Perez: "Monza Sonucu Ferrari Kararını Etkilemeyecek"

yazar:

kategori:

Ferrari Sürücü Akademisi’nde yer alan Perez’in adı gelecek sene Felipe Massa’nın yerine anılıyor. Perez bugünkü yarışta hem Massa’yı hem de Alonso’yu geçerek İtalya’da 2. oldu.

Perez “Bunun Ferrari şansını arttırıp arttırmayacağını bilmiyorum. Bundan emin değilim. Ben takımım için mücadele ediyorum ve her zaman olduğum takım için mücadele edip maksimumu vermeye çalışacağım.”

“Her zaman savaşacağım. Fernando ya da Lewis, her kim olursa olsun kendimi adayacağım. Her sürücü bunu yapmak ister.” dedi.

İtalya’daki yarışa sert lastiklerle başlayıp 2. bölümde yumuşak lastiklerle uçuşa geçen Perez yarıştan keyif aldığını söyledi.

Perez “Gerçekten keyifliydi. Performansa sahip olup atak yapabildiğiniz bir yarıştı. Yarış içerisinde özellikle ilk bölümde çok kritik anlar oldu. İlk bölümde uzun gidip performansı düşürmemek çok kolay olmadı.”

“Sert lastiklerle çok tur attım ve ardından 2. bölümde maksimum atakta oldum. Bazı sürücülerle çok iyi mücadelelerimiz oldu.” dedi.

Yarışa 12. sıradan başlayan Perez, dünki sıralamalarda daha fazlasının mümkün olmadığını yineledi.

Perez “Dün ilk çizgi ya da ilk 5 şansımız yoktu. Hızlı değildik ve düzlükte çok fazla zaman kaybediyorduk.”

“Dün iyi tur atamadık ve bu nedenle ilk 10’un dışında yer aldık. Belki ilk 10’a ulaşabilirdik.”

“Öyle olunca stratejimizi değiştirme fırsatımız oldu. Sert lastiklerle yarışa başlayan nadir pilotlardandık ancak bu strateji işe yaradı. İlk başta ısınma turunda endişeliydim ancak oldukça işe yarayan bir strateji oldu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Böyle bir sezonda lastik korumak kolay zaten.Diğer pilotlarda da hiç kafa yok, yarış kazancam diye kasacaklarına koru lastiği her yarış ikinci olsan kar.Hatta her yarış 3. olmuş bile olsan şampiyona liderisin demi.

  2. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Yuh be yuh arkadaş ayıp sen F1 izlediğine emin misin yahu 12-13 saniye farkı indirdi MASSA ALONSO GEÇTİ 2. iken Hamilton'La 9 saniye farkı 4,5 saniye'ye kadar indirdi.Arkadaş Monza'da 10 tur daha olsa 1.ci bile olacaktı.Az hakkını ver be!Bu sezon 3.podyumu bir kere tebrik et be…Yopk lastik korumaymış yok şöyleymış Bırak bunları bırak.

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Kop Gel Adamım 🙂

  4. abartılıyor lastik koruma ile dereceler alan bir isim..

    şimdi maldanado çok kaliteli bir pilotmu bu adam yarış kazandı…

    ve daha neler var neler..

    umarım ferrariye gelmez.çünkü bu yükü kaldıramaz:

  5. Ne durumda olursa olsun Ferrari ya da Mclaren her sene galibiyet mücadelesi garantisi verebilecek yegane takımlar. Bundan dolayı Perez'in bu yarışa bakıp " Feci yardırdık, en iyisi kalmak" diyeceğini pek sanmıyorum. Gerek tarihi, gerek imkanları, gerek fabrikası. gerek mühendisleri ve daha birçok şeyle beraber Ferrari çok daha büyük bir takımdır.

    Ancak Ferrari'nin çok açık olan bir politikası var. Ben beğenmem, sen beğenirsin, kişiden kişiye değişir ama bu takımda "eşit pilot" kavramı yok. Massa her ne kadar Ferrari kariyeri boyunca iyi günler geçirdiyse de bu takıma destekleyici olarak alnmış bir pilottu ve şu anda da bu görevi yeterince iyi yapıyor.

    Alonso geçenlerde Ferrari'de emekli olacağını söylediği bi açıklama yapmıştı. Eğer dediği gibi olursa birkaç yıl daha bu takımın lideri olmaya devam edecek ve 1 numaralı pilot olacaktır. Perez bunu kabul edebilecek biri mi bilemem ama eğer bu transfer gerçekleşirse Perez ne kadar yetenekli olsada, Alonso emekli olana kadar, Alonso'nun gölgesinde kalacaktır.

    Perez'e "Hayırlısı be gülüm!" diyelim, ve bekleyip görelim 🙂

  6. rocco junior avatarı

    Ayrıca ben Ferrari isterse gelir demedim,Ferrari'nin adı için gelecek çok pilot var dedim.İkisi farklı şeyler.

  7. rocco junior avatarı

    Adam dedi ki 3.senemde Ferrari koltuğuna oturmak çok iyi olur.Başka söze gerek var mı?Massa kararı bana göre belli.Artık su testisi su yolunda kırılacak diye düşünüyorum.Baksana adam için tek yarış yetmez diyorlar.Yani benim görüşüm bu iş oldu

  8. Daha bir sürü bilinmez varken Ferrari hakkında ne düşünür ne de konuşur Perez.Öyle de yapıyor zaten görüyoruz.Ferrari daha Massa kararını vermemişken Perez'de kendi kendine gelin güvey olmak istemiyor.Ayrıca dediğim gibi biz onların aklını göremiyoruz.Ben diyorum tereddütte sen diyorsun Ferrari isterse gelir.Neyse sezon sonunda olacak zaten ne olacaksa.Eğer Ferrari'de de bu performansı sergileyecekse ben de gelmesini isterim.

  9. Schumacher- avatarı

    Sıralama değil ama yarış hızı çok iyi bu adamın kamikaze arkadaşından yarış olarak çok daha iyi iş çıkarıyor.

    Büyük bir takımda olmayı kesinlikle hak ediyor

  10. rocco junior avatarı

    Eee o zaman senin düşündüğün gibi de düşünmez ki!Ferrari'nin sadece adı için gelmeye razı bir sürü pilot var.Kaldı ki dediğim gibi yarış kazanmak ve şampiyonluk adına herhalde Sauber'den daha iyi bir seçenek değil mi?Yoksa lastik koruma falan bunun için takımda kalanı görmedim ben.Kurallar sabit kaldıkça farklar açılır büyük küçük arasında genelde.Tabi öndekilerin sıkı denetimle zımbırtıları engellenirse…

  11. Pilotların bizim düşündüğümüz gibi düşünmesini bekleyemeyiz.Sırf Ferrari diye de takım değiştirmek mantıksız olur.İş Massa'da bitiyor zaten.Önündeki yarışlarda şu performansı sergilese bile rahatça takımda kalır.

  12. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    Hamilton'dan sonra,sevdiğim tek pilot.Yetenek meselesi 😀

  13. Belki Alonsoyu geçmese seneye Ferraride yarismasi için daha buyuk sansi olurdu,ama o kadar hizli geliyorduki Alonsoyla arasinda o kadar buyuk bir hiz farki vardiki geçmemeside acaip olurdu…

  14. rocco junior avatarı

    Lastik korusa ne olacak ki?Puanlamada Alonso ve Ferrari nerde Sauber nerde Perez ile.Yani sadece lastik koruma ve 1 sezonluk parlak performans için takım değiştirmemek mantıksız.Ferrari 2 senede bir şampiyonluk savaşında olabilecek ve en azından her sezon galibiyet alabilen bir araç yapıyor.Ayrıca ufak takımların ivmesini koruması kuralların aynı kalması ile zorlaşacak seneye.Perez kesinlikle en büyük aday Massa'nın yerine.Massa tabi bu performansı korursa her şey olabilir.Şu an düzeldi o da…Ama ben yine de artık Massa'nın Ferrari kariyerini bitirdiğine inanıyorum.

  15. Sauber'in performansına bakınca adamın tereddütte kalması doğal.Ferrari son yıllarda sezona iyi başlayamadığı için doğal olarak düşünüyordur ya altıma iyi araç veremezlerse diye.Çünkü seneye Ferrari'ye geçerse,en büyük kozu olan lastik korumayı %90 kullanamayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir