Vettel'in Ceza Aldığı Alonso Çekişmesi – 2012 İtalya GP

video indir 1

Vettelin Ceza Aldığı Alonso Çekişmesi – 2012 İtalya GP

 


Yorumlar

“Vettel'in Ceza Aldığı Alonso Çekişmesi – 2012 İtalya GP” için 81 yanıt

  1. ceza yanlış diyen arkadaşlar alonsonun arabasındaki kameradan bi daha baksınlar, belki durumu anlarlar

  2. Evet. Ama ceza yemeseydi Vettel kesin geri geçerdi!!! dimi:D?

  3. Alonso zaten vetteli pist üzerinde geçti 🙂

  4. sizin bilgilerde bir karışıklık olmuş 🙂

  5. rocco junior avatarı

    Bak sen,sonuçta dsmart spikeriymiş!Peki ya sen kimsin,adın ne ne iş yaparsın seni kim tanır söylediklerini kim sallar be adam!Serhan Acar dediğin adam burda onlarca yüzlerce insanın saygısını kazanmış ve yarışları sunsun diye bizzat arkadaşlarla mail talebinde bulunulmuş birisi.Açıkça kuralı yazmış işte senin gibiler anlayabilsin diye ama halen olan gerçeği kesin bir kuralı demogoji yaparak inkar ediyorsun.Yetmezmiş gibi bir de küçümsüyorsun.Azıcık takip edin kuralları ne nedir ne değildir öğrenin.İnadına ısrarla doğruya yanlış diyen kusura bakma ama cahillikten gözü körelmiş kimsedir.2+2 = 4 arkadaş.Kesin kurallarda yorum yoktur o şey neyse odur anlatabiliyormuyum?Bunun sencesi bencesi görecelisi olmaz.

  6. Doğrucu Davut avatarı
    Doğrucu Davut

    Verilen cezayı haklı bulanların aklından şüphe ederim.Kafayı yemiş manyaklar körmüsünüz lan !

  7. Ben de 50-50 düşünüyorum orada. Vettel'in çizgisi yarış çizgisi. Vettel yarış çizgisine gelmek için yavaş yavaş sola kayıyor. Tam orada da Alonso çok hızlıca oraya giriveriyor. Vettel'in onu görmemiş olması, görse bile tepki verememiş olma olasılığı var.

  8. uğur aydınlı avatarı
    uğur aydınlı

    Hay ağzına sağlık yaaa.Valla buradaki yorumların hepsini üşünmedim okudum.Ama senin kadar harbi ve doğru olan yok. Düşünvelerine aynen katılıp altına imzamı atıyorum. Yüreğine sağlık.

  9. beyfendiye bakarmısınız ahlak dersi veriyor. hemde singapur da takım arkadaşı kendisi için kasıtlı olarak kaza yapan şikeci bir pilotun taraftarı.

  10. beyfendiye bakarmısınız ahlak dersi veriyor. hemde singapur da takım arkadaşı kendisi için kasıtlı olarak kaza yapan şikeci bir pilotun taraftarı.

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Vettel'ciler sapıtmış, kural açıkca yazılmışken Serhan Acarın Alonso'cu olduğunu yazmışlan, Serhanmı yazdı kuralları.

    Bu olayların ilk patlak yeri geçen sene ki kore yarışıdır. Rosberg önce Lewis'i, sonra da Alonso'yu kum alana kadar süpürmüştür. Ondan sonra bu olayın sonuçları bu kurallan sabitlenmiştir bu sene.

    Ayrıca Vettel'e henüz pitten geçme cezası gelmeden önce Alonso zaten geçisini yapıp 500 metre farkı koymuştur. O saaten sonra Vettel pitten geçse ne yazar geçmese ne yazar.

    Üstünede zaten yarış dışı kalmıştır adam. Siz neyin derdindesiniz ben onu anlamadım ki. Takılmışınız geçen sene de aynısı oldu diye. Ayrıca aynısı da olmadı, Alonso baktı yanında biri var sağa doğru içeri girip Vettel'in geçmesine izin vermişti.

    Vettel biraz panikledi şuan, gidiyorya şampiyonluk yavaştan yavaştan, tutuştu etekler. Schumi nin dediğini hatırlasın boş vakitlerinde, ne demişti adam. İyi bir kazanan olmak için kaybetmesini öğrenmesi gerek.!!!!

    Bazı şair ruhlu arkadaşlar içinde aklımdan geçirdiklerim bende kalsın..

  12. Bu olaylar zaten Rosberg'in 2 yarışta milleti çime göndermesinden sonra oldu.
    Yani yeni kuralın çıkmasında sebep Rosberg…
    Eğer Rosberg bu sene başında milleti itelemeseydi bu kural çıkmayacaktı belki de.

    Bir diğer husus da Serhan McLaren'cidir. Yani Alonso taraftarı değildir.

  13. rosberg bu sene defalarca yapmadımı aynılarını?neden bahsediyor bu serhan,zaten alonso taraftarı olduğu belli her zaman.bizim fenerli rıdvan gibi kendisi

  14. doganları sadece konyalı olanlar bilir kardeş

  15. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Şu yarış çizigisi muhabbeti yapan arkadaşlar; kuralda öndeki araç yarış çizgisinde ise yol vermek zorunda değildir, diye bir ibare yok ? arkadan gelen aracın öndekı aracın arka tekerleğine ulasmıs ıse yol vermek zorundadır, demıyorkı yarıs tı cizgisiydi falandı filenadı gayet net acık, o arac oraya gelmıs ıse nerde olursan ol yol vereceksın vermıyorsanda sana yol verirler pit e dogru.

  16. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    Serhan Acar'ın Yazısından Bir Kesit:

    "Alonso’nun Vettel’e yaptığı atak, geçen senenin rövanşı oldu adeta. Ama arada bir fark vardı; bu sene FIA sürüş standartlarını, daha net tanımlamalarla sıkılaştırdı. Artık birbirini pist dışına iten pilotları, kaçınabileceği bir kazayı yapan isimleri görmek istemiyorlar. Bu nedenle ‘arkadaki otomobilin ön kanadının, öndeki otomobilin arka lastiklerinin hizasına gelmiş olması’ açıklamasına göre Alonso, Vettel’in yanındaydı ve bu nedenle de Vettel’e pitten geçme cezası verildi. Kısacası kural ve açıklamaya göre Vettel’e verilen ceza, yerindeydi. ‘Geçen sene aynı ceza neden verilmedi?’ argümanına karşıysa, sadece kural ve yorumun bu sene değiştiğini söyleyebiliriz. Bu arada Alonso, 2011 Vettel’e oranla çok daha fazla çime çıkmasına rağmen, otomobili nefis şekilde kontrol etti. İspanyol pilot, sonunda, üçüncü denemesinde Vettel’i geçmeyi başardı."

  17. bilen bilmeyen herkes burda maşallah.kurallara göre konuşun arkadaşlar fikrinize göre değil.kural der ki arkadaki aracın kanadı eğer öndeki aracın arka lastiğini geçmiş ise öndeki araç savunmayı bırakmalıdır öğrenin..

  18. İyi hoş güzelde bizim Fenerbahçeyi çok fazla karıştırma buralara,eksik kalsın yorumlarında daha başka şeylerle bütünleştir olayı :))

  19. Bu iyiydi Enes kardeşim,bu arkadaşların alayı Mercedes motoru sayesinde Alonsocu oldular.:))

  20. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ben o noktalı yere sacede alonso yazmıstım.neden noktalı gosterıldı cok merak edıyorum.ortada bır hakaret ve kufur yokken varmıs gıbı algılanabılır.lutfen dıkkat.

  21. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bana göre vettel tamamen kendı yarısını kendı cızgısınde yaparken halkıyken haksız duruma dustu.bunun tek nedeni alonsonun yanlış yerde gecıs denemesı yapmasıydı.kendı hatasıyla dısarı tastı ve goruntu tamamen vetteli haksız gıbı gosterıyor.

    mıcahel dauglus demı moor un bır fılmı aklıma geldı.tacız.

    tacızde bulunan guclu tacıze ugrayan gucsuz.tum delıller erkegı suclu gosterııyordu ama ısın aslı tam tersıydı.

    alonso o hızı ıle her turlu vettelı gececektı.ben ne alonsocu nede vettelcıyım.kaldıkı vettel zaten yarıs dısı oldu.mesele buda degıl

    ben gerızekalıyım ben aptal ve f1 den anlamayan ahmagın tekıyım.hayatımda dıreksıyon basına oturmuslugum ve f1 kurallarından anladıgımda yok.ben ergenın tekı hayatında ılk defa bır f1 yarısı ızleyen ucubenın tekıyım ama bana gore bu ceza sıyası ve polıtık verıldı.

    oyle bır vırajda tek basına giderken bıle dısarı tasmak o kadar basıtken olmamamsı gereken yere gıren ****** olması gereken yerdekı vettelı sıkayet edecek aglayacak ve yukardakıler de madem sıkayet var emir buyuk yerden diyerek basalım cezayı dıyecekler.yok boyle bısey ya.
    ''F1 ARTIK SPOR DEĞİL.!''bir zamanlar alonso nun agzından!!

    bır gun aynısı basına geldıgınde sakın vettelcılerın savundugu seyı savunmayın sakın!!

  22. Hakkı Reis avatarı

    Böyle kararların bir dengesi olması gerekiyor..yoksa her karar eleştirilecek..

  23. tifoalo HRT avatarı

    napayım ızdırap ve acı deyince aklıma ilk patlamış mısır geliyor pardon pardon patlamış motor diyecektim…

  24. Ferrari duvar ekibinin sandalyelerini bırakıp garajda heyecanlı bir şekilde yarışı yönetiyor olmalarının sebebi telemetri kaybındanmıydı yoksa başka bir sorunmu vardı?

  25. Çimlerden gelen birine bir araba yeri kadar yol vereceksin diye bir kural yok herkes Vettel değil orda geçiş yapacak yedirin bunu kendinize.

  26. Futbol bulaşması senin yorumlarından daha güzel inan bana sen ve senin gibiler bulaşmasın daha sağlıklı oluyor buralar.

  27. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    bu kadar =) Sıralama turlarına çıkacakken fazla bekleyıp Hamilton'u zaman turu atmaktan eden fernando dimi ?

  28. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    tabi canııııım .Alonso hiç eleştirilemez tammmam ?

  29. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso vettel ile mücadeleye girmiş.Hakemler kurallar dahilinde incelemiş ve anında karar vermişler.Raikkonen taraftarları da buraya gelip yarış hakemliği yapmışlar.Raikkonenin geçiş manyağına döndüğü yarış, bunların da kafasını döndürmüş.

  30. Serhan Acar'ın yorumunu da görelim bakalım ne kadar adil konuşacak? Avrupa GP'sinde Hamilton'un Maldonado'yu pist dışına itmesini "profesyonelce pist dığına itti" diye tabir etmişti!

  31. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    çok umut söndüren motor vs vs . muhabbetini açan da ben değilim ayrıca o da bi Kırmızı

  32. Boşuna konuşuyorsun. Bu forum çoluk çocuk dolu. Yazdıklarını sağduyuyla anlamak isteyecek kimse yok. Fernando değil miydi 2007 Belçika'da Hamilton'u dışarı iten?

  33. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Evet çok haklısın . Bazıları da şampiyonluk için ya Radyodan takım emri beklerler , Ya motor patlasın diye dua ederler ya da "ACIZANE ŞEKILDE MASSA'DAN YARDIM ALIRLAR"

    bkz:http://www.trf1.net/formula1_haberler/27631-massa-alonso-nun-sampiyonlugu-icin-her-seyi-yapacagim.html

  34. bu tip savunma her yarışta oluyor ve olacakta bakalım ceza gelecekmi. kuraldan daha önemli olan tutarlı olmaktır.

    bu ceza çok sorun olacak . bu tip savunmalara ceza verseler yarış yarıştan çıkacak vermeseler tükürdüğünü yalamak durumunda kalacaklar.

  35. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    neredeyse fark yok ama alonso biraz daha dışarda kalmış vettelinkine oranla o da piste çok daha erken dönebilirdi vettelin yaptığı gibi olan oldu yapılacak bir şey yok ama ona vermiyorsan buna da vermeyeceksin

  36. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Avatar'daki vesikalık dışında yorum yapılmaz diye bir kural varsa site adminleri bana hatırlatsın da 24 pilotun avatarını indiriyim netten .

    Avatarıma "Fanatikliğini"yapıcağım adamın resmini koyup at gözlüğü takmaktansa , her pilot hakkımda düşüncemi söylerim daha iyi .

    Raikkonen ve Lotus hakkında da konuşmak istemiyorum çünkü ne yapmaya çalışıyorlar bir türlü anlamıyorum , he bunun için de hesap vericeksem ek parantez açabilirsin

  37. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Hamilton'da ne var kardeş mi ??? CANADA'da Raikkonen'e yaptığından başlayalım istersen , olmadı kobayashi de olur , Veya basın toplantısında Massa ve Hamilton arasında geçen hadiseden de bahsedebiliriz .

  38. ''motor diyorsun yani hani patlamış mısır gibi olanlardan siyah renkli west sponsorlu aracı hareket ettiren çok umudu söndüren… ''

    Yapma rıdvan yapma bunu dakika 91..))

    halleri oldu.

    sadece tribüne oynarsanız motorlar çabuk yanar kavrulup gider

    ondan sonra şampiyon olmak için bile massa dan yardım almak zorunda kalırsınız.
    acizane şekilde.

  39. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Nasıııııl ?

  40. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Aynen o motor sürünsün diye dua edip şampiyonluğa sevindiğiniz yıllardan bahsediyoruz doğru yerdesin

  41. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Sen neymişsin be abi 😀

  42. tifoalo HRT avatarı

    motor diyorsun yani hani patlamış mısır gibi olanlardan siyah renkli west sponsorlu aracı hareket ettiren çok umudu söndüren…

  43. şu sporada futbolu bulaştırdınız ya helal olsun…

    neyin kafasındasınız bir bilsek kural açık ve net bu sene için konuşuyorum..

    uymayana ceza, ayrıca geçen senede yetecek kadar yer bırakmış Alonso efendice.

    bir saygı duyun lütfen.

    üst üste yazmanın hiç birimize faydası yok.

    ayrıca kaynağı ve sponsorun özel hayatı kimseyi bağlamaz ve ilgilendirmez ne alaka canım.

  44. tifoalo HRT avatarı

    tamamen anlama problemin olduğu açık basit cümle secicem senin için sen rai hakkında hiçbir yorum yapma gelde rainin rakibi hakkında sayfalar dolusu yorum yap anlamışsındır umarım

  45. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    hamiltonda ne var kardeş?? lewis gözü kara ama pistte ve pitte diğer pilotlara saygı duyar.lewisin bulaştıgı olaylarda zararı hep kendine.başka bi pilota kastetmez vetel gibi

  46. geçen sene verilmeyen bu sene verilen ceza…benim olsun nasıl olursa olsun mantığı ile yarışan bir pilot…arkada istatistiki manada f1 in en büyüğü bir takım…arkada kaynağı nerden geldiği belli olmayan sponsor bir banka…

    fenerin denizlide bıraktığı şampiyonluk gibi bir kayıp yaşayabilir alonso…ızdıraplı bir şekil….
    titrek bir mum alevinin havaya bıraktığı bulanık bir iz…

  47. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Güzel Kardeşim iyi konuşuyorsun hoş konuşuyorsun tamam sayfa düzenin de harika ama dur 1 dakika.

    Bak , Vettel yarış çizgisinden en ufak bir sapma yapsa tamam köküne kadar haklısınız , he yanına kadar gelmiş araba yer aç diyorsunuz , ona da eyvallah ama şuraya dikkat .

    Alonso , Vettel'in yanına geldiğinde Vettel manevrasını daha ya tamamlamamış ya yeni tamamlamış yani adamın süresi yanlış bi kere , alonso oyle bir saniyede dışına gelmiş ki Vettel ne yapacak , Manevrası bitmek üzereyken " bi dur azcık daha sağa kırayım da Şu alonso beni geçsin" dese , o direksiyonu biraz fazla kırdığında o araba spin atar..

    Daha Dikkatli baktığın zaman ise Vettel manevrasını tamamladıktan sonra zaten aracını sağa doğru yanaştırmaya başlıyor ama iş işten geçmiş , yani açık açık belli videoda Vettel art niyetli diyorsunuz, "olmasa bile" bunu gerçekleştirecek zamanı kalmadı

  48. sevgili redbul severler ve sempati duyanlar şunu iyice bir kafanıza kazıyın

    bu sene yanınıza bir araç yaklaşıp sizi geçmek isterse bir araç boşluk bırakmak zorundasınız ve sizden hızlı ise yok biz bildiğimizi okuruz derseniz sevgili parmak çocuğun her zamanki tavrı ceza artık standart oldu.

    bu erdeme ulaşan insanlara bakınız spa webber alonso geçişi gibi..

    gerisi teferruat..

  49. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Vettel'e önlem alalım da Hamilton'u napıcaz ?

  50. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    benim bi sorum var enes.doganlarda mı oturuyon sen?

  51. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Hmm. mantaliteni anladım . O zaman şöyle yapalım herkes sadece avatarında resmi olan pilot hakkında birşeyler yazsın başka fikirleri varsa kendilerine saklasınlar ne de olsa avatarlarında resimleri yok . Yani ben Hamilton'la ilgili bir yorum yapacagım zaman Avatarıma Lewis'i koymalıyım .. =)

    Devam edin bakalım böyle

  52. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    =) ALonso'yu peygamber ilan edeceksiniz nerdeyse . Dokunan yanıyor milletvekili gibi . Sayfam orda , araştır bak kardşim Alonso ve Schumi'yi övdüğüm bir yarış sonucunda 30'dan fazla beğeni aldım beni taraf tutmayla falan suçlayamazsın bu 1 ..

    2. Yarış çizgimde gidiyorum arkadaş atak yaptıysan geçicen geçemiyosan DRS'yi bekle bu kadar basit . Aynı seyi Bu sene de Alonso-Vettel arasında yaşansaydı ve bu kez Vettel Alonso gibi "Geçemeyip ağlamış"olsaydı , hepiniz tek tek yarış çizgisinden bahsedecektiniz . Yorumlarımın altına "Objektifliğimi tebrik eden arkadaşlar"eğer bu sayfaya tıklayıp sizinle irtibata geçerlerse memnun olurum zira bu işten para kazanmıyorum ve hiç de egoist olmadım . Gördüğümü söylerim ama bu "ALONSO DOKUNULMAZ"tavırlarınız bir yerden sonra ister istemez nickleri karalisteye aldırıyor bu kesin..

    3.de Bu hafta Lotus ve Raikkonen hakkında yorum yapmaktan kaçındım çünkü ne yapmaya çalıştıkları konusunda hiçbir fikrim yok

    Başka sorusu olan ?

  53. şu vettel spor ahlakına uygun bir hareket yapsın bir gün ne olur.

    hep işi gücü milleti çime nasıl atarım duvara nasıl gömerim dışarı nasıl iterim lakin

    kurallar onun istediği gibi değil malesef..))

    iyikide değil.

    sanki düzgün bir iş yapmış gibi hornerin tepkisi ise bir o kadar hayal kırıklığı el kol vs.

    bu olayıda rebdul sevgisiyle ve ona kendini yakın hissedenler cephesinden görmek ise ayrı bir manzara..

  54. daha öncede dediğim gibi başka bir olayın incelenmesi konusunda senle aynı fikirdeyim. eee sonra.

    evet vettel yarış çizgisinde kalıyor. sorunda bu zaten. belirli bir mesafene arkadan bir araç geldi ise yarış çizgisinde kalıcam deyip bu hakkı kendinde göremezsin. yanlış anlıyorsunuz hep. konu aslında alonso veya vettel değil. konu güvenlik. bu kurallar bu yıl güvenlik nedeni ile değişti, çünkü pilotlar fazla agresif olmaya başlamıştı. ha, kural değişmelimiydi ? tartışılabilir. ben ne alonsonun ne vettelin ve nede diğer pilotların ciddi bir kaza geçirip bizleri üzmesini istemiyorum. uzun yıllar izleyeceğim pilotlardan mahrum kalmak istemem. inanın tam tersi olsaydı alonsonun ceza alması gerektiğini yazardım.

  55. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    demek zorunda.adam senin yanına geldiyse yer bırakacaksın yoksa adama böyle öğretirler.tabi öğrenecek adam varsa.zannetmiyorum vetelin ders alacağını.demedi demeyin bu vetele tedbir alınmazsa bir geçiş esnasında bir pilotu öldürebilir.o kapasiteye sahip yeter ki geçilmesin.

    hele hele geçen sene spa da webberin alonsoyu geçtiği yerde vetteli geçmeye kalkacaksın????
    samimi söylüyorum cesedinin parçalarını toplayamazlar

  56. tifoalo HRT avatarı

    bakıyorumda rai nin 5.liği yada lotusdan hiç bahsetmemişsin neden avatarında mr.finger yokda kimi var anlamak güç

  57. Demek zorunda. "Yanımda araba var kurallar gereği ona bir arabalık boş yer bırakmaz zorundayım" demek zorunda. Yoksa piti boylarsın böyle.

  58. Yapma Michael Jackson adımız çıkmış dokuza inmez sekize.İnan ben senin kadar rahat olamıyorum tuttuğum takımdan pilotuna kadar hakaret.Saygı görmüyoruz ileride göreceğimizide hiç sanmıyorum.Bugün yaşanan olayla pilotumuzun yeteneğinin sorgulanması, takım olarak hiç puan alamadığımız için üzülen takım patronumuza söylenenler.Tabi yazılanlara rağmen bize her zamanki gibi kazananı tebrik etmek düşer hakaret etmek değil ama biz şampiyonada iddiamızı sürdürdüğümüz takdirde saygı görmemiz biraz zor.

  59. Ben gördüğümü söylerim.Orada yarış çizgisi için Vettelin sola doğru kayması gerek bunu alonso da Vettel de biliyor.Alonso içerdeyken Vettel içeriye doğru sürseydi alonso yu tamam derdim Vettel suçlu ama burda Vettel yarış çizgisinden ayrılmayarak savunma yapmış.

    Yanlış hatırlıyor olabilirim ama sanırım savunan Rosberg di atak yapan da ToroRosso lardan biriydi sanırım.İlk şikana gelirken Rosberg içerdeydi ve dışardan şikanı dönmeye çalışan araçla ön lastikleri temas etti ve Rosberg ToroRosso pilotunu şikan dışına itmiş oldu.Asıl incelenmesi gereken ve belki de ceza verilmesi gereken olay buydu ama ne oldu? Bir yarış mücadelesi olarak kaldı.Hemen hemen her yarışta bu tarz mücadeleler oluyor daha sertleri de oluyor ama benim kızdığım nokta işin içinde bir kırmızı otomobilin dezavantajı varsa cezalar daha çabuk ve bonkörce geliyor.

    Ayrıca hepimiz burada düşüncelerimizi belirtiyoruz zaman zaman tartışmalar hararetlenebiliyor.Önemli olan birbirimize karşı olan saygınlığımızı korumak.Ben kendi pilotumu da eleştirirm başka pilotları da.Ama ben bir pilotu eleştiriyorum diye bazen adam kalkıp benim şahsıma hakaret ediyor.Bunu yaptığımız sürece futbol taraftarı gibi olmaya devam ederiz.Bir de son zamanlarda alonso ile ilgili en ufak bir eleştiri yapıldığında hemen provakötör deniliyor.alonso taraftarı bu şekilde yaparak insanları daha da fazla soğutuyorlar alonso ve Ferrari den.

  60. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    ayrıca çok komik . Bir sonraki viraj için içeriyi almak isteyince diyorsun bu hadise daha viraj manevralarının yeni tamamlandığı saniyede yapılıyor . Adam daha virajından çıkmamış varsayımlar değil mantık konuşsun derim . Vettel'in kullandığı çizgi bugun 24 Arabanın da kullandığı "AYNI"çizgiydi

  61. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Yer Bırakmamış muhabbeti nedir ya ? Bakın beyler , Vettel tamamen yarış çizgisi üzerinde gidiyor . Yarış çizgisinden sapıp Alonso'yu engellese tamam diyeceğiz,herkesin kullandığı yarış çizgisinde giderken Alonso dışarıdan bir atak yapıyor ve çimlere çıkıyor olay bu . kusura bakmayın da yarış çizgisinde giden hiçbir pilot "Vay bana atak yapmış ben şu çizgimden çıkayım da boşluk bırakayım" DEMEZ

  62. yorumlarınız okunmadan geçilmeyerek saygı görüyorsunuz, merak etmeyiniz.

  63. hertürlü objektifliğe varım. ama karşımdakinin de öyle olması kaydı ile. başka olaylarda sana katılabilirim de. ama önce sen bu olayda objektif olabilmelisin. değişen kurallar ve onca görüntüden sonra ceza haksızdı dersen güvenilirliğini kaybedersin. tabiiki de sen bilirsin.

  64. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Ceza Yerinde.Boşluk Bırakılmamış.Geçen Seneki ile Karşılaştırılınca Anlaşılıyor.RedBull Taraftarları Objektif Olsunlar.Objektif Olmayanlar Yüzünden Ben ve Benim Gibiler de Saygı Görmüyor.

  65. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    Bence vettel haksızdı bunda.Adama hiç yer bırakmadı.Orda başka biri olsa yarışı bitmişti.Ustaca arabayı tekrar kontrol altına aldı.

  66. Ortada bir kayırma kollama varsa bu herkesi etkiler.İki yarıştır FIAt ın terazisi şaşıyor.Geçen hafta ilginç bir cezayla alonso ile Lewis arasına alınan Maldonado ,şimdi bu.Bunu konuşmak için illa kendi pilotlarımdan birinin haksızlığa uğramasını mı beklemem lazım.

  67. Diğer habere yazmıştım demişsin ya,o yazdığın yoruma bir daha bak.Mclarenci bir arkadaş sana gereken cevabı vermiş 🙂

  68. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Elimizde 1 Video 1 de resim varken hala günah çıkarma çabalarıyla egolarını besleyenlere de ben selam çakıyorum , Görünen köy.

  69. onur çakır avatarı

    hiç provakatörlük yapmayın aha size resim http://a1209.hizliresim.com/11/9/cuh9n.jpg

  70. Diğer habere yazmıştım :

    http://imgim.com/3941inciz4863152.jpg

    Vettel aracını kesinlikle yarış çizgisinde sürüyor Alonsa arkada olmasına rağmen zorla dışardan yarış çizgisine sahip olmaya çalışmış ama sanırım birazda önden kayma yaşamış olacak ki dışarı çıkmış.Referans nokta olması açısından oradaki iki büyük ağaç gölgesinden geçtikleri anda aldım resimleri.Üstte Lewis in pole turu var.Yani ideal yarış çizgisi.Vettel ikinci karede yok bile.

    Alonso telsizden ağlamasa başarısız ve riskli bir atak girişimi olarak kalacaktı olay.

  71. kendin için mi koyacaktın.

  72. Bence ceza yerindeydi. Bu seneki kurala göre yanındaki araca bir araçlık boşluk bırakman gerekir. Gecen sene böyle bir kural yoktu. Ayrıca Abdullah beyin paylaştığı videoya bakarsak Alonso'nun boşluk bıraktığı görülmekte.

  73. Vettel burada içeriyi kapatmasaydı da normal yarış çizgisinde gitseydi,ne Alonso dışarı taşardı ne de Vettel ceza alırdı.Vettel burada virajın 300 Metre öncesinde iç çizgiye geçmeye çalışınca doğal olarak olması gereken oldu.Cezayı hiç haketmedi diyenlerin ciddiyetlerini saygıyla selamlıyorum.

  74. Trollface resmini bulamadım kusura bakma.

  75. kendi kendine dışarı çıkacak ne demek !!!!!

    adam usta biri olmasa orda duvara girmişti . o anda hızı en az 280 filan neyin derdindesin

  76. çok yerinde bi karar çünkü.alonso dışarı çıkmadan önce nerdeyse vetelin ön tekerine yaklaşmıştı… kural ise arka lastiği geçtikten sonra sıkıştırma varsa ceza alır…

  77. geçen yılı hatırlayalım

  78. Hadi ordan sende! Alonso Vettel'e yeteri kadar boşluk bıraktı, dikkat edersen burda Alonso çimlere çıktığı halde Vettel'den daha hızlı. Vettel'ci olmayan kısmınla izlersen görürsün

  79. geçen sene vettel in bi lastiği dışarı çıktı ama bunda vettel alonsoyu nerdeyse kumlara attı ve orda alonso gibi usta bi pilot olmasa kumdan doğru bariyerlere girmişti

  80. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Red Bull'un yerinde olsam sonuna kadar itiraz ederdim , hatta Vettel'i ya yarıştan çekerdim ya da cezayı çekmesi için pite almazdım . Böyle saçmalık olamaz adam kendi kendine dısarı çıkıcak n, Vettel ceza alıcak . Vettel'in burada gram suçu yok , Alonso dışarıdan değil de içeriden deneseydi bilmiyor muydu o virajda dışarıda kalacağını , sonrası DRS düzlüğü orda atak yapardı … Çok saçma

  81. Dejavu yaşadık resmen ama bu kez farklı araçların mücadelesiydi.Vettel sanki geçen senekine oranla daha az alan bırakmış.Saçma sapan verilen cezaları düşününce buna ceza verilmesi de normal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir