Ecclestone, Turbo V6'ların Sesinden Etkilendi

yazar:

kategori:

Bugüne kadar Ecclestone, turbo motorların sesinden endişe duyduğunu ifade etmişti. Ancak Ecclestone, geçtiğimiz hafta Ferrari’nin Maranello’daki fabrikasını ziyaret ettiğinde yeni motoru canlı olarak görme şansı buldu.

Auto Motor und Sport “Bernie Ecclestone bile yeni motorun sesine ikna oldu.” sözleriyle haberini verdi.


Yorumlar

  1. Allah aşkına o garip arka kanada bile alıştık!

    Ben bir türlü alışamıyorum şu kanatlara.Sadece arka kanat değil ön kanatta çok çirkin geliyor gözüme.Arka kanadın küçülmesi takip eden araç için çok iyi birşey ama KERS , DRS , V6 , 15000rpm ile araçlar arasındaki farklar şuankinden daha da az olacak gibi.Geçişler de zaten artık kolay.Şu eski kanatlara geri dönmesi gerektiğini düşünüyorm artık F1 in.

  2. MaeStro_Cavallino avatarı
    MaeStro_Cavallino

    Turbo bir F1 motoru gürleyemez ha?

    Şöyle kısa bir geçmişe bakalım

    V12 zamanlarını hatırlıyorum da V10 lar hakkında dedikodular padokun tabloid habercileri tarafından çıkartıldığında V10 lar günah keçisi olmuştu…Sesi'nin Prince'in -dönemin Popstarı (!)- sesinden çirkin olacağı hatta gücünün 600 beygiri geçmesinin fiziksel oalrak imkansız olduğu söyleniyordu…Sonuç : 970-80 beygirler ve halen özlemle youtube dan- ve Mp3 lerden – dinlediğimiz senfoni…

    Çok uzağa gitmeye gerek yok V10 lardan V8 lere geçerken de durum çok farklı değildi….Resmen üvey evlat gibi davranıldı….

    Şimdi hepimiz alıştık!

    Allah aşkına o garip arka kanada bile alıştık!

    Her şeye rağmen F1 motorlarının susturucularının 'susturmamak' üzerine ayarlağını ve çok hızlı maksimıum devirlene çıktıklarını bir kenarda düşünürken kendize sorun:

    Bir BMW E30 & E46 CSL 'lerin seslerinden, Honda VTEC'in sesinden bile ağzı sulanan insanlarız bir çoğumuz. Düşünün ki bu motorlar düz 4 veya 6 silindirli motorlar… Ve F1 standartlarının yanından dahi geçemezler….Bu motorlar f1 de olsa nasıl olurdu?

    F1'in ilk Turbo çağını araştırın,sesleri o kadar da kötü değil kaldı yeni nesilleri V6 olacak…Halen V12 leri özleyen biri olarak bu kadar ön yargılı olmamzın yanlış olacağını düşünüyorum!

  3. Kapalı alanda dinletmişlerdir, yüksek sanmıştır. Turbo olan bir şeyin sesi ne kadar çıkabilir ki?

    Bu arada, bu motorları direten FIA, Jean Todt. Ecclestone değil. Bernie'ye kalsa daha büyük motor koydurup daha çok ses çıkarttırır.

  4. Seyir zevki zaten kalmamıştı (sene içerisindeki birkaç aksiyon dışında), birde o güzelim v12 lerden nerelere kadar düştüler. Şu yaşlı bunağın bir an önce defnedilmesi gerekiyo.

  5. 22000 devirden 15000 e..
    peeh..

    Çok yol katetmiş F1….

  6. Kulakları duymuyordur bunun

    Yanında Pancar Motor çalıştırsalar ondan da etkilenirdi eminim

  7. schumi mania avatarı

    Ferrari benim yol arçlarımda 4 silindirli model yok ne yapayım formula da diye arıza çıkarınca geri adım attılar 🙂

  8. onur çakır avatarı

    16000 değilmiydi?

  9. 4 silindir 12000 devir olacaktı, takımlar zorla V6 15000 deviri kabul ettirebildiler.

  10. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    4 silindirli turbo olmayacakmıydı motorlar v6 yazıyor ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir