Pirelli, Hindistan GP'ye Kadar Kullanılacak Lastikleri Açıkladı

yazar:

kategori:

Formula 1’in resmi lastik tedarikçisi olan Pirelli, sezonun 15. yarışı olan Japonya’ya yumuşak ve sert hamurlu lastikleri getirecek ve aynı lastikler Hindistan yarışında da kullanılacak.

Kore’de ise yumuşak ve süper yumuşak lastikler kullanılacak. Bu lastikler aynı zamanda sıradaki Singapur yarışlarında da kullanılacaklar.

 


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Yalnız Macaristan'da da gördük ki Raikkonen yumuşak lastiği kullanma sayesinde 2.'liğe çıktı. Çok iyi kullandı takım o hamuru. Lotus yumuşak lastikleri yarışta çok iyi kullanıyor. Grosjean'ın zaten lastik ısıtma problemi yok. Her lastikte iyi sonuçlar alıyo. Ama uzun sürüşe gelince geride kalıyo. Sıralamada Grosjean ilk çizgileri zorlayabilir. Süper yumuşak biraz sıkıntılı oluyor bizim için. Kore yarışı biraz zor geçebilir Lotus adına.

  2. kesinlikle katiliyotum yerden goge kadar haklisin . sporun ruhuna ve mantigina aykiri..

  3. Lastikler konusunda birşey bilmediğiniz çok açık. Lastik seçimleri, yarış yapılacak pistin zeminindeki asfalt çeşidi,hava durumu ve pistin yapısına göre belirlenir. Suzuka'da sürekli sağ sol virajlar ve uzun düzlüklerle birlikte 130R virajı var bu viraj 300'le dönülebilen bir viraj. Sen bu pistte o virajı süpersoft'la dönmeye çalışırsan lastiğin omuzları bu yüke dayanamaz ve pistte yarışacak pilot bulamayız hepsinin ertesi gün namazı kılınır. Singapur'da mesela, süpersoft+soft kullanılacak çünkü pist cadde pisti, asfalt yumuşak ve yavaş virajlardan oluşuyor. Asfalt yumuşak olduğu ve yavaş virajlar çok olduğu için burada lastiklerin mekanik çekişi çok önemli oluyor ve çabuk ısınan lastikler gerekiyor. Burda hard kullanırsan lastikler ısınamadan ufalanarak pistin heryerini kaplar.

  4. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    birilerin ekmeğine yağ sürmektir dedin ya sence fıa kimin ekmeğine yağ sürüyor bu yıl için

  5. soft-hard
    ss-soft
    alakaya bak neye göre belirleniyor.o piste en uygun lastikler seçiliyorsa o zaman her yarışta süper soft-soft yada medium-hard seçenekleri olmalı yok sadece heyecan arıyoruz ayağına soft-hard gibi uç seçeneği inandırıcı değil kimin ekmeğine yağ sürüyorsunuz.böyle komplo teorileri istemiyorsanız lasitk seçmlerini takımlara bırakın kardeşim isteyen istediği hamuru seçsin sen kimsin benim kaderim i belirliyorsun benden (f1 takımından dahamı büyüksün).hard latikleri ferrari ve sauber çok iyi kullanıyor .japonya ve hindistanda en uzun süre sert hamurlar kullanılacak demektir yani softlar dayanmayacak aha birilerinin ekmeğine yağ sürmektir bu rezalet.bana inandırıcı gelmiyor heleki telsizden biri çıkıp ağlıyor ve fia da acımadan cezayı yapıştırıyorsa lastik seçimlerinde bile hinlik ararım kardeşim

  6. Mustafa Sar avatarı

    Şampiyonada lastiklerin bu kadar belirleyici olması hoş değil. Şampiyonanın kaderini lastikler yerine motorlar belirlemeli..

  7. kore ve hindistan lotus için kötü gecebilir.yumusak ve süper yumusak lastikleri ısıtamıyorlar heleki süper yumusak lastiği.monacoda gördük bu durumu kimi zor kaldı ilk 10a.

  8. Pirelli lastik yapmayı bıraksın sadece takvim yapmaya devam etsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir