Lotus: "Raikkonen Sıra Dışı Bir Yarış Çıkardı"

yazar:

kategori:

Macaristan ve Belçika’da podyuma çıkmasının ardından Lotus, İtalya’da ön gruptakilerin temposunu tutturamadı ama sonunda 5. olarak Pilotlar Şampiyonası’nda 3. sıraya yükseldi.

Permane: “Aracımıza uygun olmadığı için Monza’nın gelmesini dört gözle beklemiyorduk. Bu yüzden Kimi ile 5. olduğumuz için çok mutlu olduk.”

“Çok rekabetçi olmayacağımızı bilerek gittiğimiz bir pistte sıra dışı bir sürüş gerçekleştirdi. Pilotlar Şampiyonası’nda 3. sıraya yükselip 2.’nin sadece 1 puan gerisine gelmesi muhteşem.”

İtalya’dan memnun edici bir sonuç almalarına rağmen Raikkonen, Alonso ile farkın daha da artmasına vurgu yaptı.

Raikkonen: “Pilotlar Şampiyonası’nda 3. sıraya yükselmek güzel ama Fernando’ya puan kaybettik ki bu ideal değil.”

“Düzlüklerde çok yavaş kaldığımızdan zor bir hafta sonu oldu; arkamda birisini tutması çok zordu ki DRS ile bile önümdeki aracı geçmek zordu”

“Buraya 6. veya 7. olma amacıyla gelmiştik. Bu yüzden bu hafta sonu 5.’likten daha iyisini yapamazdık”

Bu hafta sonu cezalı Romain Grosjean’ın yerine yarışan Jerome D’Ambrosio ise KERS sorunları ile boğuştu.

D’Ambrosio: “Benim için zor ve çok uzun bir yarıştı”

“6. turda KERS’imi kaybettikten sonra zor olacağı belliydi ki (KERS) burada tur başına yarım saniye katıyor.”

“İyi bir kalkış yaptım ve Daniel (Ricciardo), Nico (Rosberg) ile mücadele ediyordum. Ama ilave desteği (KERS) kaybettikten sonra tempoyu tutturmam imkânsızdı. Geriledim”


Yorumlar

  1. Bence siradan bir yaris cikardi, basladigi yerde bitirdi, vasat diyorum..

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ::::)))oyun fia dan betermiş be.

  3. Bence yarışın o kısımlarında Perez hariç bir çok kişi artık asılmayı bırakmıştı. Şöyle ki zaten Kimi bassa bile son tur yada bir önceki tur yakalayacaktı ama düzlük hızı vs derken geçemeyecekti ama fazla yakınlaştığı için lastiklerini bitirecekti. Massa da aynı şekilde son tur yada bir önceki tur Kimi'nin kendisini geçmek isteyeceğini anlasa eminim ki Onun da savunma yapacak kadar daha ekstra gücü vardı. Herkes elindeki fırsatı değerlendirmek ister elbette ama bu lastiklerle o iş zor malesef

  4. Yarıştaki en hızlı 6. araçla bunu başardı Raikkonen. Bu araçla puan mücadelesi verirseniz başarı sayılır, yine çok ekstra işler yaparak 5. oldu. Daha iyisi olamazdı.

    Lotus'un pit duvarına ve araca rağmen şampiyonluğu kovalamaya devam.

  5. yok bunu bende düşünmüştüm bir aralar ki sonradan öğrendim en hızlı turu attığın lastikle başlaman gerekiyormuş. Ama şunu da merak ediyorum bir yandan olmaz ya hadi oldu en hızlı turu attın piste dönerken lastik patladı bu durumda ne oluyor acaba?

  6. benim bildigim hizli turun atildigi lastikle yarisa baslanmasi gerekiyo..

  7. kardeş ben o dediğini F1 2010 da denedim oyunda. En iyi zamanı yaptığım lastiği taktı.

  8. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    herzaman birileri nezaman yapacak diye bekledigim bir stratejim var.yapan oldumu bence olmadı yada gözümden kaçmış olabiliir.
    diyelimki Q3 e kaldın.10 dakikan var.herkes polu almak icin en hızlı lastıgı,genelde yumusak olanı secıyor.eyvallah.bizde cıkıp yumusakla allah ne verdıyse seri sekılede 2 3 tur atsak.artık derecen polmu olur 10.lukmu allah bilir diyelim.en son seansın bıtımıne bir yada ıkı dakıka kala pıte gırıp sıfır sert lastıklerı takıp pıste sadece gezınmeye cıksa,yarısa en son takılan lastıkle baslayacagına gore sert lastıkle zaman turu atıp atmamasının bır onemı olmayacagına gore yarışa da sert lastıkle baslamış oalcak ki bana göre spa ve monzada bu yapılabilirdi.

    bu taktıgın ıllegal bır yanı varmı mesela.son zaman turunu attıgı lastıkle mı baslamak zorundamı yoksa seans bıtmeden pıte gırıp taktıgı herhangı bır lastıkle başlamasının yasak olma durumu varmı.

  9. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    evet rai gerçekten sıradışı bir yarış çıkardı.aynı çinde oldugu gibi güzel geçişler izletti bize.ne de olsa geçişlerin adamı saf hız raikonen koçum benim :-))

  10. lotus iyi strateji yapamadı yine bu yarışta bu aracın lastikleri koruma adına griddeki en iyi araç ama bundan faydalanamadılar bu yarışta.18 turda pite geldi rai ve schumacher ondan 1 tur önce girmisti ve yine önünde cıktı.lotus stratejilerini yarışın gidisatına göre belirlememeli.sıralamarda zaten yavaştı lotus raikkoneni hiç piste cıkarmayıp yeni set lastiklerle yarışa başlıyıp 24-25 turlarda içeri alıp tek pit stop yaparak yarışın son bölümlerinde uçarlardı adeta.zaten bu sölediğim stratejiyi sauber yaptı ve perez 2 oldu.

  11. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    dün demiştim zaten bu araçla bunu yapabilecek bir pilot yok startta gördük gene 7. likten 4. luge çıkacaktı schumi önüne geçince 6. lıgına düştü lotusun dayanıklılıgı ins devam eder yarışları bitirmeye devam ederiz 7 yarışta lotusa uyan pistler o yüzden şampiyonluk şansı cok yüksek

  12. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    2 Tura gerek yok 2 Viraj olsa da geçerdi , ama ikisi de bu sefer Massa'yı geçecekti çünkü Raikkonen'in yavaş hali bile Massa'dan hızlıydı 8-10 tur kala 14 sn.olan Rai-Mas farkı finishi geçtiklerinde 2-3 sn. 'di sanırım . Schumi 2 Rai 1 sıra alıcaktı ki Bu durumda Rai yine 5.olacaktı

  13. hiç yaris kazanamadan sampiyon olurlarsa şaşirmam..

  14. kimi için istikrarsız diyenleri anlamak mümkün değil alonsunun iki şampiyon olduğu dönemde renosu saf hız olarak mclaren kadar iyi olmasada stabil bir araçtı hemen hemen hiç arıza vermiyordu ama mclaren ise biraz zorlandığında pat yarış dışı bu yüzden dir ki pilotlar içinde yarışını izlerken keyif aldığım bir sürücü ve onun olmadığı dönemde ise hamilton u beğendim bence en az bir şampiyonluğu daha hak ediyor ve alonsunun monzada bir kaç kişiyi alkışlıyan taraftarlarına perez onu geçince alkışladılarmı acaba perez iyi iş çıkardı gerçekten

  15. 1 – 2 tur daha olsaydı msc kimiyi geçerdi ..

  16. Şu son iki yarışta çok iyiydi Raikkonen.3.lük ve 5.lik alabileceği maksimum sıralamalardı.

  17. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Raikkonen'in eskiden beri en büyük sorunu istikrardı. Gerçekten bu sene bunu aşmış gibi görünüyor. Lotus'un belkide sezon içinde bocalayacağı tek yarış olan Monza'da sessiz sedasız sürdü ve 10 puanı hanesine yazdırdı. Valensiya Gp'sinden sonra bir takım patronu demişti bu sezon 2 galibiyetle dünya şampiyonları olabilir diye. Kim bilir belkide Raikkonen bu statüye dahil olmuştur. Şu ana kadar hiç galibiyet alamadı ama sezonun bu evresinden sonra alacağı 1 veya hutta 2 galibiyet onu dünya şampiyonasının en büyük adaylarından biri yapabilir. Temennim bu yönde. Her zaman söylediğim gibi Raikkonen şampiyon olamazsa inşallah Alonso olur.

  18. Raikkonen06  avatarı

    Tecrübe dediğin böyle durumlarda ortaya çıkıyor normalde yavaş olan aractan maximumu çıkardı neyseki bu hafta sonunuda minimum zararla atlattık şimdi önümüzde Singapur var ora bize uygun gibi ama bakalım D-DRS ne alemde ondan hiç haber yok bu aralar nedendir anlamadım foss mu çktı ki ama aslında son turlarda biraz daha zorlasaydı Massa'yı geçebilirdi belki pit ekibi sağolsuın stratejinin içine ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir