McLaren: "Gelişemezsek İşler Tersine Döner"

yazar:

kategori:

Whitmarsh, şampiyonluk mücadelesi veren takımlar arasında çok az fark olduğunu, dolayısıyla momentumu sürdürebilme adına gelişimi sürdürmeleri gerektiğine inanıyor.

Whitmarsh: “Üç farklı pistte üç pol ve üç galibiyet: Geçen sene olsaydı bunun bir momentum olduğunu ve önümüze geleni silindir gibi ezeceğimizi söyleyecektiniz”

“Ama ne yazık ki şimdi durum o kadar kolay değil. kendi yolumuzdayız demek aptallık olur”

“Her iki şampiyonada da ikinci sıradayız. İyi bir momentuma sahibiz. Zorlamaya devam ediyoruz ve bunu sürdüreceğiz. Ama her şey olabilir.”

McLaren’ın bu formu, büyük güncelleme paketi ile yarıştıkları Almanya GP’de başladı.

Şimdi önümüzde farklı pistler var ve Whitmarsh, aracın performansının yüksek yere basma kuvveti gerektiren pistlerde de iyi olmasını sağlamaları gerektiğini ifade etti.

Whitmarsh: “Ferrari burada (Monza) gerçekten hızlıydı. Mercedes hızlıydı ama Red Bull kötü bir gün geçirdi. Harika, muhteşem bir sezon oluyor. Ama Singapur için aracımızı yeterince geliştiremezsek işler tersine döner”

“Bu yüzden baskı var. Singapur için sağlam güncellemelerimiz olduğuna inanıyoruz. Ama herhangi bir tahminde bulunmuyoruz”

“Harika bir şampiyona. Ama şampiyonanın sona erdiğini düşünenler, aslında hiç de öyle olmadığını anlayarak buradan ayrıldılar. Fernando, durum ne olursa olsun kendini kurtarıyor ve bu da onu yenmeyi zorlaştırıyor”


Yorumlar

  1. Vettel'in problemi alternatör motor değil.bildiğim kadarıyla Vettel ve Webber henüz 5.motorunda monzada spa daki motorla yarıştılar ceza alma durumları yok singapurda.Çekiş önemli olacak singapurda ve Renault motor zaten çekiş ve hızlanmada şuan eniyi motor diyebiliriz.Neyse bekleyip görelim singapurda kim daha çok ön plana çıkacak göreceğiz.

  2. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    mclaren-ferrari ve red bull'un hızları bence eşit dayanıklılık açısından da eşit bence pit stoplar ve sıralama turları çok önemli olacak pist üzerinde bariz geçiş üstünlüğü göremiyoruz eskisi gibi ama red bull bana göre geride olacak singapur'da 2008'de massa 2009'da hamilton 2010'da alonso kazandı burayı geçen seneyi saymıyorum çünkü red bull her yarışı kazanmıştı bu sene öyle değil durum çok değişik mclaren-ferrari savaşı olur ama alonso bir adım daha önde bana kalırsa ayrıca vettel'in monza'da motoru stop etti ''safety engine'' dediler eğer motor değiştirirse singapura elde ettiği derecenin 5 sıra gerisinden başlar …didem hanım ben genelde tarafsız olmaya çalışıyorum ama içimde bir alonso hayranlığı var açıkçası serhan acar gibiyim yani:):):belki konuşmak için daha erken ama şampiyonluk alo-ham arasında geçer web-vet-rai-but-mas ve gro havlu attılar bence artık şampiyonluğa…

  3. Neden McLaren zayıf kalacakmış singapurda yavaş viraj sorunumuz yeni arka paket güncellememizle zaten çözüldü şuan her türlü pistte aracımız uyum sağlıyor.monzada tahminin tutttu ama Renault motorlu araçların zayıf kalacağı özellikle bu sene belliydi.Singapurda Redbull,McLaren,Ferrari çekişmesi göreceğiz büyük ihtimal.

  4. şuanki halinden bahsediyorumki o zamanlar bile öyle bariz bir üstünlük söz konusu değildi.tabi macaristanın ardındanki ruh halinide unutmamak lazım.sizin oğlan geçen sene yariyle bazı sorunlar yaşadı diye düştüğü halleride gördük.birde düşünün takımınıza karşı yarıştığınızı.

  5. yav he heee bi bitin artık ya sizde kurtulun bizde, koskoca f1 otoriteleri eski pilotlar yorumcular kabul ediyor alonsonun suan f1 de 1 numara oldugunu, daha ne sidiği ne yarışı artık yeter.

  6. Bu yıl sanırım sadece Kanada örnek gösterilebilir araçların eşit olduğu ve tepe elemanlarının kapıştığı yarış olarak ki gerçekten benim için yılın en eğlenceli yarışıydı. Ancak puan farkı çok fazla ve adım gibi biliyorum ki bizimkilere illaki birşey olcak. :)) Alonso bu yıl gerçekten hatasız sürüyor, baktığında Lewiste hatasız sürmesine ve daha hızlı araca sahip olmasına rağmen 37 puan geride. Eğer Fernando kalan 7 yarışta finish görürse şampiyonluğu alacağını düşünüyorum ben.

  7. doğruya doğru hamilton dan daha tecrübeli alonso eşit şartlarda hamilton a mağlup oldu daha ötesi yok hamilton ın sorunu motivasyon bence yoksa yetenek olarak alonso dan çok daha üstün bir pilot bunu da gösterdi.

  8. lewis denk araçla onu yendi zaten o yüzden rahatız ama malesef bazı f1 severlerin anlamak istemediği şeyler var, sadece hızlı olmak yetmez, her hafta sonunda takımdan acemice hatalar geliyorsa, şampiyonluk ancak hayalden ibarettir. ayrıca ferrarinin aracı herkesin düşündüğünün aksine yavaş filan değil. sadece bazen pist seçiyor, geçmiş yarışlarda McLaren in bahreyn ve valensiyada mahvolduğu gibi.

  9. arkadaşım siz denk araçlarla alonsoyu şuanki haliyle yenmeyimi düşünüyorsunuz.gülerim size.patron martin ne demiş bak:

    "Fernando, durum ne olursa olsun kendini kurtarıyor ve bu da onu yenmeyi zorlaştırıyor"

  10. yok dostum ben pist üstünde yenmekten yanayım sonra talihsizlikti şöyleydi böyleydi oluyor.. hatta araçlar denk olsun.. öyle yenelim alonsoyu

  11. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    singapur ferrariye daha uygun ani hızlanmalar ve çekiş gücü isteyen bir yer mclaren singapurda zayıf kalacaktır alonsodan 1.lik bekliyorum singapurda ayrıca yağmur ihtimalide var

  12. Sene başından beri 13 yarış yapıldı ve bu yarış haftasonlarından 1 tanesi bile "sorunsuz" değildi. Kaybedilen puanları düşündükçe şöyle olsaydı, böyle olsaydı, şimdi böyle olurdu diyorum ama bu varsayımlarla varabileceğimiz tek nokta hala ve bıyık esprisi oluyor sadece.

    Evet belki çok önemli puanlar kaybettik ama hala şampiyona açık. Dün Ron Dennis röportajında yanlış anlamadıysam; uzun yıllar gelmeyen takımlar şampiyonluğu hakkında düşünceleri sorulduğunda, bizim için yarış galibiyetleri şampiyonluklardan daha öncelikli gibi birşey söyledi. Eğer takımda böyle bir vizyon varsa biz boşuna konuşuyoruz gibi oluyor :).

    Başımızda ki karabulutların Alonso'ya doğru kayması lazım; bu puan farkının kapanması için Alonsonun bazı yarışlardan puansız ayrılması gerekiyor. İnşallah açılışı singapurda yapar :).

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Mclaren artık bu sezon için tek bir pilota yönelmeli. Bu evreden sonra tek bir pilota yönelmeli ki o pilotunda şampiyonluk şansı artsın.

  14. Jenson ne kadar güçlü olursa olsun puan farkı işini çok zorlaştırıyor, Lewis in şampiyonluğu daha mantıklı ama artık hata veya şanssızlık hakkı kalmadı onunda.Almanya da patlayan lastik , Belçika da önce yanlış kanat tercihi sonra kaza derken çok önemli muhtemel puanlardan oldu.Şuan açık bir şekilde hızlı bir araç var iki yarışta lastik idaresi yönünden de iyidi(gerçi baskı yapan da yoktu , rahat yarıştılar). Artık sorunsuz haftasonları ile şampiyonluk çok uzak değil hem de iki şampiyonada birden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir