Magny-Cours Testleri 2. Gün – Bianchi Bu Sefer Force India ile Lider

yazar:

kategori:

Dün Ferrari ile çalışan ve günü zirvede tamamlayan Bianchi, bugün yedek pilotu olduğu Force India ile piste çıktı ve yine günü zirvede tamamladı. 

Fransız sürücü, 117 tur attı ve 1.16.467’lik derecesiyle günün lideri olurken tur zamanları da düne göre yaklaşık 1.5 sn gelişmiş oldu.

Mercedes’te çalışmaları devam ettiren Sam Bird, takımın yeni aerodinamik ve mekanik parçalarını test etmeyi sürdürdü ve günü 2. sırada tamamladı. 

Ferrari’de kokpiti devralan Davide Rigon 165 turla günün en çok çalışan ismiydi ve son sırada yer aldı.

 

P Pilot Takım Süre Fark Tur
1 Bianchi Force India 1.16.467 117
2 Bird Mercedes 1.17.482 +1.015 125
3 Rigon Ferrari 1.17.925 +1.458 165

Yorumlar

  1. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Jules Bianchi çok sağlam bir pilota benziyor zaten GP2'dende biliyorum.Kumaşı sağlam..Eğer olurda inşallah olmaz ama Perez giderse Sauber için en iyi pilot seçimleri arasında olur.

  2. lan domenicalli massanın yerine bianchi sürse daha fazla puan alırdık

  3. Jules Bianchi baya kumaşı sağlam bir pilota benziyo tutum bu adamı

  4. rocco junior avatarı

    İki günde epeyce tur attık ve ciddi manada data topladığımıza inaniyorum.Pilotların ve takımın aktardığına göre pist-tünel-cfd data korelasyonu ve aerodinami çalışmaları yapılıyor.Pek fazla parça olmasa bile en azından yeni kullandığımız pedal ile çalışan drs,ön kanat ve motor soğumasına yarayan kimyasal maddeler var.Performans attırmak adına önemli şeyler.Singapur için Mclaren de ciddi atılım yapabilir onlarda düzlük testi yapmış.

    Bu yarışa gelecek güncellemeler tahminen;drs,zemin,difüzör,ön kanat,sidepod olarak belirtiliyor.Mercedes şu an testleri en fazla güncelleme testi ve gelişim için deneyen takım.Umarım takımlar burdan istedikleri verimi alıp ayrılırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir