi gibiydi ancak merak ediyorum Red Bull'un sahibi Jaime;ye yaptigi gibi Seb gecerken onu zorlayan Daniel'i de azarlayacak mi?
    Force India:Sezonun kaybedenler kulubu uyeleri
    ve Jerome D'ambrosio:Araca aliskin bir pilot olaraki daha yukarlarda yer almasini beklerdim gecen sezon Bruno Senna daha kotu bir aracla Spa'ya 7.baslamisti cok elestirilemez tabi ilk yarisi ancak daha iyi bir performans bekledim sahsen…

  76. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Telif haklarını da sen mi aldın da "Bu boyle Biline"diyosun hayırdır ?

  77. DreamOfWinD  avatarı

    Hala aynı yerdesin derken siteden niye çıkmıyorsun demedim. Hala aynı şeyleri geveliyorsun demek istedim. Merak etme okudum bütün yorumları. Sitede tartışmadığın Tifoso kalmamış.

  78. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    yok kardesım sen agzına gelenı sayıcan , ben izliycem yok oyle

  79. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Benim bi problemim yok ? Sen çıkış yapmışsın ben yapmamışım , he kendı kendıme de konusmuyorum bılgısayarın calısıyosa ın asagıyan , he bıde okuma bılıyosan yorumları oku da nıye burdasın hala dıye sonra sorarsın

  80. bu neyin kafasıdır anlamadım..

    hamilton yarışı kazanmış mc laren çok rekabetçi..

    nerdeyse kevgire dönen lotus ve kötü bir pilotajlı kimi ve fanları bu konuya ait veriler değil bence.

    yapmak istemezsen yapmazsın yapıpda istemezdim diye bir durum yok kendinizle çelişmeyin..)

    link koymaya kalkarsak burası çöplük olur.

    helede bu seneden.

  81. DreamOfWinD  avatarı

    Senin problemin nedir dostum? Saatler önce siteden çıkış yaptım sen vardın hala aynı yerdesin. Raikkonene buradan 2 kişi laf atmıştır. Geri kalanı tebrik etmiştir. Biz alonso haberlerinde sitenin %70 yle uğraşıyoruz. Bu kadar problem çıkarmadık.

  82. bindiklerimi bir bilseydin böyle yazmazdın…kendi kazancımla aldığıma binerim başkasının verdiğine değil…ferrariyi de pek sevmem araç olarak…hele şimdilerde hiç sevmiyorum…

    merak etme…yazdıklarım herkesin dikkatini çekiyor tek senin değil…bana saygı duymanı ve önümde eğilmeni beklemiyorum…dini ritüel değil yazdıklarım dikkatli oku iyi anlamaya çalış…kaldı ki dini gerçekler de insan için bence ritüel olamaz. her yorumumda diyerek bence yanlış ifade kullanmışsın.laf sokma meselesine gelince ben beni sevenler için yazıyorum. derdim laf sokmak olsa birine cevap yazarım onu kızdırmak için…suizan nedir kimlere yapılması günahtır kimlere yapılmasında bir beis yoktur bunları bilmeden burada ahkam kesmen pek eğitimli biri olmadığın izlenimi uyandırdı bende…yarım doktor candan yarım hoca dinden eder derler ya sendeki bu eksik bilgilerin tez zamanda düzelmesini temenni ederim. sana verdiğim cevaplar için teşekkür etmene gerek yok…

  83. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    e Koysun abi benim derdim bu değil bak ne yazıyor "Bugune kadar kim kimi geçmedi" ? yok arkadas harbıden ağır kıt'lar topluluguna denk geldım ya

  84. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Adnan Oktar detected .. Bak günah keçisi oldum işte bundan bahsediyorum , Aşağıda 2 tane Alonso'cu "Raikkonen kevgir'e döndü ooh perez geçti Alonso geçti diyor" bende diyorum kı bugune kadar kım kımı gecmedi al buyur video , adam hıc alttakı yorumları okumadan benım yorumuma cevap atıyor

  85. aslına bakarsan benim Alonso'nun Raikkonen'i geçmesi ile alakalı bir şey yazdığımı düşünürsen bu tamamen yanlış haberin olsun, benim orada yazdığım şey ne Alonso ne Raikkonenle alakalı…işte tvlere, 2-3 tane yarı çıplak kızla çıkan hocalar varya, din bekçiliği yapan, onun gibi buralarda; din, vicdan, doğruluk, erdem gibi şeyler pazarlayan biri var, profil aynı, mantalite aynı… benim yazdığım o şahısla alakalı tamamen… olayın sporla formula 1 le tamamen alakası yok. beyefendi bize Alonso'nun gerçek yüzünü göstermek için uğraşıyor 😀

    sanki babamın oğlu, isterse aşağılık biri olsun banane, ben kendimden mesulum, adamın yaptığı spora bakıyorum, iyiyse iyi değilse de eleştiririm

  86. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Biride Rai'nin Arkasındaki Herkese Geçilişini Koysun 🙂

    Ben Alonso Değil Ferrari Taraftarıyım. Kırmızı Giyerken Schumi, Rai, Massa, Alonso Hepsini Destekledim 🙂 Bu Geçişin Yapıldığı Tarihte Zevk Vermiştir Bu Geçiş Bana 🙂

  87. Ne yaptın şampiyonanın bütün zevki kaçtı gitti merak ediyorduk halbuki kim şampiyon olacak diye:))

  88. Evet Sato Super Aguri'si ile McLaren'i olan Alonso'yu geçti.Çok da güzel geçti.Ok ? Gönlün oldu mu ? Tövbe yarabbim ya…

  89. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    ya kardesım neyın pesındesın acızlık dıye yorum atıcagına su yandaşlarının attıgı yoruma bak , raıkkonenı gecenlerın hesabını yaptılar bende bugune kadar herkes herkesı gectı neyın dalgası dıye bunu paylastım bu kadar basit

  90. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    kardeşim ben de onu diyorum işte .Bugune kadar herkes herkesi gecti ama bitane ispanyol sempatizanı Perez ve Alo'nun Raikkonen'i geçmesinden haz almış da ondan Yoksa beni bilen bilir bugune kadar beım içim rahat en azından ben objektıf bı adamım "nokta" he muhabbeti dönünce ezilmiş gibi görünüp susacağıma cevap veririm

  91. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Bak bakıyım bi Sato'nun Alonso'yu geçmesinden zevk alıcak mısın =)

  92. valla güzel bir geçiş geçene helal olsun 🙂 biz iki çapulcu gibi ortadan kaybolmayız merak etme, herkes herkesi geçebilir tabi 🙂 Raikkonende defalarca Alonso'yu geçti, Hamilton'da geçmiştir, TAkum a SAto'da geçmiştir, Button Webber Vettel'de geçmiştir…

    ee yani ?

  93. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    acizlik bu olsa gerek.Freni bitmiş bir adamın üzerinden saldırmak tam da sizlere göre.Çinde raikkonen 1 turda 10 kişiye geçildi derken lastik bitti diye bağıran sizlerdiniz değil mi

  94. ya ben hafızamı falan kaybettim, yada sen çok garip bir ruh halindesin, şu ana kadar iki takma isim kullandım, biri "Fonz", diğeri "0versteer" ki Fonz'u seneler önce kullandım. Turkiyef1 de çok tanıdığım vardır doğrudur ama orada adam gibi ne yazı yazdım ne yorum yazdım, forumlarında adam gibi zaman geçirmedim bile, bir aralar padokf1 vardı, orada hem Fonz hem 0versteer'i kullandım belki oradan hatırlıyorsundur beni diyeceğim ama her neyse 🙂

    etin ne budun ne, F1 otoritesi misin, nerden biliyorsun, tv'ye önerelim… gibi şeyler çok güzel valla 🙂 diyorum işte hani ben anlatıyorum bana inanmıyorsanız otoriteler böyle diyor, yok hala otoritelerde hata yapar, yok işte onlar yanlış biliyor kimsenin suçu değil bu onun suçu değil bu kader oyunu değil bu falan filan. Tamam anasını satayım ben bilmiyorum, otoritede değilim, hatta ben bir hiçim 🙂 zaten iki üç tane kendini bilmez ile eğleniyorum diye kendimi otorite ilan edecek halim yok

    otorite olan hakemler kararı vermiş, madem otorite olan eleştiriyor otorite olana kadar hepinizi susmaya davet ediyorum 😀

    dipnot: Vettel istese çok güzel sağa doğru yarım metre daha gidip yol bırakabilirdi, bunu anlayamayacak kapasiteye sahip olup, bir de benim yetkinliğimi eleştirmeniz içler acısı

  95. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Gerçekten yapmak istemezdim =)

  96. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    yok yani anlamıyorum muhabbete bak alonso raıkkonenı gecmış perez geçmis o geçmiş bu geçmiş kim kimi geçmedi bugune kadar ???

    peki herkesten özür diliyorum bunu gerçekten yapmak istemezdim ama kusura bakmayın çok kaşınan oldu Bunu yapmak zorundayım Alonso Fanları sitede kalsın

  97. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    yok yani anlamıyorum muhabbete bak alonso raıkkonenı gecmış perez geçmis o geçmiş bu geçmiş kim kimi geçmedi bugune kadar ???

    peki herkesten özür diliyorum bunu gerçekten yapmak istemezdim ama kusura bakmayın çok kaşınan oldu Bunu yapmak zorundayım Alonso Fanları sitede kalsın

  98. .iyi öttüler çöplüklerinde…avrupada en çok yalanın ve hırsızlığın olduğu ülkelerden biridir italya…alonsoyu kendilerine yakın gördüklerinden çok seviyorlar…

    Ama bir ferrari verseler binmem demen demi:)Onu da italyanlar yapıyor kardeşim!!Anlamadığım nokta yorumlarını hep dini bir ritüelle bitiriyorsun ama bu laf sokma tartışma suizan olayını da çok seviyorsun arkadaşım niye?Yanlış anlama başkası için yazmam ama uzun süredir dikkatimi çekiyor yoksa alonsoya ve ferrariye laf sokman filan umrumda değil

  99. enesi cevap verme aman, bak o da vermiyor :)))

    bozacının şahidi şıracı… bence sizde genel olarak bir şizofreni başlangıcı var… allah mısın peygamber misin diye cümleye giriyorsan eğer durumda ciddi olmalı… öyle bir iddiamız tabi ki yok ve olamazda ama takıldığım nokta o değil, Allah peygamber olan her lafın altına böyle laf sokan bir yorum mu yapıyor? Velev ki ben öyle yapıyorum durmadan laf sokuyorum vesaire vesaire, bu beni Allah peygamber mi yapar? Normal şartlar altında Allah peygamber dediğin laf mı sokuyor? Durumunuz ciddi aman Allah size akıl fikir versin tez vakitte :))

    Bu şey olayı da süper, ben kimi taraftarıyım, cool'um umursamazım, sen Alonso taraftarısın işte Alonso'nun meziyetlerine sahipsin… değilim kardeşim tanımıyorsun sen beni, boşu boşuna dangala klığın dibine vurup herkesi bir kalıba sokma çabası nedir? Adam gibi fikirlerimizi paylaşıyoruz diyeceğim de, adam olan var olamayan var 🙂

    bir de durmadan birilerine değil, sadece Alonsoya, kasti olarak, durmadan laf sokan, hatta Alonso taraftarlarına da hakarete varan benzetmeler yapmaktan aşağıya kalmayan bir varlığa (kusura bakmayın insan dediğin böyle yapmamalı) ben bir şey dediğimde, sen bunun altına "kardeşim sen ne ayaksın laf sokup duruyorsun?" tarzında yorum getirmen de ironik olmuş 🙂

    sokuyorum lafı, niye biliyor musun; spor olsun diye, yoksa daha atak yaparken ki çizgi ile yarış çizgisini ayırt edemeyen biri ile, çoluk çocuk babası olmayı başarıp adam olmayı başaramamış bir kişi ile ne işim olur…

    bir üst seviyeye çıkalım istiyorsanız, evet Alonso tüm takımları satın aldı, hakemleri de aldı, italyanlarda rezalet insanlar, Vettel'e de verilen cezayı Alonso verdirtti, Kimi'yi de o kovdurttu, hatta aracı da hileli o sürmüyor, Massa'yı da ezip kullanıyorlar 🙂 yapabileceğiniz bir şey var mı, boş boş ağlıyorsunuz senelerdir buralarda Alonso telsizden ağlıyor olabilir, ama ben asıl sizin gibi ağlak bir taraftar topluluğu görmedim, ağlayın durun anasını satayım, yapabileceğiniz ancak bu…

  100. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    seni turkiye f1 .com dan beri hatırlıyorum bu dengesiz alonso fanatikliğin bitmedi gitti schumi düşmanlığın törpülendi biraz şu alonso anatikliğinide bıraksan artık . sağa doğru dönen araç (keskin viraj) araç ne tarafa savrulur ..ÇOK PARDON solda alonso var inip bir kaç kişi arabayı sağa çekmeleri lazım .birde şu formula 1 dersi vermen yokmu yaw senin etin ne budun ne vasfın nedir ? kimliğin nedir ya ? sen formula 1 kuralları hakkında ders verecek potansiyeli kalite ve seviyeyi nerden öğrendin önce bir onu anlatı ver bizde ona göre karşında saygı duruşunda duralım meğer sen ne otoriteymişssin bu konuda seni tv spor programlarına önerelim .

  101. ''Bu Filmi daha önce görmüştüm . Bir "Ağlak Bebe"Furyası oluşmuştu , Sanırım Fernando & Vettel olayından sonra birilerinin kulakları çınlayacak ama bu sefer ağlayan farklı sanırım''

    bir film seyrettiğin doğru ama sahneleri habire karıştırmaktasın..

    Ağlak bebek furyası bu senenin başlarında sevgili kartikeyan tarafından söylendi sevgili vettel araca tur bindirirken katikeyanın aracına toslayınca niye bana yol vermiyorsun gibisinden vede idiot gibi bir kelime sarfetmişti.

    kartikeyanda ağlak bebek yakıştırmasını sevgili vettele hediye etmişti.

    bu lakap patenti ile sadece ona mahsus oldu o dakika itibariyle.

    böyle biline.

  102. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    boşverin bu bebe takımını kale dahi alınmayacak tipler bunlar 🙂 sezon sonu alonso ağlama duvarındayken 3 4 gün ortadan kaybolurlar gene 🙂 yeni sezon başladımıda gene en büyük alonso diye yaygara koparırlar 🙂 bu adam 3ncü şampiyonluğu alsa ne almasa ne .. aldığı kupaların yarısını sanki bunlara veriyor :))

  103. boşverin bu bebe takımını kale dahi alınmayacak tipler bunlar 🙂 sezon sonu alonso ağlama duvarındayken 3 4 gün ortadan kaybolurlar gene 🙂 yeni sezon başladımıda gene en büyük alonso diye yaygara koparırlar 🙂 bu adam 3ncü şampiyonluğu alsa ne almasa ne .. aldığı kupaların yarısını sanki bunlara veriyor :))

  104. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Perez ve Alonso'nun Rai'yi Geçişlerini İzlemek Eğlenceli Miydi ? =)

    Alonso Kusursuz İş Çıkarınca İyice İzlenmez Olmuştur Senin İçin Yarış =)

  105. şu plağı artık değiştirsenizde yarıştan bahsetsek yok sponsor şöyle imiş böyle oldu italya şöyledir böyledir futbol 90 dakika öylemi..

    bunlarsan size ne bize ne.

    biz yarışa bakalım yüksek müsadelerinizle.

    ayrıca bu seneki kuralları adam gibi okuyup yorum yazın komik oluyorsunuz yada bir mesajı 2 defa üst üste yazarak bir tılsımın oluşmasını bekleyebilirsiniz.

  106. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    git işine be kör olan biri bile bunda yer olmadığını görür.sonuçta cezayı aldı daha neye sızlanıyosun gereksizce

  107. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    eyvallah

  108. enes im boş ver cevap verme…biz habere yorum yaparız sahibin sesleri yorumlara cevap verirler genelde…huyları bu vazgeçemiyorlar…alonso fanlığı onlarda böyle bir karakter oluşturmuş…nahoş bir kelime kullanmadan eleştiri yaparsın hemen hakaret ederler…bir dönem topunu top diye oynuyordum ama bu sefer çok ağır ifadeler kullanıyorlar diğer yorumcu arkadaşlar rahatsız oluyorlar…şimdiler de pek cevap vermiyorum…
    sal gitsin boşver…

  109. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    düşündüğün bir şeyi doğrulamak için sırtını dayamaya çalıştıkların da senin gibi etten kemikten insanlar . Hakemler Kurulu bugune kadar hiç hata yapmamış olmaları lazım senin mantığına göre

    . Serhan Acar öyle demiş .
    Eeee ne yapalım yani dayanak olarak bu mu ,

    Idman TV'nin spikeri de "yoh yoh Vettel'i laynından sapabilmir bu döngede yasanmıs hadisede vettel'in bir gönahı yoh" dedi =)))))))) ne yapalım yani şimdi..

    Bugune kadar hakemler kurulunun verdiği kararların%90'ı burda tartışıldı . Ama sizin işinize gelince kartlar değişiyo tabi . Düşünce ve Karakter de bunlara dahil

  110. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Sen allah mısın Peygamber misin kardeşim ? He ryorumun altına bi laf sokmalar , azcık agzında sakız çevirme de mantıklı konuş , ne yani yorum yapanı hep ezme çabaları ? Herkese gelince yorumu yapacaksın Alonso aleyhine yorum gördün mü "Ergen"e bağlayacaksın .. Yakıştıramadım

  111. kusursuzluğun tanımını yapmadım o yüzden çizgisinde ve önde giden pilotu ile başlayan cümlen beni ilgilendirmiyor, ben kimseyi kusursuz olarak tanımlamadım farkındaysan;)

    Ayrıca pist pozisyonu için yarışan iki pilot virajın ortasında yan yanaysa, ideal çizgide olanın diğerine boşluk bırakmayıp onu pist dışına çıkartması kurallara uygun bir şey değildir, böyle bir durumda legal diye bir çizgi yok, bir araba geçebilecek kadar mesafe bırakmak ZORUNDASIN. Vettel bırakmadı cezayı aldı.

    Bundan sonraki şikayetlerini hakemler kuruluna göndermelisin bence, nitekim onlar senin bahsettiğin yarış çizgisi legal çizgi bilmemnelerini bilmiyor sanırım… Bu kadar basit bir şeyi nasıl gözden kaçırdılarsa?

    Alonso ve Santander Serhan Acar'ı da satın almış, hatta o da bilmiyor bu çizgi olaylarını… Nitekim o da cezayı haklı bulan cümleler sarfetti…

  112. bakmayın böyle yazdığına 2. turun ilk virajından sonra kalan aklıda başından gittiği için ne dediğini bilmiyor :))

  113. skyf1 gp2 yarışını izleyin çok iyi gidiyor

  114. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Kusursuzluk , Çizgisinde ve önde giden pilotu geçemeyip Takım radyosundan isyan etmek midir ? Vettel'den ne yapmasını bekliyordunuz hala anlayamıyorum ?

  115. dolaylı bir takım emri ve baskı ile verdirilmiş bir ceza…spor zeki çevik ahlak anlayışından uzak bir pilot ve onu her türlü destekleyen bir sponsor…iyi öttüler çöplüklerinde…avrupada en çok yalanın ve hırsızlığın olduğu ülkelerden biridir italya…alonsoyu kendilerine yakın gördüklerinden çok seviyorlar…
    ferrari mutlu ama domine edecekleri bir yarıştı öyle veya böyle olmadı….üzülmeleri lazım….
    adamım kimi sessiz sedasız ilerliyor…maç 90 dakika önemli olan en son yarıştan sonra sıralamada nerede olacağındır…

    zavallı massa…yükselmenin alçakçası zayıfların sırtına basarak yükselmektir. bilerek tuttular bu çocuğu takımda…
    beceremeyecekler…alonso üzerine kurdukları oyun başarılı olamayacak biiznillah…

  116. raceline ı türkçeye çevirip bunları büyük yazarak bir mesaj vermeye çalışıyorsun sanırım, teşekkür ederim yarış çizgisi ne biliyorum, sende biliyormuşsun, bir de yanında pilot varken nasıl viraja girilir o var, onu da kavrayınca kusursuzluğa bir adım daha yaklaşmış olacaksın…

  117. hamilton massaya benzemez. massa gibi yol vereceğini zannediyorsan beklersin

  118. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Bu Filmi daha önce görmüştüm . Bir "Ağlak Bebe"Furyası oluşmuştu , Sanırım Fernando & Vettel olayından sonra birilerinin kulakları çınlayacak ama bu sefer ağlayan farklı sanırım

  119. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    I Ih. yok anlatamazsın güzel kardeşim boşver boşuna kendini yırtmana değmez

  120. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    İnanılmaz bir geçiş değil ama olay söyleyebilirm . VETTEL'E VERILEN CEZA

  121. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Farklı ve mantıklı bir bakış açısı

  122. SPA kadar eğlenceli değildi ama yine de güzel yarış oldu. Büyük kaza olmaması iyiydi, direkten dönenler hariç.

    Vergne ciddi yaralanmadan kurtuldu, geçmiş olsun. Webber ise yarı şans, yarı tecrübeyle ayakta kaldı. Lastiklerini kilitledikten sonra çok ciddi vibrasyon oluşmuş, araca zarar vermemek için bırakmış.Vettel'in yine alternatörü bozulmuş. D'Ambrosio'nun da KERS'i bozulmuş. Ferrari'de internet kesilmiş, bir ara telemetriyi de kaybetmişler. Button iyi gidiyordu, yakıt basıncı düşmüş sanırsam. Çok kişi sorun yaşadı.

    Demek ki motorları az zorlayınca bu oluyor. Bundan sonra motorların bu kadar zorlanacağı bir pist yok. Ancak az motoru kalanlar sıkıntı yaşayacaklardır. Motor değiştirmek 10 sıra cezası demekti sanırım.

    Perez bir şekilde pit stop strajesini tutturdu ve başarılı oldu. Aracının ayarları da iyiydi sanırım ki çok hızlı geldi. Hamilton farkı açtığı için onu geçemezdi ama kesinlikle ferrari ve diğer araçlardan daha hızlıydı.

    Genelde takım emrine takılmış arkadaşlar. Bildiğiniz üzere takım emirleri artık serbest. Hoş, serbest olmasa bile uygulaması çok zor. Takım emirlerinin tek sebebi var: şampiyonada pilotlar şampiyonasının takımlar şampiyonasından daha önemli olması. Herkes pilotlar şampiyonlarını hatırlar, takımlar şampiyonlarını ise çok az kişi.

    Bir de şu pist dışına çıkma mevzusu var. Geçen seneki roller yer değiştirdi ama durum kesinlikle aynı değil. Geçen sene, alonso ve vettel oraya yan yana gelmişlerdi, ve alonso az, ama yeterli sayılabilecek bir yer bırakmıştı. Vettel de sıkıntı yaşamayıp, geçişi tamamladığı için alonsoya ceza gelmedi. Bir nevi futboldaki avantaja bırakma durumu.

    Ancak bu yarışta olan çok farklı. Vettel öndeyken, Alonso beklemediği anda ters bir köşeden fırlıyor. Vettel'in onu ilk anda fark etmemiş olması olasılık dahilinde. Bir kaç defa izledim, ama vettelin alonsoyu görmüş olup olmadığından pek emin olmadığımdan bir şey diyemiyorum. %50-%50 düşünüyorum. Alonso desteksiz dalmış da olabilir, vettel görüp de yol vermemiş de.

    Bir de telsizden ağlama durumu var. Böyle bir durum sonrasında telsize basıp ceza için haykırmak sadece Alonso'nun yaptığı bir şey değil. Bu yarışta Senna da yaptı, Rosberg de sanırım. Önceki yarışlarda hemen her pilot bunu yapmıştır. Ben bu duruma bir türlü anlam veremiyorum. Olan olayı kameradan bütün dünya görüyor, hadi ekrana gelmedi, FIA'nın görevi bu. Hakemler pist üzerindeki her şeyi takip ediyorlar, tekrar izliyorlar vs. Böyle bir durumda telsizden "yaptığını gördünüz mü" demek ********ça geliyor bana. Sanki bir gören sensin de laf ediyorsun. Bunları bütün pilotlar için söylüyorum, sadece Alonso için değil.

    Kimin hızlı, kimin yavaş olduğunu burada anlamak güç. Burası farklı. Sonraki pistlerde daha iyi anlaşılacak.

  123. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Boşluktan ziyade "RaceLine"diye bir kavramda var yani "Yarış Çizgisi" Yani Vettel'in kullandığı LEGAL çizgi

  124. Vettel ve Webber yarışın %90'ını tamamladıkları için yarış dışı olarak gösterilmiyor.

  125. Yorumlamaya nereden başlasam bilemiyorum. Monza tam bir motor pisti ve bunu kanıtladı.Redbull sürücüleri yarış dışı kaldılar motor yetmedi, kenardan motoru kurtarmalıyız aracı durdurun diye 2 pilotuna da söylediler ve ikisi de yarş dışı kaldılar ama site yönetimi yarış dışı olarak göstermemiş nedense.
    Mclaren'lar çok iyiydi, button arıza sebebiyle yarış dışı kaldı nedenini öğrenicez yakında.
    Perez mükemmel sürdü ama bu sporun artık tamamen motor sporu olması lazım. Lastik koruyan araç önde olmamalı. Pilotlar araçları zorlayamıyorlar çünkü lastikler aniden ısınıp aniden soğuyor.

    Alonso vettel olayına gelince: geçen sene aynı olay hem vettel-alonso ya oldu hem de schumi-hamilton kapışmasında oldu ve bu sene kurallar değişti. bu sene geçiş yapmaya çalışan araca 1 araç boşluğu kadar yer bırakmak zorundasınız. geçen sene bu kural böyle değildi. vettel'in aldığı ceza doğrudur. ceza almasa da zaten motoru bitecekti birşey farketmedi.

    biraz sıkıcı biraz güzel bir monza oldu ama daha çekişmeli olabilirdi bu dandik lastikler olmasa.

  126. ''intikam, Hamilton tarafından bu sefer kırmızı tulum giyerken alınacak şeyin adı''

    yanlış 2007 nin ve ron amcanız döneminin rövanşı olur vede çok güzel olur bakın adam nasıl kayırılıyormuş bakar ve izleriz hep beraber.

    gerçi hami mc larenden bir yere gidemez o ayrı bir konu..

  127. DreamOfWinD  avatarı

    Hamilton'a tebrikler. Baştan sona yarışı domine etti. Perez uçuşa geçince bir parça tempoyu yükseltmek zorunda kaldı ancak çok iyiydi.

    Alonsoda daha ilk turda mükemmel yükseldi. Ben el freni görecek Master Schumacherden korkuyordum. Ancak korktuğum gibi olmadı o da mükemmel yarıştı. Son turlarda tempomuz 1.30 lara kadar düştü. Raikkonenin yetişmesinden korktum ancak neyseki finishi onların önünde gördük. Raikkonen de aracın verdiğini elde etti.

    Cezaya gelecek olursak değişen kurallardan sonra ceza gelmemesi saçma olurdu. Boşluk bırakılmadı Alo'ya. Bundan sonrası için umutlu bakıyorum. Takım Singapur'a McLarenin almanya atağı gibi bir güncelleme getirmeyi planlıyormuş. Umarım güncellemeler umduğumuz gibi çalışır.

  128. Massa'nın yarışını nasıl mahvettiler onu bir açıklar mısın ?

    19. turda lastiklerim bitti pite girmeliyiz diyen Massa, yarışın sonunda lastikleri en erken biten kim? yine Massa… Alonso Vettel, Schumacher, Raikkonen gibi pilotları geçip gelmiş, Massa'yı da geçemezdi zaten 🙂 geldi adam atak yaptı, Massa'da yapması gerekeni, zorlamadı, zorlasa lastikleri iyice biter, bu sefer Raikkonen ile Schumacher'e de geçilirdi 🙂

    kime anlatıyorum gerçi, he he öyleydi mahvettiler adamın yarışını kahrolsun Ferrari kahrolsun Alonso

  129. şaka maka adam 3. sırada şampiyonada, çok istikrarlı…

  130. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Böyle anlamsız cumleler neden ve niye?Aracin karakteristiği bu piste uymuyor.'Give me more power' diyen bir pilot.nickinden de anlaşıldığı üzere millet pistte sen damda geziyorsun

  131. bu arada bahsedilen boşluğun -bir araba kadar- olması gerekiyor sanırsam

    çeyrek değil…

    çünkü hala boşluk var diyenler çıkacak, Formula 1 de mühendis değiliz diye dediklerimiz dikkate alınmıyor gerçi ama 😀

  132. bir fotoğrafta benden o zaman

    Alonso direksiyonu sağa kırsa çarpışırlar, virajı 300 km/s in üzerinde dönerlerken, hala Vettel boşluk bıraktı diyenler var, boşluğu bıraktı ama evde bıraktı herhalde boşluk falan yok…

  133. onur çakır avatarı

    burak canım arkadaşım tam sıkıştırılan yerler farklı vettel alonsoyu biraz daha ilerde sıkıştırıyor alonso ise virajın hemen sonunda yeterli boşluk bırakarak geliyor vettelde çok yakınlaşmamak için dışarı açılıyor ama vettel burda bariz bir şekilde alonsoyu sıkıştırmıyor ceza doğrudur

  134. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    yaw ne lotustan konuşan biri var ne raikonen röportaj yapıyor.saf hızda en iyi pilot olan adamın başının dönmesi,o adama hiç yakışmadı.perez kiminin çok kötü başını döndürdü.adam medium lastik hard lastik dinlemedi sürekli cilet attı.

  135. Alonso'nun sadece sağ tarafının pistte kalmasına yetecek kadar yer olduğunu görmüyor musun ? Vettel'in bıraktığı tüm boşluk dolu yine de Alonso'nun sol tarafının tamamı çimlerde.Hangi açıdan gördüğümüze göre değiştiği konusunda haklısın.Senin gözlerinden bakmadığın kesin.

  136. olur öyle….

  137. Tebrikler Lewis ve McLaren baştan sona kontrol altında götürdüler yarışı Lewis için çok iyi bir geri dönüş ve moral oldu. Bence Lewis'in durgun olmasının sebebi takımla olan sorun değil. Kendisinin spada çok daha iyi iş çıkarabileceğini bilip bazı set-up hatalarından dolayı geri kalmasından dolayıydı. İtalya galibiyeti özgüvenini geri kazanması açısında ilaç gibi olmuştur. McLaren in sorunlu geçen yarışlar serisi hala devam ediyor bi yarış lewis bi yarış button illa sorun yaşicak yani bi şekilde yazık bu sene kaybettiğimiz puanların haddi hesabı yok. Ferrari istikrar sayesinde şuan pilotlarda lider başka bir şey değil. Ferrarinin yarısı kadar istikrara sahip olsak şuan pilotlar ve takımlarda rahatlıkla liderdik. Son 7 yarış çok çekişmeli geçecek. Red Bull ve lotus son yarışlarda biraz performans kaybı yaşadılar anca daha yavaş pistlerde ön plana çıkacaklardır kesinlikle. Button da artık 2. pilot rolüne geçmeli bu saatten sonra ne yazıkki 60 puan civarı farkı kapatıp öne geçmek imkansız gibi bir şey. Lewis ve özellikle Alonso bu yarıştan en mutlu ayrılan isimler.

    Bu arada aklıma geldi ne zaman alonso gerilere düşse öndeki güçlü isimler bi sorun yaşıyor valensiya geldi aklıma orda da vettel grosjean lewis fln yarış dışı kalmıştı 😀

  138. Ferrari takım emri yasakken yakalandı ve gene ceza almamıştı.yine alonso saçmalık bu massadan hızlıyım diye haykırıyordu.çok centilmelik dışı,resmen takıma massayı önümden çekin dedi…ferrarinin ne kadar güçlü bir lobisi olduğunu siz düşünün artık..geçen sene aynı yerde vettele aynısını yaptı alonso ceza almadı.hatırlayın geçen sene schumi 3 kere hamilton a yaptı aynısını hatta kendi takımı telsizden schumi ye yeter geçsin dedi,schumi de ceza almadı.alonso pistteki en centilmen olmayan kişidir.zaten macaristanda ham.yaptığının bir örneği tarihte yoktur…bence vettel in önü kesiliyor tıpkı valensiyadaki gereksiz güvenlik aracı gibi..35 puana mal oldu..ferrari normal gidecek yarışlarda mclaren-redbul-lotus tan sonra gelecektir.belki biraz singapurda tutunabilir.yani bu 3 takımın her pilotu hatasız yarış çıkarsa alonso 7.ci olabilecektir.dolayısıyla şamp.olamaz.4-5 bitirir en iyi ihtimalle yarışşları..bu yüzden gerçekçi olun,sene sonu hayal kırıklığı fazla yaşamayın.

  139. bir şeyi anlamak için takımda mühendis olmaya gerek olduğunu söylemekten daha komik değil emin ol 🙂

    bu arada olursam eğer ilk seni bulayım bari, hala buralardaysan 🙂

  140. onur çakır avatarı

    olay parabolicada olsa alonso belkide yaşamıyor olurdu 250 km/h ile çakıllar bile çok yavaşlatmadan duvara girerdi o zaman vettelede sadece pitten geçme değil büyük ihtimalle pitte 20 saniye dur kalk yada men cezası verilirdi heralde

  141. şampiyonanın şekli şekilleniyor vesselam. alo- ham. (yanılıyor olabilirim) hızlı mc.'le hamilton ve defansif ferrariyle alonso bundan sonrası çok fantastic olabilir. sezon sonunu görelim birde.

  142. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    Lewis'in fazla sevinmemesi normaldir, cenazeleri vardı. çok sevdiği teyzesini kaybetmiş.

  143. Didier Alonso  avatarı
    Didier Alonso

    Massa'nın yarışını mahvettiler yine hala gelmişler yorum yazıyorlar 🙂 Boş ver sen.

  144. "Çift pit stopla yarışan Lotus pilotu Kimi Raikkonen…" demişsiniz ama Raikkonen tek pit stop yaptı.

  145. onur çakır avatarı

    http://a1209.hizliresim.com/11/9/cuh9n.jpg sen sorunsuz tarafları fotoğraflamışsın birde burdan bak istersen

  146. Didier Alonso  avatarı
    Didier Alonso

    sende 🙂

  147. onur çakır avatarı

    kaskında italya bayrağı yoktu sadece kırmızı bir bölüm vardı belkide mclarenin roket turuncusu(kırmızısı) bilmiyorum o rengi göstermiş olabilir:(ferrari taraftarıyım)

  148. komik çocuk! kimse Formula 1 mühendisi değil… demek istedim eğer ki bir takımda göreve başlarsan seni en çok alkışlayacaklardan birisi benim ama yoksa uzatmayalım.

  149. burak evmez avatarı

    fark fazla araçların arasındaki mesafeye bak

  150. onur çakır avatarı

    olum önce bir düzgün yazmayı öğren :D:Dd:d:D:D

  151. alonso yanına kadar gelmiş ama vettel gecen sene gerideydi biraz temas olmasın diye kactı sonra alonso

  152. kaskındaki italya bayrağını gösterdi sadece.

  153. onur çakır avatarı

    http://a1209.hizliresim.com/11/9/cuh9n.jpg işin açıkçası bir de bu yön var ve cezanın bu sene doğru olduğu ve geçen sene de alonsoya ceza verilmemesinin ne kadar doğru olduğu ortada

  154. ben mühendisim lan hahahah

  155. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    iyide sana giren çıkan ne ben onu anlamadım, bütün gün çırpınıyorsun burada fena girmiş herhalde.

  156. bu da bir bakış açısı, yanlız ilk roundta -neredeyse- nakavt olan Alonsoydu, ikinci round'u iple çeken tarafın Alonso olduğuna eminim, hemde kariyerinin en iyi zamanında şu sıralar 🙂 Bizde istiyoruz Hamilton Ferrari'ye gelsin, gelsin ki görelim bakalım Alonso'nun mclarende yaşadığı problemlerin ve mutsuz olmasının 2007 performansları üzerindeki etkisini…

  157. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Hamilton'a tebrikler de hiç sevinmedi ama sanki cenazeden çıkmış gibi herşey zoraki.Alonso'yada tebrikler Sauber'e de tebrikler..Schumacher elinden gelenin en iyisini yaptı süper performansı vardı araçtan maximumu çıkardı.Eğer Direstayı daha erken geçseydi yarış sonunda Raikkonen'in önünde belkide Massa'yıda geçmiş olacaktı..Yinede güzel yarıştı Mercedes'te ki ana problem yarışın başında ilk pit stop'a kadar performansı kötüydü ama lastik değişiminden sonra azalan yakıt yüküyle beraber hızland eğer temposu hep böyle olsaydı yarışın başından beri belki perez gibi o da arkadan gelip Alonso'yu geçebilirdi.yarış güzeldi..Singapur'da Alonso hızlı olacaktır bu pist Ferrari'ye uygundur yine Mclaren-Ferrari-Red Bull çekişmesi olabilir..Red Bull için kabus gibi bir yarıştı..Mercedes soru işareti çok büyük bir güncelleme ile gelecekmişiz buraya Ross Brawn dedi.T-DRS'te burada kullanılacak sanırım..Lotus sistemi kullanmasa daha iyi sezon bitti 😀

  158. Direk kaskındaki kırmızı şeriti işaret etti. ve her zamanki Lewis'in aksine sevinmedi kazandığına. Sorun sadece parada olmayabilir. Ne istediği de tam olarak anlaşılamıyor. Yarış kazanmak paradan önemli diyor, Mercedes tek yarış kazanırken Lewis 3 McLaren 5 yarış kazandı. Ama hala belirsizlik artarak devam ediyor. Açıkçası gitmesi kendisinin seçeneği McLaren ona herşeyi sundu. Hala da gideceğim diyorsa yolu açık olsun.

  159. Didier Alonso  avatarı
    Didier Alonso

    Geçen senede ceza alması gereken pilotlar vardı aynı olay oldu ama Alonso olunca işler değişiyor doğal olarak..

  160. terbiyesizleşme giren çıkan falan adam yorumunu yazmış. sana ne?

  161. Ukalalık yapmayın. Adam olan kimse cevap vermesin. Futbol daki şike nedeniyle bir senemiz gitti burada ki durumda hiçte farklı değil…

    Kuralları senden daha detaylı bildiğime eminim bilmediğimi de sorar öğrenirim ama bence sen okuduğunu anlamayı öğren bundan sonra kimseye cevap vermiyorum kimse de cevap vermesin beğenmiyorsan okuma arkadaşım. İsteğimi açık ve net dile getirdim getiriyorum. Kimse mühendis değil. Uzmanlık alanı Formula 1 olmayan kimse benden iyi bilemez ben kendi gözlüğümle baktım ve ortada adaletsizlik görüyorum sen kendi adaletinle takılabilirsin. İyi günler.

  162. Herkes hangi sebeple gelip burada düşüncelerini paylaşıyorsan ben de o sebeple gelip düşüncelerimi paylaşıyoum.Sana ne giriyor bilmiyorum ama bana giren bişey yok.

  163. eğer arkandaki pilotun ön kanadı senin arka lastiklerini geçmiş, lastikler yan yana gelmiş haldeyse, normal yarış çizgisinde gittiğin gibi gidemezsin rakibine boşluk bırakmak zorundasın bu bir

    ikincisi o resimden hiç bir şey anlaşılmıyor olayın başlangıcı var bir de sonu, ve hatta başlangıcında bile Alonso Vettel'in yanında, olay gerçekleşirken ki olan kareyi de koysaydın keşke…

    artık niye koymadıysan? 🙂

  164. ferrari taraftarı olarak bügün ki yıldızı perez bence hemıltonu tebrık ediyorum ferrarilerde iyi iş çıkardılar alonso geriden gelip geçişlerdede lastıklerı fazla zorladı ve zaman kaybetti özellikle pistdişina gitmesi lastığı fazla aşındırdı son turlarda fazla zorlayamadı lastiği bitirirsen çok gerilere düşebiliyorsun geçmişyarışlarda bunları gördük batınada yazık oldu makleren takımlar şampiyonasında iyi puanlar getirecekti redbullar kötüydü mucadeleni et ama okadarda kaza getirecek kadar zorlamak tecrübeli pilota yakişmaz şahsen ben alonsoyu veberi geçen pilotları okadar sıkıştırdığını görmedim sadece bugün yaptığı vettel için demiyorum genelini konuşuyorum tecrübeli pilotun halı başka herkese saygılar

  165. Kadir YILMAZ avatarı

    2012: A McLaren Odyssey (spa2000) – yorumun altına yazacaktım ama benden önce davranmışsınız, bana kırmızı bölgeyi gösterdi gibi geldi ve o an içimden Ferrari ?!? geçti niyeyse.
    Rai de sessiz sedasız ilerliyor, gerek şampiyona olsun gerek Mclaren olsun gibime geldi :))

  166. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Hamilton'i tebrik ediyorum, cok iyi bir yaris cikardi. Keske Fernando siralamalarda aksaklik yasamasaydi da cekismelerini izleyebilseydik.

    Perez'i ve Sauber'i de tebrik ediyorum, guzel taktik ve yetenekli pilot birlesimi ile 2. olmayi sonuna kadar hakettiler.

    Fernando yine elinden geleni yapti, elinden gelen de her zaman olaganin uzerinde oldugu icin basarili bir sonuc elde ettik.

    Arac diger araclara gore bariz ustun olmadiginda RBR pilotlarinin olaganin uzerinde performans gosteremedikleri yavas yavas iyice gun yuzune cikiyor. Webber neyse ama Vettel'den daha iyisini beklerdim.

    Son olarak, hala Formula 1 izleyip de, su olmasaydi bu olurdu, o olmasaydi bu olurdu diyen insanlarin oldugunu gormek hayret verici.

  167. Hafta içi yanlış bilmiyorsam çok sevdiği teyzesi ölmüştü,belki onun anısına bir şey göstermiştir ben izleyemedim rtl de..

  168. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Hamilton: "Alonso'nun 2.sirada oldugunu ogrendigimde lanet herif nasil 10.luktan 2.lige geldi dedim.Neyse ki Perez onu gecti,buna sevindim"

    ahahah güldüm buna:)

  169. orda yeterince yer var.

  170. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    intikam, Hamilton tarafından bu sefer kırmızı tulum giyerken alınacak şeyin adı.

  171. Çok sevdiği teyzesi gecen hafta ölmüştü belki onunla alakalı bir şey göstermiştir.

  172. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    iyide sana giren çıkan ne ben onu anlamadım. Bütün gün birşey girmiş gibi çırpınıyorsun burada.

  173. Hayırdır "A McLaren Odyssey" 2013'e mi transfer oldu ?

  174. tifoalo HRT avatarı

    istediğim yere istediğim yorumu atarım bunun adamlıkla hiç bir alakası yok aç kural kitabını ingilizcen varsa oku yoksa gel öğretelim geçen seneye göre kurallar değişti 2012 bahreynde

  175. Alonso ağlayınca ceza geldi diyorsun da, Alonso orada 300 km ile viraj dönüyordu pist dışına çıktı, sizin kadar ağlamıyor, amma ağladınız ya, tamam bir daha vermesinler ceza kural dışı bir şey yaparlarsa Alonso'ya, siz ağlamayın bu kadar 🙂

  176. Yusuf  Hitay avatarı

    hamilton gerçekten gidici gibi duruyor. ancak asıl soru nereye gideceği. bence ferrari seçeneği mercedes seçeneğinden daha gerçekçi. bu arada yarış sonu kaskında hangi bölümü gösterdi? kırmızı olan bölümü mü? facebook'ta spoiler*spoiler*spoiler yazmış ama amacını anlamadım. yoksa?

  177. Hamilton'ın kaskındaki kırmızı rengi kameraya göstermesi benim de dikkatimi çekti. Mercedes derken şimdi de Ferrari söylentileri çıkacaktır. Bu yıl şampiyon olalım da pek önemi yok gidecekse kendi kararı.

  178. ferrariye uygun olan stratejinin 2 pit stop olduğunu düşünüyorum çünkü alonso schumiden ortalama 0.4 sn hızlıydı genel olarak yarışa vurursak 20 sn civarı bir fark yapar ama fark 11 sn ayrıca alonsoyu erken pite almak özellikle vetteli lastikleri bitmişken yanlış bir karardı 3 tur sonra pite girseydi trafikte kaybettiği 5 sn yi kaybetmeyecek lastiklerini bu kadar zorlamayacaktı hamiltonu geçemese bile pereze geçilmeyebilirdi ama yine de güzel yarıştı hamiltonı günün adamı perezi alonsoyu ve raikkoneni tebrik ederim puan farkı artmış gibi gözüksede en büyük rakibimize karşı azaldı. vakalım önümüzdeki 7 yarışta şampiyona nasıl gelişecek?

  179. http://imgim.com/3941inciz4863152.jpg

    Vettel aracını kesinlikle yarış çizgisinde sürüyor Alonsa arkada olmasına rağmen zorla dışardan yarış çizgisine sahip olmaya çalışmış ama sanırım birazda önden kayma yaşamış olacak ki dışarı çıkmış.Referans nokta olması açısından oradaki iki büyük ağaç gölgesinden geçtikleri anda aldım resimleri.Üstte Lewis in pole turu var.Yani ideal yarış çizgisi.Vettel ikinci karede yok bile.

    Alonso telsizden ağlamasa başarısız ve riskli bir atak girişimi olarak kalacaktı olay.

  180. Perez Ferrari'ye geçse bu kadar iyi lastik koruyamaz, Sauber'in aracı çok iyi, Perez'de araçla tam uyumlu , üstelik sakin sürdüğü de yok, onboard kamerasıdan izlerseniz allah ne verdiyse kullanıyor, geç fren yapıyor bile denilebilir!

  181. adalet yerine geldi diyenler!!25 yarışta 1 kez yarış dışı kalmış alonso hemen adalet yerini buldu ha!!adelet yerini bulsa hamilton 50 puan farkla lider vettel 30 puanla 2.ciydi.henüz adalet yerini bulmadı ama mutlaka bulacak.bu hep böyledir.ham şampiyon

  182. Bu işten karlı çıkan bence Kimi,çünkü Mclaren ve Ferrarinin domine ettiği bir hafta sonu,yapabileceği en iyisini yaptı,Ki Singapur,Japonya,Kore ve hatta Amerika Lotus a oldukça uygun pistler..Alonsonun hızlı olacağı zaten belliydi,dün twitter da bile ne kadar rahattı.Hamilton kontrol etti ve haketti.Sauberin stratejisinin işe yaramasını sağlayan Perez di ve o da 2.liği haketti..Button a üzüldüm,Vettelin cezası ağır,Alonso yarış çizgisinin dışınan geçmeye çalıştı ve Vettel de ona buyur geç diyemez,yarışta olabilecek bir andı.Red Bull ların elektronik sorunu enteresan bu hafta.Mercedesler şaşırttı beni çok daha hızlı gözüküyorlardı ve Maldonado olay çıkarmadı,Normal bir yarış oldu

  183. prancing horse  avatarı
    prancing horse

    bencede senin için f1i izlemenin anlamı kalmamış. kurallar değişti diye herkes bangır bangır bağırırken senin habersız olman izlememen için başka bir sebep olabilir. özetle yeni kurala göre arkadaki otomobilin ön kanadı öndeki otomobilin arka lastiklerinin yanına hizasına geldiyse öndeki pilot arkadaki otomobili engelleyemez… bu kural bu yıl bu şekilde detaylandırılırken sen neredeydin…

  184. işte parabolica olsaydı belki öyle olurdu ama 🙂 neyse…

  185. parabolika :))

  186. Alican Akpak avatarı

    Alonso ve şumi de drs açıkken alonso limitöre girdi geçemedi.Sonra vettel şumi ile farkı açtı sonra şumi drs bölgesinden çıktı yani alo drs açtı şumi açamadı ondan sonra geçebildi alonso…

  187. neresiydi

  188. Alonso Hamiltonla iyi anlaşıyor, kötü değil, neden olmasın? Sizde Kimi'yi ikna edin yoksa, Button ile ancak intikamı sezonun bir kaç yarışında yarım yamalak alırsınız 🙂

  189. DreamOfWinD  avatarı

    orası parabolica değildi.

  190. Ferrari twitterdan telemetri, elektrik, internet her şey gitti dedi, takımın içinde Alonso'nunda olduğunu düşünürsek onunkisi de gitmiştir diye tahmin ediyorum. Fakat belki garajın bir kısmında gitti Felipe'nin tarafında, bilemiyorum

  191. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Markalar şampiyonluğunda kaybedilen 18 puan . kötü.

    Araç anladığım kadarıyla son birkaç yarış limitleri zorlanmadan kullanılmakta. iyi.

    Sanırım Hamilton, Ferrari ile halihazırda anlaşmış durumda.
    Telsiz sesi donuk,
    Sevinç gösterisi zoraki.
    Ama böyle birşey gerçekleşirse bu biz, intikam sevenler için çok güzel bir gelişme olur.

  192. kimi raikkonen  avatarı
    kimi raikkonen

    Bundan sonra kac tane monza gibi pist var sormak isterim Alonso'nun redbulla 0.8 saniye fark atacağı?1)Alo-179 2)Hamilton-142 3)Kimi-141 4)Vettel-140,toplanacak 175 puan var daha şampiyonluk şansı bitmez

  193. rocco junior avatarı

    Bu arada Button burada podyumdan memnun değildi ve umarım mutludur şimdi.Bir bakıma isteği oldu ve sürekli Alonso alehinde konuşup yaırş dışı muhabbetinden sonra kendi başına gelmesi manidar…

  194. abartacak bir durum yok ham kontrol altında tuttuğu yarışı hatasız ve beklendiği gibi bitirdi.alo nun aracı mc laren den sonra en hızlı araçtızaten çok hızlıydı 3.olması normal bir şeydi geçişin müsait olduğu pistte 3.oldu.perez günün adamıdır her ne kadar sauber sert hamur lastiklerde çok iyi olsada hatta en iyisi her 2 sert hamurunda kullanıldığı pistlerde perez çok iyiydi
    abartılacak şeyi hakemler yaptı bana kalırsa vettele verilen ceza olmadı.parabolika çıkışnda adamın ne yapmasını bekliyorlar başka türlü nasıl dönecekti o virajı viraja girerken alo nun önündeydi.ferrari yine allem kullem yapmaya başladı !

  195. Arkadasim Allah Askina Sen uykudan yeni kalktinda uyku sersemligindenmi yoksa ictinde sarhosmusun yoksa Hülyami görüyosun yada baska bir Sampiyonadanmi bahsediyosunda yanlis yere yazdin bu ne yaw ne bicim yorum bu 🙂 Kendini Dari ambarinda gören Tawuktan bile Saskin bir Waziyet 😀

  196. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    tartışılır bak bahreynde rosberg 2 kere yaptı aynısını ceza YOK fia çok can yakıyor alonso haksız demiyorum ama buna vermiyorsan buna da vermiyeceksin ya da 2sine birden vereceksin ayrımcılık yapmayacaksın

  197. Reşat ilhami avatarı
    Reşat ilhami

    Hacı Ferrari duvarından PEREZ e de telsiz geçselerdi belki 2. olurdu Alansu

  198. inanılmaz bir tane geçiş söyler misin ..?

  199. öncel arıkan avatarı
    öncel arıkan

    Maalesef renault motoru kullanan takımlar hızlı pistlerde çok dejavantajlı konuma düşüyor, bugün Kimi ilk beşe girerse harika olur diye düşündüm, şans da yanımızdaydı, 5. bitirdi. Bundan sonraki pistler rb ve lotus a monza dan çok daha uygun ancak Mclaren şu an gerçekten çok iyi, ayrıca tifosilerin evinde alınan zaferin anlamı çok büyük. Ferrari de gayet iyi durumda . Bence Lewis kalan yarışlarda şampiyonluğun en büyük adayı bu formu devam eder ve button da ona ayak uydurursa ki mekanik sorun yaşamasa bugün uydurmuştu, geçen hafta spa da da gayet iyiydi.

  200. D-DRS bu pistte işe yaramaz. Zaten kanat açıları çok az D-DRS daha yüksek Downforce'a sahip pistlerde işe yarar. DRS bile çok çok fayda sağlamadı. Alonso Schumacher'i ve Vettel'i DRS açık olmasına rağmen 3-4 tur uğraşarak geçti.

  201. DreamOfWinD  avatarı

    nicki vettel 1'di o yorumu attığında çok iyi hatırlıyorum. Sonradan vettel ist yapmış.
    Ayrıca admin benim yorumumu niye siliyorsun.

  202. motor kalmasa puan alırlardı.

  203. Tabikide Bu Kuralların Değişmesinde Ferrarinin Etkisi Olacaktır.F1'in En Başarılı Takımını Takmamak Ne Demek?

  204. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    işte fantastıc sürüş inanılmaz gecislerle dolu italya monza tarihi unutulmaz bir yarış daha izledik herkese tşkler dualarım kabul oldu artık samp büyük rakip lewis sıra onada gelıcek asıl hedef sıngapore da farkı kapatmak mclarenı yenmek su anda tum takım buna odaklanmak zorunda!

  205. Ama bazı Alonso'cular, "Massa sen bu takımda ne yapıyorsun" diyor, destek olacağınıza köstek olursanız orda sorun çıkıyor işte.

  206. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    İŞTE FANTASTIC SÜRÜŞ İNANILMAZ GECİSLERLE DOLU İTALYA MONZA TARİHİ UNUTULMAZ BİR YARIŞ DAHA İZLEDİ,K HERKESE TŞKLER DUALARIM KABUL OLDU, ARTIK SAMP BÜYÜK RAKİP LEWİS SIRA ONDA, GELICEK YARIŞ ASIL HEDEF SINGAPORE DA FARKI KAPATMAK MCLARENI YENMEK SU ANDA TUM TAKIM BUNA ODAKLANMAK ZORUNDA!

  207. Ahahaha ibretlik bi yaklaşımdı bu hiç dikkat etmedim 😀

  208. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    renault motorlu araçların geride kalacağını söylemiştim özellikle red bull'lar ilk 10'na giremez demiştim ikiside puan alamadılar herşey tahmin ettiğim gibi oldu 2 hafta sonra ki singapur yarışı pistin karakteri itibari ile ferrari'ye daha uygun singapur'da alonsodan 1.bekliyorum bana kalırsa button-massa-webber-vettel-grosjean-raikkonen bu saydığım pilotların şampiyonluk şansı bitti.yani bu sene ya alonso yada hamilton şampiyon olur takımlarda da mclaren şampiyon olur.red bull bu hafta alonsodan 0.8 sn daha yavaştı.

  209. Veletci Bebe Seni Gridin En Yeteneksiz Şampiyonunnu Desteklemeye Utanmıyormusun?

  210. Felipe Massa avatarı

    Yorumların neden silindi gerçekleri söylediğim için mi

  211. Mühendis gibi saçma sapan yorumlar yapmayacağım ama Vettel'e verilen ceza adilse eğer bu formula 1 i izlemenin anlamı kalmamış arkadaş aynısını geçen sen gördüğümüzde sorun yok ama burada varsa bu sadece iki yüzlülüktür o kadar… ee karakterler yer değiştirdi normaldir tabi ki… Haysiyetsizce alınan başarıya başarı diyenler sadece haysiyetsizlerdir….

    Kimi elinden geleni yaptı. Güya lastik koruyan bir araçtı bu Lotus iki haftadır en erken biz giriyoruz pite hayırlara vesile olsun.

    Ukalalık yapmayın. Adam olan kimse cevap vermesin. Futbol daki şike nedeniyle bir senemiz gitti burada ki durumda hiçte farklı değil…

  212. DreamOfWinD  avatarı

    Karaktersizliğin böylesi.
    Bana allahım çok mutluyum bugün diyen sen değil miydin?
    Yorumun silindi diye burada yalan söyleme.

  213. öndekiler yumuşakla çok fazla gitmediler (hamilton button massa alonso vettel) 2 pit yapmayacaksan 5-10 tur sonra gir ( massa dalınca sırayla hepsi daldi..) değil mi? öndekiler erken girince sertlerle uzun sürüş yapan perez avantajı ele geçirdi.. alonso vd. 5 tur daha dayansalar perez yakalayamayacaktı 2. stintte..

  214. rocco junior avatarı

    Maceristan sonu 40 puan,Belçika'dan sonra 24 şimdi ise 37.Gerçekten ilginç bir sezon izliyoruz.İbre bizden yana.

    Yarışa gelecek olursak;dün ve önceki yarışta bizim arkadaşları kainlikle suçlayıp kendi kehanetlerini sıralayanlar yanıldılar.Hatta birisi epey alay ediyordu Alonso'nun sorunu ile bende dua et senin pilotların patlamasın demiştim nitekim oldu da.Burası f1,burda işler kehanetler veya kesin konuşmalarla yürümüyor.Rakibin ile alay etmek onu yok saymak muhakkak gün gelip sana dönüyor.Temkinli olmak her zaman iyidir ama onlar anlamıyor ne hikmetse.

    Alonsoya ve Pereze günün en büyük tebriğini yapmak gerekir bence.Alonso tüm antreman ve sıralamada mekanik sorunlara ve yarışta muhtemelen yeni bir sorun çıkma ihtimaline rağmen iyi bir start ve harika bir pist üstü performansla rakiplerini ipe dizdi ve haklı bir podyum aldı.Özellikle Vettel ve Kimiyi geçişi hoşuma gitti.Perez,aracının lastik avantajıyla alıştığımız yükselişlerinden birini tifosilerin evinde de yapıp,Alonsoyu geçerek ne kadar klas bir pilot olduğunu gösterdi.Bu çocuk bence en büyük aday Ferrari koltuğu için.Massa da elinden geleni yapıp takıma kendi evimizde değerli puanlar getirdi.Mclarenle 2 puan fark kapattık ama asıl önemli olan Lotusu geçip 3.lüğe ulaşmaktı.

    Vettel ve Webber günün hayalkırıklıkları.Red Bull yine aynı sorunları yaşadı.Vettel'in aldığı ceza bence haklıydı.Serhan Acar tüm kuralı detayları açıkladı ve normal,haklı olduğunu,Alonso'nun geçiş için yanına kadar geldiğini ve Vettelin boşluk bırakmayarak pist dışına ittiğini belirtti.Herhalde biz anlamıyorsak bile o anlıyordur buradaki yorumculardan daha fazla.

    Son tebriğimiz Mclaren ve Hamiltona.Takım-pilot arası çalkantılar,kazalar derken Mclaren aslında konuşulmayan pek çok şeyi doğru yapıyor.Araç gelişimi müthiş bir ivme aldı ve yardırarak geliyorlar.Son 3 yarışı kazandılar poleden kalkıp ve bunu bu sezon en iyi yapan takım.Ayrıca pit stop rekorları kırıyorlar.Gerçi yine Button ile sorun yaşadılar ama yine de tebrikler.

    Button için artık bitti bitiyor bence ve Webber de ağır yara aldı.Kimiyi ciddi aday olarak düşünmüyorum ama 3.olması ne kadar çetin bir mücadele olduğunun kanıtı.O da potanın içerisinde.Son derece sessiz,istikrarlı geliyor.

    Günün en karlı ismiyiz şüphesiz.Ana rakiplerin 3ü sıfır çekti ve +15 hanemizde.Maşallah diyelim.İnşallah bu şekilde bir kaç yarış daha geçiririz.Şimdi bize hiç uymaması gereken ama Alonso'nun çok iyi olduğu Singapura gidiyoruz.Takım ciddi br güncelleme pakedi getirmeyi planlıyor ama ne kadar etki eder,ne kadar fark kapatırız bilemiyorum.Orada Lotus ve Red Bull'un oyuna dahil olmasını bekliyorum.

    Alonso,büyük adamsın vesselam tebrikler tifosiler…

  215. Ben de bundan bahsediyorum işte 🙂

  216. Günün hızlı menüzü sertlerle başlamak ardından yumuşaklara geçmekmiş demekki (İngiltere'nin tam tersi) Kobayashi'nin Q3 e kalması bu lastik stratejisini seçmeyi engelliyor, bu stratejiyi seçen Perez ise uçtu resmen 🙂 Helal olsun Sauber'e ve Perez'e… son zamanlarda gönülden desteklediğim takımın başarısı hoşuma gitti 🙂 Öte yandan Perez süper yarış çıkarsa da sıralamalarda gelişmeli (gerçi hayırlı oldu Q3'e kalamaması)

    Alonso'nun pist üzerinde Kobayashi, Raikkonen( DRS'siz), Schumacher ve Vettel'i geçmesi güzeldi, Massa'da zaten lastikleri biterken, şampiyona lideri takım arkadaşını zorlamadı (evet zorlasa da takım emrini yiyecekti)tabi arada başka yavaş takımları da geçtiler ama onları saymıyorum. Elinden geleni yaptı yine, Alonso'nun farkı hemen ortaya çıkıyor, Massa iyi bir hafta sonu geçirdi evet, fakat Alonso lastikleri pist dışına çıkmasına rağmen ondan daha iyi baktı, son turlarda aralarındaki hız farkı 1 saniye civarıydı(Massa'nın lastikler bitti)

    Vettel'in olayını anlamak için geçen seneki olayı tekrardan izledim, geçen seneki olayda Alonso viraj dışına doğru boşluk bırakıyor, en azından Vettel sol lastikleri çimde, sağdakiler asfaltta kalabiliyor, bu sene Vettel direk orayı kapatmış Alonso çarpmamak için komple pist dışına çıktı, yüreğimi ağzımıza geldi, yarış dışı kalabilirdi, lastik patlayabilirdi vs. vs. (Bu arada Vettel'in Alonso'nun oraya çıktığını görmemiş olma ihtimali de var, Alonso zorla kapıyı açtırdı, ardından Vettel görmemiş gibi direk kapıyı suratına kapattı, görüpte yaptıysa yuh diyorum.)

    Hamilton aracn hakkını verdi, geçen hafta Button'ın yaptığını yaptı. Button devam etseydi muhtemelen Perez'e geçilecekti ama o anları göremedik…

    Şans olayına geri döneceğim, eğer aynı alternatör durmadan bozuluyorsa (Valencia'da üç farklı araçta 3 kez, burada da biri antrenmanda olmak üzere iki kez yine arıza yapmış sanırsam) sorun tasarımda yada imalattadır, kusura bakmayın şans falan değil. Red Bull'un yumuşak karnı Renault alternatörü mü acaba? Vettel yarış dışı kalıyorsa da böyle silik geçen bir hafta sonunda kalsın, değerli puanlar kaybetti ama Valencia'da ki kadar değil

    Schumacher bir viraj daha olsa Raikkonen'i geçecekti, Lotus'un performansını tam değerlendirmek zor, zaman zaman Grosjean Raikkonen'den hızlı olabiliyordu ve bu hafta kendisi yoktu, Raikkonen Schumacher'i tutarak elinden geleni yaptı, hatta bir kaç tur olsa hem Raikkonen hem Schumacher Massayı geçebilirdi, Massa'nın lastikleri bitmişti…

    Ferrari pit ekibine de bir şey söylemek istiyorum, Alonso fena turlar atmıyorken pite soktunuz onu, sonrada trafiğin arkasına yolladınız adamı. 3 tur geç girseniz en azından trafikten kurtulacaktınız!!! hemde sert lastikler sonlara doğru daha az performans kaybederdi. Artık red bull'a göre taktik yapıp sıra kaybetmekten ben yoruldum, siz yorulmadınız…

  217. Karşınızda Grosjean mağdurları.Ham-Per-Alo.

  218. Bence Hamiltonla Yarışabilirdi Tempoları Hemen Hemen Aynıydı Ayrıca Alonso Önlerde Başlasa Perez 3.Olurdu

  219. Vettel Alonso'ya aynı savunmayı Bahreyn öncesi yapsa ceza gelmezdi, Rosberg'den sonra kurallar çok katılaştı + Ferrari ve Alonso etkisi

  220. Evet izledim.Evet biliyorum.Ve şunu da biliyorum orada tam tersi bir durum veya alakasız iki pilot olsa inceleme bile başlatılmayacaktı.Alonso ağlayınca inceleme ve ceza geldi.

  221. burak evmez avatarı

    sanmıyorum öyle olacağını vettel alonsoyu dışarı itti orda zaten alonsonun lastikler zaten bitti gibi bir duruma gelmişti

  222. Hem sevinmedi 1.olduğuna doğru düzgün hem de kırmızıyı gösterince ben de dedim ferrari mi lewis:)
    Ama bu tifosiler yuhalama işini abarttılar ben utandım yemin ediyorum

  223. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    valla seni değil ama arkadaşın yorumunu bende görmüştüm alonso vettelin yanından geçerken aklıma sen gelicen yorumunu hatırlıyorum bende

  224. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    topla o paraları kendine bir lastik don al yarış seyrederken sapan yapıp etraftaki kargaları kovalarsın belki zeki bebe :))

  225. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    Lewis iyi iş çıkardı, hatasız sürdü bu hafta sonunu hakederek aldı. yarışın adamı Perez, adam roketledi resmen. alonso beklediğim yerde bitirdi çünkü önündeki araçlar ferrariden yavaş olduklarını zaten biliyorduk. birde massa +1 vereceği için tam beklenen yerde bitirdi, button ın yerine perez 2 oldu. button ın yarış dışı kalması çok kötü,perezin araya girmesi çok iyi oldu. "genel olarak" yine bir hafta sonundan hatasız çıkamadık. bu kadar çok hata ile bulunduğumuz konum bile iyi sayılır.

  226. çok komiksin . aramizda para toplayip bu işi ücretsiz yapmamana karar verdik .

  227. Alican Akpak avatarı

    gelişim yarışında geriye düşüyor değil adamlar en son güncellemeyi macaristanda yaptı hızlıda oldular.lakin spa ve monza için 0 güncelleme yaptılar tüm kaynağı d-drs'ye yatırdılar.onuda en verim verecek psitlerde kullanmadılar şimdi renault motorlarının en iyi verim verdiği yere(tork olarak) hemde yavaş pistlere gidecekler.Lotusta da d-drs olacak.böylece çok daha hızlı olacaklardır.Kimi'nin hala şansı var…

  228. Yok Alonso'nunki gitmedi sanırım.Ted Kravitz Ferrari garajına girip bakmış çünkü.

  229. LOTUS RENAULT avatarı
    LOTUS RENAULT

    janus 3520
    Yarışı izlediğine emin misin?
    Kuralları biliyorum musun?

  230. hakkaten yav ağzı olan konuşuyor stratejisi var araç ayarı var trafiği var onları unutmuş yazmış da yazmış..

  231. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    alonso vetteli vettel pite girdiğinde geçmedi pist üstünde geçti bunu göremeyecek kadar körmüsün yoksa yarışı izlemedinmi

  232. fisico_murat avatarı

    hakkaten kalan motor sayıları ne alemde acaba? redbull birkaç yarışta motorla ilgili sorun yaşadı bilen bi arkadaş varsa söyleyebilir mi?

  233. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    Perez seneye ferrariye geçebilir.Gözalıcı bir performans sergiledi.Raikoneni defalarca geçti.Hem de her çeşit lastikle.

  234. hamilton için çok iyi sonuç; takım için ise bu tablo kötü bile sayılabilir. en kötü 1-3 olacaktık..
    ama tebriğin en büyüğü ne alonsoya ne de hamiltona bravo perez yine çok iyi sürdün..

    önceki yarışlarda ferrarinin iyi olan yarış temposunu geçtik gibi! gibisi fazla geçtik.. sıralamalar ise pistin karakterine göre ferrari mclaren arasında gidip gelecek diye düşünüyorum..

    ama yarışlarda daha istikrarlıyız singapurda ferrari güncelleme getirecek ve galiba biz de getireceğiz yarış temposunu tekrar ferrariye kaptırmayacak kadar iyi olsa bu güncellemeler yeterli bence..

    şunu da iddia ediyorum ferrarici arkadaşlar kızmasın ve üzülmesin ama alonso dün sorun yaşamasa bugün yine aynı yerde bitirecekti yarışı.. hamilton hep kontrollü gitti (geçen haftaki button gibi..) ona rağmen farkı korudu üstüne üstlük lastiklerini de yarışın sonunda perezden gelen atağa yanıt verecek kadar korudu (bir an korkmadım desem yalan olur 😀 ). alonso ise pereze geçilince koptu gitti..

    red bullun puan alamadığı bir hafta sonunda 25 puan iyidir ama yeterli değildir.. keşke button en azından 3. olsaydı 😀

    hamiltoncu ve mclarenci arkadaşlara bir sorum olacak yarıştan sonra hamilton kaskından bişey gösterdi kameralara ben kaskın kırmızı kısmını gösterdiğini gördüm ne anlama geliyor acaba? şöyle söyleyeyim eğer gördüğüm doğruysa hamilton ferrariye gidiyorum mesajını verdi şeklinde bir paranoyaya kapıldım 😀 siz ne düşünüyorsunuz, bilginiz var mı?

    son olarak massa podyuma bir adım daha yaklaştı önümüzdeki yarış onu umarım podyumda görürüz.

    herkese iyi bir hafta diliyorum..

  235. felipe massa nickli arkadas cok komik para toplayalim bu işi ücretsiz yapmasin

  236. Büyük ihtimal ilk antremanda motoru sonuna kadar kullanıp patlatacaklar.

  237. Çıksaydı bile Perez geçtikten sonra finişe kadar 16 saniye fark attı, yinede 3.olurdu

  238. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    10nculuktan 3 yaptı diyolar hala ya 🙂 komiksiniz button yarış dışı olmasa massa yı ekarte etmeseler 5nci olacaktı be bumuydu dünden beri yırtındığınız alonso okuyanlar sandıki tur bindirip 1nci olacak :))) komiksiniz fıkra gibi

  239. Çünkü bende Tifosi'yim, pilotumdan önce Ferrari gelir benim için

  240. alonso geçmedi ferrari motoru geçti kendinizi kandırmayın.

  241. Ooo bunu bilmiyordum, sadece Massa'nınkiler diye biliyordum

  242. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Kalan yarışlarda downforce ayarları orta ve yuksek.Bu da Lotus icin iyi, d-drs'den de gereken verimi alırlarsa Alonso da geride kalırsa neden şampiyon olmasın.Umutsuzluga kapılmayın bugünkü yarışta da görüldüğü gibi hersey olabilir bu yıl

  243. Adam gibi nadir Massa taraftarlarından olduğun için çok şanslıyız Tifosiler olarak.

  244. Gerçek tifosiler emektar massa yı destekler.

    Ne kadar benziyor değil mi ? Bitmezsiniz siz belli oldu.

  245. Kesinlikle katilmiyorum Sana Avanti Her ne kadar Perez lastikleri iyi koruduysada Sert lastiklerle.yarisa baslatan Sauber takiminin Lastik ve yaris stratejisi sonucu gelen bir basaridir bu, Perezde iyi uyguladi Sauber takimina ve Pereze tebrikler..

  246. motoru yarışta değil antrenmanlarda kullanırlar 😉 belki de başka motoru zorlamayan pistlerde kullanırlar

  247. Yalansa Yalan De Sonucta Yıllarını Verdi İki Takımda F1'e Bunlar Oluyor Her Zaman

  248. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    dostum sana demiştim red bull çuvallayacak lotus çuvallayacak diye :):): vettel ve webber avcunu yalasın şimdi

  249. komple temeletri verileri gitmiş… Tüm takımın

  250. Ben de dahil bütün Ferrariciler de sana acıyordur emin ol.Neymiş ceza ağırmış da yok Alonso var diye verilmiş de yok FIAT'mış.Hadi hocam git işine ya.Git çöplüğünde öt.Son günlerde çıktın zaten sen de ortaya.Eksildiniz ya tekrardan toparlanmaya çalışıyorsunuz belli.

  251. Lovely_F2008  avatarı

    en az 1 ay gelmez buralara o Velett 1 pardon yanlış yazmışım Vettel 1 :)))

  252. Tebrikler Lewis harikaydınn seni seviyoruzz!!!!!

  253. Son 7 yarista biraz olsun eski gunleri yasayacagiz anlasilan McLaren ve Ferrari cekismesi.. Redbull buyuk ihtimal takimlar sampiyonasini kaybedecek McLaren ile arada 29 puan kaldi hemen arkalarinda Ferrari geliyor. Sezon sonunda siralama 1. McLaren 2. Redbull 3. Ferrari (Belki Ferrari 2.) olur. Pilotlarda ise cok buyuk bir cekisme olacak gibi gozukuyor. Kazanabilecek 175 puan var ve fark 37 puan. Raikkonen'i de tebrik etmek lazim sessiz sedasiz sampiyonada 3. sirada. Hamilton ve McLaren bu hizini korursa veya arttirabilirse buyuk ihtimal Alonso'yu gecip sampiyon olacaktir. Button ve Vettel'in sampiyonluk sansi bitti.

  254. Aynen öyle, Alonso'yada yarışta birşey olmadı iyiki. Ne olursa antremanda oldu ona, şans

  255. Felipe Massa avatarı

    Sollayamadıki sollayamadığı içinde ceza aldı nedense kendini Vettelmi sanıyor çimden geçebilecek alonso tam bir tırt pilottur sizin gibi tırt olan tifosiler gibi.Gerçek tifosiler emektar massa yı destekler.

  256. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    zaten bu gibi durumlarda normaldir diye diye herkes centilmenliğini kaybetti.

  257. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    hamiltonla webber arasındaki fark 10 muş düzeltiyorum

  258. Nasıl Adil Değildi? Ya Kaza Yapıp Yarış Dışı Kalsaydı? Son Derece Doğru Bir Ceza

  259. Yeni motorla gidilecek olsa, "stop the car, save your engine" demezler.

  260. Massa'nın telemetri verileri kaybolduğu sırada Ferrari'nin tüm internet bağlantıları da kopmuş.Çok daha büyük sorun olabilirdi,ucuz kurtulduk.

  261. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    Redbull webbere neden perezin kullandığı taktiği kullanmadı.Sertlerle başlayıp sonradan yumuşağa geçseydi iyi bir yere gelirdi.Redbull webberi harcadı.

  262. burak evmez avatarı

    evet ferrari pit ekibi yine batırdı az daha geç alsalar ilk pite vettel ve massanın önünde çıkardı alonso ve trafiğe takılmazdı bu lafına katılmıyorum

  263. Neeeee? Ferrari en iyi stratejiyi yaptı. Çift pit-stop olsa Muhtemelen podyumda olmazdı Perez zaten muhteşem yükseldi ve lastikleri süper korudu. Geç pite girincede çok sıra kazandı. Yeni lastikleri takıncada adam uçuşa geçti. Alonso istese de direnemezdi. Çünkü 1.5 sn farkla geliyor nasıl savunma yapacaksın adam DRS'ye ihtiyaç duymuyor.

  264. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Öncelikle 10.sıradan Başlayıp 3.Olan Alonsoya ve 10 sıra Kazanan Perez'e Tebrikler.Perez Özellikle Yarışın Adamıydı.Hamilton Gayet Kontrollü Bir Şekilde Kazandı.Rai Rekabetçi Olmayan Aracıyla 5. Olarak Hasarı En Düşük Seviyede Tuttu.
    Bize Gelecek Olursak Tam Bir Fiyasko.Webber Zaten Puan Almaya Oynuyordu Ama Vettel İyi Dayandı 4. Bitirebilirdi.Bu Fiyaskoyu Pist Karakteristiğine,Seçilen Araba Ayarlarına ve Renault Motoruna Bağlıyorum.Ceza Olayında Kesin Konuşmuyorum Ama Alonso Çok Yakındı Vettel Bi Anda Sağa Kaçamazdı. Objektif Konuşuyorum Ben Zaten Her Zaman. Kesin Bir Yargım Yok Bu Konuda.Geçen Yılın Rövanşını Almak İstedi Sanki Alonso Orda 🙂 .

    Singapur'a Yeni Vites Kutusu,Yeni Motorla Gidicez ve Rekabetçi Olabileceğimiz Bir Pist İnşallah Pilotların Puanları Birbirine Çok Yaklaşır Da Son Yarışta Belli Olur Şampiyon.

  265. eyvallah.

  266. Tebrikler McLaren…Tebrikler Lewis….Tebrikler Perez

    McLaren için çok temiz ve rahat bir double olacakken Button un yold kalması biraz içimizi burktu.Araç çok güçlü ve kesinlikle ferrari den güçlü.Lewis farkı eritmeye devam edecektir.

    Vettel in cezası hiç adil değildi.alonso nun pist üstünde ve şampiyonaddaki en yakın rakiplerinden biri olması cezanın verilmesinde büyük rol oynamıştır kesinlikle çünkü daha çetin mücadeleler oluyor fakat işin içinde alonso varsa kantarın topuzu biraz kaçıyor.Şampiyona da ikinciliğe yükselen Lewis bundan sonra dikkatli olmaslı çünkü FIAt ın gözü onun üzerinde olacak.

    Italyan lara acıyorum.Hakkıyla kazanan pilotu yuhlayıp (4-1)nci olan pilotu alkışlıyorlar.Üstelik Lewis orada alonsoyla ilgili güzel şeyler söylerken.YAZIKLAR OLSUN

    Geçen hafta Kobayashi nin sıralamalrda gösterdiği performansı tescilleyen Perez ,Sauber in şampiyonluk yolunda herkesin hesaba katması gereken bir güç olduğunu gösterdi.Bu arada adı sıklıkla ferrari ile anılan Perez için bir ders olmalı.Ya kendi olup kazanmak için mücadele edecek ya da massa olup podyumu tvden izleyecek.

  267. Hamilton gidici beyler doğru dürüst sevinmedi bile

  268. Osman ERENER avatarı

    bugün harika yarışması bundan önce şanslı olduğunu değiştirmez ki..zaten ben bunu önemli bir özellik olarak görüyorum,Alonso bugün hızlı bir araca sahip olduğunda nasıl bir pilot olduğunu da tekrar gösterdi..

  269. ingilterede Alonsoyu kimse yuhlamadı,herkes alkışladı.yani heryerde böyle değil. malesef italyan,yunan,fransız bunlardan ne asalet, ne delikanlılık bekle. genelde akdeniz havzası hep bu şekilde. sinsi,sahtekar.

  270. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    formula 1 gibi bir platform da zaten sıralamalardan sonra çok kesin konuşmak mantıksızdı dünde söylemiştim dünden sonra alonso 2 yarışta topladığı farkın hepsini kaybetmiş gibi abarttınız da abarttınız yarış içinde arıza kaza sc gibi herşey sonuca etki edebiliyor keza bugünkü gibi strateji ve lastiklerde , yani alonso ve ferrari için eğer yarış dışı kalmadan düzenli podyumlar kazanmaya devam edersek araçta hazır gelişmişken 37 puanlık fark gayet iyi ama şuanda 2 3 4 5 .ler arasında 12 puan fark var bence 2010 gibi olmaz 3 yarış sonra falan yavaş yavaş 2-3 kişi arasında geçmeye başlar şampiyonluk çekişmesi biri alonso olur o kişilerin ama diğerlerini önümüzdeki yarışlar belirliyecek ama bence son yarışa hamilton ve alonso şampiyonluk mücadelesinde girer çünkü en komple olan pilotlar onlar ve de mclaren ve ferrari redbull dan daha fazla gelişmiş gibi görünüyor tatilde

  271. tebrikler lewis, McLaren çok iyi bir sonuç oldu. perezde iyi yarıştı, alonso yine stratejisine uygun devam ediyor ve her koşulda çok değerli puanlar almayı biliyor tabi massanında yardımını unutmamak lazım. vettele verilen ceza düşündürücüydü çünkü geçen sene schumi-lewis kapışmasını hatırlayın iki defa benzer şey oldu ama ceza almadı. button eğer yarış dışı kalmasaydı kazanacak potansiyele sahipti. sonuç olarak son üç yarışta nerdeyse üç duble yapabilecekken bir pilotun kazanıp diğerin sıfır çekmesi kötü oluyor…

  272. Dün Alonso o müthiş tırmanışlarını yapar umarım dedim, ve çok daha iyisini yaptı,tebrikler.

    Dün Felipe'ye "startta kesin kaza yapar" "o iyi kalkışları orta sıra takımlarındaydı Mclaren'e yapamaz" dediler, Lewis içeriyi erken kapatmasa belki ilk virajda liderdi. Neyse, performansı gayet iyiydi, ama müthişti diyemem.

    Perez bence 2013'te büyük takımların birine mutlaka gelir, bu adam hakediyor. Müthişti gerçekten müthişti.

    Hamilton'un hakkıydı, haftasonunu hep kontrol altında götürdü.

    Ha bu arada, Ferrari stratejisi yüzünden Alonso Perez'e geçildi diyenler var, ulan el insaf. Adamlar 10.luktan 3.yaptı, hala eleştiri. Biraz düşünceli olun yahu.

  273. Perez 40 saniye takım arkadaşının önünde bitirdi yarışı.Bu Sauber'den çok Perez'in başarısı.Evet araç da çok iyi.Belki de en iyi arka paket Sauber'de.Ama lastik koruma konusunda herkesten çok daha iyi Perez.20 turdan fazla hiç aralıksız 1:27 attı.Sadece birilerinin arkasına takıldığında turları düştü.Müthiş yarıştı gerçekten.5 tur olsaydı galibiyeti alırdı.Tebrikler.

  274. Haklısın, Lotus gelişim yarışında geriye düştü iyice:( Kimi'ye yazık oluyor.

  275. Lovely_F2008  avatarı

    Artık bana katılın beyler 🙂 şu Perez griddeki bazı iyi pilotlardan bile iyi özünde , ileri ki yıllarda bu adam çok başarı kazanacak . Şu anda Alonso ya sempatimin daha büyük olmasının nedeni ferraride olmasıdır . Perez ferrariye geldiği an bu değişecek Alonso kusura bakmasın 🙂 Artık Perez'in Ferrari'ye gelip şu kırmızı aracı uçuruşunu izlemek istiyorum . Tek kelimeyle müthiş sürüyor . Lewis'e tebrikler , Alonso önde başlayabilseydi büyük ihtimalle 1. olacaktı ama kader … Alonso'ya da tebrikler . Massa bugün daha iyi gözükmesine rağmen yine yarışın sonuna doğru hüsran sebebi oldu . Artık yerine başka isim şart . Perez ' e giriştiği mücadelelerde temastan sakınması ve harika sürüşü nedeniyle büyük bir tebrik yolluyorum .

  276. Benim Anlamadığım Vettel Alonsoda İyiymiş Gridin En Yeteneklisiymiş(!)
    Gercekleri Görmek Acı Veriyor

  277. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    Yupppii tifosilerin evinde kazandık.Tebrikler karaoğlana.
    Alonsoda kendi evinde ferrarinin karizmayı kurtardı ona da tebrikler iyi yükseldi.Şampiyonada 2. olduk vettelin önündeyiz..Perezede tebrikler çok iyi sürdü.raikoneni tam 3 kere geçerek günün yıldızı oldu.

  278. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Dün nerdeyse ağlayacakken bu gün sevinçten uçuyorum, yarışltan sonrası da mükemmeldi, kamereman bile oldu bizim ki. Tebrik ediyorum pilotumu. Önümüzde singapur gibi Alonsonun çok sevdiği bir pist var. Bakalım durum nasıl olacak. İlk turda zaten 3-4 kişiyi geçerek klasını bir kez daha konuşturdu. Tam düşündüğüm şeyleri yaptı. Belki ilk pit biraz daha geç olsa bu gün 2. bile çıkabilirdi. Neyse sağlık olsun. Perez de adeta uçtu. Sauber kesinlikle bu lastik olayını en iyi anlayan takım bence.

    Geçen hafta ilk virajda yarış dışı kalanlar bugün podyumdaydı. Çok ilginç gerçekten.

    Aynı şekilde geçen hafta puan alanlard bu hafta yarış dışı kaldı. Herkes fit oldu. Bu saatten sonra bu şampiyona Alonso vs. Lewis şeklinde tam da olması gerekitği gibi devam eder.

    Lewis'i de tebrik ediyorum, hem yarışından dolayı, hemde podyumda Alonso'ya yaptığı iltifattan dolayı.

    Massa bence çok iyi bir iş çıkardı, eleştirenler olacaktı muhtemelen Alonso ile yer değişti diye ama massa bu saaten sonra 2 puan fazla alsa kime ne yararı olacak. Bunu da düşünmek lazım.

    Kısaca takımlar bazında en fazla puanı aldık, en seğmediğim direktör Horner tırtladı, onu görmek bile yeterdi. Ne kadar sevinmişti Alo yarış dışı kaldı diye.

  279. Harika demek isterdim ama Button'ın kalmasına çok üzüldüm. Red Bull'lun arkasına yapışacaktık markalarda. Yine de 25 önemli puan kapattık. Hamilton kusursuzdu. Lastikleri korudu yarışı kontrol etti. En önemlisi 10 puan aldık Alonso'dan. Alonso'da harika yükseldi yapabileceğinin en iyisini yaptı. Mercedes yarışta dökülüyor muhtemelen lastik onları çok yavaşlatıyor. Schumacher herşeye rağmen 6.oldu. Massa'nın aracın üstüne çıkamayan birisi olduğunu bir kez daha gördük. Red Bull'un puansız ayrılması McLaren için avantajlı oldu Ben şahsen Vettel'in şampiyon olabileceğini düşünmediğim için yarış dışı kalmasına çok üzülmedim. Alonso'dan puan alması çok zordu. Button kalmasa muhtemelen 3.olacaktı. Ve Perez büyük lastik avantajı sayesinde adeta uçtu. Hatta bir ara endişelenmedim değil ama gördük ki Hamilton lastik koruyormuş Perez 1.5 sn fark kapatırken takım Hamilton'a hızlan değince 0.5 sn hızlandı. Güzel bir yarış oldu.

  280. yapma ya, bende sauber'i destekliyodum, soğudum şimdi 😀

  281. erhan aydın avatarı

    alonso için şanslı diyenler;dün için ne yorum yaptınız acaba.bugün şanslı olduğu tek bir durum vardı o da buttonın yarış dışı kalışı,başka bir durum varmı? peki dün polü alabilecekken 10. oluşu neleri kaybettirdi?biraz insaflı olun…bu arada lewisi ve perezi tebrik etmek gerek.

  282. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Köşesine çekilip bugünlük siteye bakmamaya karar vermiş 😀

  283. Biliyorsun Ferrari-Mclaren Cekişmesini Birde Monzada Kazanınca Taraftarlar Böyle Tepkiler Verir
    Tıpkı Galatasarayın Kadıöyde Aldığı Kupa Gibi

  284. herkes mi yuhladı? o zaman takım tutmayalım çünkü her takımda fanatik olan var bende kiç hoşlanmadım hatta sinirlendim ama her yerde böyle o yüzden yapıcak bir şey yok

  285. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    HELALONSO,AFERİN LA MASSA,SCHUMİ ELİNDEN GELENİ YAPTI.PEREZ MUHTEŞEMDİ.BUTTON VELLET WEBBER İÇİN ÜZGÜNÜM Bİ YANDAN DA SEVİNİYORUM.MALDANO DA İYİ İŞ ÇIKARDI 22 DEN 11 E FENA DEĞİL YANİ.KASAPSIZ BİR YARIŞ İYİYDİ.TİFOSİLER COŞTURDU.

  286. Hamilton'u yuhalamamalıydılar.Bunu yapmaya gerek yoktu.Çok gereksiz bir hareketti.Çok iyi yarıştı ve galibiyeti haketti.

  287. Osman ERENER avatarı

    Alonso hızlı bir araçla nasıl yarışılır ders verdi..Raikkonen 5 oldu ama arabanın hakkı ilk 10 değildi..Ama bu pist zaten Lotus'a uymayan bir pist,downforce gereken pistlerde tekrar üstün performans izleriz Lotus'tan bence…

  288. ferrari ve alonso aşkı yıkıyor italyayi yakıyor monza yı ..

  289. michael jackson ve sen gördüğüm en iyi red bull taraftarlarısınız

  290. "Vettel 1" adlı arkadaşı er meydanına davet ediyorum.Dün artislik yaparken ona "Yarın Alonso Vettel'i sollarken aklıma sen geleceksin" demiştim.Ben sözümü tuttum sıra onda 🙂 Adamsa tutar sözünü 🙂

  291. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    haklısın ama lotus diger pistlerde daha iyi olacaktır bu pist cok hızlı oldugu icin geride kaldı o yüzden 10 puan çok iyi bu pist için

  292. tebrikler Mclaren ve Hamilton.Hakekttiler ve aldılar.Bizim için tam bir kabus oldu,Vettel ve Alonso olayında kararsız kaldım ama sanki ceza doğruydu.Acilen gelişmeliyiz tamam pist bize uygun değildi ama sıralamalarda yetersiz kalıyoruz.Bu arada Lotus ta gelişim olarak geride kalacak büyük ihtimalle.Birde sanki Kimi bu sene daha iyi savunma yapıyor gibi yoksa benmi öyle görüyorum,kapıları kapatıyor aracı ortalıyor en azından mücadele ediyor.Bu arada Perez şanslı adamsın bu seneki Sauber F1 izlemeye başladığımdan beri gördüğüm en iyi Sauber aracı.Seneye olmasa bile Perez ondan sonraki yıllarda bu formunu devam ettirirse iyi bir takıma gidebilir.

  293. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Raikkonenin bu araçla alabileceği maksimum puanı aldığını düşünüyorum.Alonso ve özellikle perezi tebrik ediyorum cok iyi yarış çıkardılar.Hamilton haricinde bambaşka bir podyum var karşımızda.Lotus Singapur ve diğer yarışlarda Raikkonene gereken aracı versin şampiyonluk icin bundan sonrası cok kritik

  294. Button'ın yarış dışı kalması kötü oldu takımlar şampiyonası için çok çok iyi bir fırsat vardı.. Perez belki geçebilirdi ama Button, Hamilton'a yaklaşıyordu tam da o sıralar. Bu arada Vettel-Alonso olayında Alonso o virajda beklenmeyecek bir hızda geldi gerçekten mesafeyi koruyup DRS bölgesini bekler diye düşünüyordum, herşey o kadar hızlı oldu ki Vettel kendini bir anda sağa atamazdı diye düşünüyorum. Ama kurallar açık Alonso arka tekerlek mesafesine gelmişti ve cezası penaltı.

  295. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bugün yarışı izledim ama keyfim yerinde değildi. Koşturmacının arasında nasıl olduysa hiç kimseden duymamışım, dün gece haberim oldu. Kemal abiyi kaybetmişiz, dün defnedilmiş, duyunca çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin diyebiliyorum ancak.

    Yarışa baktığımızda da Hamilton hatasız sürdü, mükemmeldi. Hamilton bu galibiyeti haketti mi, kesinlikle. Alonso ise muhteşem bir yükseliş yaptı, şaşırtıcı şekilde iyi bir yarış çıkardı, hatta Vettel ile mücadelesinde kenara iyice çıkınca geri dönmesi zor olacak, araç hasar alır, hızı düşer diyordum ama çok iyi kurtardı.

    Ama bunların ikisi de günün güzel hikayeleri olarak kaldı, kral ise Perez'di. Yükselişini mi, geçişlerini mi, takımın çok iyi taktiğini mi, lastikleri nasıl koruduğunu mu, hangisini anlatalım ki. Alonso için "en komple" pilot diyorlar ya hani, ben bu sıfatı pek sevmesem de, bugün Perez en komple sürüşü yaptı.

    Normalde uzun uzun yazmayı severim ama dediğim gibi Kemal abinin haberinden sonra pek tadım yok, beni affedin, söyleyebileceklerim bu kadar

  296. Felipe Massa avatarı

    böyle insanların takımını tuttuğuma utanıyorum ve takımımı değiştiriyorum artık ölümüne Sauber ölümüne Perez

  297. burak evmez avatarı

    aracı yavaş olabilir ama mercedes aracı daha yavaştı asıl schumacheri tebrik etmemiz gerekir

  298. Kazananı Tebrik Etmek Lazım Hamilton Bugün Aracını İyi Sürdü.
    Sergio Perez Cok Yetenekli Bir Pilot Olduğunu Bu Yarışta Cok İyi Kanıtladı
    Fernando Alonso Gridin Şuan En İyi Pilotu Olduğunu Gösterdi.
    Button'a Cok Yazık Oldu Redbullun Puan Alamadağı Yarışta Double İyi Olurdu.
    Vettele Verilen Ceza Kesinlikle Doğrudur.
    Facebook'u Takip Edenler Varsa Herkes Alonso'ya Saldırmaya Başlamış(Şans Diyerek)
    Gercekten Bircok Kişi Körü Körüne Aşırı Fanatikciliğe Bağlamış.Gercekleri Görmek Acı Veriyor.
    Şampiyonluk Adına Kazanlıan Her Puanın Önemi Vardır Alonso Bugün Doğru İşler Yaptı

  299. lotus artık bişeyler yapmalı. raikkonen elinden geleni yapıyor. bu çabaya yazık oluyor. hamiltona tebrikler. alonso iyi yarıştı. perez yarışın yıldızıydı.

  300. Hamilton Tebrikler mükemmel bir sürüş…Alonsoda güzel yarışdı ama şanslıydı açıkcası Button kalmasaydı fark biraz daha kapanabilirdi

  301. Yusuf  Hitay avatarı

    ah be, button yarış dışı kalmasaydı takımlarda çok büyük bir avantaj kazanacaktır. öyle gözüküyor ki mclaren en hızlı araca sahip. daha az hata yaparak şampiyonluğa ulaşabiliriz.

  302. Ferrari dışında çoğu kişiyi yuhalarlar zaten.

  303. Sanmam….artık takım emri yasal şampiyonluğa oynayan pilotta Alonso ozaman bunlar normal.Böyle yazaraktan siz milleti provoke ediyorsunuz

  304. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yavaş araçla yazacaktım eksik çıkmıs

  305. Felipe Massa avatarı

    Hamiltonu yuhalıyor tifosiler işte biz buyuz beyler böyle aşağılık insanlar toğluluğuyuz

  306. Ferrari%100 avatarı

    Ferrarinin stratejileri tam bir rezalet
    Böyle stratejimi olur Perez bile geçti

  307. massaya ikide bir fernando denip durmadı demi.

  308. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen bu kadar araçla 5. oldu tur yemesi lazımdı ama şampiyonluk cok zor bu araçla çok gelişmesi lazım pistinde etkisi var tabi bundan sonraki pistlerde daha iyi sonuçlar geleceginden eminim bu pistte bile maximum puanları almak çok güzeldi.

  309. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    hamilton da yarış dışı kalsa daha ne isterdik 😀

    birazdan canı yananlar gelip fia şöyle ferrari şöyle takım emri cart curt sallayıp gidecekler.
    demedi demeyin.

  310. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    aslansın alonso dün yazdıklarımı bana yedirdiğin için çok TEŞEKKÜR EDERİM aslanım benim!!!

  311. bir tur daha olsa schumi geçcektraiyi ama mercedese tşk bu yarış saçmalamadıkları için

  312. Ferrari%100 avatarı

    Ferrarinin stratejileri tam bir rezalet
    Böyle stratejimi olur Perez bile geçti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir