Mercedes Yeni Egzoz Düzenini Deniyor

yazar:

kategori:

 

Daha önceden de bildirildiği üzere Alman takım, W03 için büyük bir güncelleme paketi üzerinde duruyor.

Salı günü sabahı piste çıkan Bird’ün aracında, Coanda tarzı egzoz düzeni vardı ki bu sene Sauber, Ferrari, Red Bull ve McLaren bu tasarımdan fayda sağladı.

Takım Patronu Ross Brawn testler öncesinde, güncellemelerin çalışması halinde performans olarak gelişmelerinin yanında, lastik bozulması ile ilgili de ilerleme kaydedeceklerini ifade etmişti.

Brawn: “Düşük hızlı çekişte önemli bir adım olarak görüyorum. Egzozun etkisi, yüksek hızlara kıyasla düşük hızlarda daha etkili; aynı zamanda belki de arka lastik için gereken dengeyi sunuyordur”

Mercedes’in ayrıca Lotus’un uyarlaması olan çifte DRS’yi de denemesi bekleniyor.

 

 


Yorumlar

  1. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    ek olarak brawn gp aracının mükemmel olmadığını söyleyerek sezonu izlemediğin ya da sezonu kavrayamadığın veya fanatik olanın sen olduğu anlaşılıyor. Brawn gp aracı neredeyse 2 yıl süren bir gelişim sonrası büyük takımlar kendi mücadelerinde uğraşırken 3 sene sonrası düşünülerek üretilmiş bir araç. Fakat esas başarı brawn gp nin bunu çok ama çok kısıtlı bir bütçeyle başarması. O kadar kısıtlı ki araç gelişiminin ortasında takım mekanikerleri ve mühendisleri işten çıkarmak zorunda kaldı. Fakat ne mekanikerler ne de mühendisler fabrikadan ayrılmadı. Sen bana Son 30 yılda bir araç dahi gösteremezsin ki ilk senesinde her ikişi şampiyona da lider olsun. Düşüncesizce konuşmaya devam ettikçe kimseden cevap alamazsın. Araç Sezon başından sonra neredeyse hiç mi hiç güncelleme görmedi. Büyük takımların difüzörü araçlarına ilave etmeleriyle brawn gp nin yarış kazanamamasının bir alakası yok. Brawn gp batmış honda nın devamı değil de ferrari olsaydı sezonun tüm yarışlarını kazanarak rekor dahi kırabilirdi.

  2. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    yarışın galibini belirlemek çok fazla ileriye gitmek olur. Böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. ama yarışı kimlerin kazanabileceğini seçtikleri belli. bu sene mclaren ferrari redbull. hangisi iyi gider ve hangisi iyi gelişirse. Mercedes malezya da lastik sayesinde aldı birinciliği ki keza maldonado da. Yoksa onlar da olmazdı

  3. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    çift katmanlı difüzörü evet herkes biliyordu. hatta sezon başında brawn gp , williams ve toyota difüzörle bu işe başladırlar. diğer takımların çift katmanlı difüzörü kullanmamalarının nedeni ise gerçekten kurallara aykırı olduğunu düşünmeleri. o kurul boşuna toplanmadı. o kurulda takımlar sezon öncesinde bu yeniliği kurallara aykırı buldukları için yapmadıklarını söylediler. ama sen rekabet var sanıp heyecanlı heyecanlı yarış seyredebilirsin.

    Bir de düşünmeden redbull'u niye kısıtlamıyorlar diyorsun. Acaba bu sezon redbull kaç pole aldı. Geçen seneyle kıyaslayabilir misin ? Şimdi ebd var mı ?

    belki de cevap vereceğim insanları titizlikle seçmeliyim.

  4. Bu konuda en büyük dezavantaj yakıt ve yağ konusunda yaşanıyor.Centilmenlik anlaşması çerçevesinde mclaren ile sponsor çalmama konusunda alnaşılmıştı diye hatırlıyorum.Mclaren Mobil firmesi ile çalıştığı için bu konuda avantajlı.Motor daha fazla güç üretiyor olabilir.

  5. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    halâ mı bu muhabbet, hacı peki neden Red Bull'u kısıtlamıyor bu adamlar? senin anlamadığın şu: Brawn GP hiç de senin dediğin gibi muhteşem bir araç değildi, kuralların ruhuna aykırı olan çift katmanlı difüzerin dalına binip baştan arayı açtı. Zaten herkes çift katmanlı difüzöre geçince aldığı en iyi derece 6.lık oldu. Senin mantığınla açıklayayım bu durumu: çift katmanlı difüzör herkesçe bilinen birşey. sen bir mühendis getirip çift katmanlı difüzörü bilmiyordu diyemezsin. o zaman neden sadece Brawn kullanmıştı? Bırak bu işleri hocam, fanatikliğin burada yeri yok! Seni çok tatmin ediyorsa devam et Brawn fanatikliğine, ama kimsenin kimseyi gizlice kısıtlamaya gücü yetmez. RBR iki yıldır sene boyu yarışları domine ettiler, kimse de gizliden onalra engeller koymadı senin dediğin gibi. Kural değişikliği genel oldu ve gizlice olmadı.

  6. Çok doğru hatta bana kalırsa burdaki takımlar yarış öncesi muhtemel 1.olucak pilotu bile seçiyorlar.

    Neden olmasın bence olabilir hangimiz takımlar ve pilotlar toplantısında konuşulanları biliyoruz ?

    Veya perde arkasında 2 li konuşmaların.

    Zamanında Ferrari durdurulmadımı veya Redbull yada Mclaren yada Brawn Gp neden durduruldu çünkü seyir zevki ve diğer takımların şanslarının azalması heyecanın azalması ve para kaynaklarının azalması nedeni ile.

    İllegal parça diyerek bir çok takımı belli bir hizaya sokan FIA değilmidir?

    Bence burda f1 yarışından daha fazlası var göremediğimiz bir oyun oynandığı kesin izleyicilere karşı.

  7. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    coanda etkisi veya diğer tüm aerodinamik etkiler zaten tüm mühendislerce bilinen şeyler. yani hrt den tutunda mclarende çalışan mühendiste bunların teoride ve pratikteki uygulamalarını biliyor. Yani siz bana bir mühendis gösterip coanda etkisini bilmiyor diyemezsiniz. Peki ross brawn hangi sebepten dolayı mclarenin bu etkinin sağladığı faydayı bilmesine ve aracında uygulamasına karşın kendi takımında uygulamadı. yani ross brawn neden mclaren gibi sezon öncesinde bu işi görmedi ? yeteneksiz olduğu için mi ? kariyeri öyle söylemiyor. aerodinamiden anlamadığı için mi ? kendisi kariyerinin ilk yıllarında yıllarca aerodinamist olarak çalıştı. Sportscars serisinde aerodinaminin öne çıktığı bir seride tasarladığı araç şampiyon oldu. yanılmıyorsam 1991 yılıydı. Ee peki böyle bir mühendis neden sezon sonunu bekledi. Çünkü brawn gp ilk senesinde haddinden fazla iş başardı mercedes f1 e katılırken bazı çerçevelerde kısıtlandı. Evet maalesef f1'in kötü yanı bu. sanıldığı gibi gelişim yarışı her takım için geçerli olmuyor. her takım seyir gelirlerinden eşit miktarda para alırsa büyük takım diye bir olgu kalır mıydı. maalesef F1 gerçek rekabetin yeri değil

  8. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bunu McLaren den ilk gördüklerinde üzerinde düşünüp tasarım çalışmalarına başlamaları lazımdı. şuanda geç kalınmış gibi görünsede zararın neresinden dönseniz kardır.

  9. Bir kere olan yine olur diye bir japon atasözü var.Tabii ben uydurmuş olabilirim.Ama aşağıdakini ben uydurmadım.Sahi grosjean hiç raikkonene çarptı mı?
    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/10074-singapur-gp-olayi-nelson-piquet-junior-ve-takim-ruhu.html#.UE99fo3N8VQ

  10. LOTUS RENAULT avatarı
    LOTUS RENAULT

    sene başından beri görüyoruz nasıl canla başla uğraştıklarını.O takımda şumi dışında kimse beni ilgilendirmez.Efsaneye yazık oluyor ben ona üzülüyorum.yoksa banane mercedes ten

  11. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    şu sistem sezonun ortasındaki silverstone testinden itibaren olsaydı keşke.

  12. Aynen oyle. Yeni parca kullanimi yasaklanmali.

  13. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    kim niye kısıtlıyordu ?

  14. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Bana inanmayan kardeşlerim işte sizlere delil. Mercedes bu egzos sistemini sene başında da yapamaz mıydı ? Ross Brawn ve ekibini kısıtlayan her şey şimdi bitiyor

  15. Testlerin ismi Genc Pilotlar Testi diye geciyor ama kimsenin Genc pilotlari taktigi falan yok.

    Herkes Genc Egzoz, Genc Drs, Genc Kanat pesinde 🙂

  16. Hadi bakalım umarım bu testler sonunda birkaç iyi haber alırız.

  17. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bu arada sadece yeni egzoz ve revize edilmiş DRS sisteminimi deniyorlar..Ross Brawn lastik aşınmasını yazılımla halledilebileceğini söylemişti ve bu yönde çalışmalara başladık demişti? bi haber yok heralde ?

  18. Resimler varmı acaba?

  19. 'Pilotlarını diğerlerinin üstüne salmak gibi bir taktik uygulama' testi yapanlar için de 'Anthrax' diye bir ilaç kullandırılma suretiyle ağır bir tedavi cezası verilecek diye duydum-aslında uydurdum; bunun doğruluğunu teyit edebilecekler beri geledura…

  20. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bence bu yeni denenen herşey Ross Brawn sayesinde oluyordur..Yoksa teknik ekipte iş yok

  21. Hadi bakalım yapın bir şeyler de dişimizi kıralım,olsun bu sefer gol diyelim,lütfen şu adama düzgün bir araç verin de yıkalım ortalığı.

  22. En azından dürüstçe aracı geliştirmek için çalışıyorlar.Pilotlarını diğerlerinin üstüne salmak gibi bir taktik uygulamıyorlar.

  23. LOTUS RENAULT avatarı
    LOTUS RENAULT

    Acaba kaç sn. geri gidecekler yeni güncellemelerle.

  24. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    test sonunda brawn amca'dan güzel haber alırız umarım!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir