Ferrari, Ayak Pedalı ile Aktif Edilen DRS Kullanıyor

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport’un haberine göre takımların çoğu direksiyon üzerinde bir düğme ile DRS’yi aktifleştiriyor.

Ancak F1 animasyonları konusunda uzman olan Giorgio Piola, Ferrari sürücülerinin sol ayak tarafında bulunan bir pedal ile DRS’yi aktifleştirdiğini öğrendiğini açıkladı ve bunu grafikle gösterdi.

Bu sistem sayesinde sürücülerin fren anında fren pedalına bastıkları için doğal olarak ayaklarını pedaldan çekiyorlar ve DRS pasif hale geliyor.

 


Yorumlar

“Ferrari, Ayak Pedalı ile Aktif Edilen DRS Kullanıyor” için 19 yanıt

  1. baylar benim de bir sorum olacak. umarım cevaplarsınız…

    bazı takımlar neden drs kullanmıyorlar ? daha doğrusu KERS var ancak kanat açma kapatma mekanizmaları yok. bu FIA nın belirlediği bir kural mı yoksa o takımlar bunun üzerinde çalışmadıklarından dolayı mı yok?

  2. MaeStro_Cavallino avatarı
    MaeStro_Cavallino

    Bilginlendirme için teşekkür ederim ancak zaten bu noktda Formula 1 den bahsediyoruz dünya spor otomobil tarihinden değil. Kaldı ki bahsetmiş olduğun zamanın PDK sistemi şimdiki İKİZ KAVARMALI şanzımanların atası olan sistemdir. Ancak bu sistem aslen Porsche tarafından da değil,ikinci dünya savaşı zamanında fransız asıllı biri tarafından bağımısz bir firma için bulunmuştu diye hatırlıyorum. Ancak sistemin Formula 1'e geldiği döneme bakarsan eğer,Ferrari'nin yaptığı bu sistemin o zamanlar ikiz kavramalı bir sistemden çok 'otomatikleştirilmiş TEK KAVRAMALI manuel' bir yapıda olduğunu görebilirsin.Yani Ferrari F1 de VAR OLAN İLK YARI OTOMOTİK SİSTEMİ UYGULAMIŞTIR!Bu tamamıyla yeni bir tasarım gerektirir .Ki Ferrari bu sistemi 80'lerin başından itibaren test etmiş,turbo çağının çılgın tork değerlerine uyması için neredeyse 7 yıl harcamıştır.Ancak Turbo çağının kısa sürmesi ve süreç boyunca Ferrari'nin sitemi adepte etmekte gecikmesi adaptasyonu 80lerin sonuna sarkıtmıştır. Kısacası PDK ile Ferrari'nin bulduğu sistem arasında far vardır. Tek ortak noktası kulakçıklıların kullanılmasıdır ki bu bile farklı bir yazılım gerektirir. Dolayısyla sitem özgündür ve evet ilk olarak FERRARİ TARAFINDAN BULUNMUŞTUR!

  3. Direksiyon üzerinden vites değişim sistemini motorsporlarında ilk kullanan marka Porsche dir ;
    80 li yıllarda Endurance yarışlarında Porsche tarafından PDK (Porsche doppelkupplungsgetriebe) ismi ile 956 ve daha sonra 962 C modellerinde kullanılmıştır , bu teknoloji daha sonra F1 araçlarına adapte edilmiştir, ilk olarak F1 de Ferrarinin kullandığı doğru fakat bu sistem Ferrari tarafından bulunmamıştır.

  4. Romain sapasaglam aracı hurdalıga cevirdi 😀

  5. yazdıgın yazının sadece " son yıllarda bu muhtaçlığa bile varamayacak kadar düşen bir takımın taraftarı olmana veriyorum bunu." su kısmına kadar okudum ve bıraktım.

    Beyler su anda Lider kim? Ferrari bu kadar dusmusse Vettel niye Ferrari'de yarısmak istiyor? Alonso bu pastayı yapmayı nerden ogrendi?

    ve Ferrariyi engellemek için 2005te yeni kurallar sınırlamalar yapıldı. Ferrari o yıllara 2004 yılına kadar Mclaren'da dahil hiç bir takımı iplemez konumdaydı ve herkesle dalga gececek sekilde yarısırdı. misal:
    2000 yılında şampiyon olan aracı butun takımlar kopyalar ve 2001 sezonuna baslanırdı ancak ilk 3-4 yarıs herkes 2001 aracını kullanırken.Ferrari 2000 yılında sampiyon olan aracı kullanır Avrupa'daki ilk yarısta F2001 ile piste cıkardı ve Lider olarak.Herkes 1 yıl otesınde olsada gecemezlerdi FIARRARİ diyorsunuz ama bilmiyorsunuz Ferrari yi en cok engelleyen FIA oldu bu zamana akdar.tabı sızler 2009da basladıgınız ıcın izlemeye bilemezsınız eskileri.

  6. daha akıllı çözüm dedin mi Newey in üstüne yoktur, tartışması bile yersiz.

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Aksini söylemedimki zaten sadece yanlışını düzelttim..bu arada üretimde daha iyi diyorsunda Monza'da Alonso'nun başına gelmeyen kalmadı!

  8. MaeStro_Cavallino avatarı
    MaeStro_Cavallino

    Eğer bunun bir 'kronoloji' limiti yoksa ;

    -Şu an kullanılan ve kulakçılklarla değiştirilen vites kutusu sistemi,80 'lerin ortasında Ferrari tarafından bulundu,80'lerin sonunda ilk kez Ferrari tarafından kullanıldı. Ferrari 640 – 641
    -Sidepodların oval bir biçimde şekilendiren ve bunula alakalı ilk mekanik değişiklikleri yapan takım da Ferrari'dir. – F2003 GA

    İlk aklıma gelenler bunlar…

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    O değilde arkadaş şu aracın içinde 1.30 saaten fazla yüksek sürrat iel tur atmak !!!, Tabut gibi ya. Daracık bişey şuna bak. Helal olsun hepsine.

  10. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Doğru, Mercedes ilk kez pedalla yaptı DRS'i, ama bu söylem cevap yazdığınız arkadaşın önermesini çürütmüyor: Ferrari her zaman daha akıllı ve üretimde daha iyidir

  11. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    En azından insanın cahilliğini bilmesi güzel birşey. 2001 yılında pistte 18 tane F2000 vardı (herkes Ferrari'nin 2000'deki aracını kopyalamıştı), 2002 yılında 18 tane F2001 vardı. Bu furya 2005'e kadar böyle devam etti, 2005'e kadar tüm takımlar (senin RBR'nin o dönemki ataları dahil) Ferrari'nin bir önceki yılki aracını kopyalıyorlardı. F2004, diğer tüm takımların topladığından fazla puanı tek başına toplamıştı. A'sından Z'sine özgün bir araçtı, Ferrari'yi hiç bir inovasyonda hiç kimsenin geçemeyeceği anlaşılınca 2005 yılında tüm kurallara hayvan gibi sınırlamalar getirildi ki çok orijinal birşey bulunamasın. Tabi F1'e Vettel seyrederek başlamış arkadaşlar bilmez bunları, sizin takıma kurallarda arayacak gri bölge bırakmadıktan sonra havanız da baya söndü, son yarışı iki araçla birden tamamlayamama başarısı gösteren takımların taraftarları hep Ferrari'ye giydirmeye meraklı olmuşlardır. Brawn gibi RBR gibi günlük başarılar peşinde koşan, kazanan araç yapmak için kuralların açıklarını aramaya muhtaç olan takımların geleceği yoktur, ama Ferrari gibi McLaren gibi şartlar ne olursa olsun zirveye oynayan takımlar hep var olacak!

  12. Çam değil Orman devirdin şuan. Mercedes geçen sene kullandı bu sistemi.

  13. Ayak pedalı sistemini arkadaşların söylediği gibi ilk Mercedes kullanmıştı da kaskın içindeki Maldonado mu lan 🙂

  14. bu sistem diğer takımlar tarafından zaten kullanılıyor frene basıldığı anda pasif duruma geçiyor .. örneğin lotus'da direksiyonun sol arka tarafında ki vites pedalına benzer bi pedalla aktif ediliyor frene basıldığı anda ise pasif hala geliyor

  15. Bunu zaten Mercedes geçen sene yapmamış mıydı?

  16. direksiyonun üst arka köşelerinden açıyorlar. bazılarında kers de arkada oluyor. işaret parmaklarıyla basıyorlar onboard görüntülerini dikkatli izlediğinde farkedersin

  17. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bu sistemi ilk mercedes buldu

  18. diğer takımların pilotları nerden açıyor drsyi ben direksiyon üzerinden açtıklarını hiç görmedim.direksiyonun arkasından mı acaba ?

  19. iyimiş ferrari her zaman daha akıllıdır zaten ve üretimde iyidir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir